Mantkl hanmlardan akl istiyorum

ben olsamm 2 çocuğumu da yanıma alırdım
çocuklar annesinden babasından ayrılmış

bari kardeşher ne şart olursa olsun ayrılmamalı die düşünüyorum
annenlar 2. çocuğunu istemiyorlar mı durum değişir
yok istiyorlarsa annenlerde kalmaya devam et,
eşine güvvenmiyosan ev açma olayına da güvenme

Ev işine falan sakın gireyim deme arkadaşım.
Bu adam gelir senin başına da kalır, ondan sonra ayıkla pirincin taşını.
Al oğlunu da yanına, nafakayı da artırsın, bak çocuklarına.
Bir de iş buldun mu daha ne istersin.

Canım ileride evlilik düşünüyorsan şayet,bu çocukların için fazla üzücü olabilir,sonuçta seninle bir evde yaşamaya alışmışlarken,bir anda tekrar düzenleri bozulacak.
Yok ben evlensemde çocuklarım benimle kalacak diyorsan o zaman durum değişebilir.
Fakat ex eşin bu durumdan yararlanmayada kalkabilir.
3 kuruş verdi diye sizde söz hakkı olduğunu düşünebilir.
İyice düşünüp verilmesi bir karar bu bana göre.
Çünkü o eve gitme fikrine ailende pek sıcak bakmayabilir ve onlarıda karşına alabilirsin.
Ben şayet aynı durumda olsam ve evlilik düşünüyor isem girmezdim bu yükün altına.

Ya ben anlamıyorum evleniyorlar çocuk doğuruyorlar .

Boşanıyorlar sonra da annane, babane bakıyor çocuğa.

Bakabilir ama evleniyorsan çocuğunu yanına alacaksın ne öyle .

Benim bir tanıdığım var ilk eşinden ayrıldı .İkinci eşinin ailesinden ilk çocuğunu gizliyorlar.

Kocaman kız oldu. Ben o çocuğun psikolojisini düşünemiyorum. Neden peki hanım efendi veya bey efendi tekrar evlenecek diye .

Çocuğu yanına almıyor neden yaptın madem o çocuğu.

Doğurmayın ya madem ilerde bu çocukları başınızdan atacaksanız yapmayın çocuk mocuk .

Beni de ananem büyüttü ve nefret ediyorum bu şekilde olmasından herkez ne kadar keyfine düşkün.
Olan çocuklara oluyor.

evlenmek içinmi vazgeçtiniz çocuklarınızdan?
neden velayetlerini almadınız?
çok rahat gördüm sizi.
el ne kadar bakar demişsiniz..
ben asla bırakmam ne babaannesine,ne babasına..
ki evlenecek bide üvey anne bakacak..
siz bunu kabullenirmisiniz?
Allah göstermesin,düşünemiyorum bile.

sakın arkadaşım, sankın kabul etme
Alalh kousun yarın öbürgün bak başının çaresine derse ne yapacaksın , tekrar baba evine dönmek daha ağır gelir.
Anladığım kadarı ile bir mesleğin yok ama bu çalışamazsın anlamına gelmiyor
Bence her şeyden kendin için çalışmaya başlamalısın , böylelikle baba evinde kalsana bile kendine daha çok güvenirsin
Bir şey almak istediğinde daha rahat davranırsın ayrıca onun nafakasınada muhtaç kalmazsın.
Hem böylelike çocukların velayetinide alabilirsin,
Anlamadığım bir eşy var neden oğlunu sana şimdi vermiyor da ev açarsa veriyor ?
ailen kabul etmiyor mu? ev mi müsait değil ?
Canım bana göre yapman gereken en doğru şey şimdili evliliği falan düşünmeden işe girmen
ve çocukalrın velayetini alman.
Biraz birikim yapınca da ailene yakın bir göz oda da olsa kendi evine çıkmazdır.
Ayrıca eski eşin zaten çocuklar için nafaka vermek durumunda gül gibi geçinir gidersiniz Allahın izniyle.
Zira eski eşinin söylediği laflar , tutumu bana pek akıla yatkın gelmedi.
Sanki kendşne yer hazırlıyor gibi :sm_confused:

bende bu ev açma meselesini anlamadım..bence sizde çalışın..gündüzleri kreşe verebilirsiniz..akşamları geldiğinizdede siz ilgilenirsiniz..anne ve babanızın evinde kalırsınız..bence böylesi daha iyi

yorumlarınız için çok tşk ederim arkadaşlar ancak anladım ki özet geçmekle olmıyacak neden çocuklarını verdin ben olsam asla bırakmazdım diyenler olmuş aslında cevapta vermeyebilirim çünkü herkezin kendi özel hayatında yaşadığı ve altından kalkamadığı ve bazı şeylere mecbur bırakıldığı sorunları vardır ben sizlere bu ev konusunda mantıklı bi yaklaşımda bulunmanızı şuan mantıklı düşünemediğimi yazdım yorumlarınız gerçekten çok mantıklı ve beni aydınlatıcı ancak en son hanımefendinin yorumlarına sinirlenmedim desem yalan olur şimdi hepinize alıntı yaparak cevap vermek istiyorum tabi en son yazan bayandan başlayarak

ben evlenmek için çocuklarımdan vazgeçmedim geçmemde 10 tane koca boşayabilirim ama onlardan beni kimse koparamaz velayetlerini alamadım çünkü benim yaşam imkanlarım ve aile ortamım buna müsait değil bir iş sahibi değilim ailemin yanında yaşıyorum ve anneminde (ikinci evliliği) iş aramıyomuyum tabiki arıyorum ve bunun için ne mücadeler verdiğimi ne badireler atlattığımı burdaki bir çok arkadaşım bilir asla bırakmam diyebilirsiniz maddi manevi her şekilde yanınızda olan bi aileniz yada kendi geçinizi sağlayabilecek kadar parayı kazanabilecek bir işe sahip olursanız bırakmazsınız dimi ve çektiğim sıkıntıları bilmeden ne kadar rahatsıznız sözünden ötürü sizden bir özür bekliyorum ama dileyip dilememk sizie kalmış

benim durumum malesefki keyfi bi durum değil hayatım evet yanlış bi evlilik yaptım ve tekrar evet eşimle uyumumuzu çok fazla gözden geçiremeden onun isteği üzerine çocuğum oldu diyeceksinki 2. si neden oldu oda korunduğum halde oldu ne yapsaydım aldırsamıydım dünyaya gelecek bi can varsa geliyor ama evliliğimi çocuklarım için sürdürmek adına çok çaba sarfettim ama olmadı olmayıncada zorlamanın bi anlamı yok şimdi burda konu şu neden boşandm ve boşanacaksam neden çocuk yaptım yaptıysam neden yanıma almadım değil, ama bunların hepsinin cevabına var bende yalnız sorunum bu değil:1no2:

haklısın o karakter var onda çıkıpta sana ben bakıyorum demiyecek adam değil,iş konusuna gelince uzun zamandır arıyorum zaten güzelim ama olmuyor işte ha deyince bulunmuyor bu iş denen meret şey,çocuklarım babalarında çünkü benim hayat şartlarım ve aile ortamım bunu gerektiriyo ve şöyle bi gerçekte var inkar edemiyeceğim iki çocuğu birden tek başıma yüklenip bu hayatla mücadele edecek sağlam bir psikolojiye sahip değilim bir kadın için çok zor böyle bir şey

çok mutlu bi evlilik yaşamış olsam ve eşimi ölüm sebebiyle kaybetmiş olsam bende bu şekilde düşünebilirdim ama sizce daha çok gençken ve ve kötü bir evlilik geçirmeme rağmen doğru insanın karşıma çıkması taktirinde herşeyin güzel olacağını düşünüyosam r ve yalnızlığın sadecec allaha mahsusu olduğunu ve bir kadının bir erkeğe bir erkeğin bir kadının sevgisine ihtiyacını düşünürsek tekrar evlenmemeyi düşünmek bana haksızlık olmazmı sizce tamam benim 2 evladım olabilir ama bu benim tüm hayatımı yalnız geçirip kendimi sevmek ve sevilmekten mahrum etmemi grektirmezki...

Ah be güzelim...evli iken hayirini gördünmükide simdi bosandiktan sonra göresin...

Bence kabul etme....Suanki durumun o duruma düsmekten bin kat daha iyi...hic olmazsa muhtac degilsin ona....

Ilerde kendine güzel bir is bulur iki evladinida yanina alir yuvarlanip gidersin....

Ayricada sana evlenmiceksin diye sart kosmasi ayri bir terbiyesizlik....düsünki 2-3 sene sonra karsina hoslandigin helal süt emmis, mantikli anlayisli hali vakti iyi biri ciksa, neden evlenmeyesinki???

Yanlizlik allaha mahsus.....kendisinin evlnemicegi ne malum..??

Sahsi fikrim..Kabul etme....ilerde daha iyi bir cözüm bulursun insallah:1hug:

Ben senin için yazmadım arkadaşım genel konuştum.
Bazı arkadaşlar evlenirsen çocukların düzeni bozulur demiş(haklılar da)Buna istinaden yazdım .
Sakın ama sakın çocuklarını başka biri için gözden çıkarma.
Bi şekilde aslın da onları çok istediğini ama alamadığını göster alamasan da sık sık ara.
Zor bir ihtimal ama eşinle barışabilirsin de.

gerçekden çok zor bi karar..hem senin için özelliklede çocuklarının geleceği için...çok hassas işler bunlar...
başanmışsınız ve sen boşanma yolunu seçmek zorunda kaldıysan bu adam seni baya zora sokmuş ki boşanmışsın şimdi bide onun tuttuğu evde oturarak yeniden onun gözününün önünde olcaksın...ee böyle olcakdı sen o zaman neden boşandın ki...daha çok üzülüp yıpranırsın...
bu kadar sabretmişsin biraz daha sabredip bi iş bulursun umarım...bunun böyle olması başda sen ,ailen ve çocukların için daha iyi olur umarım...nafakayı bile zor ödüyor dediğin bi adama ev konusunda nasıl güvenebilirsin arkadaşım...bi ev kolay mı kurulur..kirası,masrafları senin ve ailenini başı daha çok yanmasın...

çok tşk ederim canım çok mantıklı yaklaşmıssın benim onun ev açma konusunu kabullenmem büyük ihtimalle onun için ümit olacak çünkü daha boşanmamızdan 1 ay sonra bana tekrar evlenme teklifiyle döndü ölürmüsün öldürümüsün ama ben ona açık ve net bi dille dünyada bi o bi ben kalsak bu işin gerçekleşmiyeceğini söyledim ve bugün tekrar konuştuğumuzda bunu dile getirdim, çocukların velayetini almak gibi bi durumum yok şuan ama almak istemezmiyim tabiki isterim verirkende bayıla bayıla vermedim zaten ama şuanki durum çocukların onda durmasını gerektiryo bende duracaksada işte onun ortaya koyduğu bu şartlarla velayeti vermez ben zaten bu konuya aileminde çok sıcak bakacağını sanmıyorum

eşimle barışmak konusunda allah korusun diyorum çocuklarımıda aramak dursun kızım dediğim gibi şuan benle kalıyor oğlumuda 15 günde bir hafta sonları alıyorum okullar kapandığındada bir ay bende kaldı imkanım oldukçada okuluna gidiyorum orda görüyor öğretmeniyle görüşüyorum okul gezisine ben götürdüm mesela annesisin tabi yapacaksın dersiniz ama burda anlatmak istediğim şuan oğlumdan ayrı ve uzakta olmama rağmen elimden geldiğince onunla ilgileniyorum

Eski eşinin kira değil de,bir ev alma imkanı olsa..daha iyi olurdu..
O zaman işler değişirdi ama..
Fikir, pek güven verici değil gibi..
Sözünün eri birisi olsa zaten bu soruları bize sormazdın..
O da bu teklifi daha boşanmanız esnasında yapardı..

Allah kolaylık versin sevgili hemşerim..

beyazım ...
eger kı sana bı ev verıcekse tapusuyla bırlıkde kabul et egerkı senı kırada bırakıcam derse sen bılırsın...ıkı cocugunun sende kalması en guzelı hayatta olması gereken en guzel seydır bı cocuk ıcın...esın sana bı ev verırse kabul et cocuklarınla bırlıkde yasa ve sonra işede baslayıp kendını dahada guclu kılabılırsın...

sıkma sen canını.durumun gerekçeleri seni ilgilendirir
açıklama yapmak zorunda da değilsin kimseye
ben de kabul etme diyenlerdenim ki eski eşini herkesten çok sen tanırsın
sen güvenemiyor ve tereddüte düştüysen vardır bi bildiğin
hem gün bugün değil bakarsın bi işin olur.istediğin gibi kurarsın hayatını
oğlunu da alırsın yanına belli mi olur.şu anki durumun teklifi kabul etmeye uygun görünse de(ailenin yanında,oğlundan uzak) azcık sabır...
belki çocuklarının velayetini de alırsın
ben bi şeye takıldım
kızın, okul yaşına gelmeden evlenirsen babaya gidecek!!!
sonrasında iş buldun velayetini aldın diyelim ve oldu ya evlendin yine mi babaya verilecekler?
peki o arada sen değil de baba evlendi aynı şart onun için de geçerli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…