- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Ben yazarak calistim tum sinavlarima
Yazinca insanin aklinda kaliyor
Sekiller ciz mesela sinavda gozunun onune geliyor tavsiye ederim
Basarilar
Matematik hiç yok yani. Matematik çok soru çözerek öğrenilir. Üniversite hazırlık kitapları al. Güvender matematik iyiydi ben üniversiteye hazırlanırken...
Nerden çalıştınız?
Ok çok bilgim yok yardımcı olmak istemiştim..matematik bizde yok. yani çözsek de bize faydası yok.. türkçe ve mantık bizde..
Iste onlari da yazarsin ne guzel oluryazarak çalışmak herzaman daha verimlidir evet ama mantık konsunda yazmak yeterli değil ki teknik formül ne bleyim vs şeyler püf noktalar lazım. tıkandım yeminle.
şu birbirine bağlantılı soruları olan bulmaca gibi soruları mı diyosun?
:) Ben de lysye çalışırken en sevdiğim dersti. Önermeler falan.
Bol tekrar ister, çabuk unutulur. O zaman mükemmel öğrenmiştim, şimdi otursam çözemem mesela.
Problemleri olurdu, bolca örnek çözdürürdü felsefe hocam. Matematiğe benzer bir sistemi var, bulmaca gibiydi.
O yüzden al önüne bir müsvedde giriş örneklere diyorum ben.
kaynak falan aklıma gelmiyor, sınavı 2 yıl önce kazanmıştım. Ders de zor gelmediği için fazladan kitap falan da aldığımı hatırlamıyorum açıkçası. Herhangi bir kitaptı valla.
Yayınevini hatırlamıyorum ama bayaa eski bi kitaptan çalışmıştım ben de, hatta kitaptaki cevaplar hatalıydı falan, neyse öncesinde ben de başaramıyordum fakat kendimi zorlayıp kitabı bitirdim. Ama şu şekilde: öncelikle epey dikkat kesilmeniz lazım soruları anlamanız için. Sonra kendim çözmeye çalışıyordum. Tablo çizmeye çalışıyordum falan. Tabii önceleri beceremiyordum ama çözüme bakıp he böyleymiş deyip geçerek öğrenilmiyor. Anlamadığım yerde çözümün başına bakıyodum mesela, ya da tablonun bi kısmına bakıp nasıl çözüldüğünü anlamaya çalışıyordum. Sonra kendi çözümüme gelip gördüğümden anladığım kadarıyla bi adım öteye geçmeye çalışıyodum. Yine çözemezsem çözüme bi göz atıp yine dönüp kendi yaptığım tabloya bakıyodum ve tek tek kendim yapmaya çalışıyodum. Bu şekilde bitirdim kitabı ve sonrasında karşıma çıkan mantık sorularını çözdüm hep. Mesela Ales'e girdiğimde çıkan soruları çözdüm.şu an yargı yayınından çalışıyorum... dün de intibak aldım...
Hmm mantık derken protezler önermeler falan mı? Ben tamamen yanlış anlamışım.evet biraz matematik problemi çözer gibi.. ama zaten biz sözelci olduğumuzdan ötürü sayısal yeteneğe kapalı bizim beyin :) sözele yatkınlaştık zamanla.. mantığı o yüzden yapamıyoruz sanırım.. formüller püf nokataları teknikler lazım.. sanırım ondan olmuyor...
Yayınevini hatırlamıyorum ama bayaa eski bi kitaptan çalışmıştım ben de, hatta kitaptaki cevaplar hatalıydı falan, neyse öncesinde ben de başaramıyordum fakat kendimi zorlayıp kitabı bitirdim. Ama şu şekilde: öncelikle epey dikkat kesilmeniz lazım soruları anlamanız için. Sonra kendim çözmeye çalışıyordum. Tablo çizmeye çalışıyordum falan. Tabii önceleri beceremiyordum ama çözüme bakıp he böyleymiş deyip geçerek öğrenilmiyor. Anlamadığım yerde çözümün başına bakıyodum mesela, ya da tablonun bi kısmına bakıp nasıl çözüldüğünü anlamaya çalışıyordum. Sonra kendi çözümüme gelip gördüğümden anladığım kadarıyla bi adım öteye geçmeye çalışıyodum. Yine çözemezsem çözüme bi göz atıp yine dönüp kendi yaptığım tabloya bakıyodum ve tek tek kendim yapmaya çalışıyodum. Bu şekilde bitirdim kitabı ve sonrasında karşıma çıkan mantık sorularını çözdüm hep. Mesela Ales'e girdiğimde çıkan soruları çözdüm.
Çok gıcık bi dönemdi, ama sabretmek lazım tek tek öğrenmeye çalışarak. Trigonometriyi öğrenmek daha kolaydı, en azından bi mantığı vardı. Ama bu sorular insanı kanser eder.
Benim de matematiğim mükemmel değildir, fakat çabalayınca olur inan. Adı üstünde mantık, o önermelerin tersi karşıtı falan nasıl alınıyor bir kavrasan gerisi gelir. Nette videoları vardır, videolarda genelde kolay örnekler çözerler. Bir bak bakalım, hocayla beraber sen de kağıda geçir. 1-2 gün feda et zamanını eğil üstüne kesin öğrenirsin. O kadar da zor değil.evet biraz matematik problemi çözer gibi.. ama zaten biz sözelci olduğumuzdan ötürü sayısal yeteneğe kapalı bizim beyin :) sözele yatkınlaştık zamanla.. mantığı o yüzden yapamıyoruz sanırım.. formüller püf nokataları teknikler lazım.. sanırım ondan olmuyor...
Hmm mantık derken protezler önermeler falan mı? Ben tamamen yanlış anlamışım.
E o zaman doğru anlamışım yukarıdaki arkadaş önermeler vs deyince şaşırmıştım. Neyse kötü hissetmeyin, dediğim gibi çalışma sisteminizi gözden geçirin ve dediğim gibi çözmeye zorlayın kendinizi. Verilen çözümü göz ucuyla inceleyince öğrenilmiyor bu gıcık şey.sizin dediiniz sayısal mantık.. benimki sözel mantık, tablo yerleştirme vs..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?