mantık, mantığımı çürüttü.. ağlamak istiyorum..

kpss lisans nin ilk mantik sorularinin magduru konusuyor burda
bir teknigi yok canim malesef mantik sorularinin birbirinden bagimsiz alakasiz onlarca soru. tablo kurmak en mantiklisi okurken sema sekil cizmek sana yardimci olur ama tavsiye cok ustunde durma bildigim kadari ile 3 soru yani kpss de oyleydi. diger konu agirlikli olanlara daha cok agirlik ver.mantik sorulari sans isi. belli basli kaliplar var dogru ama oyle bir soru geliyorki cakilip kaliyorsun. en mantiklisi bol soru cozmek ben oyle halletmistim ikinci sinavda yanlis hatirlamiyorsam 3 te 2 yapmistim

Not almak kafama girmesi için çözümdü sonra bir süre sonra yazsam da kafam alıyordu malum tonla ders bende bi tahta aldım odama öğretmen gibi anlatıp yazdım tahtaya işime yaradı aslında

İnternette çıkmış çözümlü mantık soruların videosu var yardımcı olur.

Canımmm Youtube ye aker Kartal sözel mantık yaz çok faydalı oluyor video olacak 1 küsur saatlik onu dinle istersen bi.

Canım öncelikle merhaba :) ben şimdi sana birkac püf noktası vericem
Tablo oluştururken öncelikle neyi sabitleyecegimizi bilmemiz gerekiyor yani tablonun başına ne yazicaz bunu.
Ornegin haftanın günleri Ali Ahmet Ayşe'li bir soru dusun. Alinin ahmetin aysenin hangi gün ne yaptığını bilemeyiz ama haftanın günlerinin sırasını biliriz o yüzden günleri bi yazalım kişileri sonra yerleştirelim

Öncelikle bol paragraf sorusu çözün

Ben mantık dedim sen paragraf diyorsun deme önce okuduğunu anlamak lazım

Yani mantık sorusunu da anlamak önemli

Sonra eldeki verileri bilgilere göre sınıflamak önemli

Özellikle bir sonraki takip eden gibi kavramları atlama

Çıkmış ales kpss dgs tüm mantık sorularını çöz

Zaten benzer mantıkla işliyor

Dersler sınıflar öğretmenler mesela

Kitaplar yazarlar günler gibi

Esasen iki bilinmeyeni olan 3 ya da daha fazla olan diye sınıflanabilir

Çözümlü örnekleri incele benzer soruları çöz bugün çözemezseniz aynı soruları iki gün sonra tekrar dene oturur zamanla

Başarılar

Bi de mutlaka bi kenara lego gibi birlestirmen gerekeni yaz gözünün önünde olsun gerektiğinde onu kullan. ( aliyle ayşe aynı gün çalışıyor tarzı oncullerden bahsediyorum) bi kutucuk içine al ikisini de

Senin mantik dedigin sey benim anladigim gibiyse buda zaten matematiksel zeka turu gerektirir, yani sozel bir alan degil belki matematik temelin kotuyse ondan zorlniyor olabilirsin cunku akil yurutme yorumlama teknigi cok farkli.
Anlayan birinin sana orneklerle anlatmasi lazim bence

YouTube da aker kartal hocayı izle . 2 saatte sözel mantık öğretiyor.

Yazarak çalış bence yazarak çalışmak 3 kere baştan okumaya eş değer zaman kaybı olarak düşünme ne kadar sürede anlıyorsan o kadar yaz inan daha kalıcı oluyor.
Ben de sözel olan derslerime hep yazarak çalışırım çok faydasını gördüm.

Kolay ya belli teknikleri var tablo yapiyosun vs cozuyosun hepsini, bikac soru anlatim videosu izle bol cikmis soru coz alesler falan iyi oluyo

Arkadaşlarin dediği gibi aker kartal izlemeye değer. Sakın gözünde büyütme osym ilk yıl zorsordu osym nin acemiliği:) baktılar olmuyor basitlestirdiler

bu sene KPSS mantıkları da ALES mantıkları da kolaydı

matematiksel mantıklar biraz daha zor olabilir ama sözeller kolayı

Vitamin sorusu zor mesela

ama genelge iki olasılıklı soruyorlar

çıkmış soruları irdelersen sonuca ulaşmak kolay olur

yapacağım de ve başla

şunu soyleyım sozel mantıkta sayısal mantıkta bıkaç soru çeşidi olan alanlar oncelıkle bu çeşitleri kağıda dokmelıısn bu tarz soruda şunu yapıyoruz bu tarzda bunu ve bır soruyu artık mıden bulanana kadar çözmelisin sonra goreceksın kı artık yapıosunçççç

mantık soruları matematik gibi yani problem çözer gibi yazarak çözmek gerekiyor.
çoğu mantık sorusunda tablo yapmak gerekiyor. örnek bir kaç soru gönderirsen anlatamaya çalışabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…