• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mantık, mantığımı çürüttü.. ağlamak istiyorum..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar dan diye konuya gireceğim ama, lütfen bir fikri olan varsa akıl versin..
dgs'ye hazırlanıyorum.. malum sözelciyiz.. sözel mantık mahfetti beni.. ne yapsam ne etsem yapamıyorum.. anlamıyorum bu konuyu.. çalışıyorum anlamış gibi oluyorum.. hah tamam kaptım bu işi diyorum.. soru çözmelere başlayınca durum rezalet.. ne yapmam lazım, nerden nasıl bir teknik ve yol izleyerek çalışmalıyım biri bi akıl versin lütfen.. tablo çizme konusunda yerleştirme konusunda püf noktalara ihtiyacım var... moralim sıfır... :(

Ben yazarak calistim tum sinavlarima
Yazinca insanin aklinda kaliyor
Sekiller ciz mesela sinavda gozunun onune geliyor tavsiye ederim
Basarilar:KK66:

yazarak çalışmak herzaman daha verimlidir evet ama mantık konsunda yazmak yeterli değil ki teknik formül ne bleyim vs şeyler püf noktalar lazım. tıkandım yeminle.

Matematik hiç yok yani. Matematik çok soru çözerek öğrenilir. Üniversite hazırlık kitapları al. Güvender matematik iyiydi ben üniversiteye hazırlanırken...

:) Ben de lysye çalışırken en sevdiğim dersti. Önermeler falan.
Bol tekrar ister, çabuk unutulur. O zaman mükemmel öğrenmiştim, şimdi otursam çözemem mesela.
Problemleri olurdu, bolca örnek çözdürürdü felsefe hocam. Matematiğe benzer bir sistemi var, bulmaca gibiydi.
O yüzden al önüne bir müsvedde giriş örneklere diyorum ben.
kaynak falan aklıma gelmiyor, sınavı 2 yıl önce kazanmıştım. Ders de zor gelmediği için fazladan kitap falan da aldığımı hatırlamıyorum açıkçası. Herhangi bir kitaptı valla.

:) Ben de lysye çalışırken en sevdiğim dersti. Önermeler falan.
Bol tekrar ister, çabuk unutulur. O zaman mükemmel öğrenmiştim, şimdi otursam çözemem mesela.
Problemleri olurdu, bolca örnek çözdürürdü felsefe hocam. Matematiğe benzer bir sistemi var, bulmaca gibiydi.
O yüzden al önüne bir müsvedde giriş örneklere diyorum ben.
kaynak falan aklıma gelmiyor, sınavı 2 yıl önce kazanmıştım. Ders de zor gelmediği için fazladan kitap falan da aldığımı hatırlamıyorum açıkçası. Herhangi bir kitaptı valla.

evet biraz matematik problemi çözer gibi.. ama zaten biz sözelci olduğumuzdan ötürü sayısal yeteneğe kapalı bizim beyin :) sözele yatkınlaştık zamanla.. mantığı o yüzden yapamıyoruz sanırım.. formüller püf nokataları teknikler lazım.. sanırım ondan olmuyor...

şu an yargı yayınından çalışıyorum... dün de intibak aldım...
Yayınevini hatırlamıyorum ama bayaa eski bi kitaptan çalışmıştım ben de, hatta kitaptaki cevaplar hatalıydı falan, neyse öncesinde ben de başaramıyordum fakat kendimi zorlayıp kitabı bitirdim. Ama şu şekilde: öncelikle epey dikkat kesilmeniz lazım soruları anlamanız için. Sonra kendim çözmeye çalışıyordum. Tablo çizmeye çalışıyordum falan. Tabii önceleri beceremiyordum ama çözüme bakıp he böyleymiş deyip geçerek öğrenilmiyor. Anlamadığım yerde çözümün başına bakıyodum mesela, ya da tablonun bi kısmına bakıp nasıl çözüldüğünü anlamaya çalışıyordum. Sonra kendi çözümüme gelip gördüğümden anladığım kadarıyla bi adım öteye geçmeye çalışıyodum. Yine çözemezsem çözüme bi göz atıp yine dönüp kendi yaptığım tabloya bakıyodum ve tek tek kendim yapmaya çalışıyodum. Bu şekilde bitirdim kitabı ve sonrasında karşıma çıkan mantık sorularını çözdüm hep. Mesela Ales'e girdiğimde çıkan soruları çözdüm.
Çok gıcık bi dönemdi, ama sabretmek lazım tek tek öğrenmeye çalışarak. Trigonometriyi öğrenmek daha kolaydı, en azından bi mantığı vardı. Ama bu sorular insanı kanser eder.

evet biraz matematik problemi çözer gibi.. ama zaten biz sözelci olduğumuzdan ötürü sayısal yeteneğe kapalı bizim beyin :) sözele yatkınlaştık zamanla.. mantığı o yüzden yapamıyoruz sanırım.. formüller püf nokataları teknikler lazım.. sanırım ondan olmuyor...
Hmm mantık derken protezler önermeler falan mı? Ben tamamen yanlış anlamışım.

Yayınevini hatırlamıyorum ama bayaa eski bi kitaptan çalışmıştım ben de, hatta kitaptaki cevaplar hatalıydı falan, neyse öncesinde ben de başaramıyordum fakat kendimi zorlayıp kitabı bitirdim. Ama şu şekilde: öncelikle epey dikkat kesilmeniz lazım soruları anlamanız için. Sonra kendim çözmeye çalışıyordum. Tablo çizmeye çalışıyordum falan. Tabii önceleri beceremiyordum ama çözüme bakıp he böyleymiş deyip geçerek öğrenilmiyor. Anlamadığım yerde çözümün başına bakıyodum mesela, ya da tablonun bi kısmına bakıp nasıl çözüldüğünü anlamaya çalışıyordum. Sonra kendi çözümüme gelip gördüğümden anladığım kadarıyla bi adım öteye geçmeye çalışıyodum. Yine çözemezsem çözüme bi göz atıp yine dönüp kendi yaptığım tabloya bakıyodum ve tek tek kendim yapmaya çalışıyodum. Bu şekilde bitirdim kitabı ve sonrasında karşıma çıkan mantık sorularını çözdüm hep. Mesela Ales'e girdiğimde çıkan soruları çözdüm.
Çok gıcık bi dönemdi, ama sabretmek lazım tek tek öğrenmeye çalışarak. Trigonometriyi öğrenmek daha kolaydı, en azından bi mantığı vardı. Ama bu sorular insanı kanser eder.

gerçekten dilime tercüman oldunuz.. aynen çok gıcık bir konu... tam anladım diyorsun, soru çözerken hop hadiii afallıyorsun... bir süre kendimi saftirik hissetmeye başladım.. hele birde arkadaşlarla falan muhabbet esnasında yakınırken, ayy mantıkmı bence çok zevkli bulmaca çözer gibi çocuk oyuncağı falan demiyorlar mı.. kuduruyorum... saf salak yerine koydum kendimi o ara...

Benim de matematiğim mükemmel değildir, fakat çabalayınca olur inan. Adı üstünde mantık, o önermelerin tersi karşıtı falan nasıl alınıyor bir kavrasan gerisi gelir. Nette videoları vardır, videolarda genelde kolay örnekler çözerler. Bir bak bakalım, hocayla beraber sen de kağıda geçir. 1-2 gün feda et zamanını eğil üstüne kesin öğrenirsin. O kadar da zor değil.
Bak tatlım, ben sayısal çıkışlıydım, ygs den sonra kalan sürede hiç görmediğim sosyoloji-psikoloji-mantık derslerini yetiştirip sözelden bir bölüme yerleştim. Var sen hesap et :)

sizin dediiniz sayısal mantık.. benimki sözel mantık, tablo yerleştirme vs..
E o zaman doğru anlamışım yukarıdaki arkadaş önermeler vs deyince şaşırmıştım. Neyse kötü hissetmeyin, dediğim gibi çalışma sisteminizi gözden geçirin ve dediğim gibi çözmeye zorlayın kendinizi. Verilen çözümü göz ucuyla inceleyince öğrenilmiyor bu gıcık şey.

G gazeldustubaglara
Canım yargı yayınevini tavsiye etmem zor soru hazırlayacaz diye kasıp kasıp saçma sapan sorular hazırlıyorlar. İnsan yapabiliyorsa bile yargının sorularını yapamıyor kendini aptal hissettiriyor. Varsa yediiklimin yayınlarını takip et derim.
Bu arada tabloları falan yazarak çalış, konuları çalışıp anladığından emin olduktan sonra sadece soru çözmeye yoğunlaş, çözümlü soruları yazarak analiz et. Kolay gelsin ;)

Back
X