Mantık ile Aşk Arasında, İki Gönül Arasında...

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Zaten ne zaman sakin denizlere sahip oldu ki benim yüreğim. Ne zaman duruldum ki... Bana yardım etmeniz lazım...

Arap sevgilimle ayrılmıştık. Eski başlığı okuyanlar bilir. Üç hafta kadar hiç görüşmedik. O arada çok yakın bir arkadaşımın ısrarı ile biriyle tanıştım. Oturduk muhabbet ettik. Ahlaklı, temiz, iyi huylu bir adam. Ailesini zaten arkadaşımdan dolayı çok yakından tanıyorum. Çok iyi insanlar. Telefondan filan konuştuk bir kaç kere. Sonra ben duydum ki bu adam bana aşık olmuş görür görmez. Arkadaşımı arayıp arayıp yalvarıyormuş ne olur olsun çok beğendim çok seviyorum diye. Sonra bir kere daha görüştük yüzyüze. Açık açık konuştu. Hayatında ilk kez birinden bu kadar etkilendiğini kaybetmek istemediğini vesaire anlatmaya başladı. Ben ona daha hiç tanımadığımı benden bu aşkına sevgisine henüz karşılık beklememesi gerektiğini anlattım. Ama işin doğrusu beni bu kadar çok seviyor olmasından da etkilendim. Sonra bir hafta sonu iş yerimle ilgiili bir problemden ötürü moralim çok bozuktu. Telefonda sesim çok kötü geldi diye tek tatil günü olan pazar gününün 12 saatini yolda geçirmek pahasına yaşadğı yerden kalkıp yanıma geldi. Etkilendim etkilenmesine ama bir kaç da problem var mesela ben akademisyenim, ama bu arkadaş lise mezunu. Mesleklerimiz çok uygun değil. Büyük ihtimalle bir kaç sene içinde ondan çok daha yüksek bir maaş alıyor olacağım. Üstelik benim asli kadrom doğuda ve bu arkadaş özel sektörde çalışıyor. Oraya gittiğinde işsiz kalma ihtimali çok yüksek, iş bulsa bile şu anki gibi bir ücretle çalışma ihtimali oldukça düşük. O bunu problem etmeyeceğini birbirimize destek olursak herşeyi çözüleceğini filan söylüyor ama ben bu konuya nereden bakmam gerektiğini kestiremiyorum.

Diğer yandan eski sevgilim geçen hafta evimi resmen basarak beni apartman sakinlerine de bir güzel rezil etti. Önce bağırıp çağırdı sonra oturdu ağladı. Pişman olduğunu kaybetmek istemediğini vesaire söyledi. Affetmedim seni ama düşüncem dedim ona. Niyetim uzaklaşmaktı ama aynı yerde çalışıyoruz her gün görüyoruz birbirimizi. Telefonla sürekli arıyor, açmazsam evime kadar geliyor. Her seferinde bir şekilde konuşmak için zaman yaratıyor. Bir kaç kez böyle olmaz beni kendi halime bırakman gerek dediysem de kaybedeceğini anladığı için sıkıştırmaya başladı beni...

Ve yüreğim. Ben onu hala seviyorum. Yüreğim cayır cayır yanıyor bazen. Ama çok kızıyorum böyle severken onu güvenimi bu kadar sarstığı için elini taşın altına koyamadığı için. Ne göze alabildi ne gözünü alabildi derler ya bana bunu yaşattığı için çok kızıyorum. Yüreğim aşk bu diyor bulunmaz bekle diyor...

Mantığım, seni deli gibi seven bir adam var ağzından çıkan iki kelime için dünyayı yakabilecek diyor. Ailesi, kültürü, ahlakı on numara uyuşan bir adam. Bir kaç problem var ama yüzde yüz kafana uyanı bulamayacaksın. Tevekkül et ve bu adamla devam et diyor.

O kadar sıkıştım ki köşeye. Kendimi iki adamı aynı anda idare eden liseli avareler gibi hissediyorum. Ne ona gidiyor ayaklarım ne ona. Sevmek mi önemli evlilikte yoksa seviliyor olmak mı? Maddiyat mı önemli bağlılık mı? Diploma mı önemli, anlaşmak mı? Aşk mı önemli mantık mı?

Canım yanıyor, cehennem azabı çekiyorum...

Niyetim ondan zaman isteyip eski sevgilimle olan durumu çözmek ve ona göre mantıklı bir karar almaktı. Bana zaman ver dedim, koskoca adam aşkından çocuklar gibi hüngür hüngür ağladı telefonda. Kaybetmekten korktuğu için... Eski sevgilim nerdeyse hergün başımda, yalvarıyor yakarıyor. Mesajlar, hediyeler, özürler.... Ne yapacağım ya Rabbim. Hiç haketmedikleri şeyler yaşatıyorum insanlara...

Uzun oldu belki kızlar ama ne olur bana fikir verin, akıl verin... Ne yapacağım...

Durumuna üzüldüm ama nedense bana ikisiyle de mutlu olamazsın gibi geldi bu arada kaç yaşındasın?

aklımdan geçen milyarlarca ihtimalden biri de bu. İkisi de mi uygun değil acaba diyorum.... 25 yaşındayım.

Ayrıldıktan kısa bir süre sonra hemen biriyle tanışıp durumların buralara kadar gelmesinde ki tek suçlu sensin...
Yeni biriyle tabi ki de tanışabilir buna lafım yok fakat yeni bir ilişkiye hazır olman için kalbinin de beyninin de tamamiyle rahatlaması gerek-ti..
Yani daha ayrılığı sindirememişken yeni biri ile bu noktaya gelmek seni bu çıkmazın içine atmış..

Bence sen bir insanın lise mezunu vs olduğuna takılmıyorsun.
Sadece bu adamdan ayrılmak için kendi çapında bahaneler öne sürüp , böyle olmaz sen şöylesin diyerek ayrılık için bahane kolluyorsun.
Fakat ben bu okul durumunu ayrılık için geçerli bir sebep olarak görmüyorum..

Bana kalırsa ne eskisiyle ne de yenisiyle bir ilişkiye başla..
Biraz kendine zaman ver..
Kendi haline bırak kendini..
Ne onunla görüş ne de diğeriyle..
Daha sonra zaten yüreğin mantığın hangisi olacağına karar verir..

eski sevgilinle ayrılma sebebiniz neydi?

Statü olarak denklik önemli bunu sen takmasanda erkek bunun ezikliğini hep yaşar ve seni de huzursuz eder...eski sevgilinde biraz agresif ve atarlı bir tipe benziyo...neden ayrıldık demiştin canım?? yazdın da ben mi görmedim bilmiyorum ama....

Yeni tanıştığı kişiye öyle büyük sevgi besleyenlere çok inanmıyorum, hızlı seven insanın soğuması da hızlı olur diye düşünüyorum.
Bir de tamam erkeklerin de duyguları var da zaman istediğinizde hüngür hüngür ağlaması itici.
Yersiz ağlayan erkek, yersiz ağlayan kadından kat kat iticidir.
Iş, maddiyat gibi konularda da netlik yok.
Sizin fazla kazanmanız değil de onun yaşadığınız yerde iş bulamaması veya öylesine işlerde çalışması problem olur.

Eski sevgiliniz sanırım ailesinden çekiniyordu, yanlış hatırlıyor olabilirim.
Hatta size başkalarına şans vermeniz için sinyal vermişti güya suçluluk psikolojisi altında.
Bundan sonra sorun çıkarmayacağına dair güveniniz var mı?
Yanınızda olacak mı, adım atacak mı?

Bu karışıklıkta sağlıklı karar verebilir misiniz bilmiyorum, şu durumda en sağlıklısı iki taraftan da uzaklaşmak herhalde.

Ay konu dışına olacak ama idare ediverin lütfen.

Arkadaş bazılarının dertlerini okuyunca sadece kendim için üzülüyorum he.
Millet daha 1 ay olmadan yeni aşk buluyor, iki kişi arasında kalıyor ikisi de ona aşık, o kimseyi seçemiyor.
Bir de bana bak, sene oldu tek kişi bile yok

Bu bölümü de terketmek istiyorum

Harmoni , eski konularınıza şöyle bir göz gezdirdim.

Kızgınlıkla seni rezil eden adam ilerde daha büyük problemler yaratabilir. Diğeri de sana denk değil..

Birde neden peşinden koşturma taktiği istedin. Yeterince kişiyi elde etme özelliğin varmış

çabuk başlayan aşk çabuk biter arkadaşların dediği gibi sana mutluluk getirmez. arap da mutluluk getirmez gibi...

yinede biz seninle delikanlılar arasındaki bağı bilemeyiz.

Aklın ve duyguların karamsarlığa götürür karar veremediysen ikisine seçme ... hiç değilse diğerini seçmediğinden pişman olmazsın..

başkası çıkar karşına sana denk biri..

yaşınız küçük biraz sanırım...
arkadaşın içinde bulunduğu durum da hiç kolay değil ki,belki de şu an hayatında kimse olmayıp kafasının rahat olmasını isterdi, herkesin derdi kendine büyük.

ay alıntı yapacaktım başaramadım tekrar deniycem.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

Arkadaşım kaç yaşındasın bir adet bekar arkadaşım var öğretmen.istersen bi tanışın :)

Daha dogru duzgun tanimadigi birini cok sevdigini!!! Dusunen ve kaybetme korkusunu da ayni sekilde abartili yasayip hungur hungur aglayan birine nasil guvenebilirsiniz?
Ayrica hayatinizda illa biri olmak zorunda mi?
Bu ne acene boyle?
Siz daha mevcut iliskinizi bir karara baglamamisken iki kisi arasinda secim yapmaya calisiyorsunuz?
Once sakin olun.
İsleri bu kadar karistirmissiniz artik agirdan alin
Once arap sevgilinizle durumu netlestirin
Sonra zamanla karsilasacaginiz kismetleri degerlendirin
2 gunde asik oldum diye hungur hungur aglayan bence sorunlu adamdan da uzak durun

Allah yardimcin olsun

sevgili margaritokin,
suçlu olduğumu bildiğim için vicdan azabı çekiyorum zaten. Dediklerinin her kelimesi doğru. Yapıcı bir yorum oldu Allah razı olsun.

kahvetelvesi, sanırım aklın yolu bir ikisinden de uzaklaşmak en güzeli...

sevgili mavilimYesilim,
eleştirmek isteğinizi anlarım ama konu hakkında iğnelemeden önce isterseniz tarihlere bir göz gezdirin olur mu? ayrıca verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim.

aslıcım sana özel teşekkür ederim, özel mesajdan da edeceğim. iyi ki varsın. her zamanki gibi...

sevgili cirdigis, hayatımda hiç bu kadar sağlam saçmalamamıştım. gerçekten bana ne olduğu konusunda zerre kadar fikrim yok. Allah sizden razı olsun. Ağlamasına aşık oldum demesine bu yönden bakmamıştım.

ben teşekkür ederim canım,her zaman buradayım ben,sen de iyi ki varsın.

Kafası rahat olsun isteyen insan öyle eski sevgili, yeni sevgili, şimdiki sevgili olaylarına girmez.
Bizim burada da var nasıl buluyor bunlar bu kadar anlayamadım ama sevgili yapıp yapıp ağlıyorlar.
La bi durun dinlenin diyesim geliyor

Neyse benim de Türk, İngiliz birileri olursa hayatımda çıkan kargaşada size yazarım, hadi öpüldünüz

size sadece iyi niyet gösterebiliyorum ve inşallah böyle bir duruma en kısa sürede düşerek beni anlamanızı temenni ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…