Mantar rahatsızlığı olanların paylaşım alanı...

of ya bende 5 aydır bu dert var emzikli olduğum için hap kulanamıyorum ama fitil atıyorum geçiyor 1 hafta sonra tekrarlıyor vücut dirençsiz kalıyormuş herşeyi denedim bi fayda yok mahfoldum inanın

kızlar ben bugün gittim doktora.ilk defa yaşıyorum.perişan etti beni 3 gündür kaşıntısı.özellikle tuvalete girdikten sonra çok kaşınıyordu.sabah lavaboya girince mantar olduğuna emin oldum.fındık kadar akıntı düştü.doktorumda mantar olduğunu söyledi ve bir kaç ilaç verdi.EN ÖNEMLİSİ;GÜNLÜK PED VE NAYLON KARIŞIMI OLAN ÇAMAŞIRLARI YASAKLADI.bakterilerin üremesine sebep oluyorlarmış.bide mutlaka SİRKELİ SU ile yıkamamı önerdi.inanırmısınız,sirkeli su anında kaşıntısını aldı.ancak benim merak ettiğim şu;bu illet mutlaka tekrarlarmış.elde,ayakta yada partnerinizin elinde ayağında mantar varsa geçebilirmiş.vücudun direçsizliği,üşütme gibi durumlar bile mantara yol açarmış.ben kış aylarında çok üşütürüm.yada yazın havuzlardan mikrop kapabiliriz.böyle durumlarda alınabilecek bir önlem varmı merak ediyorum.kullanılabilecek bir ilaç yada başka bir önlem.doktorumla ancak bayram sonrası görüşebileceğim.o zaman kadar fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

canım çok çok geçmiş olsun.benimde başıma hep bir operasyon sonraları geliyo şuan Allaha şükür hamileyim acaba diyorum doğumdan sonradamı böle olcam???.......

Arkadaşlar bende aynı dertten yıllardır muzdaribim.Antibiyotik sonrası başgösteriyor.Siz siz olun günlük ped kullanmayın.Onun yerine pamuklu bir kumaş parçasını çamaşır suyuyla yıkayıp ütüledikten sonra parçalara bölün ve onları günlük ped yerine kullanıp atın.Öyle sabunla vajinal temizlikler filan da yapmayın.Yani biraz daha özenli ama biraz daha pasaklı olun :) Ama birşey soracağım,bu akıntı denen şey hiçbir rahatsızlığın yoksa da gelmiyor mu?Bir ara doktora gitmiştim bu dertten,doktor bende kaygılanacak birşey olmadığını, kokusuz açık renkteki günlük akıntıların herkeste görüldüğünü söylemişti.Sizce daha uzman bir doktora gitmeli miyim?Yani bir rahatsızlığım yoksa akıntı gün boyunca hiç gelmez mi?Çünkü benim sürekli akıntım oluyorda..

selam kızlar yardımınıza ihtiyacım var.. :çok üzgünüm: Bir kaç gündür genital bölgemde kaşıntı var... Tam olarak mantarmıdır çözemedim.. Akıntımda fazlalaşma, renk değişikliği koku falan yok... Yalnız klitoris kızarmış durumda, daha parlak bi görüntüsü var, vajina içi de de tuhaf parça parça sanki :çok üzgünüm: Sizdeki mantar belirtileri tam olarak nedir kızlar? Yada bende ki durum ne olabilir acaba :uhm: Dr a bayram dolayısıyla gidemedim...Varmı bu durumla karşılaşan... aklımda çok soru işaretleri oluştu... lütfen yardım...

5 aylı evliyim 4 aydır çekiyordum doktorun verdiği fitil hiçbirşeye yaramamıştı ki ecaneye gittim
3 ayrı ila. verdi fitil krem ve hap sonuç- geçtiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!

Selam Tuzluçerez..Bendeki şikayetlerde aynen sendeki gibiydi,doktora gittim mantar dedi.Sana tavsiyem bikaç gün önce de yazmış olduğum tavsiyelere uyman.Yani, pamuklu bir bezi çamaşır suyuyla yıka ve ütüle sonra parçalara böl ve onları günlük ped niyetine kullanıp at.Bunu gün içinde sık sık yap çünkü genital bölgenin tamamen kuru kalması lazım.İç çamaşırını sık sık değiştir ve ütülemeyi ihmal etme.Bunların büyük faydasını göreceğine eminim.Ben artık ilaç kullanmadan kendimi bu şekilde 24 saatte tedavi ediyorum.Geçmiş olsun..

selam phenomen... verdiğin bilgiler için tşk ederim.. bugün dr a gittim...travocort krem ve zalain fitil verdi...halbu ki o kdar da dikkat ederdim temizlik vs..günlük pedi yasakladı tabi...uzun süre antibiyotik kullandım, kullandığım antibiyotiktiklerden oluşmuş..günlük ped yerine bez kullanırım dediğin gibi... kızlar bi de avonun genital bölge temizleyicisini kullanmayın... kesinlikle önermedi doktor.. sebamedi tavsiye etti... hepimize geçmiş olsuna.s.

arkadaşım doktorun hangi semtte bende o doktora gitmek isterim söylersen çok mennum olurum

kıslar bu mantarın ortalama iyileşme süresi ne kadar? dr bana sadece 1 adet fitil verdi.. fitil birden fazla kullanılabilir mi?ya da benimki o kadar ilerlemedi mi acaba...

arkadaşlar 10 seeye yakın zamandır bu illeti çekmiş ve galiba kurtulmuş biri olarak yazıyorum size.benimde gitmediğim doktor denemediğim ilaç kalmamıştı. sadece bir kez kullandığım bir ilaç işe yaramıştı ağır bir antibiyotikti ama bırakır bırakmaz tekrar kaldığı yerden devam etmişti. en son bi kaç ay önce yine doktora gittiğimde mantar enfeksiyonu yok dedi, ki ilk doktora taşındığım zamanlarda mantar tespit edilmişti. sonra doktorum bir ilaç yazdı.rahatsızlık duydukça bunu kullan dedi.daha ziyade jel.içinde tek kullanımlık tüpler var.vajina içine sıkılıyor ve oradaki ph ı düzenleyip güç kazandırıyor.bakteriyel vajinosiz denen durumda kullanılırmış ve bu durum mantarla karıştırılabilirmiş. çocuk yapma yaşındaki kadınlarda çok sık rastlanırmış ve mantarın 2 katı fazla görülürmüş. ben bu ilacı henüz kullanmadım çünkü buradaki diğer konuları okuduğumda yıllardır kullandığım günlük pedi bıraktım ve yasmin kullanımını da bıraktım. şikayetlerim %90 geçti.geçmeseydi bu jelden alacaktım.ph dengesini düzenlemek amacıyla.doktorunuza bir de bu şekilde danışmanızı tavsiye ederim.herkese geçmiş olsunn :1rolleyes:

kızlaaar bende de bu lanet şeyden vaarr doktora gidicem yakında ama annemle gdcem yalnız şöyle bi problem war bn bakre deglm muaynede bu belli olrmu olmazmı söyleyin ltfn yaaa coook aciiiil !!!

kızlaaar bende de bu lanet şeyden vaarr doktora gidicem yakında ama annemle gdcem yalnız şöyle bi problem war bn bakre deglm muaynede bu belli olrmu olmazmı söyleyin ltfn yaaa coook aciiiil !!!

bir bakire kız vardı mantar olmuştu.doktor yatırdı muayene etti sadece baktı ve bize de gösterdi...bakın bu kızlık zarı diye..........................

yani doktor baktı canım bakmadan mantar olduğuna emin olmadan vermez ama doktoruna göre de değişir herhalde.belki de kadın doğumcuya anlatınca bir krem veriverir.yani bu iş doktora bağlı bence...doktora gitmeden de halledersin ya.kremler var eczaneden alırsın onlar büyük bir ihtimal geçirir geçirmezse doktoru düşün

yanılş bi krem veya ilaç almak istemiyorum akıntıyı dha fazla arttırmasından korkuyorm bnce en iyisi bi doktora gitmek sonçta ilaçlar herkste aynı etkyi göstrmyblr canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…