arkadaşlaröncelikle geçmiş olsun ..ONCELİKLE yukarda seda arkadasımızın da soyledıgı gıbı en az 1 kere antıbıotık kullanmıs ama cozum bulamamıs arkadaslara bu yazım...bende de bu mantar enfeksıyonunun ayrı kolu olan gardnerella nın ailesi olan BAKTERİYEL VAJİNİT ten muzdariptim . 1 yıl once gırdıgım bı havuzun aşırı dezenfekte edılmesınden kaynaklanmıstı ustelık... koku , akıntı, .. vb eşimle ilişkiye gırdıkten sonra artması adamdan kaçıodum resmen.. 1 yılda doktorun verdıgı antıbıotık cipro ve vajınal fıtıl ( flora dengeleyıcı ) den 1 hafta kullandım gectı sandım 3-4 ay sonra tekrar cıktı ortaya daha da buyuyerek.. 4. kez daha yogun bişeler istemeye gıtcektım kı doktoruma, dedım kı kendı kendıme "bu antıbıotıkler faydalı olduysa neden tekrarlıyor ?!!" farklı cozum yollarına baktım ama bu konu uzerıne turkıyeden net seyler bulamadım.. google dan yabancı kaynakları cevırdım cevırdım kadınlar neler yapıyorlar bıtkılsel ya da evde ürettıklerı seylerle cozume kavusabılmısler mı dıe.. ınanılmaz ama kıtabp basan bıle olmus.. bılmem kaç dolar... tabıı ben sabırsızım .. o kıtap gelecek.. ben cevırcemmm.. ohoooo... derken aynı şahsın cozumunu ııce arastırdıktan sonra... ve bu şahıs 14 YIL BOYUNCA BU RAHATSIZLIGI SUREKLI SUREKLI YASAMIS HER DEFASINDA ANTIBIOTIKLE TEDAVI OLMUS HER DEFASINDA DAHA DA ŞİDDETLİ Bİ BİÇİMDE GERİ GELMİŞ.. en sonunda arastırdıgında bızım ulkemızde bılınmeyen bı gercekle karsılasmıs.. bu rahatsızlıkta antıbıyotık kullananların %77 sının hastalıgı tekrar nuksetmıs.. ve bı cozum yolu bulmus.. işteee açıklıyorummm:
1. her gun 3 diş sarımsak yencek ..yada seda arkasımızında dedııı gıbı sarımsak fitili yapılacak..
2. her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı sirkeyi 1 su bardağı suya karıstırıp içilecek..
3.her gun 3 su bardağı pastörize edilmiş (hazır) yogurtlardan yencek yada bi şırıngaya yogurt çekilip vajınanın içine enjekte edılcek..
ben hergun 3 diş sarımsak yedım sabahları kahvaltıdan sonra.. sabah aç karnına sirkeli suyumu içtimm.. 2 su bardağı yogurt yemeye gayret ettım ve kucuk enjektorle yourt enjekte ettım..çamaşırlarımı utuledım ve mutlaka tuvaletten sonra ııce kuruladımm..
bunu 3-21 gun arası uyguluyorsunuz.. burda hasta da doktorda kendınız oldugu ıcın bellı sure veremıcem ama ben soyle yaptım.. 2. gunun sonunda eşimle ilişkiye gırdıgımde hala belırtıler vardı.. 4 gun ılıskıye gırdıgımde ıc bı belırtı yoktu.. 2 gun daha devam ettım.. toplamda 6 gun uyguladımm.. 2 hafta sonra doktoruma smear verdım ve bugun sonucumu aldım.. " TERTEMIZ , HİÇ BİŞEYİNİZ YOK, SAĞLIKLI BI VAJINAYA SAHIPSINIZ" .. ŞÜKÜRLER OLSUN ALLAHIMA..
+ sirke iltihapları temızlıyor
+ sarımsak vajına dostu ancak kesınlıkle kesılıp vajınaya konulmaması gerekıo, yoksa tahrıs eder
+yogurt vajınanın ph ına en yakın olan gıda, ve içindekı prebıotıkler vajınanın doğal florasına kavusmasını sağlıyor..
bu rahatsızlıga tekrar yakalanmamak ıcın dıkkat edılmesı gerekenler
+ sabun şampuan gıbı urunlerle vajınanızı temızlemeyın
+havuz yerıne denızı tercıh edın
+çamışırlarınız mumkun oldugu kadar kuru tutmaya gayret edın
+ gunluk ped gıbı hava almıcak urunler kullanmayın
+ vajınal sağlıgınızı korumak ıcın her gun 1 kase yogurt tuketın
+ gelısıguzel yada kronık bi şekilde antıbıotık kullanmayın.. kullanmak zorunda oldugunuz zamanda ıkı ılac saatının ortasında mutlaka yogurt yiiinn.
+aşırı şekerlı(meyve şekeri hariç) gıdalardan uzak durun, daha seyrek tuketın..
+ çocuk çalışması ıcınde deılsenız ılıskıden sonra mutlaka tuvalete gıdınnn..
benım arastırdıklarım bulduklarım uyguladıklarım bunlar.. bi sorunuz olursa yardımcı olmaya calısırım... :)