Mantar rahatsızlığı olanların paylaşım alanı...

--------------------------------------------------------------------------------

mrb arkadaslar bu mantar dedıgınz nsl bısı tam olarak neresınde oluyo ben 6 aylık evlıyım evlılıgımn ılk aylarındaydı bı aravajınamın ıcınde cok kasıntı oldu duramıyodum sureklı kasıyodum cok kotu bı durumdu halkarasında mayasıl dıolar esımde mantardır falan dedı kızkende bazen oluyodu t harfıyle baslayan bı krem vardı ondan kullandım pek gecırmedı evımıznn altında eczane vardı neopenotran dıye fitil verdi pedler yapmıstır demıs 3 tane kullandım ve gectı pedımı degıstırdım kotex alıyorum artık ogunden berı olmuyo acaba mantarmı yanı bu?bırde ben herzaman banyoda olsun wc de olsun vajınamı cok yıkarım banyoda sabunla falan yıkamak sakıncalı dıolar dogrumu sızce?acaba bebek ıstedıgımz zamanmı yapmamamız gerek ?fikirlerınızı yazarsanız sevınırım

arkadaşlar bendede mantar var 3 senelik evliyim çocugum olmuyo doktorlar eşimde ve bende bi sorun olmadıgını söyledi mantarın bi etkisi olabilirmi eşim ve ben çok istiyoruz ama allah nasip etmedi çok üzülüyorum çocuk gördügüm zaman. tavsiyelere açıgım çocugum olsun diye neler yapmalıyım bilen arkadaşlar yardım ederseniz memnun olurum

ya bnde bekarım vee sarı gelio bendende hani böle beyaz süt kesigi gibi deill.. önceleri öleydi şmdi daha farklı yha bıktım usandm

Aktif Oksijenli & Vitamin E Katkılı, KADIN HıJYENı YAĞI

Zenginleştirilmiş saf oksijen içeren ürün, bayanlarda genital bölgenin hijyen ihtiyacını karşılamak için özel olarak geliştirilmiştir.

Antibakteriyel özellikte olan ürün enfeksiyon ve vajinal mantar hastalıklarında tahriş olmuş ciltte bakım yaparken , bölgenin hijyenini de korur.

Özellikle yüzme havuzlarından yada denizlerden sonra kullanılması hassas cildin bağışıklık sistemini arttırır. Kötü kokuları giderir. Kolayca sürülür ve cilt tarafından emilir. Her tür cilt için uygundur. %100 HıJYENıKTıR.

Genital bölge için hijyen sağlar.

ıçindekiler: Ozonlanmış Zeytinyağı, Ozonlanmış Soya Yağı, Ozonlanmış Su, E Vitamini, Yağ esansı.

Kullanım: Uygulanacak bölgeye temiz bir el ile dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirerek sürülmelidir. Ürün ayrıca üstün nemlendirici ve temizleyici etkiye de sahip olduğundan tüm vücut hijyeni için de kullanımı önerilir.

selam arkadaşlar benimde sorunum sarı renkte akıntı ve kasık ağrısı, neden oluyodur acaba bekarım doktora gitmeye de çekiniyorum. Eskiden adet günüm 5 gün sürerdi, 4 aydır 2 gün oluyo bitiyo, akıntı yüzünden mi azaldı acaba, yardımlarınızı bekliyorum.

canim kasik agrin adet disindaki gunlerdedemi oluyo
bi doktora gorun derim kuzumm

benim sorunum siğil mi acaba diyordum mantarı araştırdım sanırım ve büyük ihtimalle mantar olmuşum
----------------------------------------------
Enfeksiyonun oluşum nedenleri:

Vajinada mantar enfeksiyonuna (vajinal mikozis) genelde candida albicans denilen maya mantarı neden olur. Sıhhatli, cinsel ilişki yaşına gelmiş kadınların vajina florasında büyük oranda süt asiti bakterileri (laktobasiller) bulunur. Bu bakteriler vajinada asitli bir ortam yaratarak, hastalıklara neden olan bakteri ve mantarların çoğalmasını engeller. Ancak çeşitli etkenler vajinadaki bu hassas dengenin bozulmasına yol açabilir:

* Antibiyotik ilaçlar alınması nedeniyle bağışıklık sisteminin zayıflaması,
* Diyabet gibi hastalıklar,
* Ergenlik çağında, âdet döneminde, hamilelik sırasında veya menopoz yıllarında vücudun hormonal dengesinde vuku bulan değişmeler,
* Stres,
* Genital bölge için özel temizlik ürünleri ve spreyleri kullanmak.

Bunun dışında mantarlar şu yollarla da bulaşabilir:

* Tuvalette yanlış temizlenme, örneğin; abdestten sonra taharet getirirken vajinaya doğru yıkama,
* Enfeksiyonu taşıyan biriyle cinsel ilişkide bulunma,
* Müşterek kullanılan tuvalet malzemeleri, çamaşırlar ve havlular,
* Havuzlarda, yakuzalar ve saunalarda,
* Dar, sentetik maddeler ihtiva eden elbiseler giyilmesi.

Belirtiler:

* Kaşınma,
* Vajina bölgesinde yanma,
* Beyaz renkte, çabuk ufalanan akıntı,
* Kızarıklıklar ve şişmeler,
* Küçük abdest sırasında bazen ağrı hissetme,
* Cinsel ilişki sırasında bazen ağrı hissetme.

Teşhisi:

Hasta şikâyetlerini anlattıktan sonra kadın doktoru vajinayı muayene eder ve bulguları inceler. Pamuklu çubukla biraz vajina salgısı alır ve mikroskop yardımı ile salgıda mantar sporları arar. İncelemesinde tam bir kanıt elde edemezse laboratuar incelemesi için biraz daha salgı alır. Laboratuarda daha ayrıntılı bir teşhise varmak için salgıdan mantar kültürü üretilir.
Tedavi şekli:

Mantar enfeksiyonlarını genelde doktor yardımı almadan evde bizzat tedavi edebilirsiniz. Eczanelerde kullanımı kolay, reçetesiz satılan krem ve vajinal ilaçlar bulmak mümkündür:

Mantara karşı kullanılan kremler günde bir veya iki kez bir aplikatör yardımıyla vajina içerisine ve yine iki kez hafifçe vajina dudaklarına sürülür. After çevresinde de mantar sporları olabileceğinden, ihtiyat olarak after bölgesinin de kremlenmesi tavsiye olunur. Tablet şeklinde satılan vajinal mantar ilaçları da yine bir aplikatör yardımıyla veya parmakla vajina içerisine sürülür. Ancak âdet dönemlerinde kan akıntısı ilacı tekrar vajina dışına çıkardığı için, bu dönemde tedavinin bir anlamı olmaz.

Önemli olan, şikâyetlerin bitmesi nedeniyle tedaviyi erkenden durdurmayıp, ilacın paketinde bulunan tavsiyelere uygun hareket etmek. Mantarları tamamen yok etmek için ilacın paket bitene kadar kullanılması gerekir! Tedavi döneminde iç çamaşırların, havlu ve banyo bezlerinin her gün değiştirilmesine özen gösterilmelidir. Şu durumlarda doktora mutlaka başvurulmalıdır:

* Mantar tedavisi üç gün içinde bir ilerleme sağlamazsa,
* Mantar enfeksiyonu tekrar tekrar yeniden baş gösterirse,
* Hamilelik sırasında,
* Gerçekten vajina mantarı olup olmadığı konusunda tereddütler varsa.

Sakınma:

* Tuvaletten sonra daima önden arkaya doğru temizleyiniz,
* Vajinayı yalnız suyla yıkayınız,
* Mahrem bölge için üretilmiş özel spreyler kullanmayınız,
* Hava geçirmeyen kadın bağları kullanmayınız,
* Menstrüasyonun son günlerinde tampon kullanmayınız veya küçük tampon kullanınız,
* Pamuklu, hafif iç çamaşır kullanınız ve her gün değiştiriniz,
* Dar, sentetik elbiselerden kaçınınız,
*
* Yeni bir kimseyle cinsel ilişkide bulunacağınızda daima prezervatif kullanınız,
* Islak mayo ve banyo çamaşırlarını hemen çıkarınız,
* Saunada daima havlu üzerine oturunuz.

Yeniden enfeksiyon kapmamak için şunlara dikkat ediniz:

1. Eşinizi de tedaviye dahil ediniz,
2. Havlu, yıkanma bezleri ve iç çamaşırları düzenli değiştiriniz ve en az 60 derece Celsius ısıda yıkayınız,
3. Diş fırçalarınızı arada bir yenileyiniz.

22 aralık gibi boğazlarım şişmiş üşütmüştüm o hafta doktora gitmiş ve bir hafta antibiyotik kullandırtmıştı doktor. sonraki hafta yılbaşına doğruda şu lanet kaşınmalar başladı belirtilerin tamamı var.
akıntım zaten bi acayip oldu minik minik beyaz akıntı parçacıkları geliyo :S
acıdan ilişkiye zaten giremiyorum çok fena. günlük ped kullanıyordum çok rahat ediyordum ama bunlarda mantara davetiye çıkarıyormuş ne yapıcam ben şimdi. benim normalde de fazla olur akıntım işyerindeyken iç çamaşırı mı değiştirecem tuvalette ?!?

kızlar biliyorum çok tuhaf gelicek size ama birşey paylaşmak istiyorum .
her bayan dönem dönem enfeksiyon,dar çamaşırlar,pedler vs.gibi nedenlerle bajinada kaşıntıya maruz kalıyor.bende uzun bir süredir kaşıntı vardı ve bu gerçkten eziyet halini almıştı.bir arkdaşımın tavsiyesiyle denediğim formülü sizlerle paylaşmak istiyorum.
birkaç tutam maydanozu haşlıyorsunuz.suyunu süzüp,içiyorsunuz ki maydanoz suyu çok yararlıdır tadı kötü olsada maydanozu da bir bez yardımıyla tutabildğiniz kadar iç çamşırıınızın içinde tutuyorsunuz. vajinayla direk temas edecek.ben denedim ilk yapıştaki gün gece kaşıntısız yatmanın huzurunu yaşadım :)bugün 2.kez yaptım.öneriyroum.deneyin bişey kaybetmezsiniz sonuçta doğal bir yöntem şutarafagitti

iki gündür deliriyordum kaşıntıdan...

burdan okudum elma sirkeli su yaptım pamukla sildim

fluzole ve ornisid içtim öğlen canesten kremi de her tuvalet sonrası sürüyorum biraz rahatlqama oldu ama gece yatarken de vagihex fitil koyucam umarım tamamen geçer

canim bide mehmet ozde izlemistim prebiyotik iceren gidalarda yemek lazimmis

Kızlar şiddetle tavsiye ederim travazol isimli krem kaşıntıya birebir iyi geliyor birde numıs med çok etkili

mrb hanımlar hamileyim dünden beri genital bölgemde yanma var..akıntı koku yada kaşıntı yok.. yanmada idrar yaparken değil devamlı olan bi yanma...sizce ne olabilir başına gelen varmı 21 ocakta dr. randevum var beklemelimiyim yoksa hemen mi dr. gideyim yardımcı olursanız sevinirim....

arkadaşlar merhaba
ben foruma yeni üye olmama karşın uzun zamandır yazılanları takip ediyorum
özellikle mantardan çektiğim için ne zamanki burada yazılanları okudum kendimi yalnız hissetmedim sayenizde
önceleri 3-4ayda bir oluyordu, sonra gittikçe sıklaştı ve şimdi her ay oluyor
sık hastalanan ve vücut direncini yitiren bi yapım var
antibiyotikler de cabası
ben artık gerçekten çok sıkıldım bu durumdan gerçekten çok mutsuzum
doktorlar konusundaki sıkıntılarınızı okudum
bazıları partnere tedavi verirken bazıları vermiyor
kalıcı çözümler arıyorum artık
sanki sırf ilaç yazdırmaya gidiyormuşum gibi tekrarlayacağını bildiğim bi hastalık için doktora gitmek istemiyorum
biraz akıllı ve şüpheci bi doktor olsun, beni iyice bi dinlesin istiyorum
mantar konusunda uzman ve ilgili doktor tavsiyelerinizi bekliyorum
ben yurtdışındayım, ama istanbul ve özellikle izmirden doktor isimlerini ve çalıştıkları yerleri verebilirsiniz
okuduğum kadarıyla bu illetten kurtulan arkadaşlar var,canı gönülden geçmiş olsun
verdikleri ilaçların da isimlerini aldım
doktora görünmeden almayacağım tabiki
her bünye ve her bakteri çeşidi farklı oluyor
ama bu arkadaşlardan hastalığı bi gün tekrar eden yineleyen olursa lütfen bilgilendirsin bizi
tamamen geçiyor mu yoksa tekrarlıyor mu? ne sıklıkla oluyor gerçekten bilmek isterim
doktor tavsiyelerinizi bekliyorum
diğer doktorlar konu başlığı altında daha çok doğumla ilgili doktor tavsiyeleri var
o yüzden bu konu başlığı altından soruyorum sizlere, özellikle mantar konusunda yardımcı olabilecek doktor arıyorum
şimdiden çok teşekkür ediyorum hepinize

CAFANA İÇ ÇAMAŞIR

Cafana İç Çamaşırları, genital bölgede oluşan mantar, pişik, koku, yanma, kaşıntı oluşumunu önlemektedir.

KULLANIM YERLERİ:
Bayanlar için: Bayanlarda genital bölgede oluşabilecek mantardan kaynaklanan; vajinal mantar enfeksiyonu, vajinal kaşıntı, vajinal koku, vajinal akıntı ve pişik gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur.
Sürekli kullanılması durumunda, genital bölgeyi, mantar hastalıkları ve mantardan kaynaklanabilecek enfeksiyonlara karşı korur.

yeni cikmis sanirim ilk kez rastladim kizlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…