Mantar rahatsızlığı olanların paylaşım alanı...

ya benim eşimin de o bölgesinde böle hani sinek ısırır da kırmızı benek olur ya öyle bişiler çıkıyormuş geçen de baktım ki bir ilaç kullanıyordu aaaaaaay dedim bu nedir böle , mantar sanırım dedi yaa gitmiyor da dr a..bana geçecek dedim sonra da oooooooof binbir naz yaptı sağlık diom bu şakaya gelmez bana dokunmayacakmş geçermiş falan duygu sömürüsü yapıoo hay allahım yaa...o kremi sürünce geçioo belki de mantar değildir bazen tekrarlıyor ama o kremi sürünce bişiyi kalmıyor ertesi günü..versem olur mu kremin adını belki kullnanlar vardır ??? yararı olur ?

ya bende doktora gıttım bana ve nısanlıma hap verdı ıkınızde ıcın dıye yanı esınınde bır ılac kullanması gerekıyor sanırım oda mantar ıkınızde mantarsınız gecmez oyle bence gıdın tedavı olun kusum

bende de ara sira kasinti vardi anlayamadim nedenini fakat bugun baktim vajina girisinde beyaz bir plaka gibi birsey olusmus.Oyle akintim falan da yok ama mantardan supheleniyorum.Cunku tuvaletten sonra suyu actigimda yanma olusuyor.Mantar belirtileri bu dimi?:KK43:

evet canım bak ne yap ben sana solım tuvalete gırdıgınde onune ayna koy ve ıkın eger ıcerıden beyaz ıltahap gıbı bırsey gelıyorsa anlakı mantar olmussun

evet beyaz akinti geliyordu hemen doktordan randevu aldim,eve gelmeden de eczaneye ugradim.Belirtilerimi soyledigimde bana travocort adli krem verdi bunu kullan gecer hemen dedi.Yine de doktora gitsemmi acaba?hap kullanmadan gecer mi bu illet?

canım bu ilaç isimleri pakette nasıl yazıyorsa buradada öyle yazıyor
bunlar biraz pahalı ila.
mesela ornisid fort 10 tabletten oluşuyor..ve fiyatı 15 lira...mantar ilacı
tekfin de mantar ilacı 30 lira
diğerlerinide idrar yolu enfeksiyonu için bildiğim kadarıyla..onlarında fiyatlarına bakmıştım..tam aklımda değil ama onlarda pahalı...25-30 civarında..
canım ayrıca orada o ilaçları bulamadıysan aynı etken maddeyey sahip orada satılan başka ilaçlarda alabilirsin..internetten bakabilirsin fiyatlarına ve prospektüse..
mesela ilacabak ; ilaç rehberi, ilaç fiyatları, atc sınıflaması var..burada fiyatlarına ve aynı etken maddeye sahip ilaçları bulabilirsin..prospektüs her ilaçta yok ama..
prospektüs için TurkMedikal . N E T >> sitesinde vademecum( ilaç bildileri) den prospektüse bakabilirsin hemde aynı etken maddeye sahip ilaçları bulabilirsin

cok tesekkür ederim arkadasim cevabin icin a.s.

bendede vardı mantar 5 gün içinde geçti.. travocort krem ve tek bir fitil kullandım geçti.. günlük ped kullanmadım.. günde bi kaç defa malum bölgeyi numis med le yıkadım pamuklu bez kesip koydum.. arada birde sirkeli suyla yıkadım... benim çabuk geçti.. inşallah sizde kısa zamanda kurtulursunuz.. numis med le de mutlaka yıkayın.. mantar tedavisinde yardımcı olarak kullanılıyormuş çünkü...

bayanlar gecmıs olsun..... 12 yıllık evlıyım burda yazdıgınız ılacları hepsını kullandım.... tam 10 yıldır ...ama yakamı bırakmıyor sadece arasıra yokluyor en son dr degıstırdım son tavsıyesı ....makıneler ıcın olan sabun tozu(ısım veremıyorum) ıc camasırlarınızı yıkayın ama kesınlıkle ........yumusatıcı .......yok bırde mak. bıttıkten sonra tekrar durulayın ben faydasını gordum basta dedıgım gıbı arasıra kasıntım oluyor ama eskısı gıbı benı delırtmıyor.... esler ıcın verılen ılacları mutlaka kullanın.... bununda faydası var........ herkese gecmız olsun umarım bır faydasını gorursunuz :)

merhaba arkadaşlar bende 9 aylık evliyim evlendm 1 hafta sonra mantar oldum doktora gittim .. zolax fitil verdi bide 2 tane krem gecti ki daha 4 gün önceye kadar hiç bir kaşıntım yoktu ...ama yine başladı tekrar doktoruma gittim ama zolax hap verdi sonra GyoFlor fitil verdi 12 tablet(kullanıyorum) Gyno -Travogen Ovül 1 fitil birde travocort krem verdi ... ama gündüzleri bişey yok ama geceleri ölüyorum ağlama krizlerine giriyorm ... kaişıntıdan ölücem

acaba aranızda bu ilaclarla faydasını gören varmıdır

merhaba arkadaşlar bende 9 aylık evliyim evlendm 1 hafta sonra mantar oldum doktora gittim .. zolax fitil verdi bide 2 tane krem gecti ki daha 4 gün önceye kadar hiç bir kaşıntım yoktu ...ama yine başladı tekrar doktoruma gittim ama zolax hap verdi sonra GyoFlor fitil verdi 12 tablet(kullanıyorum) Gyno -Travogen Ovül 1 fitil birde travocort krem verdi ... ama gündüzleri bişey yok ama geceleri ölüyorum ağlama krizlerine giriyorm ... kaişıntıdan ölücem

acaba aranızda bu ilaclarla faydasını gören varmıdır

gecmıs olsun canım be 10 senedır senın kullandıgın ve kullanacagın butun ılacları kullandım faydası olmadı dersem yalan olur ama bazı seylere daha dıkkat etmen gereklı gecte olsa ogrendım sımdılık arasıra kacıntı yapıyor ama eskısı gıbı aman allahım cok kotu ... yukarda denedıklerımı yazmıstım bır dene:1rolleyes: a.s.

Arkadaşlar ben çok temiz tutuyorum o bölgeyi ama yine de olabilir mi her kadın da olduğu gibi yani sanırım herkeste var hafif miktarda akıntı oluyor günlük ped kullanıyorum ve çok hafif arada bir kaşıntı oluyor acaba mantar mı var doktor gitsem mi diye düşünüyorum ama yoksa öyle bir şey diye biraz da çekiniyorum gibi offf kafam karıştı şimdi bir de hamileyim 3 haftalık napsam bilmiyorum mantar var mı sizce ?

meraba arkadaşlar bende mantar yok ama annemde var yılardır tedavi oluyor ama bitürlü geçmedi benimde 8 yaşında kızım tatilde bir hafta annemde kaldı şimdi çok kaşıntısı var mantar olabilirmi yani çocuklarda mantar olurmu acaba baktım cok kızarmış yara olmuş herhalde cok kaşımış doktora gitik idrar tahlillerinde bir şey çıkmadı şimdi ultrason için sıra bekliyoruz iki gön sonra gideceyiz çok korkuyorum ya canım biricik kızım inşalah birşey çıkmaz aranızda böyle bir sorun yaşayan varmı yorumlarınızı yazın neolur

bu illet butun bayan larda hemen hemen var
arkadaşın dedıyı gıbı eşle bırlıkde tedavı yon temı ve
hıj yen salamalı o bol geye bendede vardı
kurtuldum ilac larla

meraba arkadaşlar bende mantar yok ama annemde var yılardır tedavi oluyor ama bitürlü geçmedi benimde 8 yaşında kızım tatilde bir hafta annemde kaldı şimdi çok kaşıntısı var mantar olabilirmi yani çocuklarda mantar olurmu acaba baktım cok kızarmış yara olmuş herhalde cok kaşımış doktora gitik idrar tahlillerinde bir şey çıkmadı şimdi ultrason için sıra bekliyoruz iki gön sonra gideceyiz çok korkuyorum ya canım biricik kızım inşalah birşey çıkmaz aranızda böyle bir sorun yaşayan varmı yorumlarınızı yazın neolur

bende 8 yaşında mantarolmuştum.yani çocuklardada olabilyor. bence vakit kaybetmeden dr a götürün

bende artık dr'a gitmekten bıktım okadar sık oluyor ki :KK43:( şimdi ornisid kullanmaya başladım krem fayda etmedi yarında fitil almayı düşünüyorum ama bende daha önceden aldıgım fitillerden var onlardan da kullansam olur mu 1-2 gece ?? ve ilişkide yanma oluyor mu sizin ??

bende artık dr'a gitmekten bıktım okadar sık oluyor ki :KK43:( şimdi ornisid kullanmaya başladım krem fayda etmedi yarında fitil almayı düşünüyorum ama bende daha önceden aldıgım fitillerden var onlardan da kullansam olur mu 1-2 gece ?? ve ilişkide yanma oluyor mu sizin ??

canım mantar ihmale gelmez çünkü belli bir süre sonra içine atıp kana karışıyor...bu yüzden sıkı bir doktor kontrolüne girmelisin...sakın kafana göre ilaç kullanma...ve bu tedavi boyunca ya eşinle beraber olmayacaksınız yada o kondomla korunacak...bu arada ilişki de yanma olayıda bir rahatsızlık...bunun nedenleri enfeksiyon olabilir,üşütme olabilir ve vajinanın yeteri kadar ıslanmamasından da kaynaklanabilir...yani bunun da nedenleri var...bunun içinde bir üroloji doktoruna görünmeni tavsiye ederim...çok geçmiş olsun canım...bol sağlıklı günler diliyoruma.a.s.a.s.a.s.

aman 16 senedir var bu bende neler kullandıysamda geçmiyor her ay mutlaka oluyorum artık imdatttttkötükedihüsokötükedihüso

aliağa'cım;demek ki bu sende kronikleşmiş...bu durumunu doktorunla paylaştın mı?sana bir kaç küçük önerim olacak...kesinlikle pamuklu çamaşır giyinmelisin ve günde 2 defa değiştirmelisin...kesinlikle tampon kullanma bu bakterilerin üremesine olanak sağlıyacaktır...ıslak tutmamaya çalış ve çamaşırlarını ütüle...aynı zamanda yıkarken detarjan ve yumuşatıcı ksinlikle kullama amatikler için özel üretilmiş sabun tozları var onları tavsiye ederim...ama en önemlisi en yakın bir zamanda doktor kontrolunden geçmem...(özel bölgeni temizlemek için kesinlikle sabun kullaama)merak ettiğin her şeyi sorabilirsin...bol sağlıklı günler diliyorum:)

X