• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantar enfeksiyonu tüpleri tıkar mı?

NAZARBONCUK35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
1.219
24
88
İzmir
5-6 aydır geçmek bilmeyen mantar enfeksiyonu ile uğraşıyorum. ilaç kullanıyorum geçiyor adet olduktan sonra yine başlıyor artık bana verdiği ızdırabı geçtim tüpleri tıkayacak ya da yapışıklık yapacak diye korkmaya başladım sonuçta bu da bir enfeksiyon.
doktorların bazıları mantar basit enfeksiyon tüp tıkamaz diyor başka bir kısmı kronik oldu ise tıkayabilir diyor bu konuda bilgisi olan ya da sık mantar enfeksiyonu yaşarken hamile kalan var mı acaba?

bu konuda bende muzdaribim. 3 gün önce aşılama yaptırdım ve bugün mantar başladı. acaba yumurta döllendiyse tutunmasına engel olur mu? şu an pek akıntı yok. dr umu aradım krem ismi söyledi. geçmezse fitil kullanırsın dedi. ama aşılama çok yeni olduğu için tutunmasına engel olur diye korkuyorum
bu arada konu sahibi arkadaşım. ben internette bunu çok okudum, araştırdım. yoğun akıntı tüpleri tıkayabilirmiş. ben çoook sık olurum. çok akıntım olur. rahim filmi çektirdim açık çıktı. ama gene de az bi tıkanıklık vardıysa da hsg ile açılmıştır.

bu konuda bende muzdaribim. 3 gün önce aşılama yaptırdım ve bugün mantar başladı. Acaba yumurta döllendiyse tutunmasına engel olur mu? şu an pek akıntı yok. Dr umu aradım krem ismi söyledi. Geçmezse fitil kullanırsın dedi. Ama aşılama çok yeni olduğu için tutunmasına engel olur diye korkuyorum
bu arada konu sahibi arkadaşım. Ben internette bunu çok okudum, araştırdım. Yoğun akıntı tüpleri tıkayabilirmiş. Ben çoook sık olurum. çok akıntım olur. Rahim filmi çektirdim açık çıktı. Ama gene de az bi tıkanıklık vardıysa da hsg ile açılmıştır.

canım ben de film çekildim açıktı tüpler ama bu mantar filmden sonra başladı :43: Sonradan tıkanmıştır diye korkuyorum. Doktorum mantarın basit bir enfeksiyon olduğunu ve tüpleri tıkamayacağını söyledi. Tüpleri tıkayan enfeksiyonlar cinsel yolla bulaşan gonore, klamidya, frengi felan gibi enfeksiyonlardır dedi. Zaten tüplerini tıkayan bir enfeksiyon hem çok ağrılı kasık ağrısı beraberinde bel ağrısı öyle ki ağrıdan duramazsın dedi , beraberinde ateş ile geçirilen enfeksiyondur dedi mantar basit bir enfeksiyon dedi ama yine de bir yandan içim içimi yiyor vallahi.

canım ben de film çekildim açıktı tüpler ama bu mantar filmden sonra başladı :43: Sonradan tıkanmıştır diye korkuyorum. Doktorum mantarın basit bir enfeksiyon olduğunu ve tüpleri tıkamayacağını söyledi. Tüpleri tıkayan enfeksiyonlar cinsel yolla bulaşan gonore, klamidya, frengi felan gibi enfeksiyonlardır dedi. Zaten tüplerini tıkayan bir enfeksiyon hem çok ağrılı kasık ağrısı beraberinde bel ağrısı öyle ki ağrıdan duramazsın dedi , beraberinde ateş ile geçirilen enfeksiyondur dedi mantar basit bir enfeksiyon dedi ama yine de bir yandan içim içimi yiyor vallahi.

yok cnm yaa ben çok sık olurum. benimki bile açıksa öyle kolay kolay tıkanmıyor demek ki

böyle bişeyi ilk defa duyuyorum mantarın tüpleri tıkadığını ama pedini değiştirmeyi denedin mi bazı pedler bende de mantar yapıyo aşırı derecede kaşıntı yapıyo ama koteks kullanıyorum o diğerlerine göre daha rahat geliyo bana

böyle bişeyi ilk defa duyuyorum mantarın tüpleri tıkadığını ama pedini değiştirmeyi denedin mi bazı pedler bende de mantar yapıyo aşırı derecede kaşıntı yapıyo ama koteks kullanıyorum o diğerlerine göre daha rahat geliyo bana

canım ben zaten kotex kullanıyorum onla alakalı olduğunu sanmıyorum yanii

yok cnm yaa ben çok sık olurum. benimki bile açıksa öyle kolay kolay tıkanmıyor demek ki

evet canım doktorun görüşü tıkamadığı yönünde ama devamlı akıntı ve kaşıntı da hoş olmuyor açıkcası.. sanırım bizim uzun süreli tedavi olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. yani 2-3 günlük haplar değil de 1-2 belki 3 ay devamlı ilaçla ancak öyle geçecek sanırım yanii bu hafta yine doktora gideceğim bakalım yine 3 gün ara ile yutulan hap vermişti onlar kesmiyor artık beni :43:

gebeliğe engel olmadığı söyleniyor ama oranın ph dengesini bozduğu için spermlerin orda yaşama ömrünü kısaltıyor gibi şeyler de okudum bilemiyorum yanii tabii hamile kalamamamızın tek sebebi mantar olamaz ama belki o da az da olsa etkiliyodur

Son düzenleme:
evet canım doktorun görüşü tıkamadığı yönünde ama devamlı akıntı ve kaşıntı da hoş olmuyor açıkcası.. sanırım bizim uzun süreli tedavi olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. yani 2-3 günlük haplar değil de 1-2 belki 3 ay devamlı ilaçla ancak öyle geçecek sanırım yanii bu hafta yine doktora gideceğim bakalım yine 3 gün ara ile yutulan hap vermişti onlar kesmiyor artık beni :43:

gebeliğe engel olmadığı söyleniyor ama oranın ph dengesini bozduğu için spermlerin orda yaşama ömrünü kısaltıyor gibi şeyler de okudum bilemiyorum yanii tabii hamile kalamamamızın tek sebebi mantar olamaz ama belki o da az da olsa etkiliyodur

gebeliği doğrudan değil de dolaylı toldan biraz olumsuz etki yapabilir. spermlerin yaşama alanı da önemli çünkü. dediğin gibi ph meselesi.

bunu hiç kullanmadım canım bende mi denesem acaba bu da 3 gün ara ile mi kullanılıyor? ben gyno lomexin kullandım hep ama o da artık pek tesirli olmuyo :43:

cnm bu günlük kullanılıyor. belki o yüzden daha etkilidir. 3 gün ara ile kullandığım çok etki etmedi bana. bunu bir hafta kadar aralıksız kullanınca işe yarayabilir.

cnm bu günlük kullanılıyor. belki o yüzden daha etkilidir. 3 gün ara ile kullandığım çok etki etmedi bana. bunu bir hafta kadar aralıksız kullanınca işe yarayabilir.

yarın doktora gitcem canım bakalım ne vercek bu doktor.. senin akıntın ne renk oluyo benim genelde beyaz ya da sarımsı oluyo

Sana bir pes ismi söyleyeyim enfeksiyona birebir ben de her adet sonrası olurum active negativeon biraz pahalı ama inan rahat edersin doktorlara o kadar mantar için hem muayene ücreti hemde ilaç parası ödüyoruz sağlığımız ise gidiyor bende çok sık mantar kaparim 2 yıldır hsg filminden sonra sık sık olmaya başladım kronik hale döndü inanın bir doktor tavsiye etti şükür su anda yok ama tüplerin durumu ne durumda bilmiyorum gittiğimde doktordan hsg film isteyecegim tekrardan 4 ay önce tekrar çekildim sorun yok diyorlar tekrarlatacagim ağrılarım var aşırı kasik agrisi geçmek bilmiyor

Back