Nişan Manisalılar nişan olmuş yada olacaklar burda toplanalım mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

per.vin

al.pervin
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2009
364
1
96
Manisa
Selam arkadaşlar. ben Manisa turgutludanım. Sözlüyüm yaza dogru nişanlanıcam çevreme yakın olan üyelerimizde nasıl adetler içinde ve nasıl neler yapacagını çok merak ediyorum paylaşmanızı beklerim resim ve yazılarla. Herkeze MUTLULUKLAR......... :1hug:

Önce ben başlayayım isterseniz.
Ben yaklaşık 7ay önce sözledim. Sadece sevgilimin ailesi ve benim ailem vardı. ıstediler verildim... kaydirigubbakcemile3 biraz bekliyelim dedik nişan için sonrada havlar sogudu şimdide ısınmasını bekliyoruz yoksa şimdiye uçmuştum yuvadan hihoyyyt. Sevgilim 6 yıllık çıktıgım olur kendisi orta okuldan beri Ailesi istanbula tasındı daha önce burda oturuyolardı ama istanbula gittiler. Ama sözlüm burada benim için burda kaldı. Şimdi biz yaza dogru nişan yapmayı düşünüyoruz. Ama ben Dışarda olsun istemiyorum. Ya malum söz nişan kına gecesi kıza ait. artı çeyizler bohçalar derken masraf yüksek. Evimiz büyük salonla balkonu açtıkmı yayla gibi oluyo. bi camera tutarız o anı ölümsüzleştirmek için çeker diyorum Dev sinema sistemi var zaten dj gbi bi arkadasımda var oda laptop bagladımı ev disco gibi olur. ağustostan beri bunun halayilini kuruyorum. hatta sözlüm bazen benden çok bunlara deger veriyon diyor. Ne alaka asıl onla birlikte adım atacagımız için herşeyin dört dörtlük olmasını istiyorum. Bazende çok korkuyorum. bukadar üstüne düşüyorum ya kötü olursa die. Ben aşkımı çok seviyorum yaaa ALLAH'IM çabuk kavuştur bizi bilmiyorumkismile. Şimdi asıl kafama takılanlar. ÇıÇEK - PASTA - LOKUM- ŞERBET- BOHÇA- (KAYINVALIDE- KAYINBABA- GORUMCE- VE AŞKIM)SANDIK BENIM BOHCAMA ALINACAKLAR. (MAKAJ SETI- GECELıK- ıÇ ÇAMASIRI- GÜMÜŞ AYNA TARAK SETı) ALYANSIMIZI DEGISTIRCEZ O. KIYAFET AYAKKABI ÇANTA derken bir sürü tantana. işte bunları konuşalım diyorum yorumlarınızı beklerim.... olumunekankayizsmile

Canım benimde bu Nisan ayında olucak.Önce ailesiyle tanışmaya gelecekler, ondan bi iki hafta sonrada nişan olucak.
Çok heyecanlıydım ama sanırım sakin olmam lazım..Ben sade bir tören yapıcam evimizde. 15-20 kişilik. Bitaneme bohça yapar anneme bırakcam o işi. Bir de bohça işini düşünemem walla. Çamaşır,çorap,havlu işte vs tek bi bohça hazırlar herhalde annem. Ufak hediyeler olur içinde kayınvalide ve kayın peder için sanırım.Ben de pek anlamam annem halleder diye düşünüyorum canım.Benim bohçam olcakmı walla hiç düşünmedim bile. Aman hiç umrumda deil bohçası vsss.Anneler halletsin.

Nişan pastası , onun dışında kurabiye, börek, atıştırmalık ekler,kuru pastalar, baklava vss..
Ve isteme tören alyanslarımız:)))
Sonra hoşbeş muhabbet ve bitti. Akışına bırakıcam walla böyle şimdiden heyecan yaparsam sanırım bende işim iş çünküzemuszemus

aa canm seninkide çok güzel sade. inşallah bir öür boyu mutlu olursunuz çok sevindim opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar...öncelikle hepimize hayırlı olsun:))
ben de manisalıyım ve kurban bayramında sözlendim.... söz mendili bohçası vs. yapmadık sözlümle istemediğimizi ailelerimize belirttik tanışmanın olduğu gün...
söz de ince değil ömür boyu(inş.) kullanabileceğimiz alyanslarımızı aldık aşkım bana bende ona....
şuan askerde eğer kısa dönem çıksaydı mayıs sonu gibi nişan düşünüyoduk fakat uzun çıktı malesef ve tüm planlar suya düştü sanırım yaza yaparız nişanı..bohça olaylarınıda öle abartılı istemediğimizi söledik sadece bana ve sözlüme bişiler alıncak ...çünkü gereksiz sembolik şeyler oluyo sırf almış olmak yapmış olmak için en azından biz böyle düşünüyoz...çula çaputa boş yere kafa yoramam doğrusu....

aa canm seninkide çok güzel sade. inşallah bir öür boyu mutlu olursunuz çok sevindim opuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim canım. Evet sade bi tören olcak canım öyle istiyorum evimizde. Sakin sakin, gerilmeden. Böyle bile telaş yapıyorum :)) ay napcam bilmiyorum walla heyecanlandım yine. Allah sizi de ayırmasın inşallah. Ya çok var, dah açok var diyordum ama kalmış 1,5 ay gibi birşey:)) ay yaaa içim bi tuhaf oluyo walla. Bi gün böyle nişanımın falan olucanı söyleseler şaşardım walla. Ama geliyo o gün iştekaydirigubbakcemile3

kılzar bende manisalıyım ve 24temmuzda nişanım olucak evde degişik fikirleriniz varsa paylasırsanız sevinirimm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…