- Konu Sahibi bahargunay
-
inan ilaç içmesen bile bu hastalıkta çocuğun için en fazla basit depresyona girenlerden bile daha dirençli olursun ben kendim içinde öyle düşünüyorum.çocuğum için bu hastalığıma katlanırım diye düşünüyorum. şu sıralar beni depresyona sokan kocam yüzünden antidepresan içsem içerim yani ama içmek istemiyorum.kendimce dayanabildiğim kadar dayanacağım ilaçların düzelttiğinde belli süre doz azaltsam sonra tamamen bıraksam savunmasız gibi hissediyorum. eğer sıkıntıların artarsa koruyucu amaçlı 25 mg lamictal alabilirsin tabi önce doktoruna danış lamictal hamile iken içilebilen bir ilaç.bende rapor için bu hastalık yüzünden mecburen psikiyatra uğradım.psikiyatr yine de koruma amaçlı lamictal 25mg al dedi.Sağlam insanı hasta ederler çok doğru Allaha havale ediyorum ailesini de eşimi de avukatımin yanına anlaşmalı boşanma için gelmesini bekliyorum benim ve bebeğim hakkında hayırlısı olsun inşaallah
maşallah sana süpersin..bak kendi kendine müdahale edebiliyorsun..bana güç veriyorsunuz böyle..bu hafta sonu psikiyatrimle görüşmem var hafta içide sprali çıkartıcam artık..başarabilecek miyim bilmiyorum..düşüncesi bile heyecandan paniğe sokuyor ama gebeliğe hazırlamam lazım artık kendimi ..yaş oldu 39..temmuzda bir gebelik geçirdim paniğimden ve korkumdan kürtaj oldum hemen ilaçlarımı arttırdı psikiyatrim..yurtdışında yaşamaya karar vermiştik hamile olduğumu duydum apar topar döndüm türkiyeye kürtaj hemen..ortam değişikliği de psikolojimi bozmuştu kendimi zaten hamileliğe hazır hisssetmiyordum psikolojik olarak..kazara hamile kaldığımı öğrendim.rahatsızlığım yüzünden bebeğimden oldum..şimdi bana bir güç gelir inşallah 7 ay öncesi yaşadılarım kötü bir tecrübe oldu aklıma geldikçe yine öyle olur muyum endişesi var..en kötü ilaçla başlayacağım hamileliğe bakalım hafta sonu sayın psikiyatrim ne diyecek....inan ilaç içmesen bile bu hastalıkta çocuğun için en fazla basit depresyona girenlerden bile daha dirençli olursun ben kendim içinde öyle düşünüyorum.çocuğum için bu hastalığıma katlanırım diye düşünüyorum. şu sıralar beni depresyona sokan kocam yüzünden antidepresan içsem içerim yani ama içmek istemiyorum.kendimce dayanabildiğim kadar dayanacağım ilaçların düzelttiğinde belli süre doz azaltsam sonra tamamen bıraksam savunmasız gibi hissediyorum. eğer sıkıntıların artarsa koruyucu amaçlı 25 mg lamictal alabilirsin tabi önce doktoruna danış lamictal hamile iken içilebilen bir ilaç.bende rapor için bu hastalık yüzünden mecburen psikiyatra uğradım.psikiyatr yine de koruma amaçlı lamictal 25mg al dedi.
bende hastalığı yaşayan biri olarak basit hastanede yatmalık bir delilik değil.insanların bizi zorlaması sonucu hortlayan bir hastalık.uykumuza dikkat ettiğimizde bizi yoran sıkan ortamlardan uzak durunca.para kaygımız olmadıkça.sevdiklerimizden tam destek alınca antidepresana gerek kalmıyor.ayrıca bize uyuşturucu bağımlısı gibi bırakınca yoksunluk yapan antidepresanlar yaramıyor.diğer insanlara göre daha duyarlıyız bunun dezavantajını yaşıyoruz aptal ve gelişmemiş insanlar değiliz tam tersine gereğinden fazla bilinçliyiz.insanların şuursuzlukları bizi hayattan bezdirebiliyor.bazı hastalığımızın hastanelik eden yanları çıkabiliyor ama bunun geçici bir şey olduğunu anlatmak çok zor. her sene hastanede geçirilen bir dönem olan ağır bipolarların bu hastalığa bedensel ve beyin kimyalarının kalıcı bozulmaya uğradığını düşünüyorum.maşallah sana süpersin..bak kendi kendine müdahale edebiliyorsun..bana güç veriyorsunuz böyle..bu hafta sonu psikiyatrimle görüşmem var hafta içide sprali çıkartıcam artık..başarabilecek miyim bilmiyorum..düşüncesi bile heyecandan paniğe sokuyor ama gebeliğe hazırlamam lazım artık kendimi ..yaş oldu 39..temmuzda bir gebelik geçirdim paniğimden ve korkumdan kürtaj oldum hemen ilaçlarımı arttırdı psikiyatrim..yurtdışında yaşamaya karar vermiştik hamile olduğumu duydum apar topar döndüm türkiyeye kürtaj hemen..ortam değişikliği de psikolojimi bozmuştu kendimi zaten hamileliğe hazır hisssetmiyordum psikolojik olarak..kazara hamile kaldığımı öğrendim.rahatsızlığım yüzünden bebeğimden oldum..şimdi bana bir güç gelir inşallah 7 ay öncesi yaşadılarım kötü bir tecrübe oldu aklıma geldikçe yine öyle olur muyum endişesi var..en kötü ilaçla başlayacağım hamileliğe bakalım hafta sonu sayın psikiyatrim ne diyecek....
benim zaten kaygı ve delirme korkusu , bipolar teşhisi var tamamda kendimi mani 24 senedir mani döneminde hatırlamıyorum..acaba diyorum psikiyatriler önüne gelene bipolar damgasını yapıştırıp yok yere o kadar ilacımı dayıyor..tamam ilaç kullanırken süperim depresyon yok kaygı yok ama bir kere depresyon yerine mani halini yaşayım göremedim henüz..kime sorsan bipolar olmuş psikiyatride ..bence biraz ayırmaları lazım..çok ağr yaşayan hastanede kalanlarda bipolar, kaygı panik korku yaşayanlarda..ben anlamadım valla..sana katılıyorum düzenli uyku çok önemli, azıcık uykusuz kalsam sinirlerim zayıflıyorbende hastalığı yaşayan biri olarak basit hastanede yatmalık bir delilik değil.insanların bizi zorlaması sonucu hortlayan bir hastalık.uykumuza dikkat ettiğimizde bizi yoran sıkan ortamlardan uzak durunca.para kaygımız olmadıkça.sevdiklerimizden tam destek alınca antidepresana gerek kalmıyor.ayrıca bize uyuşturucu bağımlısı gibi bırakınca yoksunluk yapan antidepresanlar yaramıyor.diğer insanlara göre daha duyarlıyız bunun dezavantajını yaşıyoruz aptal ve gelişmemiş insanlar değiliz tam tersine gereğinden fazla bilinçliyiz.insanların şuursuzlukları bizi hayattan bezdirebiliyor.bazı hastalığımızın hastanelik eden yanları çıkabiliyor ama bunun geçici bir şey olduğunu anlatmak çok zor. her sene hastanede geçirilen bir dönem olan ağır bipolarların bu hastalığa bedensel ve beyin kimyalarının kalıcı bozulmaya uğradığını düşünüyorum.
bipolara ben mani ile başladım sonra depresyona girdim ve hiç çıkmadım. yine başlıcak gibi olsa depresyonla başlar.sizinde hastalık başlamadan önce sırtınızda sinirsel bir kamburluk boyun tutulması.boyun kütletme oluyor mu?ayrıca bipolar başka haslalıklarla beraber olabiliyor.mesela adamda border sendromu var üstüne bipolar da çıkbiliyor.troidiniz nasıldır peki yavaş mı hızlı mı çalışır?ayrıca epilepsisi düzelen kişilerde de bu hastalık çıkabiliyor.uyuşturucu ve alkoliklerde bu hastalığa kolay yakalanıyor.bipolarda bu konuda kısır döngüye sokabilir.sinirlerimizi dindirmek için ilaç ve alkole kolay alışıyoruz.tabi çözüm olmuyor.antidepresanlarda bunu tıbbi olarak uzun süreli sağlıyor.düşünsel ve duygusal hızımızı yavaşlatmak için ilaçlardan destek alıp ot gibi insan oluyoruz.sonra bunun farkına varıp bi süre bırakıyoruz ilaçları ama hayatımız hep stresli ve "Vasfiye Teyzeler" ile çevrili ise etrafımız hortlaması çok kolay oluyorbenim zaten kaygı ve delirme korkusu , bipolar teşhisi var tamamda kendimi mani 24 senedir mani döneminde hatırlamıyorum..acaba diyorum psikiyatriler önüne gelene bipolar damgasını yapıştırıp yok yere o kadar ilacımı dayıyor..tamam ilaç kullanırken süperim depresyon yok kaygı yok ama bir kere depresyon yerine mani halini yaşayım göremedim henüz..kime sorsan bipolar olmuş psikiyatride ..bence biraz ayırmaları lazım..çok ağr yaşayan hastanede kalanlarda bipolar, kaygı panik korku yaşayanlarda..ben anlamadım valla..sana katılıyorum düzenli uyku çok önemli, azıcık uykusuz kalsam sinirlerim zayıflıyor
:)))) benim zaten boynumda ve omzumda fibromiyalji ağrıları olduğu için hastalık zamanında daha mı fazla farkedemedim..ama iyiyken ilaç kullanırken süperim ne boyun ağrısı ne omuz ne sırt ağrısı ..ilacı azalttım hemen boynum omzum tutuldu..psikiyatri ilaçları yatıştırıyor ağrıyı..evt benimde dönem dönem depresyon panik atak anksiyete sonra bipolar ortaya karışık ne ararsan var..ama ilaç içerken hiç bir şey yok...tam anlamıyla ilaçların iyi geldiği biriyim..bırakınca başlıyor..ilaçla alkol de kullanıyorum akşam almıyorum ilacı mesela ertesi gün ilaca devam..arada içiyorum...şu an tek sorunum ilaçsız bir gebelik yaşayabilmek hasta olmadan..alkolü falan sonsuza kaadr içmemeye razıyım..yeterki şu dönemde iyi olayımbipolara ben mani ile başladım sonra depresyona girdim ve hiç çıkmadım. yine başlıcak gibi olsa depresyonla başlar.sizinde hastalık başlamadan önce sırtınızda sinirsel bir kamburluk boyun tutulması.boyun kütletme oluyor mu?ayrıca bipolar başka haslalıklarla beraber olabiliyor.mesela adamda border sendromu var üstüne bipolar da çıkbiliyor.troidiniz nasıldır peki yavaş mı hızlı mı çalışır?ayrıca epilepsisi düzelen kişilerde de bu hastalık çıkabiliyor.uyuşturucu ve alkoliklerde bu hastalığa kolay yakalanıyor.bipolarda bu konuda kısır döngüye sokabilir.sinirlerimizi dindirmek için ilaç ve alkole kolay alışıyoruz.tabi çözüm olmuyor.antidepresanlarda bunu tıbbi olarak uzun süreli sağlıyor.düşünsel ve duygusal hızımızı yavaşlatmak için ilaçlardan destek alıp ot gibi insan oluyoruz.sonra bunun farkına varıp bi süre bırakıyoruz ilaçları ama hayatımız hep stresli ve "Vasfiye Teyzeler" ile çevrili ise etrafımız hortlaması çok kolay oluyor
bende kamburluk olurdu şöyle sırtım geriye doğru esnettiğimde nefes almam zorlanırdı.şimdi iyiym şükür sizin yaş kaçtı bana 7 sene önce teşhis konuldu.zaman geçtikçe etkileri azaldı.:)))) benim zaten boynumda ve omzumda fibromiyalji ağrıları olduğu için hastalık zamanında daha mı fazla farkedemedim..ama iyiyken ilaç kullanırken süperim ne boyun ağrısı ne omuz ne sırt ağrısı ..ilacı azalttım hemen boynum omzum tutuldu..psikiyatri ilaçları yatıştırıyor ağrıyı..evt benimde dönem dönem depresyon panik atak anksiyete sonra bipolar ortaya karışık ne ararsan var..ama ilaç içerken hiç bir şey yok...tam anlamıyla ilaçların iyi geldiği biriyim..bırakınca başlıyor..ilaçla alkol de kullanıyorum akşam almıyorum ilacı mesela ertesi gün ilaca devam..arada içiyorum...şu an tek sorunum ilaçsız bir gebelik yaşayabilmek hasta olmadan..alkolü falan sonsuza kaadr içmemeye razıyım..yeterki şu dönemde iyi olayım
ben 78 liyim..siz şu an hamilesiniz değil mi??bende kamburluk olurdu şöyle sırtım geriye doğru esnettiğimde nefes almam zorlanırdı.şimdi iyiym şükür sizin yaş kaçtı bana 7 sene önce teşhis konuldu.zaman geçtikçe etkileri azaldı.
maalesef değilim hiç kalamadım tek başına büyük bir sebebi yok sözde normal görünüyoruz karı koca.ben 78 liyim..siz şu an hamilesiniz değil mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?