• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Baharcım sizinle yazıştıktan sonra İstanbul'a geldim . Bir haftadır İsatnbul'da Dr. Mehmet Emin Ceylan tarafından tedavi görüyorum. Bu doktoru çok önerdiler. Benimde bekleyecek halim kalmadığı için hemen geldim. Mehmet bey şimdiye kadarki tedaviyi çok doğru bulmadı, zaten ben de yıllardır çok ilaç almama, kendimi eğitmeme rağmen iyileşemiyorum. Mehmet Bey atak halim geçip bir süre tedavi gördükten sonra hamile kalabileceğimi söyledi. Allah büyük. Senle görüşmeyi çok isterdim ama ben Çapa'da teyzemde kalıyorum sana uzak sanırım. Eğer yakınsak görüşebiliriz. Birde sana şunu sormak istiyorum ilk üç ay (hamilelikte) ilaç kullandın mı? Kaç gündür bayağı iyiyim DR.'un verdiği ilaçlar iyi geldi. Kendine ve oğluna iyi bak. Bütün arkadaşlarada selam ve sevgiler.

Sevgili Üçrenkmavi, canım, hoşgeldin sefa geldin İstanbul'a... Mehmet Bey gerçekten ismi çok duyulmuş bir doktordur, iyi bir seçim, inşallah çok iyi olacak herşey.. Emin ellerde olduğunu hissediyorum. Canım benim ben salı günü müsait olabilirim ve Eminönü 'ne gelebilirim, sen Eminönü'ne yakın sayılırsın, tramvay geçiyor, istersen bir sor bakalım, eğer sende müsait olursan Salı günü görüşebiliriz, sen o kadar yol gelmişsin ben gelmezmiyim canım ya... Ben de salı günü oğlana bakması için teyzemi ayarlamaya çalışacağım :))

Ayyy canım ya, ayrıca şunu cevaplamayı unutmuşum.. Evet canım hamileliğimin 9 ay 10 günü boyunca tüm ilaçlarımı kullandım. İlaçların hepsi "C" grubuydu. İçin rahat olsun, ayrıca yeni doktorun ve yeni tedavin hayırlı olsun :)) Allah'a emanet ol inşallah canım benim.

Sevgili Üçrenkmavi... canım henüz özelden mesaj atma hakkım yok ama sen numaranı mesajla atarsan seni yarın mutlaka ararım... Yazdığım mesajlar kaç olunca özel mesaj hakkım olacak bilmiyorum. İnşallah olur yakında. Salı günü görüşmel üzere, canım arkidişim :))) tatlı rüyalar ve tüm arkidişlerime de iyi geceler renkli rüyalar dilerim.

Baharcım özel mesaj atmayı bilmiyorum ama saat 14:00 da emin önü saray muhallebicisinde buluşabiliriz. Saat uygun değilse sana uyarım.Ben kısa kıvırcık saçlıyım annemde benle gelip seninle tanışmak istiyor.

Baharcım özel mesaj atmayı bilmiyorum ama saat 14:00 da emin önü saray muhallebicisinde buluşabiliriz. Saat uygun değilse sana uyarım.Ben kısa kıvırcık saçlıyım annemde benle gelip seninle tanışmak istiyor.

Ucrenkmavi seni takip ediyorum canım.. İnşallah sende evlat sahibi olacaksın Bahar gibi.. Dualarım bu zor durumu yaşayan herkes için..
Bana da 2 sene önce bir doktor ''Doğurma sende herkes doğurucak diye birşey yok damızlık mısın?'' demişti ne çok ağlamış üzülmüştüm...
Bunları bir de psikiyatriler söylüyor güya bu alanda eğitim görmüş insanlar ne kadar üzücü bir durum..
Şimdi bebek bekliyorum Allah nasip ederse.. İlaçla hamileliğimi devam ettiriyorum..
İlacın dozu yetiyor mu yetmiyor tabi.. Birde benim hamilelik korkum vardı.. Çok kötü günler geçirdim..
Ama Allah bir şekilde bir yerde yardım ediyor canım.. Sen de inşallah güzel günler görürsün çok geçmiş olsun..
Bizi haberdar etmeyi unutma..

baharcım bugün ilacı değiştirmemin 5 günü ve mide bulantım başladı ne yapsam bilmiyorum kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama mide bulantım geçmiyor ne yapıyım aklına ihtiyacım var pazartesi dr.arıcam ama neyapıcam bilmiyorum Allahım yardım ettt...

bahar çok kötüyüm mie bulantım beni uykularımdan uyandırıyor zor uyuyorum sıkıntılarımda var ne yapıcağımı bilmiyorum lütfen bana akıl verr cevaplarına ihtiyacım varrr düzelirmi bilmiyorum ama çok kötüyüm...

Sevgili Zeynep'ciğim, bizim oğlan bilgisayarı bozduğu için 2 gündür giremedim internete, canım bulantılaerın başlamış, Mehmet Beyi aradınmı.. Konuşabildinizmi.. Bence hemen doktoru ara ve durumu anlat. İlaç değişimleri belli ki seni çok etkiliyor, beni de doz azaltımı etkiler hep, moralini bozma sakın çünkü henüz hamile değilsin ve bu bir deneme süreci, zaten bu nedenle acele etme hamile kalmak için demiştik ya tatlım, hiçbir şey için geç veya erken değil !!! Bu nedenle paniklemeden yolumuza devam ediyoruz. İlacın kesilmesini veya devamına doktorun karar verecek fakat önemli olan senin paniklememen. Ve hemen doktoruna ulaşman. Senden haber bekliyorum canım, Mehmet beyle konuş sonra hemen yazmayı unutma... Çok geçmiş olsun tatlım, bu süreç te geçici unutma, sular bulanmadan durulmaz, belki tekrar başlarsınız ilaca, hemen düzelirsin

Tamam üçrenkmavi, sorun yapma canım, Allah'a emanet ol.. Antalya'yı çok özledim, oraları benim için gez olur mu.

Sevgili Zeynep'ciğim, bizim oğlan bilgisayarı bozduğu için 2 gündür giremedim internete, canım bulantılaerın başlamış, Mehmet Beyi aradınmı.. Konuşabildinizmi.. Bence hemen doktoru ara ve durumu anlat. İlaç değişimleri belli ki seni çok etkiliyor, beni de doz azaltımı etkiler hep, moralini bozma sakın çünkü henüz hamile değilsin ve bu bir deneme süreci, zaten bu nedenle acele etme hamile kalmak için demiştik ya tatlım, hiçbir şey için geç veya erken değil !!! Bu nedenle paniklemeden yolumuza devam ediyoruz. İlacın kesilmesini veya devamına doktorun karar verecek fakat önemli olan senin paniklememen. Ve hemen doktoruna ulaşman. Senden haber bekliyorum canım, Mehmet beyle konuş sonra hemen yazmayı unutma... Çok geçmiş olsun tatlım, bu süreç te geçici unutma, sular bulanmadan durulmaz, belki tekrar başlarsınız ilaca, hemen düzelirsin

baharcım pıtırcık oğluşun büyüdüde yaramazlıklaramı başkadı yerim ben onu yaaa.
evet cuma günü başladı daha sonra yoğunlaştı vucut sıkıntım başladı 3 gün dayandım ama pazar akşamı remeron aldım çeyrek iyi geldi randevu aldım pazartesi gittim dr.a bu arada dr.um mehmet bey değil sen diğer arkadaşla karıştırdın sanırım ben devlet hastanesine gidiyorum tuğba güven diye bir doktor neyse dr.a şikayetlerimin olduğunu ilaca başladığımın 4 günü başladığını söyledim oda çok tuaf dedi yani 1 veya 2 nci günü olabilir ama neden 4 gün sonra çıkıyoo dedi oda bana soruyooo kullandığım ilaçların ömrü 8 saattir anca seni 1 gün idare ederdi dedi ne yapalım ne düşünüyosun dedi yani dedim ben bu şekilde çocuk düşünemem zaten kendime bakamıyorum uykularımdan uyanıyorum mide bulantım yüzünden zaten sıkıntıdan zor uyuyorum neyse tekrar remerona dönmiyelim tranko buskas verdi yatarken içersin dedi beende bu kadar vucüdumu yıpratmak istemedim onunda fayda edip etmiyceği belli değil bi ara kullanmıştım faydası olmamıştı ya sonuçta ilaç kullanıcam neden bana iyi gelen ilacı içmiyorum dedim yani dr. bana o güveni vermediii yaa ne biliyim çok kafam karıştı yani sonuç olarak tekrar başa döndüm biraz kendimi toparlıyım senin dr.una gelmeyi düşünüyorum hülya hanıma seninde dediğin gibi remeronda c grubu ve çeyrek içiyorum dr.da sorun yapmazsa bu şekilde çocuk düşünürüm diye düşünüyorum seninde fikrini almak isterim açıkcası ama bikaçay geçsin neyse hayırlısı olsun inş. oğluşunu öp benim yerime görüşmek üzere...

Ayy zeynom ya, senin doktorunu karıştırmışım, kusura bakma ne olur tatlım. Bence sana iyi gelen ilacına dönmen en iyisi olmuş, yani sonuçta ikisi de C grubu değil mi canım, ikisi de risk olarak aynı ise, neden iyi geleni kullanmayasın... Üstelik diğeri iyi gelmeyince veya yan etkiler yapınca o yan etkileri kesmek için de başka başka ilaçlar girecek devreye, ve işler karışacak iyice... Ayrıca şunu söylemeliyim ki, bulantının 4. günde başlaması çok normal. Remeron'un etkisi 8 saat sürebilir ama unutmamak lazımki sen bu ilacı uzun zamandır kullanıyorsun, yani en az 2 yıl olmuştur değil mi, dolayısı ile vucüdunun deposunda seni 4 gün kadar idare edecek kadar bulunmakta. Yaa bazen hasta oluyorum şu doktorların saçma konuşmalarına ya, valla tıp fakültesine gireceğim sonunda heee. :)) Ayrıca herkesin bünyesi farklı yapıda, kiminki 1 gün sonra başlar kiminki 5 gün, hiçbirimiz aynı fabrikadan çıkmış değiliz ki, ilaca verdiğimiz tepki birebir aynı olsun. Canım benim, kendini iyi hissettiğin, sana iyi gelen ilacına dönmene sevindim, çünkü sağlıklı bir gebelik kendini iyi hissetmekle başlıyor, bu çok önemli. Bu nedenle bende bu yolu seçtim ya zaten..
Hayırlısı olsun diyorum, 2-3 güne kadar daha iyi hissedeceksin, demedi deme :)) Ve sakın en başa döndük diye kendini kötü hissedip suçlama. Tam 14 kez ilaçlarını nişanlılık döneminde bırakmış, kötüleşmiş, ve tekrardan başa dönmüş biri var karşında. Bu günleri yaşayacağımı göreceğimi bilseydim kendime hiç eziyet etmezdim inan :)) Seni seviyorum arkidişim :)) Yanındayım inan.. Yarın görüşürüz tatlım. Seni bir an Antalya'lı "üçrenkmavi" ile karıştırdım ya, özür dilerim. Tatlı rüyalar Zeyno'm

Ayy zeynom ya, senin doktorunu karıştırmışım, kusura bakma ne olur tatlım. Bence sana iyi gelen ilacına dönmen en iyisi olmuş, yani sonuçta ikisi de C grubu değil mi canım, ikisi de risk olarak aynı ise, neden iyi geleni kullanmayasın... Üstelik diğeri iyi gelmeyince veya yan etkiler yapınca o yan etkileri kesmek için de başka başka ilaçlar girecek devreye, ve işler karışacak iyice... Ayrıca şunu söylemeliyim ki, bulantının 4. günde başlaması çok normal. Remeron'un etkisi 8 saat sürebilir ama unutmamak lazımki sen bu ilacı uzun zamandır kullanıyorsun, yani en az 2 yıl olmuştur değil mi, dolayısı ile vucüdunun deposunda seni 4 gün kadar idare edecek kadar bulunmakta. Yaa bazen hasta oluyorum şu doktorların saçma konuşmalarına ya, valla tıp fakültesine gireceğim sonunda heee. :)) Ayrıca herkesin bünyesi farklı yapıda, kiminki 1 gün sonra başlar kiminki 5 gün, hiçbirimiz aynı fabrikadan çıkmış değiliz ki, ilaca verdiğimiz tepki birebir aynı olsun. Canım benim, kendini iyi hissettiğin, sana iyi gelen ilacına dönmene sevindim, çünkü sağlıklı bir gebelik kendini iyi hissetmekle başlıyor, bu çok önemli. Bu nedenle bende bu yolu seçtim ya zaten..
Hayırlısı olsun diyorum, 2-3 güne kadar daha iyi hissedeceksin, demedi deme :)) Ve sakın en başa döndük diye kendini kötü hissedip suçlama. Tam 14 kez ilaçlarını nişanlılık döneminde bırakmış, kötüleşmiş, ve tekrardan başa dönmüş biri var karşında. Bu günleri yaşayacağımı göreceğimi bilseydim kendime hiç eziyet etmezdim inan :)) Seni seviyorum arkidişim :)) Yanındayım inan.. Yarın görüşürüz tatlım. Seni bir an Antalya'lı "üçrenkmavi" ile karıştırdım ya, özür dilerim. Tatlı rüyalar Zeyno'm[/QUOTE]

canım benim valla sen dr.dan daha iyi biliyosun yani sonuçta ben bu ilacı nerdeyse 3 senedir kullanıyorum daha evvelindede başka ilaçlar vardı vucudunun bu ilaçları atması için 8 saat geçmesi mümkün değil bunu bilmek için dr.olmaya gerek yok sanırım keşke benim dr.sen olsaydın çok tatlısın yaaa seni çok seviyorum arkadaşım yaa :)))
evet çok daha iyiyim iştahım açıldı vucuduma kuvvet geldi kendime geldim yaa neydi ooo ...
bende çok kez bırakmayı denedim ama 4 veya 5 günü dayanamayıp tekrar başladım . yanımda olduğunu bilmek çok güzel inan yazını okuyunca içime öyle bir mutluluk doldukii :))))önemli değil canım olur öyle şeyler sanada tatlı rüyalar baharcım görüşmek üzere...

İyi geceler Zeyno'm, bu aralar ikimiz kaldık, kızlar kış tatiline mi çıktılar ne? Nil ve cerenciğim annelik maratonunda ne yapıyorlardır acaba? Nil'in oğlu nasıl oldu, hep ağlıyordu. Bu arada iştahının açılmasına sevindim tatlım, zaten mide bulantılarından yemek yiyemezsen hamileyken bebek de beslenemez tombikleşemez sonra :)) Onun için yemen lazım. Toparlandığına da sevindim tatlım, herşey birlikte güzel olacak. Seni doğurtmadan sayfadan ayrılmam :))

Ben burdayım topiği takip ediyorum Baharcım... Zeynepi doğutursan dolasıyla benide doğurtmuş olucaksın.. :1:
Cumartesi gününü iple çekiyorum zaman geçmiyor sanki...
İnşallah sizlere güzel haberler vereceğim..

İyi geceler Zeyno'm, bu aralar ikimiz kaldık, kızlar kış tatiline mi çıktılar ne? Nil ve cerenciğim annelik maratonunda ne yapıyorlardır acaba? Nil'in oğlu nasıl oldu, hep ağlıyordu. Bu arada iştahının açılmasına sevindim tatlım, zaten mide bulantılarından yemek yiyemezsen hamileyken bebek de beslenemez tombikleşemez sonra :)) Onun için yemen lazım. Toparlandığına da sevindim tatlım, herşey birlikte güzel olacak. Seni doğurtmadan sayfadan ayrılmam :))

iyi geceler baharcım evet iyiyim hamdolsun sihirli bir değnek değiyor sanki biranda düzeliyorum remeromu içince onunla bir bütün oldum sanki :)) çok tşk ederim sana oğluşunuda öp benim yerime tatlı rüyalar :))

Melekciğim, cumartesi günü hayırlı haberlerini bekliyoruz canım, bakalım nasıl gelişmeler var, bizi haberdar et olurmu.. Allah'a emanet ol inşallah..

Zeynep'ciğim, tatlım İstanbul'da lodos var ya bir başım ağrıyor ki sorma, ondan sizlere bu akşam kısa yazıyorum, beni idare edin çünkü ekrana bile bakamıyorum. Hepiniz Allah'a emanet olun ve dua edin ağrım geçsin. Ağrı kesici içtim inşallah etki eder. Hepinizi öpüyorum, yarını bugünden daha iyi geçirmek üzere şimdilik hoşçakalın kızlar :))

Back