manik depresif ??

denizderinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2014
183
8
38
Arkadaşlar bana senelerdir manik depresif tanısı koyuyorlar ama ben kabul etmediğim için yani öyle olmadığımı deprosyon vs olduğunu düşündüğümden ilaç kullanmıyordum. yeni bi ilaca başladım ama hala bi yanım değilmişim gibi diyor. Bu hastalık hakkında biraz açıklama yapar mısınız yaşayanlar tnaıdıkları olanlar dışarıdan nasıl gözükür bir manik ve kendi içinde ne yaşar ?

Duygu durum bozuklugu kisaca simdiki adiyla bipolar hastalari ,atak gecirirsen yada ataga meyilliysen mani ekleniyor ,yani duygu durum degisikligi gidip yerine taskin durmak bilmeyen hareketler cok konusmak ,taskin hareketler yani ziplama kosturma cok neselilikten dolayi kaynaklanan ordan oraya kosturma...o an icin tehlikede oldugunu dahi anlamayabilirsin.Yada depresiv haldeysen insanlarla iliskilerin kesiliyor kendini eve hapis ediyorsun,ise gidiyorsan islerin aksiyor ise dahi gidemiyorsun,okula gidiyorsan okul hayatin cökebiliyor .

evet dediklerinizi yaşıyorum ben gün aşırı da çok duygu durum değişikliği yaşıyordum ama ilaç kulalndığım için eskisi gibi olmuyor şuan

Bende pazartesi dr gidicem ne diyecek bilmiyorum.bunları yaşıyorum.dün evin içinde hayaller gördüm birileri geziyordu.çok korktum.bebegime sarildim ağladım.evden dışarı cikmak istemiyorum.akşam misafir geldi kovasım geldi.kafam hiçbir ses almıyor kimseyle görüşmek istemiyorum.konuşmak bile yük gibi geliyor bazen..bi dağ başında olsam kimsesiz bir başıma..

Canım benim ya Allah şifa versin çok geçmiş olsun biran önce gitmelisin umarım iyi olursun

Sağol canım dr gittim verdiği ilaç beni sersem etti.napicam bilmiyorum.alışma süreci mi var ilaca bilmiyorum.çok kotuyum böyle de yapamicam sanırım
Tabi ki bi alışma Süreci var canım bende dün yeni bir ilaç içtim gece o da beni sersem yaptı ayrıca alerji oldum yüzümde beyaz beyaz şeyler çıktı kaşıntı yaptı çook uyuyamadım bütün gece bugun içmeycm artık doktorla da konuşucm

Geçmiş olsun canım.sürekli bir uyku hali ruh halim daha bir sıkıldı bir gülüyorum bir ağlıyorum.ruh gibiydim bütün gun.

Bana teşhis konulduğu zaman çok hareketli oluyordum sürekli alışveriş halindeydim ama 10 yıllık tedavi sonrası hareketlilik olmuyor sadece uyku uyuyamıyorum. Kafamı yastığa koyduğumda günü tekrar yaşıyorum uyumama ilerleyincede hayatım film şeridi gibi gözümün önüne geliyor sürekli bir değerlendirme halindeyim her konuşmada her davranışta kendimi suçluyorum başka bir bakış açısıyla kendimi hep eleştiriyorum bu uyumama hali 5 güne çıktığı oluyor. Vücut inanılmaz yorgun kollarda ve bel ortasında ağrı oluyor uyumamanın verdiği etkiyle aptal gibi oluyorsun hiç bişi anlamıyorsun yatsan yatamıyorsun kalksan kalkamıyorsun karar verme özelliğin zaman kavramın Yok oluyor bu zamanlarda da anksitiye artıyor seslere inanılmaz duyarlı oluyorsun. Atağa gitmeden müdehale etmek lazım girdikten sonra herşey sıfırlanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…