• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresif sevgili

Mrbyn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mart 2016
14
1
36
Arkadaşlar merhaba, ben 4ay önce biriyle tanıştım herşey çok güzeldi çok dürüst normal görünen biriydi beni çok seviyodu bunu böyle söylediği için değil hissettiğim için biliyorum emindim yani. Evlenme planları yapıyoduk kısa zamanda. Çok derinden sevdiğini hissediyodum fakat yaklaşık 2hafta önce sebebini bilmediğim bi soğukluk girdi aramıza bi anda o aşık adam gitti konuşmayan zorla konuşan biri geldi neden böylesin noldu dediğimde önce kaçamak cevaplar verdi daha çok üstüne gidince rahatsızım ben her sene böyle oluyo içe kapanıyorum kimseyle konuşasım gelmiyo falan dedi bende üstne gitmedim peki iyi hissedince yaz konuşalım dedim aradan bi hafta geçti ses yok ben yazdım 2gün önce. Başta cevap vermedi bidaha yazdım bi anda görüşmesek daha iyi dedi neye uğradığımı şaşırdım sonra rahatsızlığının adının manik depresif olduğunu söyledi. O üzerime titreyen deli gibi aşık adam gitti umursamaz biri geldi sonrasında cevap bile vermedi sadece üzgünüm diyip bitirdi. Hastalığı araştırdım yeni yeni anlıyorum aranızda buna benzer dırumlar yaşayan varsa, yada detaylı bilgiye sahip olan yardımcı olabilir mi? Çok seviyorum değer veriyorum yanında olmak istiyorum bu dönemi atlatınca kendisi geri döner mi:KK43:

Manik depresyon genel itibariyle kalıcı ruhsal bi hastalik. Dönem dönem alevleniyor. Daha 4 ay olmus sorunlar başlamış,ben olsam hiç ugrasmazdim. Belki de altinda başka bisey var bahane etti hastalığını. Sizden sıkıldı,baska birini buldu vs. Peşine düşmeyin bence

Hastalıkla ilgili bilgim yok ama kaçmış gibi geldi bana.

Diyelim ki gerçekten hasta,olabilir.Bu insanla değil ömür ,zaman bile geçirmek kendinize haksızlık olmaz mı??

İyiki il iki ayda evlenmeye karar verip nıkah yapmamışınız. Yahu 4 aylık ilişkide ne evliliği. Artık bu devirde öyle 1 yıllık tanıma bile az neler çıkıyor . Bence anneniz sizi kadir gecesi doğurmuş evlenipte bu durum ortaya çıksaydı her şey çok kötü olabilrdi .

Hastalığı biliyorum çok sıkıntılı bi süreç. Evlenmeden önce 1 değil 100 kez düşünmen lazım. Paranoyası var Manisi var deli gibi para harcaması vs say say bitmez. Depresyonda ise konuşmaz dinlemez ot gibi olur. Bi de hastaneye girebilme durumu var. Ayrıca genetik çocuklarında görülebilir. Arkana bakmadan kaç bence

Ben de yaşadım bunu ama adam manik falan değildi yani sevgisi, aşkı bitmişti. Bu manik durumlar işin bahanesi olmasın ?

Diyelim ki gerçekten hasta,olabilir.Bu insanla değil ömür ,zaman bile geçirmek kendinize haksızlık olmaz mı??
Bipolar bozukluk olarak geçiyo hastalık ve tedavisi olduğu söyleniyo araştırdığım kadarıyla gerçekten istemeden böyle davra
Hastalığı biliyorum çok sıkıntılı bi süreç. Evlenmeden önce 1 değil 100 kez düşünmen lazım. Paranoyası var Manisi var deli gibi para harcaması vs say say bitmez. Depresyonda ise konuşmaz dinlemez ot gibi olur. Bi de hastaneye girebilme durumu var. Ayrıca genetik çocuklarında görülebilir. Arkana bakmadan kaç bence

Gerçekten iyi bi insan olduğuna inanıyorum yada

Arkadaşlar merhaba, ben 4ay önce biriyle tanıştım herşey çok güzeldi çok dürüst normal görünen biriydi beni çok seviyodu bunu böyle söylediği için değil hissettiğim için biliyorum emindim yani. Evlenme planları yapıyoduk kısa zamanda. Çok derinden sevdiğini hissediyodum fakat yaklaşık 2hafta önce sebebini bilmediğim bi soğukluk girdi aramıza bi anda o aşık adam gitti konuşmayan zorla konuşan biri geldi neden böylesin noldu dediğimde önce kaçamak cevaplar verdi daha çok üstüne gidince rahatsızım ben her sene böyle oluyo içe kapanıyorum kimseyle konuşasım gelmiyo falan dedi bende üstne gitmedim peki iyi hissedince yaz konuşalım dedim aradan bi hafta geçti ses yok ben yazdım 2gün önce. Başta cevap vermedi bidaha yazdım bi anda görüşmesek daha iyi dedi neye uğradığımı şaşırdım sonra rahatsızlığının adının manik depresif olduğunu söyledi. O üzerime titreyen deli gibi aşık adam gitti umursamaz biri geldi sonrasında cevap bile vermedi sadece üzgünüm diyip bitirdi. Hastalığı araştırdım yeni yeni anlıyorum aranızda buna benzer dırumlar yaşayan varsa, yada detaylı bilgiye sahip olan yardımcı olabilir mi? Çok seviyorum değer veriyorum yanında olmak istiyorum bu dönemi atlatınca kendisi geri döner mi:KK43:

Eniştem de vardı bu rahatsızlık. Halam 50 küsur yıl çile çekti. Muhteşem bir insandı eniştem, onlara gidince çok mutlu olurduk, el üstünde tutardı etrafındaki herkesi halam da dahil. Çocukları taparlardı babalarına. Ama bahar geldimi o adamın içinden bambaşka bir insan çıkardı. Birkaç ay yaz başlayana kadar sürerdi bu. Kimi zaman hastaneye yatırılırdı, kimi zaman evden gider haftalarca kaybolurdu. Zor bir hastalık. Ben senin yerinde olsam bile bile bu hastalığı çekmeye gönüllü olmam. Hele ki dört aylık bir ilişkide. Yol yakınken kurtar kendini.

Bipolar bozukluk olarak geçiyo hastalık ve tedavisi olduğu söyleniyo araştırdığım kadarıyla gerçekten istemeden böyle davra

Gerçekten iyi bi insan olduğuna inanıyorum yada profesyonel bi yaşancı olamaz heralde. Bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum gerçekten

Eniştem de vardı bu rahatsızlık. Halam 50 küsur yıl çile çekti. Muhteşem bir insandı eniştem, onlara gidince çok mutlu olurduk, el üstünde tutardı etrafındaki herkesi halam da dahil. Çocukları taparlardı babalarına. Ama bahar geldimi o adamın içinden bambaşka bir insan çıkardı. Birkaç ay yaz başlayana kadar sürerdi bu. Kimi zaman hastaneye yatırılırdı, kimi zaman evden gider haftalarca kaybolurdu. Zor bir hastalık. Ben senin yerinde olsam bile bile bu hastalığı çekmeye gönüllü olmam. Hele ki dört aylık bir ilişkide. Yol yakınken kurtar kendini.
Peki bu dönemleri atlattığında geçmişte yaptıklarını hatırlıyomuydu yada pişman oluyomuydu?

Gerçekten iyi bi insan olduğuna inanıyorum yada
Bipolar düzelen bir hastalık değil.Ya da düzelmesini isteyen çaba harcayan hasta görmedim.Ünlü birisi de var bipolar olan.Alkole bağlı yaşayacak eğer hala başlamadıysa da başlaması ve su gibi içmesi yakındır.

Bipolar düzelen bir hastalık değil.Ya da düzelmesini isteyen çaba harcayan hasta görmedim.Ünlü birisi de var bipolar olan.Alkole bağlı yaşayacak eğer hala başlamadıysa da başlaması ve su gibi içmesi yakındır.
Zannetmiyorum abdestinde namazında birisi. benim merak ettiğim bu depresif süreci geçtiğinde yaptıklarını hatırlıyorlar mı, mesela gerçekten aşık olmuyolar mı öyle mi sanıyolar bunu merak ediyorum

Tedavisi falan yok bu hastalığın. Sadece ataklari hafifleterek normallesmesi sağlanıyor ilaç ve terapilerle. Kendinden vazgeçmek istemiyorsan ayrıl. Yok ben kendimi bitirmek istiyorum diyorsan da git evlen. Antidepresanlar ile yasa. Başka turlu katlanamaszsin çünkü.

Zannetmiyorum abdestinde namazında birisi. benim merak ettiğim bu depresif süreci geçtiğinde yaptıklarını hatırlıyorlar mı, mesela gerçekten aşık olmuyolar mı öyle mi sanıyolar bunu merak ediyorum
Aşk onlara hikaye,kısa süreli tamam,o kadar kendilerine dönük oluyorlar ki e dertleri var ve onlardan başka kimsenin derdi yok.
Yazık edersin kendine.Hastaysa da değilse de.Seni istemediği kesin sonuçta.

kızma ama sağlıklı adamın kahrı çekilmiyo be canım sen bunu nasıl çekicen :KK43:

Peki bu dönemleri atlattığında geçmişte yaptıklarını hatırlıyomuydu yada pişman oluyomuydu?

Tabi ki. Öyle kendinden geçme gibi bişey değil, kişilik değişimi sadece. Sonra yavaş yavaş düzeliyordu. Yaptıklarından pişmanlık duyuyordu, hastalığına çok üzülüyordu.. Ama sakın düzelecek, iyileşecek gibi bişey bekleme. İlaçlar bir müddet idare etse de sonradan etkisiz kalıyor. Şimdi sana güzel, çekilir atlatılır gibi görünüyor ama inan bana kimse bir sabah uyandığında boğazına bıçak dayamış bir adam görmek istemez. Ruh hastalığı olan insanlar evlenmemeli, hele çocuk sahibi asla olmamalı.

şuan aşkından bu sıkıntının üstesinden gelmek için yollar arıyosun.
ama zamanla bu yerini tükenmişliğe bırakır.
kendine imtihan kapısı açma durduk yere.

sadece hastalık değildir sebep adam başkasını bulmuş kaçmış gibi geldi
benim arkadaşımı böyle hastalıklı biri kandırdı
tam olarak bumuydu aslında emin değilim ama bir çok iyi poztifi bi biranda canavar umursamaz kilit di çocuk nasıl kandırdı anlamadım kızı aileside oldu bittiye getirdi kız çok pişman
adam birkaç gün iyi hemde çok iyi diğer günler umrunda değil kimse karısını hamileliğinde,öncesinde, sonrasında dövmüşlüğüde var
bence uzak dur

Back