- Konu Sahibi Maskeli_balon
-
Kızlar korktuğum başıma geldi, süt artar diye çabalarım bitmemişti, yazmıştım birçok yerdede fakat geçen hafta itibariyle sütüm bollaştı bu bir mucize dedim çünkü en son 10ml. bile çıkmıyordu,, hemen bebişi emzirmeye kalktım, mememi alır almaz benimki öğürmeye başladı, kabul etmedi =(( bu seferde şanssızlık bu ya süt geldi bebiş kıyameti koparıyor, başlıyor öğürmeye mecburi kestim gibi birşey artık.. Allah'ın takdiri ne diyim =/ Allahtan önümüzdeki ay ek gıdalar başlıyor.
kim ne dedi sana canım? ben de çok rastlıyorum mamayla ilgili bir konu olduğunda dönüp "mama niye veriyosun ki (!) emzirdikçe gelir sütün" diyen yada yiyecek önerilerine boğanlar.. sanki konuyu açan ya da soruyu soran salakmış gibi. ben de oğlum saatlerce mememden ayrılmadığı halde mama vermeyi inatla reddeden bir anneyim çünkü kilosu gayet iyi gidiyordu. ama şimdiki aklım olsa hiç kendimi bu kadar sıkıntıya sokmazdım. oğlumu aralıksız 10 saat emzirdiğimi bilirim, yeme içme konusunda da ben emzirdiğim sürece gr kilo veremedim çünkü yedim deli gibi ve günde 4 lt su içtim. emzirmek ya da yemek sütü arttıracak olsa bizim çoktan süt içinde boğulmuş olmamız lazımdı[/QUOT
canım ya ben de çok muzdarip oldum böyle sorulardan yok işte emzirdikçe gelir valla benim önüme hergün bir kase ceviz,hurma fındık falan yığıyolardı.sonracığıma yok helva ye üstüne su iç falan ne kompostolar içtim..ben kimseyi dinlemedim sütüm yettiğince emzirdim yetmediği yerde verdim mamayı.bebişime eziyet edemem doğrusu.gerçekten de sütün olacaksa olur yoksa napsan işe yaramıyo.gerçi şimdi tamamen kesildi sütüm.bebişim 5 aylık ek gıdalara başladık.bu arada kilo alımını da çok beğeniyo doktoru.
İnşallah benimde sütüm çoğalır,, çok çok az olmasına rağmen kesmedim memeden, hergün boş memeyi çiğnettiriyor , süt kanallarını tetiklesin diye.. O kadar acımasızca yorum yapıyorlar ki inan içim acıyor canım.
Mama yapmak dediğin gibi inan çok külfet gecenin 3.de memeye dayayıp uyutmak varken git su kaynat soğut mamayı koy karıştır biberon streilize et ayrı maddi yanıda mevcut.. Anlayışsız insanlar oldumu işte bu gibi can sıkıntıları yaşanıyor maalesef ... Keşke hiç yaşanmasa ..
onlar oğlumun tombiş totosunu yesinler
son mesajımdan sonra yazılan tüm iletileri okudum, çoğunuz çok yeni annelersiniz, mama vermenize laf edilmesine çok takılmışsınız, zamanla öğreneceksiniz ki siz ne yaparsanız yapın kimse anneliğinizi beğenmeyecek...
mama verene mama verme emzir, emzirene bebeğin zayıf kalmış mama ver derler...
mama verene hesap soranlar, emzirene bebek her ağladığında aç bu çocuk aç, sütün yetmiyor derler...
sütüm yeterli dersin, yağsız, yaramamış derler, mama veriyorum dersin mamayla şişirmişsin hareket edemiyor derler.
mama veriyorum dersin, emzir emzirmek gibisi var mı derler...
yani ne yapsanız laf edecekler, bir nedenle emziremediniz diye hassassınız çok alınıyorsunuz, takmayın hiçbirini.
kızıma aynı gün içinde ayyyyy yavrum çok zayıf buuuuuu sütün yaramamış diyen de oldu, neyle besliyosun bunu şişirmişsin, çağın hastalığı obezite, az yedir diyen de...
sonuç olarak her anne bebeği için en iyisini yapar, memeleri bozulmasın diye emzirmeyen anne bile en doğrusunu yapmıştır, memelerine o kadar kıymet veren kadın, memelerim bozuldu diye yarın öbür gün bunalıma girer çocuğuna zarar verir, en iyisi herkes kendi doğru bildiğini yapsın, söylenenlere de kulak tıkasın...
işte bu güzeldiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?