Bebek Beslenmesi Mama zehir değildir ...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hep bi umut öf pöf..sağıpta koy biberona içsin napıcaksın canımcım nasip..benim gögüslerim öyle korkunç olmuştuki kimse bakamıyodu.içi gidiyodu bebek görmeye gelenlerin..o yaralı iltihaplı haliyle ağlaya ağlaya duvarları yumruklayarak süt sağdım.psikolojım alt üst oldu.buna rağmen bi allahın kulu demediki kızım sen delimisin bıraksana kendine gel canına yazık diye!çıldırıyorum aklıma geldikçe.hayattan kopmuştum bebeğimin en sevimli ufacık minicik hallerinin tadını çıkarmak yerine,hayatı zindan ettim.eşim bile ağlıyodu benimle...neymiş anne sütüymüş..varsın olmasın hatırladıkça sinirim bozuluyo.vardı da ne oldu?yine emziremedim.ikinci bebeğimde aynı şey başıma gelsin varya ahdım olsun ağzını açanın ağzını yırtıcam o derece doluyum yani :) günlerce uyumadım..kim anladıki halimden?anca çok bilmiş gibi konuştular tepemde..

canım yaşadığın çoğu şeyi yaşadım.en büyük hayalim organik bir anne olduğum için bebeğimi sadece sütle beslemekti.ama sütüm gelmedi sadece toplu iğne başı kadar geldi.kendimi yetersiz bir anne gibi hissettim .ne psikolojiler yaşadım.annem sütün yetmiyor dedi seninkiler gibi el de değildi.kendi annem.benim moralimi bozacağını bilmeden hem de.o psikoloji çok zor.neler denedim yok .göğsüme sıcak sulu leğende masaj yapmalar,elektirikli pompayla sağarken resmen ezdim süt çıksın diye,bitki çayları filan....sağıyorum 20 cc 30 cc.ama sana bişey önereceğim 1 hafta dene ve miktarı aşma.ben daha da bol olsun diye 3 kata çıkardım ve cırcır yaptı.bunu dene üşenmeden ve inanarak.bir de düzenli kullan lıkırtıyı duyacağını düşünüyorum.moralin yerine gelecek benim öyle oldu.

yarım lt içme suyunu kaynat.1 avuç dolusu kuru dutu at içine kapağını apat kısık ateşte sadece 5 dk demle.ve altını kapat.ılıyınca 1 bardak iç hergün taze yap.ve sadece 1 hafta dene.2. hafta incirle yapılıyormuş.bir arkadaştan aldım topikteki.işe yaradı.

yazdıklarınızı gözlerim dolu dolu okudum... 5 yaşında bir cimcimem var, 3370 gram doğdu ama sonrasında önce zayıfladı sonra da düşük seviyede kilo alımı gerçekleşti,.. 2 ayında doktor kontrolünde kilo alımı az diye doktor mama takviyesi istedi.. ben de nasıl olsa 6. ayındayken çalışacağım, o zaman başlar diye mamayı reddettim... bir hafta sonra kontrole çağırıyordu, bir haftada aldığı gram sınırın altına düşmediği için mama konusunda çok ısrar etmedi ama aylık kontrollerde kilo alımı yine düşüktü yine mamayı teklif etti ve ben yine kabul etmedim..şimdi oturup düşündüğümm zaman mamayı reddetmemdeki en önemli sebebin bilinçaltımdaki etraf ne der düşüncesinin olduğunu farkediyorum.. şimdi o zamanları düşündüğümde kızıma mama takviyesi yapmadığım için çok pişmanım kızım doğduğu ayı saymazsak halen düşük kiloda seyrediyor... en azından ilk 1 sene normal kilo düzeyine ulaştırabilseydim belki şimdi gelişimi daha farklı olabilirdi....

bu arada etrafımızdaki çok bilmiş tayfası maalesef eksilmiyor, emziremzsin laf, mama verirsin laf, çocuğun düşük kilolu olur laf... laf, laf laf... başka bir şey yok çünkü bildikler tek bir şey var o da laf....kızım zayıf diye herkesin anca laf konuştuğunu ve bunun hırsını kızıma zorla yedirerek çıkardığımı, hem kendimin hem de kızımın psikolojisini nasıl bozduğumu bilmem anlatmaya gerek var mı? sakın ama sakın evladınızla geçireceğiniz en güzel zamanlarını başkalarının laflarıyla geçirmeyin... bebeğinizi güle güle büyütün.

konuyu açan arkadaşın dediği gibi mama zehir değildir... gerekli durumlarda kullanılacak en büyük yardımcıdır...

ben de mama takviyesiyle bebeğini büyütenlerdenim
hamileyken en çok korktuğum şey "sezaryen doğum yapmak" ve "sütümün gelmemesi"ydi..
ikisi de oldu..
normal doğum için 2 gün yattım hastanede,doğmayınca ağlaya ağlaya sezaryene alındım.
sütüm gelmez mi endişesindeydim hep nedense
sanırım bu her kafamızı çevirdiğimizde yazan "ona ilk 6 ay sadece anne sütü verin" sağlık bakanlığı afişleri yüzünden..
hayır anlamıyorum,verecek olan zaten sadece süt verir, bu psikolojik baskı niye?

ben de çok ağladım, süt sağdım saatlerce mememde tuttum.
bebeğim çok istekli emiyordu ama süt damla damla geliyordu.bu sanırım en acı olanı..

internette benim gibi olanları okudukça sakinleştim.oğlumun en güzel günlerini acı çekerek yaşayamazdım
üstelik bu bebeği 3 sene bekledim ben..
kana kana sütümü emmesi çok güzel olurdu ama,ne kadar emse kardır diyorum pes etmedim sütüm az da olsa emziriyorum.
Allah beni yavrumdan ayırmasın yeter

haa bu arada o çok bilmişler benim çevremde de vardı.çok üzdüler beni,
şimdi hiçbirini takmıyorum.
onlar oğlumun tombiş totosunu yesinler

ne kadar doğru söylemişsiniz her aşamasını tek tek yaşadım kızım şuan 8,5 aylık 6,5 kilo ve çok iştahsız bunun içn kendimi çok suçluyorum anne de anne sütü diye tutturuyorlarya kızım ilk doğduğunda iki ay ısrarla anne sütü verdim kızım o arada sadece1,5 kilo aldı bu arada çift rahmim varmış bundan dolayı kızım 2100 gr 46 cm doğdu dr ra gittik sütün yetseydi bebeğin en az bir kilo alması gerekirdi dedi kesinlikle mama vermelisin tabi ben emzirirken bilmişler tayfası bu çocuk aça mama vermelisin diye söylenip durdular sütüm yetiyo diye ısrar ediyorum ya neyse doktordan sonra mama takviyesine başladık ama hiç bir ay 1000 gr alamadı çünkü az yiyordu halada öyle belkide ilk 2 ay ısrar etmeseydim böyle olmazdı kızımın midesi küçlmüş olabilir...mama vermeye başladıktan sonra yine o tayfa aaaa mama mı veriyorsun emzirsydin sütün artardı demeye başladılar şimdi görenler hiç bakamamışsın çocuğa hiç gelişmemiş diyorlar bir anneye cocuğuna bakamamışsın diye bir cümle kurulurmu söylüyorlar ama en iyi anne onlar ya bizde kimiz:) benim çevreme karşı geliştirdiğim savunma herkese haklısın dedikten sonra kendi bildiğimi yapmak oldu onlara anlatsanda anlamayacakları için onlar için canımı sıkmaya hiiçç değmez...
Birde inek sütünün demir eksikliği yaptığı tıbben kanıtlanmış mama firmalarıyla bir alakası yok evt benim bbeekliğmde mama bulamadıkları için inek sütü vermişler ve benim ne kadar ilaç bitki kullansamda geçmeyen demir eksikliğim var

Bende sütü yetersiz olan annelerdenim.. İlk bebeğim şu an 5 aylık oldu. Doğumundan beri sütüm yetersiz mama takviyesi yapıyoruz.. Günde 2 sefer mama alıyor. Mama saati geldiğinde evi inletiyor. Eli ayağı titriyor bebeğimin. 5 ay boyunca her mama verdiğimi duyan büyüklerimiz özellikle aman verme hemen kes çok zararlı diye diye başımın etini yediler.. Hatta ilk zamanlar ağlıyordum sinirden. 3 aydan sonra kulak asmamaya başladım. Bebeğim mutlu ben mutluyum kimin ne dediğini önemsemiyorum artık.. 6. ayımızı bekliyoruz yakında ek besinlerimize başlayacağız..

bende sezeryan doğum yaptım 2 gün sonra sütüm geldi göğsüm taş kesildi canım çok acıyordu oğlumda bi türlü kavrayamadı göğsümü bende sağdım o kadar acıya baya bir süt bekliyorduk iki göğsümden bir biberon anca çıktı ve günde 1 kez o kadar çıkıyordu bebeğimin dişinin kovuğuna yetmezdi bu ilk 15 gün sadece anne sütüyle besledim ve hiç gelişememişti mama takviyesine başladım oğluşumun karnı doyuyor artık mutlu maşallah kimsenin dediği umurumda değil desemde dışarda insanların bakışına üzülüyorum.yok mama yien çocuk hemen hastalanır yok şöyle yok böyle büssürü olumsuzluk ama mamayla büyüyen bebekleri okudukça içim rahatladı bende mamayla büyümüşüm bayada gelişmişim boyum 170 cm mamayla bebeğini besleyen annelere bir sorum var bebeğim 3 ayını doldurdu ek gıdaya ne zaman başlamalıyım ve ilk neler vermeliyim???

canım benimki de mama bebeği :)) 4 aylık oldu ama daha ek gıdaya başlamadım.ama heralde ilk yoğurt filan yaparım diye düşünüyorum

Son düzenleme:
ben bi kaç gündür elma suyu veriyorm 4 5 çay kaşığı sevdi zorluk çıkarmadı erkenmi daha karar veremedim bide yoğurdu yutabilirmi bilemedim 28 ağustos doğumlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…