Anne sütü arttırma ve sütü az olanlar. Buyrun..

Allahimmmmm. Tüm annelere emzirme zevkini yaşat yarabbim :KK43:( lütfen etrafinizdaki annelerede sorup, degisik bilgileride paylasin lutfen. Belki birinden biri yarar bana :KK43: cok sukur geri gitmedi sütüm ama iki meme sağiyorum max 30-50cc arasi cikiyo :KK43: biseyler yapmam lazimmmm acilinden.. Haa geceleri daha guzel hatta %90 dolu oluyolar. Gunduzde oyle olsa.. Oksitosin hormonu gece daha cok salgilanirmis, o da sut yapimini tetiklermis + uykuda sut yapio tabi.

bu 50 cc kac satte bir saginca cikiyo:nazar:

mesala ben bi dört saat beklettigimde sagdigimda 200 cc yakin süt cikiyo toplamda her iki memedenn...:KK12:

Hee bende 4 saat emzirmeme şansim olsa 100cc cikar, cunku bi kere gunduz 4 saate yakin uyumustu, sağdim 110 cc cikmisti ikisinden. Sık emdiği icin 4 saat bekleyemiyorm gündüz, saatte bir yada 2 saatte bir emio. Ama gece 3-4 saat uyudugnda semsert oluyo memem.

Ben mi evham yapiorum? Ama kilo alimi azdi gecen ay, e kaynvalidmde paniklettrdi beni fena. Gelmio mu sut diyo, emioda yutuyo mu dinle diyo, yutuyo diorum, tükürüğüdr o dio, töbeee... Cevremde 2 yeni dogum yapan ark.imin bu kv psikolojilernden sutleri kesildi.

Merhaba. Nasil yaptigini biliyor musunz? Yani hazir toz cay mi, yaş ısirgandan mi?
1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı kadar kuru ısırgan koyup ,ağzını kapatıp 5-6 dak. kadar demleyip içebilirsin .. ama tazesini de içsen işe yarar galiba.. bir de annem bana kuru börülcenin haşlayıp yemeğini,salatasını falan yapardı o da çok etkilidir anne sütü için ..

mesala canim ben simdi subat anneleri topigindeyim.:KK17:

.ortalama bebeklerimiz 2 veya 2,5 aylik:emir_bebek:

bi arkadasimiz calismaya baslayacagi icin doktor 3 sat icinde 150 cc süt icmeli ona göre buzdolabina süt birak demis....

simdi hesap yapabilirsin sütün yetiyomu yetmiyomu diye...bide senin kuzun masallah 4,5 aylik olmus bence onun ihtiyaci daha fazla olur büyük ihtimal...:KK31:bide kac kilo almis az dedigin ay..:26:bide huzursuzmu cok agliyomu onlardanda anlayabilirsin doyup doymadiginii:KK30:

benim oglum daha 2,5 aylik oldugu halde mesala uykudanmi uyandi nekadar ictigini görmek icin sagip veriyorum.....80 cc iciyo:KK56:bi saat sonra 50 cc ne iciyo...yani nerdeyse iki saat icinde 120veya 130 cc süt iciyo..

bence huzursuz ne degilse cok takma kafana..pompanin sagdiginin iki katini bebek cekermis ...mesala ben doydugundan emindim cünkü sütüm baya var.buzdolabina da koyuyorum..bi ara oglum nasi olduysa iki hafta sadece 40 gr almisti...:KK53::KK53::KK53:kaynanada bakma azilari gercekten moral bozmakta sinir etmekte usta...yemek icmekten önce en önemlisi moral huzur..ben bi gün boyunca biseye canim cok sikilmisti.. gece normalde baya sagardim bi baktim iki memeden sadece 20 cc cikmisti sok olmustum..geri ertesi gün toparladim kendimi ayni coklukla gelmeye baslamisti sütüm....:KK53:

1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı kadar kuru ısırgan koyup ,ağzını kapatıp 5-6 dak. kadar demleyip içebilirsin .. ama tazesini de içsen işe yarar galiba.. bir de annem bana kuru börülcenin haşlayıp yemeğini,salatasını falan yapardı o da çok etkilidir anne sütü için ..

Borulce he mi? Hmmm.. İsirgani duymustm ama denemedim. Tamm tesekkurler canm

mesala canim ben simdi subat anneleri topigindeyim.:KK17:

.ortalama bebeklerimiz 2 veya 2,5 aylik:emir_bebek:

bi arkadasimiz calismaya baslayacagi icin doktor 3 sat icinde 150 cc süt icmeli ona göre buzdolabina süt birak demis....

simdi hesap yapabilirsin sütün yetiyomu yetmiyomu diye...bide senin kuzun masallah 4,5 aylik olmus bence onun ihtiyaci daha fazla olur büyük ihtimal...:KK31:bide kac kilo almis az dedigin ay..:26:bide huzursuzmu cok agliyomu onlardanda anlayabilirsin doyup doymadiginii:KK30:

benim oglum daha 2,5 aylik oldugu halde mesala uykudanmi uyandi nekadar ictigini görmek icin sagip veriyorum.....80 cc iciyo:KK56:bi saat sonra 50 cc ne iciyo...yani nerdeyse iki saat icinde 120veya 130 cc süt iciyo..

bence huzursuz ne degilse cok takma kafana..pompanin sagdiginin iki katini bebek cekermis ...mesala ben doydugundan emindim cünkü sütüm baya var.buzdolabina da koyuyorum..bi ara oglum nasi olduysa iki hafta sadece 40 gr almisti...:KK53::KK53::KK53:kaynanada bakma azilari gercekten moral bozmakta sinir etmekte usta...yemek icmekten önce en önemlisi moral huzur..ben bi gün boyunca biseye canim cok sikilmisti.. gece normalde baya sagardim bi baktim iki memeden sadece 20 cc cikmisti sok olmustum..geri ertesi gün toparladim kendimi ayni coklukla gelmeye baslamisti sütüm....:KK53:

5480gr idi 20 gun sonra 6060gr olmus. Dr 200gr yaşitlarina gore az ama 1 ay daha izleyelim dedi. Sagdim demin iki memeden 45cc cikti ama oncesinde sabab 7:30, 09:00, 10:30,12:00 emzirdim.2,5 saatte 45cc:KK43: buzluğa atamiyorum, cunku anca bebegme yetio hatta arada mamada yiyo. evet artk buyudgu icn daha cok yiyo.
Evt moral cok onemli. Mutluyken daha cok gelio. Daha dikkat edicem huzuruma. Sagacagm bundan sonra bende ama meme vermk kolayima gelio, o zamnda ne kdr ictgini bilemiorum. Şeffaf olsaydi emzirme doneminde memisler :KK66: :p

Kizlarrrrrrr.. Hamdolsun.. 1 hf.dir sabh aksam dereotu yedim ac karna, sonra arkadasin dedgi nahl 65 ve 72.aytleri okudm aklima geldkce. Hee su ictim ve ne kadar ictgimi not alip emin oldm en az 2 lt ictgime ayrca 1 hf icnde 1 sise (1kez) malt iceck ictm. Hamdolsun gozle gorulut artis var masallhhhhh.. Yuppiiiiii... Masallh subhanallhhhhhh

Son düzenleme:
nahl suresinin 65. 72. ayetlerini bol bol oku maydonoz haşla gösüne koy damarlar açılır canım

Dua mi işe yaradiiii, inanip istmk mi bilmiorum ama vesile olan herkstn Allh razi olsn ... Allhimda dar aninzda yardm etsin sizlre.. :))

Son düzenleme:
Kizlarrrrrrr.. Hamdolsun.. 1 hf.dir sabh aksam dereotu yedim ac karna, sonra arkadasin dedgi nahl 65 ve 72.aytleri okudm aklima geldkce. Hee su ictim ve ne kadar ictgimi not alip emin oldm en az 2 lt ictgime ayrca 1 hf icnde 1 sise (1kez) malt iceck ictm. Hamdolsun gozle gorulut artis var masallhhhhh.. Yuppiiiiii... Masallh subhanallhhhhhh

cok sevindim canim hadi gözünaydin..hep bakiyodum topigine nolacak degisiklik olacakmi diyeee..ins yawrun uzun süre senin sütünle beslenirrr.....rabbim rizkini bolca versin evladininn:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Dua mi işe yaradiiii, inanip istmk mi bilmiorum ama vesile olan herkstn Allh razi olsn ... Allhimda dar aninzda yardm etsin sizlre.. :))

yer gök dua canim benim olmustur kesin faydasi:KK16:..rabbim sesini duydu..sende pes etmedin cünküüüü:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19:

5480gr idi 20 gun sonra 6060gr olmus. Dr 200gr yaşitlarina gore az ama 1 ay daha izleyelim dedi. Sagdim demin iki memeden 45cc cikti ama oncesinde sabab 7:30, 09:00, 10:30,12:00 emzirdim.2,5 saatte 45cc:KK43: buzluğa atamiyorum, cunku anca bebegme yetio hatta arada mamada yiyo. evet artk buyudgu icn daha cok yiyo.
Evt moral cok onemli. Mutluyken daha cok gelio. Daha dikkat edicem huzuruma. Sagacagm bundan sonra bende ama meme vermk kolayima gelio, o zamnda ne kdr ictgini bilemiorum. Şeffaf olsaydi emzirme doneminde memisler :KK66: :p

canim 200 gr bence cok önemli bi kilo farki degil..mesala daha kilolu dogan bebekler var..oglumla ayni ayda dogan bebeklerde 6 kiloya ulasan var..daha benim oglum 5500 kilo..cünkü onlarinki 4 kilo dogmus oglum 3300 kilo dogdu..ama kendi dogum kilosuna göre gelisimi iyi..onlarla kiyaslarsam yanlis olur..ama en önemlisi moral kaynana su bu umursama..sadece yawrunu düsün..memeden az geliyo diyede takma beyninine elinden pozitif mesaj gönder..cikin gezin yawrunla..dagit kafani bu arada yararli seyleride ye gerisi rabbime kalmis.....:KK16::KK16::KK16::KK16:

Son düzenleme:
cok sevindim canim hadi gözünaydin..hep bakiyodum topigine nolacak degisiklik olacakmi diyeee..ins yawrun uzun süre senin sütünle beslenirrr.....rabbim rizkini bolca versin evladininn:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Amin canmmm amin.. Ayy cok sevincliyim. Amin :KK66: :KK16:

yer gök dua canim benim olmustur kesin faydasi:KK16:..rabbim sesini duydu..sende pes etmedin cünküüüü:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19:

Evet, inandim, boş oturmadim, araştrdim, sordum uyguladim. :)

canim 200 gr bence cok önemli bi kilo farki degil..mesala daha kilolu dogan bebekler var..oglumla ayni ayda dogan bebeklerde 6 kiloya ulasan var..daha benim oglum 5500 kilo..cünkü onlarinki 4 kilo dogmus oglum 3300 kilo dogdu..ama kendi dogum kilosuna göre gelisimi iyi..onlarla kiyaslarsam yanlis olur..ama en önemlisi moral kaynana su bu umursama..sadece yawrunu düsün..memeden az geliyo diyede takma beyninine elinden pozitif mesaj gönder..cikin gezin yawrunla..dagit kafani bu arada yararli seyleride ye gerisi rabbime kalmis.....:KK16::KK16::KK16::KK16:

Seninki kac aylikki? Gerckten mutluyken artio, bizzat uygulamali görenlerdenim :KK66:

Amin canmmm amin.. Ayy cok sevincliyim. Amin :KK66: :KK16:

Evet, inandim, boş oturmadim, araştrdim, sordum uyguladim. :)

Seninki kac aylikki? Gerckten mutluyken artio, bizzat uygulamali görenlerdenim :KK66:

benim oglum 17 subat dogumlu:KK9: iki ay bi hafta 3 günlükk:KK42:

aynen bende fakindayim moral iyken acayip bi artis oluyo yeme isinden bile faydali morall:KK9:esimede dedim bak cocugu beslerken canimi sikma moralimi bozacak seyler öylemededim..özellikle en az 6 ay dedim..tabi gelirse 6 ay daha moralimi bozacak seyler yapmiycan toplamda 1 yil dedimm:KK9::KK9::KK9:simdi hic bisey yapamiyo hemen moralim bozulacak diye ne dersem yaparsam alltan aliyoo:KK53::26::26::26:senin adina gercekten cok mutluyum..bi yawru daha anne sütüne devam edecek sükürler olsun..:KK9:

benim oglum 17 subat dogumlu:KK9: iki ay bi hafta 3 günlükk:KK42:

aynen bende fakindayim moral iyken acayip bi artis oluyo yeme isinden bile faydali morall:KK9:esimede dedim bak cocugu beslerken canimi sikma moralimi bozacak seyler öylemededim..özellikle enay dedim..tabi gelirse 6 ay daha moralimi bozacak seyler yapmiycan toplamda 1 yil dedimm:KK9::KK9::KK9:simdi hic bisey yapamiyo hemen moralim bozulacak diye ne dersem yaparsam alltan aliyoo:KK53::26::26::26:senin adina gercekten cok mutluyum..bi yawru daha anne sütüne devam edecek sükürler olsun..:KK9:

Bende sütumu ortaya koyup, gerek kv problemlerini cözmek icin, gerekse bakima muhtac bi bebk var ortada, ben iyi olup, dinlenirsem o da iyi olur dedim. Sagolsn eşimde yardimci oluyo bana. Bugun erkn kalktm, uykumu tam alamadim, simdi az kestrebilrsem cok iyi olack :KK66: bugun yorgun olunca azdi..

Bende sütumu ortaya koyup, gerek kv problemlerini cözmek icin, gerekse bakima muhtac bi bebk var ortada, ben iyi olup, dinlenirsem o da iyi olur dedim. Sagolsn eşimde yardimci oluyo bana. Bugun erkn kalktm, uykumu tam alamadim, simdi az kestrebilrsem cok iyi olack :KK66: bugun yorgun olunca azdi..

iyi demissin:KK9: bizimde bazen tartismalarimiz annesi yüzünden olurr:KK4::KK4::KK4::KK4::KK4:napalim hersey bebeklerimiz icin onlarda herseyden biraz fedakarlik yapsin...:KK53:firsat bukdukca dinlen canim...yawrunun gece uykusu ii ise sende uyursun yeteri kadar uykunu akinca sütünde ii olurrr:KK16::KK16::KK16::KK16:gündüzleride bi iki sat yatabilirsen daha ii olurrrr:KK12:

Benim kizim 5 bitcek 6 ya grcek Allaha sukur sutum rahat rahat yetiyor nedeni sagmak... İlk gunden beri sagiyorum bebegim hepsini bitiremedgi icin sagip simdiye kadar hep buzluga attim. İsede baslicam cok isime yaradi dahala hem emitip hem bi poset sut atiyorum buzluga :nazar: butun emziren annelere tzvsiyem bol su 2.5 3 lt su icin. Ve sutunuxu sagin

X