- 13 Şubat 2009
- 4.848
- 1.437
- 773
- Konu Sahibi Maskeli_balon
-
Konu sahibi arkadas gercekten guzel bir konuya deginmissin.Dogum yapina bircok kisi ahkam kesiyor.benn de dogum yaptigimda yengem ebe senin sutun yarayacak mi 1 kilo bile almaz senin sutun olmaz demisti.Ne kadar zoruma gitmisti goguslerim oldu tas uclari felaket derece yara oldu.Bu ara. Mama kullandim.sonra sagdim gogsumu bagira bagira.yara gogusle emzirdim.cok sukur sutum artti kizima yetti hataa ilk ayinda 1.5 kilo aldi.ani seni anliyorum cokk zor kendini bilmez insan cok var.en iyisi kulagini tikamak bildigini okumak ya da bir guzel agzinin payini vermek.
İnsanlar çok yıpratıcı ve acımasız olabiliyorlar,, o göğüs yaraları,, memelerimden kan aka aka ağlıya ağlıya emziriyordum ben. Allah diye bağırıyordum her kızım memeyi tutuşunda. Ama olmadı benim sütüm, pes etmedim henüz ümidim halen daha var, bebektende memeyi kesmedim,, ama o çok kınadıkları mamalar bebeğimi ayakta tuttu.. Güzel bir dille ifade etmeye çalıştım kendimi, olumsuz düşünen arkadaşlarada saygı çerçevesi içerisinde cevaplarını verdim, bu konuda yaram büyük olduğu için susamıyorum =/
Olsun sen canini sikma.Elinden geleni yapiyorsun vermzse Rabbimm mecbur caresine bakacan.bu durum arkadaimin basina geldi dogum yaptiginin.3 gun u kayinvalidesi uzmus. Onu gogusleri beze atti bebegi ememedi.bebegimle en guzel bagimdan mahrum kaldimm diyordu.cok zor ama sen sikma canini bebegin ne guzel buyuyeck .benim yigenim de sadece 3 ay emebilmisti mama ile buyudu21 yasinda simdi1.85 boyunda hukuk fakultesini bitirdi.
Helal olsun, beni gerçekten anlamışsınız.. Mesajı okurken tüylerim diken diken oldu teşekkürü bir borç bilirim..
yaşamadan anlamıyorlarki işte arkadaşım,kim isterki çocuğuna bol bol anne sütü vermek varken mamada vermek istesin.Bende mama takviyesi yaptım bebeğime ne yapalım açmı kalsaydı çocuğum,dediğin gibi olmayınca olmuyor işte,4 lt su içmeyle süt olsaydı,sütü olmayan yada az olan her anne 4 ltden fazla içerdi,yeterki süt olsun ama alakası yok işte,allahın takdiri yapılacak bişey yok ama mesele bunu etraftaki geri kafalı insanlara anlatmaktaBurda kendi başımdan geçen hikayeyi yazmak için konu açmıyorum öncelikle onu belirtmek istiyorum. Nedense düşünülmesi gereken çok daha önemli şeyler mevcutken hayatlarımızda bebeklerimizle ilgili,, nedense sadece mama mevzuu daimi bir şekilde gündemde,, ve benim gibi mama kullanmak zorunda kalan arkadaşlarım çeşitli yol ve yöntemlerle rencide edilmekte.. Bu gerçekten çok üzücü bir durum.. Bayanları bayanların daha iyi anlıyacakları ve yorumlayacakları düşünürken,, en ağır, yaralıyıcı ithamlarda yine bayanlar bulunuyor..
Eğer bir annenin sütü yetersizse, yoksa veyahut yaramıyorsa,, herkesin olucak yarıcak diye bir kural kanun yok, takdir Rab'bimindir neticede, kimseye söz düşmez. Bebiği aç olduğu için ızdırap ve acı çekiyorsa,, mama bebeğin hayatını kurtarabilmesi ve gelişebilmesi için bir tek geçerli besindir. Yaşını doldurmamış çocuğa inek sütü vb. besinler tükkettirmek esas yanlış olandır. Mamalara ve mama vermek durumunda kalan insanlara karşı tavır değiştirilmelidir,, Hiçbir anne sütü var ve yetiyorken mama kullanmaz.. Aksini düşünenlerin yaptığıda bencillikten öteye gitmez..
Burda tek amaç mevcuttur; bebeğin en uygun şekilde gelişimini sürdürmesi.. Bu gelişim kocakarı ilaçlarıyla, tavsiyeleriyle olmaz.. Hiçbir doktor mamayı savunmuyor doğru,, ama kullanılması gereken durumlardada mama verme asla''sadece emzir''de demiyor. çünkü tek ortak memfaat bebek ve onun sağlığı..
Eğer annenin sütü yoksa ve inatla mama vermeyip bebeğini aç bırakıp sıkıntıya sokuyorsa, mama kullanmadı diye iyi anne olmaz.. hatta ve hatta benim gözümde bebeğini zora soktuğu için niyetinde şüphe edebileceğim bir anne sıfatını alır..
Süt gelir su iç, şunu ye bunu kullan , bilmem ne falan filan bunların hepsssssiii geçici ve sadece hikayeeee.. süt varsa vardır, yoksa yoktur,, tecrübeyle sabit bu yazdğım..
Bence mama vermekle veya meme vermeyi,, mukayese etmeyi bir kenara bırakıp,, önümüzdeki miniklerimize bakmamız gerekir.. Egosal sebeplerden dolayı etrafımızdaki naçar kalmış anneleri sıkıntı ve üzüntüye sokmaktansa hiçbir yorum yapmamak ve Allah'ın takdiri olarak düşünürsek.. O zaman benimde bir çok yerde denk geldiğim ego çatışmalarına şahit olmayız. Kimsenin kimseyi yargılayama hakkı yoktur,, bu yazımı yavrusuna sütü yetmeyen bir anne olarak yazıyorum..
'' İyi anne olmak, iyi insan olmaktan geçer'' sevgili arkadaşlar... Meme veya mama vermekle hesaplanabilecek bir ölçü içerisinde değildir...
yaşamadan anlamıyorlarki işte arkadaşım,kim isterki çocuğuna bol bol anne sütü vermek varken mamada vermek istesin.Bende mama takviyesi yaptım bebeğime ne yapalım açmı kalsaydı çocuğum,dediğin gibi olmayınca olmuyor işte,4 lt su içmeyle süt olsaydı,sütü olmayan yada az olan her anne 4 ltden fazla içerdi,yeterki süt olsun ama alakası yok işte,allahın takdiri yapılacak bişey yok ama mesele bunu etraftaki geri kafalı insanlara anlatmakta
Soyle uzuuuuuun uzuuuuunn gözümüzün önünde gidiveren hayat yoluna baktığımızda ne kadar da komik degil mı konuşulanlar elestirilenler..eleştirenler...
varsa vardır yoksa yoktur..
onemli olan ruh saglıgı en basta.
ruh saglıgı düzgün anneler ve onların sarıp sarmaladigi yeni nesillere ihtiyac var..
sadece bu..
o laf atıp mama idi meme idi diyen cahilleri kınıyorum..komik..gereksiz..
sutum var mı yok mü yetti mı yetmedi mı telaşı inanın bebeğe yansır..
varsa icsin gelmiyorsa doymuyorsa anneciiiiiiiiggggiiimmmm başka seçenek var bebegimmmm..
bu kadar basit..
onemli olan mutlu bir anne olup cocuğa kaygisiz tasasiz saf mutluluğu asilayabilmek...
Ben sadece 2 ay emmisim..sonra ne yiyip içtiğim de meçhul..sanirim tarhana şekeri yoğurt filan..en son ne zaman ilac kullandım hatırlamıyorum..1.80 boy 62kiloyum.. Bu boyda kimse yok ailemde..
ha vardı sutum benim de..10 aylik bebegimi sadece anne sutu ile 6 ay besledim..hala devam ediyoruz..
ha 2. . De olmazsa eğer valla cesiiiiiittt cesiiiittt bol seçenekler sunarım cocuğuma..ohhhhhh afiyet bal seker olsun mama ona....
konuyu açan arkadaşım gerçekten iyi düşünmüşsün 5 temmuzda normal doğum yaptım öğlen doğum yaptım akşama çıktım hastahaneden ve doktor aksama kadar süt gelmezse aptamil vermemizi söyledi ama herkes çok iyi biliyo ya olmaz sakın mama verme sonra emmez dediler yavrum sabaha kadar açlıktan ne beni ne kendini uyuttu sabaha kadar emzirdim ama yok sonra ateşi çıktı açlıktan hastahaneye gittik ordaki doktor bana neler saydı bir bilseniz sen istesen sütün gelir göğüslerin sarkmasın diye emzirmiyorsun sen ben bu çocuğa birsey yapamam annesi süt vermek istemezse ben ne yapayım dedi böyle birsey varmı ya ben manken miyim göğüslerimi falan düşüneyim yok süt gelmedi emziriyorum bıkmadan ama gelmiyo doktor hala beni suçluyo ve kendi doktorumuzu aradık mama ver dedi ateşi düşer verdik ama düşmedi şehir merkezindeki doktora gittik apar topar tahlil yaptılar kanında mikrop çıktı ve yoğun bakıma aldılar bebeğimi o kadar zoruma gitti ki Allah kimseyi düşürmesin oralara küçücük meleğime serumlar taktılar bağıra bağıra helak oldu bebeğim hemşire sütün geldi mi diye sordu dedim daha yok gelmedi aç bi bakalım dedi açtım bi sıktı süt fişkırdı nasıl sevindim ve emzirip yoğun bakıma bıraktım bebeğimi 10 gün kaldık yoğun bakımda bebeğim gayet iyi ve emziriyorum öyle aman aman cok değil sütüm artsın diye çok yol denedim ama olmadı bide kolik oldu arada mamada verdiğim oldu pazartesi işe başlayacam sabah biriken sütü sağıp bırakacam ne kadar çıkar bilmem ama bir iki defada emzirmeye gelirim gün içindeyetmezse mecbur mama keşke aksa da fazla fazla koysam ama malesef 4,5 da da ek gıdaya yavaş yavaş geçerim herhalde ben 40 gün emmişim annemi sütü yokmuş inek sütü ve yemek suyuyla büyümüşüm çok şükür bir sorunum olmadı yani olacak olursa anne sütü yada mama fark etmiyo hiçbir annede mama vermek istemez ama olmuyorsa kimse kınamasın bizim yetersizliğimizden ziyade Allah vergisi birşeydir o
kesinlikle katılıyorum. hiçbir anne bebeğine sütü bol iken mama vermek istemez.
benim 3 aylık - düzeltilmiş olarak 1 aylık ikizlerim var. elimden geldiği kadar emzirmeye çalışıyorum. fakat sadece mama verdiğimde 3-4 saat derin uyuyorlar. sütüm yeterli değil malesef. doğum sonrası 7 kg aldım.ne iyi gelir dedilerse yedim.olmayınca olmuyor. önemli olan miniklerimizin gelişimi.sadece mama alarak büyüyen çocuklar da var.tamam hiçbir besin anne sütü yerine geçmez fakat günümüz mamaları anne sütüne yakın durumda. bebişler aç kalmasın gerisi boşşşş
son mesajımdan sonra yazılan tüm iletileri okudum, çoğunuz çok yeni annelersiniz, mama vermenize laf edilmesine çok takılmışsınız, zamanla öğreneceksiniz ki siz ne yaparsanız yapın kimse anneliğinizi beğenmeyecek...
mama verene mama verme emzir, emzirene bebeğin zayıf kalmış mama ver derler...
mama verene hesap soranlar, emzirene bebek her ağladığında aç bu çocuk aç, sütün yetmiyor derler...
sütüm yeterli dersin, yağsız, yaramamış derler, mama veriyorum dersin mamayla şişirmişsin hareket edemiyor derler.
mama veriyorum dersin, emzir emzirmek gibisi var mı derler...
yani ne yapsanız laf edecekler, bir nedenle emziremediniz diye hassassınız çok alınıyorsunuz, takmayın hiçbirini.
kızıma aynı gün içinde ayyyyy yavrum çok zayıf buuuuuu sütün yaramamış diyen de oldu, neyle besliyosun bunu şişirmişsin, çağın hastalığı obezite, az yedir diyen de...
sonuç olarak her anne bebeği için en iyisini yapar, memeleri bozulmasın diye emzirmeyen anne bile en doğrusunu yapmıştır, memelerine o kadar kıymet veren kadın, memelerim bozuldu diye yarın öbür gün bunalıma girer çocuğuna zarar verir, en iyisi herkes kendi doğru bildiğini yapsın, söylenenlere de kulak tıkasın...
Ağzı olan konuşuyor işte,takmayın o insanları....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?