- Konu Sahibi Maskeli_balon
-
kim ne dedi sana canım? ben de çok rastlıyorum mamayla ilgili bir konu olduğunda dönüp "mama niye veriyosun ki (!) emzirdikçe gelir sütün" diyen yada yiyecek önerilerine boğanlar.. sanki konuyu açan ya da soruyu soran salakmış gibi. ben de oğlum saatlerce mememden ayrılmadığı halde mama vermeyi inatla reddeden bir anneyim çünkü kilosu gayet iyi gidiyordu. ama şimdiki aklım olsa hiç kendimi bu kadar sıkıntıya sokmazdım. oğlumu aralıksız 10 saat emzirdiğimi bilirim, yeme içme konusunda da ben emzirdiğim sürece gr kilo veremedim çünkü yedim deli gibi ve günde 4 lt su içtim. emzirmek ya da yemek sütü arttıracak olsa bizim çoktan süt içinde boğulmuş olmamız lazımdı
selam anneler
bende başımdan geçen kötü günlerden bahsetmek istiyorum sezeryanla doğum yaptım doktor ve ebenin ısrarla emzir mama verme öğütleriyle eve geldim temmuz sıcağında 2 günlük oğlum 38,5 ateşle hastaneye zor yetiştirdik ve direk hastane mamaya başaldı 6 gn hergün emzirmeye gittim sonrada orda sağdım inanın 10 cc bile çıkmıyordu
eve geldik arkadaşımın dediği gibi saatlerce emzirdim ne ye derlerse yedim içtim vs..hem emzirirp hem mama veriyordum sonra Allahın izniyle sütüm arttı ve mamayı 1 aylıkken kestim 5 aya kadar sadece emdi ben şanslı idim sonrasında da geceleri mama vermeye başladım şimdi 14 aylık hem emiyor hem süt içiyor hem de yemek yiyor..diyeceğim o siz elinizden gelenizaten yapıyorsunuz annesiniz çünkü olmuyorsa çocuğumuz aç mı kalacak
kendime kızdım kahrettim ağladım o 2 gün mama verseydim böyle olmayacaktı
o yüzden hamile kimi görsem anlatıyorum ve mama vermekten öekinme diyorum
hiç üzmeyin kendinizi ve kulak asmayın
haa çok ağır banada dediler sütün yetmedi çocuk aç kaldı hastanede yattı çıldırmak üzereydim ama kimseyi ilgilendirmez
kim istemezki sıcacık kucağında sadece emzirmek gece kalkıp mama yapmak biberon kaynatmak defalarca
herşey onların iyiliği için sıkmayın canınızı
burdaki insanların yorumları değil de normal hayatta etrafımızda olan insanların yorumları,mama verirken ki bakışları onlar çok koyuyo insana...her ne kadar amaannn takma kafana moral bozma deselerde insan üzülüyo,eksik hissediyo kendini heleki yeni doğum yapmışssan lohusalıktan çıkamamışsan bebeğini yanlız başına büyütmek zorundaysan herhangi birinden yardım alamıyosan bunun üstüne kolik bi bebeğin varsa sabahtan akşama kadar bebeğin uyurken bile kulağında ağlama sesleri çınlıyosa uykusuzluktan geberiyosan tuvalete gitmek için kocanın işten gelmesini bekliyosan vs..vs...
canım nezaman doğum yaptın.benimde kızım 2 aylık yaklaşık heralde doğum zamanlarımız
Bu mamaların, daha doğrusu formül sütlerin Türkiye'deki geçmişi ne kadar?
Hala ne kadar aileye ulaşabiliyor?
Mamalar yokken, tüm annelerin sütü bol bol geliyordu da mamalar gelince mi kesildi? ya da şu an mama alacak imkanları olmayan tüm annelerin sütleri dolup taşıyor mu? Sütü olmayan ve mama alamayanların bebekleri açlıktan ölüyor mu? annelerimiz bizi neyle beslemiş?
önce şunu söyleyeyim, 9 aylık bir bebeğim var, ciddi anlamda beslenme sorunu var, o yüzden bir annenin bebeğinin açlığı karşısında nasıl çaresiz kaldığını çooook iyi bilirim emin olun....
evet mamalar zehir değil ama büyük bir kandırmaca, devasa bir sektör oluşmuş bebek hazır gıdalarında, medya, internet kanalıyla sürekli SÜTÜNÜZ YETMEZSE mesajıyla daha doğum yapmadan, kadınları sütüm yetmeyecek kaygısına empoze eden bir sektör...
Benim de nette bir anne grubum var, doğuma 3 ay kala başladı bir süt olmazsa/yetmezse telaşı, humanalar stoklandı, kompostoluklar alındı ve gerçekten en çok korkanlar emzirmeyi en erken bırakanlar oldu... sorun annelerinize, anneannelerinize, hiç sütüm yetmeyecek kaygısı yaşamışlar mı?
şu an bir nedenle emziremeyecek olsam bebeğime hazır mama vermem, sulandırılmış inek sütü, keçi sütü, hatta eşek sütü veririm (anne sütüne en yakın süt eşek sütüymüş) ama mama vermem. 1 yaşından önce inek sütü verilmemesi de mamacıların en büyük palavrası, annem üçümüze de vermiş, canavar gibiyiz, gerekirse ben de veririm. tamamen tercih.
Herkes kendi imkanları doğrultusunda hareket eder sevgili arkadaşım.. Benim şahsımın sütümün kesilmesi, yaşadığım zorlu bir dönem sebebiyle oldu. Yukarda yazmışsın sütü olmayanların bebekleri ölüyor mu gibi bir takım cümleler,, güzelce okudum hepsini lakin siz anlatılmak isteneni anlayamamışsınız. Burda kimse mamayı savunmuyor veya memeyi övmüyor. sadece etrafın aşırı abartılı tepkileri.. Ben mama firmlarını bilemem, nekadar ne kazanırlar bilemem hiçte ilgilendirmez.. Beni benim bebeğim ilgilendirir sadece onun gelişimi ve sağlığı,, benim anneminde sütü olmamış bende 25 sene evel mama ile beslenmişim, Allah'a şükür ki bir sağlık sorunu yaşamadık bu yaşıma kadar olan süreçte.
Sütün var ve emziriyorsun, acılarımız ve üzüntülerimiz ortak olmadığı için beni anlayamamana hiç şaşırmadım,, Allah sütüne süt katsın, yavrunun rızkı bol olsun.. Bir empati kurmayı dene sadece. Şuan gürül gürül akan sütün yok farz'ı misal ve bebeğin aç, keçi sütü, eşşek sütü ve inek sütü !! karşında 2 aylık bir bebe,, gelişme dönemindeki bağırsaklar ve mide.. Zaten hazmı zor olan,, bizim gibi yetişkinleri bile sıkıntıya sokan hangi hayvanın sütünü o çocuğa vericeksin.. 2 gün inek sütü verdirttiler, bağırsaklar maafoldu,, 1 aya yakındır kendi yatağında bir başına gazını çıkaran kızım, Kolit inflamatuar oldu... Çünkü sütü hazmedemedi.. Ben şuan %50 keçi sütü içeren farklı bir gıda ile besliyorum.. senin dediğin tarzda market mamaları değil..
Sütüm yetmez kaygım hiç olmadı çünkü çok bol bir sütüm vardı,, Mahalledeki bütün bebekleri emzirecek kadar bir göğsümden tek seferde 200ml. sağdığımı biliyorum fakat, ani bir sıkıntı neticesinde Allah kimseye göstermesin kesildi ve ben fark ettiğimde bu durumu bebeğim tam 500 gr. kilo kaybetmişti ki zaten düşük kilolu doğdu..
İşin özü sözü,, eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar,, siz zaten beni anlayamazsınız genede fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
Mama zehir değildir! diyerek konu açan arkadaşın derdi sanmıyorum ki mama sektörünün reklamını yapmak olsun ya da bu konuyu açarak anne sütü ya da hazır mama hiç farketmez fikrini taşıyor olsun.
Eşekten düşenin halini anlamak için eşekten düşmeye değil eşek olmamaya ihtiyaç var bence.
Bir anne tek bir damla daha süt vermek için çabalar,o tek bir fazladan damla için denemediği yol kalmaz.
Akıl verenlerin söylediklerini çoktaaan denemiştir,ye yediklerini yemiş,yap dediklerini yapmıştır.
Kolay kolay pes etmez,etmemelidir anne.Biliyordur çünkü anne sütü evladı için faydalıdır ama;
bittiyse,gelmiyorsa....
Arkadaşın sorunu bu işte.Yoksa isteyen hazır mama alır,isteyen eşek sütü içirir ya da pirinç unundan sıvı mamalar uydururlar(anneannelerimzinde sütü gelmediği oluyordu muhakkak)
Anne evladı için en iyisini istemeyi ve yapmayı bilmezde mi bu çok bilmişler hep kınarlar bişeyleri,doğruya onların memeleri sarıkıza taş çıkartacak kadar süt veriyordu;biz kadın mıyız bee,anne miyiz???
Kızım 9 aralık doğumlu, 6 aylıkken 8200 gr. dı, yakında 10 aylık olacak ve şu anki kilosu 7900 gr.
Başta eşimin ailesi olmak üzere herkesten "sen bu çocuğu aç mı bırakıyorsun" dan başlayan ve "arı mama ver arı mama iyi şişirir" e giden binlerce kelime duyuyorum her gün, artık insan içine çıkma isteğimi kaybetmiş durumdayım. Sağdan soldan söylenenler konusundaki mağduriyetimi belki biraz anlamışsınızdır.
Empati kuruyorum, ona dayanarak diyorum ki hazır gıdalara karşıyım, bakın şu durumumda hala kızıma hazır gıda vermiyorum ben, varsın zayıf olsun, içinde ne olduğunu bilmediğim şeyi yemesinden iyidir. ama tabi ki tercih meselesi, çocuğu ayda 1 kg aldığı halde 1.5 alsın diye mamaya başlayan da var, evde çorba yapmaya üşenip her gün kavanoz yapan da, benim gibi günde 5 çeşit yemek yapıp hepsini döken de... hiçbirimiz kötü anne değiliz, herkes kendince en doğrusunu yapıyor. ben sadece yeni doğum yapmış ve yapacak olanlara kendi bilgi ve deneyimlerim doğrultusunda götürebildiğiniz yere kadar anne sütüyle götürün, gitmediği yerde de ilk seçeneğiniz doğal gıdalar olsun diyorum, aksini düşünen aksini yapar tabi ki.
bende sizinle aynı durumdayım sezeryanla doğum yaptım sütüm hep zoruna oldu hem mama hem anne sütü verdim çevremde sürekli ayyy neden mama veriyosun sanki çocuğa zehir veriyorum..yok işte yok olmuyo yok eşim doğumda sadece bir hafta yanımda kalabildi güneydoğuda görev yapıyordu hergn şehit haberleriyle öldüm öldüm dirildim nasıl sütüm olsun..
insanlar kimin ne yaşadığını bilmeden saçma sapan yorumlar yapıyor 26 yaşındayım bende mama ile büyümüşüm hiçde bişeyim yok..
1.5 yaşında yeğenim var 1 yık anne sütü aldı sadece çocuk hastalıktan hiç kurtulmuyo ablam sürekli doktorlarda he bu demek değil ki anne sütü korumaz hasta yapar diyeceğim anne sütü alsada hasta olur olacaksa mama alsada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?