- 2 Nisan 2013
- 121
- 38
- 34
- Konu Sahibi pastanedekikiz
Merhaba. Bebegim 3 ay 18 gunluk. Alerjik bir bebek gelisimi durdu alerjiden dolayi o yuzden diyet yapiyorum bende. Sadece kuzu eti var. Balik tavuk dana eti yok. Yumurta ve soya dahil tum sut ve sut urunleri yasak. Elma armut ayva muzdan baska meyve yok. Kuruyemisler domates hurma boza vs yasak... Ama vitaminler kullaniyorum. bu diyetle gunde 28 gram aldi. Doktor 30-37 gram almasi lazimdi en az dedi ve alerji mamasina baslasin dedi gunde iki ogun ver dedi. Zaten gece dahil gunde 5 kere emen bir bebek. 2si mama olursa daha az anne sutu alir. Bende hic mama taraftari degilim sut varsa. Mama verenler gucenmesin ne olur. Kimse anne sutu varken ve evde cocuguna bakiyorsa sadece mama vermek istemez herhalde sonucta. Yani gunde 2 gram eksiklik ayda 60 gram eder. Cok mu buyuk eksiklik bu anlamadim ki? Ek gidaya gecmemize de az kaldi 2 ay falan. Ek gidaya baslayinca kilo alir mi? Annemle biraz istisare yaptik da 2 ay daha sadece sut icsin sonra zaten kilo alir dedik ama boyle bir sey yasayan var mi ne yaptiniz? Veya fikri olan var mi ne yapmaliyim? Memeyle devam edersek kotuluk mu yapmis olurum bebegime? Ayrica biberon agzina almiyor cok denedim disarida sut sagip vereyim diye ama tutmadi emzik bile emmiyor mamayi nasil iciririm hic bilmiyorum.