Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaslar bebegım doymadıgı ıcın dr. ek gıd vermıstı herobaby kullanıyordum fakat kabızlık yaptı bebegım cok kotu olunca acıle gıttık dr. aptamıl cormofıl 1 verdı onu kullanıyoruz hemen hemen 5 gun oldu ama kabızlık devam edıyor acaba hala bıraktıgı mamanın kabızlıgımı yoksa bu mama da mı kabız yapıyor ?? bırde sma , herobaby, kabız yaptı kabız yapmayan mama yokmu
buarada kızım 1,5 aylık.
Prensesim Azra'm Can Mustafa'm
Kayıtlı Üye
Bende sma kullandım sma s-26 ıyıydı ama sma plus kabız yaptı aptamıl mılumıl Çok ıyı
tavsiyem aptamil serisi olur canım
bizdede sma gold 1 ishal yaptı..en iyi aptamil 1 ..bende doğumdan itibaren anne sütü takviyeli mama verdim aptamil 1 hiç kabız olmadığı gibi çok rahat kakasını yapıyordu..o şişkinlik yaptığı için sma gold almıştık ama onuda hem yemedi hemde ishal yaptı peşinede iştahsızlık eklenince sma plus denedik isahli geçmedi şimdi aptamil milumil 2 kullanıyoruz kakamızda yememizde normale dönmeye başladı..yanlız benim bebeğim 5 aylık ...
saolun kızlar inş aptamıl ıse yarar kabızlık olmaz.
benim oglusumun da 4.ayında kabızlık baslamıstı biz de aptamil kullanıyorduk doktor conformil onerdi conformil kullandıktan kabızlık gecmedi ne yaptıysak olmadı yawrum hep fitille yapabiliyordu. Biz de cocuk cerrahına gittik zaten sunnet ettierecektik kabızlık icin de kontrol ettirdik. Doktor bize bagırsagın hergun kaka yapma duzenine alısması icin ona mudahele etmek gerekiyor yemekten olmuyor bu kabızlık dedi. Sonra 10 gun fitil sonra bir 10 gun daha gun asırı fitil ile oglujma hergun kaka yaptırdık. Sonunda duzeldi baska da cozum olmadı. ama bu sure zarfında conformil kullanmaya devam ettik . mama olarak conformil kullanın ama bir cocuk cerrahına da gosterin derim
canım tşk cvbın ıcın cocuk cerrahısı makatına parmagını soktu yavrum nasıl bagırdı ıcım gıttı dedı sorun yok sadece kabız dedı tekrar aynı seyı yasasın ıstemıyorum o yuzden goturmeye de korkuyorum
canım benim bebeğimi çoğu mama kabız yaptı şimdi bebelac kullanıyoruz hergün yapıo inş. kısa zamanda düzelir
inş dedıgın gıbı duzelır anne sutu yetersız oldugu ıcın mama verıyorum dıye uzuluyordum sımdı kabızlık cıktı basıma napcamı sasırdım resmen yaparken acı cekıyor kendımı suclu hıssedıyorum
bennde similac kullanıyorum inanılmaz memnunum çocuğumun gelişimi her şeyi çok iyi gidiyor maşallah kaksında da bir problem yok. sadece mamaya başlaığımız hafta biraz gecikmeler ve zorlanmalar oldu.dr. 5 gün boyunca yapmazsa kabız tanısı koyarız dedi.önemli olan beş günü aşmamak ve altın sarısı kaka yapmasıymış.