mama değişimi

himawari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
1.431
2.068
kızlar benim 9 aylık bir scottish fold erkek kedim var maması royal canin kitten.1 yaşında yetişkin mamasına geçecektim bu markanın ama hepsi tavuk etliymiş.kedim çok tüy döküyor bu nedenle ben kuzu eti veya somonlu bir mama kullanmak istiyorum.içerik olarak da n&d daha iyi sanırım.royal caninden bu mamaya geçen var mı?kedimin annesi,babasıda bu mamayla beslendiği için doğduğundan beri bu mamayı kullanıyormuş alışmaz diye endişeleniyorum.veterinere soracağım ama daha 2 ay var gitmeme.buarada veteriner daha önce royal canin kittendan devam etmemi söylemişti.tüy dökümü içinde mevsimsel dedi vitamin verebileceğimi söyledi.tüy dökümü şuan azaldı ama hala fazla geliyor bana.

Kedim ilk 1 yil civari proplan yedikten sonra N&D düsük tahilliya geçtik, sonra tahilsiza geçtik suan 4 yaşinda. Benim kuzu sorunsuzca kabul etti mamayi ama kabul etmezse mama gecis aşamalari var eski mamayla karistirarak vermeye baslayabilirsiniz zamanla eski mamayi azaltirsiniz.

Nd nin tahil karisiminin fazla oldugunu soylemisti veteriner. Benim kedimde scotis ,annesi ve babasi felica yiyordu ama veteriner bana baska mamalar tavsiye etti ben mama olarak advance kullandim gayet memnunum. Haftada 2 kez tarayin mutlaka

Benim iki kedim var. Her ikisine de kuru mama yemeye başladıklarından bu yana royal canin veriyorum. Bir kere mama değiştirme teşebbüsünde bulundum, proplan aldım ve pek iyi olmadı. Hem tuvaletlerinde sorun oldu hem tutam tutam tüy dökmeye başladılar. Hemen eski mamaya döndük. Mama değiştirmek gerçekten zorlu bir süreç. Aşırı tüy dökülme sorunu varsa ve bu sorun mama kaynaklıysa tavsiyem mutlaka veteriner gözetiminde değişim yapmanızdır.

Royal Canin yağlı bir mamadır, evciller bu sebeple severek yer, faydalı kısmı tartışılır. Mama konusunda veterinerinize danışmayın hiç, anlaşmalı oldukları mamaları önerirler çünkü. Satmadıkları bir mamayı sorun mesela çoğunluğu bilmiyorum der, e bilmediğin bir şeyi nasıl eledin de satmıyorsun? Belki sattıklarından daha iyi? Değişim konusunda doğru bir karar vermişsiniz.

Markası ne olursa olsun, marka değişikliği yaparken alışma-alıştırma süreci vardır.
İlk gün eski mama ağırlıklı kabın içine biraz yeni mamadan, 2. gün yine eski mama ağırlıklı ama yeni mama ilk günden biraz fazla... şeklinde gider, 1 hafta yapın derler ama 1 haftayı bulmaz o süre hiç. Bağırsakları için 3 gün yapabilirseniz ne mutlu. Genelde eski mama ayıklanır, kabın dışına atılır ve yenmez, en azından benim kendi evcilimde gördüğüm bu.

Aynı markanın farklı aromasını almışsanız alıştırma durumuna gerek yok. (biri tahıllı biri tahılsız ise gerek var)

ben ilk günden beri orijin alıyorum kızıma ama ilk defa geçen ay nd denemek istedim ve tüy dökmeye başladı bir de nd yi çok fazla yiyor orijin 1,8 lt 1,5 ay gidiyordu yaklaşık nd yi alalı 1 ay olmadı bitmek üzere ikisi de tahılsız nd doyurmuyor mu acaba bilemedim

Ben de 3 gün önce mama değişimi yaptım. Royal canın persıan kitten yiyordu internetteki olumsuz yorumlar nedeniyle değiştirmek durumunda kaldım. Eski mamayla yeni mamayı karıştırarak verdim. Bir problem yaşamadık şükür.

Uzun süredir N&d kullanıyorum kedime. Nd royal den bir tık daha iyidir. Tüy dökme sağlık herhangi bir sıkıntımız yok çok şükür. Tüyleri çok parlak

dışkısı kötü kokuyor mu?böyle bir sorun olduğunu duydum n&d için.
Nd nin tahil karisiminin fazla oldugunu soylemisti veteriner. Benim kedimde scotis ,annesi ve babasi felica yiyordu ama veteriner bana baska mamalar tavsiye etti ben mama olarak advance kullandim gayet memnunum. Haftada 2 kez tarayin mutlaka
hergün taranıyor bizim veteriner herhangi bir öneride bulunmadı mama konusunda.n&d için protein oranı fazla demişlerdi banada hangisi doğru acaba
ben royal caninden başka mamaya geçmenin daha zor olduğunu duymuştum.sanırım kediler royal canini seviyormuş.veterinere de soracağım zaten kesinlikle.şimdi biraz fikir değiştirdim gibi çünkü kedim zayıf yani 4.2 kilo şuan 9 aylık.mama yemeyede çok düşkün değil.kilo verir diye endişeleniyorum.
evet çok sıkıntılıymış bu süreç bende kedime pek güvenemediğim için şimdilik vazgeçtim çok iştahlı bir kedi değil açıkcası günde bir çay fincanı yemek anca yiyor.ayrıntılı bilgi için teşekkür ediyorum.veteriner zaten fikir vermedi.royal canin kullandığımı söylemiştim uygun demişti.bizim veteriner paragöz değil pek hatta dış parazite gerek yok deyip yapmadı kedimde pirelendi sonra gittim başka veterinere yaptırdımilk defa evde kedi beslediğim için biraz tecrübesizlik var.ikinci kediyi almadan şu mama işini çözmek istiyorum.
bence sevdiği için daha fazla yiyordur.bizimki bazen bakıyorum çok az yiyor bazende bütün tabağı silip süpürüyor heralde iştahı açıkken daha farklı miktarda tüketiyor.
siz hangi mamaya geçtiniz acaba?royal canin için iyi diyorlar ama kümes hayvanı olması beni düşündürdü bu nedenle değişmek istiyorum.
Uzun süredir N&d kullanıyorum kedime. Nd royal den bir tık daha iyidir. Tüy dökme sağlık herhangi bir sıkıntımız yok çok şükür. Tüyleri çok parlak
hangisini kullanıyorsunuz?kedime vitamin takviyesi yapmaya başladım artık tüy dökmesi azaldı diyebilirim.

dışkısı kötü kokuyor mu?böyle bir sorun olduğunu duydum n&d için.

Dışkısı güzel kokan bir canlı bilmiyorum ben acikcasi. Diskisi diski gibi kokuyor tabi ki kotu ama abartilacak bir yani yok.

Bir mama dişkiyi kokusuz yaptiriyorsa cokta saglikli degildir bence, hangimiz kokusuz diski yapiyoruz? Protein agirlikli beslenme diskiyi kokutur.

yok ekstra koku var mı anlamında demiştimbazı insanlar bu sebepten tekrar başka mamaya geçmişte.bizimki mesela kapalı tuvalet mırmır kedi kumu hiç koku yapmıyor.temizlerken bütün kumlar mamalar illaki koku yapıyordur zaten.

Bizde de kapali tuvalet ve pisipisi bentonit kullaniyoruz oyle evi saracak kadar kokmuyor, eve yeni girince de kaka kokusu olmuyor evde kaka yapmis bile olsa.
Ama her mama her kedide ayni etkiyi gostermiyor mesela buraya yorum yazan arkadas proplanin tutam tutam tüy doktugunu yazmiş. Proplan ben de 1 yil kullandim kedime aksine tüyleri gayet parlakti, proplan birakma sebebim N&D nin iceriginin daha iyi olmasiydi ama icerik ne olursa olsun her kediye iyi gelmiyor. Biraz deneme yanilma yapmak gerekebiliyor.

Baya araştırma yaptım. Çogu yavru kedi maması tavuklu o yüzden kuzu etli olan felicia mamaya geciş yaptım. Kızımda baya sevdi internette de kötü yorumlara rastlamadım.

Baya araştırma yaptım. Çogu yavru kedi maması tavuklu o yüzden kuzu etli olan felicia mamaya geciş yaptım. Kızımda baya sevdi internette de kötü yorumlara rastlamadım.
Evet bu yavru kedilere neden hep tavuk dayatıyorlar bende anlamadım.

Anlaşıldı bir deneme yapacağız.risk almak lazım keşke tombul bir oğlan olsaydı.herkesin kedisi tombiş olmuş royal caninde bizimki hala formunu koruyor.

Evet bu yavru kedilere neden hep tavuk dayatıyorlar bende anlamadım.
Yani ben de anlamıyorum. Her sordugum veteriner yavru kedi için tavuk önermiyorum diyor. Her taraf tavuklu mama dolu. O yüzden bu mamayı seçtim ben de memnunum kızımda sevdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…