mama değişimi

N&d daha güzel bence.

Royal canin kullanıyorduk
N&d ye geçtik şu an
Alışması için eski mamasına azcık yeni mama koyup miktarı hergün arttırarak yenisine geçiş yapabilirsiniz.

Biz tek tip kullanmıyoruz. Kedim çok iştahlı bir kedi. Nd kısırlaştırılmış kediler için olan mamasını her ay nd nin farklı bir çeşidiyle karıştırarak veriyoruz. Örneğin bir ay kısırlaştırılmış mamayla narlı olanı bir ay portakallı olanı bir ay somonlu şeklinde devam ediyoruz. 2 günde bir bazen her gün öğle yemeği olarak yoğurt yiyor. Yaş mamayı da kendim hazırlıyorum. Et haşlıyorum içine havuç bezelye maydanoz çok az brokoli bir tutam pirinç bazen zerdeçal katıp birlikte pişirip robotton geçiriyorum. Hamdolsun şu zamana kadar en ufak sağlık sorunumuz olmadı. Veterinerimiz kürkünden dolayı tebrik etti bizi.

Yani ben de anlamıyorum. Her sordugum veteriner yavru kedi için tavuk önermiyorum diyor. Her taraf tavuklu mama dolu. O yüzden bu mamayı seçtim ben de memnunum kızımda sevdi.
Tavuk hem kedi hemde köpeklerde alerjik reaksiyon gösteriyor. Mümkün olduğunca vermemeye çalışın.

Bu arada kötü koku için şunu diyebilirim. Nd tahılsız bir mama olduğu için diğer mamalara nazaran kötü kokan bir mamadır. Dikkat ettiyseniz market mamaları ucuz mamalar hiç bu şekilde kokmaz. Biz bebekliğinden beri nd kullanıyoruz dışkısında anormal bir koku olmadı hiçbir zaman. Belki kediden kediye değişiyordur bilmiyorum ama benim çocuğumun ağzı her zaman süt gibi kokar. Ama aynı mamayı kullanan başka bir arkadaşımın kedisinin ağzı kokuyor

ilk biz royal canin kullanıyorduk. Sonra araştırdıkca boykot ettik. Şöyle ki rusya veya ukraynada düzenlenen bir festivalde havyanlara işkence ediliyor ve bu festivalin sponsoruda royalcanin. kendi resmi sitelerinde bile açıklma yapıp özürdilediler ama istedikleri kadar dilesinler. bu vahşete sponsor olanlara para kazandıramam. orijene geçtik. pahalı ama daha memnun kaldık. ağız kokusu yapmıyor, tüy dökmüyor. 1 ay kullandıktan sonra proplana geçelim dedik aldık yemedi bizim sıpa. 3 gün aç gezdi en son dayanamadık tekrar orijene geçtik

Bebekliğinden beri nd kullanıyoruz. 1 ay önce kısır yetişkin mamasına geçiş yaptık. Nd royal canin den daha iyi bir mamadır. Bunu herkes söyler zaten. Nd nin maması tahılsız olduğu için biraz kokar ama kedinizde herhangi bir koku yapmaz. Benimkinin ağzı bebek gibi kokuyor. Mamanın paketini açınca yüzünüz buruşacak baştan söylim. Ama gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.
Günlük tarayın. Ben günlük taramasamda tüy problemimiz yok. 2 günde bir yoğurt yer. Ev yapımı yaş mama yer. Maşallah kürkü pırıl pırıl.
İyi akşamlar
Tüyü kadar ömrü olsun

bizim kedi başka ne yaş ne kuru mamayı kabul etmedi ne yazıkki.sonucu merak eden,benzer bir problem yaşayan olur diye yazayım dedim.bugün gittiğim veteriner royal caninde böyle bir sorun olduğunu söyledi.mama olarak kötü değil sadece başka mamaya geçiş zor oluyor ve bazı hayvanlarda sadece kümes hayvanı içerikli olduğu için deri problemleri olabiliyor dedi.sizde bu tarz problem yok ve kaliteli bir mama bu nedenle hayvanı fazla zorlamayın devam edin dedi.hep derlerdi ama gerçekten royal caninden geçişler çok zorluymuşikinci kedim proplandan royal canine hemen alıştı.ne koyuyorlar buna acabaaldığım yaş ve kuru mamaları sokak hayvanlarına dağıtmaya karar verdim.onlara zaten başka bir mama veriyordum düzenli olarak ama bunlardanda faydalansınlar bizim şımarık kıymetini bilemedi

Royal canin yağlı mama ondan seviyorlarmış kedicikler sanırım.

Ben mama değiştirirken ilk etapta karıştırarak vermiştim. Sonra oranları yeni mamayı arttıra arttıra 1 haftada tamamlamıştım. Felicianın somonlı kısır kedi maması kullanıyoruz. Kedimin tüy dökmesi sıfır. Balık çok iyi geliyor.

Bu saydığınız markalar hep söylüyorum dandik markalar. Rawforus a bakın derim. Ketojenik deneyebilirsiniz.

Hata yapıyorsunuz, gerekirse aç kalsın ama o mamayı yemesin.
Royal c. ing. bilmiyorsanız bile şöyle bir göz gezdirin. İnsanlar evcillerinin hastalandığından bahsetmişler, çoğu da uzun vadede kullanıyormuş. Şimdiye kadar da 3 kere mamalarını piyasadan toplamak zorunda kalmışlar. Royal canin recall yazıp aratabilirsiniz.

İngilizce biliyorum.kendim ve kedimin anne babasını besleyenler bir problemle karşılaşmadık henüz.onlar 7 yıldır kullanıyormuş bu mamayı.en son bir kedi forumuna üye oldum bu konuyla ilgili.İngiliz agırlıklı forumdu.oradaki üreticilerde aynısından kullanıyormuş.kusma mevzusunu daha önce araştırırken okudum sanırım royal canin formülünü değiştirmiş ve bu nedenlede bazı petler mamayı reddetmişler.bazılarıda kötü reaksiyonlar vermişler.insanlarda şikayet edince paralarını geri almışlar veya yeni mama göndermişler.yabancıların amazon tarzı sitelerindeki yorumlara bakmıştım mamanın ismini yazıp.ben değiştirmek istiyorum ama kedim istemiyor kuru mamayı geçtim başka marka yaş mamayı bile yemedi.veterinerde zorlama diyor.pazartesi tekrar sorarım küçüğün aşıları için gidince ama bu paketi yeni aldım bitene kadar kullanırım artık. benim planım yetişkin olunca başka markaydı ama evdeki hesap çarşıya uymadı.şuan küçük olan proplan kuzudan buna sorunsuz geçti gibi ama onun gözü biraz akıyor bu nedenle de endişeliyim.

Açıklama bana saçma geldi. Formül değiştirmişler, bu yüzden bazı evciller kötü reaksiyon vermiş, peki. Şikayet olunca da yeni mama göndermişler. Yani yeni mama yine yeni formüllü demektir.
Sizin kullandığınız mamalar market maması aslında. Mama konusunda pek bilgili değilsiniz anladığım kadarıyla. Pro plan dediğiniz de Purina markası oluyor. Facebook üzerinden is purina killing dogs isimli gruba bakmanızı tavsiye ederim. Hatta size genel bir Google linki vereyim Purina
Önce evcilinize sonra da iyi, kaliteli mama sandığınız için verdiğiniz paraya yazık. Madem İngilizce biliyorsunuz, lütfen 1 saatinizi ayırıp yabancı sitelerden marka araştırması yapın.

hayır durum tam olarak şöyle bazı kişiler internet üzerinden aldıkları için önce o paketin sahte olduğunu veya bozuk olduğunu düşünmüşler çünkü uzun süredir royal canin kullanıyorlarmış ve kedilerde bir sorun yokmuş.bu sebeple önce online satıcıdan yeni mama istemişler daha sonra royal canine çok şikayet gidince bu konuda formülün değiştiğini ve hiçbir uyarı yapılmadığı öğrenmişler.haklı olarak da sinirlenmişler ve paralarını geri almışlar bir kısmı.

proplanı ben kullanmadım kediyi aldığım kişi onu kullanıyormuş.aynı şekilde royal canini de ben seçmedim önceki sahipleri ne veriyorlarsa ondan devam ettim çünkü veterinerlerim(gittiğim yerde birden fazla kişi var ve 3 kişiye sordum şuana kadar bu mama işini)bunu yapmamı tavsiye etti.

mama konusunda çok bilgim yok araştırmalarım konusunda nd markasının iyi olduğunu düşündüm ona geçmek istedim.daha önce uzun süreli evde kedi beslemedim 1 yıldır bakıyorum.zaten kullandığım mama süper çok iyi demiyorum ne okuduysam ve veteriner bana ne dediyse onu söylüyorum.pro planın purina markası olduğunu da biliyorum.royal canin yurt dışında da ucuz bir mama değil içeriğini gizlediği için ne kadar güvenilir olduğu tartışılır tabi.bende paramı daha güzel markalara harcamak isterdim ama kedilerim bu şekilde beslenmiş ve değiştirmemi veteriner uygun bulmadı.önemli bir konuda kafama göre de hareket edemem değil mi?alternatif var mı diye tekrar soracağım işte daha ne yapabilirim ki

yabancı erkek arkadaşımda bu markayı kullanıyor ona da bu durumu anlattım iki kedisinde de bir sorun olmadığını söyledi ve hiçte ucuz değil dedi oradada.neyse önemli olan parası değil içeriği tabiki.ben en azından yaş mamayı daha içeriği kesin et içeren tahılsız bir marka alayım dedim ama onu da kabul etmedi.normal haşlanmış et,balık,tavuk hiçbirşey yemiyor hayvan bu mama dışında.kittendan başka türünü yiyeceğinden bile şüpheliyim şuan.kardeşinide arkadaşım sahiplenmişti onun veterineride aynı markadan devam et gelişimi iyi demiş onlar denemedi bile başka markayı.

Sormadan öğrenemeyiz tabii ki. Sadece bahsettiğiniz iki mama da özünde iyi olmadığı için araştırıp kendi gözlerinizle görmenizi istedim.
Bizdeki sistem, çok büyük ağırlıkta, sattığı mamayı öneren veterinerlerin olması. Kimi komisyon da alıyor. BARF yapmayı düşünüyorum dedim mesela veterinere bart mı o da ne dedi. Bart Bart, Simpson deyip geçtim. E şimdi BARF nedir bilmeyen bir insanın mama önerisi ne kadar doğrudur?
Ben size iyi bilinen kötü markaları yazabilirim ama hepsini veterinerlerde göreceğiniz için pek inanmazsınız, bu sebeple size araştırın dedim.
Mama yüzünden köpeği hasta olmuş birisiyim, bu sebeple hakimim konuya. Sütten ağzı yanan misali.

pisipisi bentonit nedir ?

benim kedim 45 günlük

merhaba 45 günlük oldu kedim. ama kuru mamaya gecemıyorum resmen ac duruyor

yas mamasını ve kuru mamasını royal kıtten el rondosundan gecırdım karıssın ıyıce dıye ama kuru mamayı cıkarıyor agzından resmen. yas tavuklu kısmını yıyor. ne yapmalıyım bılmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…