- 25 Temmuz 2019
- 3.833
- 10.845
SanırımBende anlamadım dedim heralde hiç mama değiştiren olmadı.zaten bdv ve bazı bölümler hariç çok aktif değil galiba forum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
SanırımBende anlamadım dedim heralde hiç mama değiştiren olmadı.zaten bdv ve bazı bölümler hariç çok aktif değil galiba forum.
Biz tek tip kullanmıyoruz. Kedim çok iştahlı bir kedi. Nd kısırlaştırılmış kediler için olan mamasını her ay nd nin farklı bir çeşidiyle karıştırarak veriyoruz. Örneğin bir ay kısırlaştırılmış mamayla narlı olanı bir ay portakallı olanı bir ay somonlu şeklinde devam ediyoruz. 2 günde bir bazen her gün öğle yemeği olarak yoğurt yiyor. Yaş mamayı da kendim hazırlıyorum. Et haşlıyorum içine havuç bezelye maydanoz çok az brokoli bir tutam pirinç bazen zerdeçal katıp birlikte pişirip robotton geçiriyorum. Hamdolsun şu zamana kadar en ufak sağlık sorunumuz olmadı. Veterinerimiz kürkünden dolayı tebrik etti bizi.dışkısı kötü kokuyor mu?böyle bir sorun olduğunu duydum n&d için.
hergün taranıyor bizim veteriner herhangi bir öneride bulunmadı mama konusunda.n&d için protein oranı fazla demişlerdi banada hangisi doğru acaba
ben royal caninden başka mamaya geçmenin daha zor olduğunu duymuştum.sanırım kediler royal canini seviyormuş.veterinere de soracağım zaten kesinlikle.şimdi biraz fikir değiştirdim gibi çünkü kedim zayıf yani 4.2 kilo şuan 9 aylık.mama yemeyede çok düşkün değil.kilo verir diye endişeleniyorum.
evet çok sıkıntılıymış bu süreç bende kedime pek güvenemediğim için şimdilik vazgeçtim çok iştahlı bir kedi değil açıkcası günde bir çay fincanı yemek anca yiyor.ayrıntılı bilgi için teşekkür ediyorum.veteriner zaten fikir vermedi.royal canin kullandığımı söylemiştim uygun demişti.bizim veteriner paragöz değil pek hatta dış parazite gerek yok deyip yapmadı kedimde pirelendi sonra gittim başka veterinere yaptırdımilk defa evde kedi beslediğim için biraz tecrübesizlik var.ikinci kediyi almadan şu mama işini çözmek istiyorum.
bence sevdiği için daha fazla yiyordur.bizimki bazen bakıyorum çok az yiyor bazende bütün tabağı silip süpürüyor heralde iştahı açıkken daha farklı miktarda tüketiyor.
siz hangi mamaya geçtiniz acaba?royal canin için iyi diyorlar ama kümes hayvanı olması beni düşündürdü bu nedenle değişmek istiyorum.
hangisini kullanıyorsunuz?kedime vitamin takviyesi yapmaya başladım artık tüy dökmesi azaldı diyebilirim.
Tavuk hem kedi hemde köpeklerde alerjik reaksiyon gösteriyor. Mümkün olduğunca vermemeye çalışın.Yani ben de anlamıyorum. Her sordugum veteriner yavru kedi için tavuk önermiyorum diyor. Her taraf tavuklu mama dolu. O yüzden bu mamayı seçtim ben de memnunum kızımda sevdi.
Bu arada kötü koku için şunu diyebilirim. Nd tahılsız bir mama olduğu için diğer mamalara nazaran kötü kokan bir mamadır. Dikkat ettiyseniz market mamaları ucuz mamalar hiç bu şekilde kokmaz. Biz bebekliğinden beri nd kullanıyoruz dışkısında anormal bir koku olmadı hiçbir zaman. Belki kediden kediye değişiyordur bilmiyorum ama benim çocuğumun ağzı her zaman süt gibi kokar. Ama aynı mamayı kullanan başka bir arkadaşımın kedisinin ağzı kokuyorBiz tek tip kullanmıyoruz. Kedim çok iştahlı bir kedi. Nd kısırlaştırılmış kediler için olan mamasını her ay nd nin farklı bir çeşidiyle karıştırarak veriyoruz. Örneğin bir ay kısırlaştırılmış mamayla narlı olanı bir ay portakallı olanı bir ay somonlu şeklinde devam ediyoruz. 2 günde bir bazen her gün öğle yemeği olarak yoğurt yiyor. Yaş mamayı da kendim hazırlıyorum. Et haşlıyorum içine havuç bezelye maydanoz çok az brokoli bir tutam pirinç bazen zerdeçal katıp birlikte pişirip robotton geçiriyorum. Hamdolsun şu zamana kadar en ufak sağlık sorunumuz olmadı. Veterinerimiz kürkünden dolayı tebrik etti bizi.
Öyle yapmaya çalışıyorum fakat tüm mamalar neredeyse tavuklu çok zor tavuksuz bulmak.Tavuk hem kedi hemde köpeklerde alerjik reaksiyon gösteriyor. Mümkün olduğunca vermemeye çalışın.
En azından kaliteli bir mama alın artık napalım hepsi tavuklu yapılıyorÖyle yapmaya çalışıyorum fakat tüm mamalar neredeyse tavuklu çok zor tavuksuz bulmak.
Bebekliğinden beri nd kullanıyoruz. 1 ay önce kısır yetişkin mamasına geçiş yaptık. Nd royal canin den daha iyi bir mamadır. Bunu herkes söyler zaten. Nd nin maması tahılsız olduğu için biraz kokar ama kedinizde herhangi bir koku yapmaz. Benimkinin ağzı bebek gibi kokuyor. Mamanın paketini açınca yüzünüz buruşacak baştan söylim. Ama gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.kızlar benim 9 aylık bir scottish fold erkek kedim var maması royal canin kitten.1 yaşında yetişkin mamasına geçecektim bu markanın ama hepsi tavuk etliymiş.kedim çok tüy döküyor bu nedenle ben kuzu eti veya somonlu bir mama kullanmak istiyorum.içerik olarak da n&d daha iyi sanırım.royal caninden bu mamaya geçen var mı?kedimin annesi,babasıda bu mamayla beslendiği için doğduğundan beri bu mamayı kullanıyormuş alışmaz diye endişeleniyorum.veterinere soracağım ama daha 2 ay var gitmeme.buarada veteriner daha önce royal canin kittendan devam etmemi söylemişti.tüy dökümü içinde mevsimsel dedi vitamin verebileceğimi söyledi.tüy dökümü şuan azaldı ama hala fazla geliyor bana.
Hata yapıyorsunuz, gerekirse aç kalsın ama o mamayı yemesin.bizim kedi başka ne yaş ne kuru mamayı kabul etmedi ne yazıkki.sonucu merak eden,benzer bir problem yaşayan olur diye yazayım dedim.bugün gittiğim veteriner royal caninde böyle bir sorun olduğunu söyledi.mama olarak kötü değil sadece başka mamaya geçiş zor oluyor ve bazı hayvanlarda sadece kümes hayvanı içerikli olduğu için deri problemleri olabiliyor dedi.sizde bu tarz problem yok ve kaliteli bir mama bu nedenle hayvanı fazla zorlamayın devam edin dedi.hep derlerdi ama gerçekten royal caninden geçişler çok zorluymuşikinci kedim proplandan royal canine hemen alıştı.ne koyuyorlar buna acabaaldığım yaş ve kuru mamaları sokak hayvanlarına dağıtmaya karar verdim.onlara zaten başka bir mama veriyordum düzenli olarak ama bunlardanda faydalansınlar bizim şımarık kıymetini bilemedi
İngilizce biliyorum.kendim ve kedimin anne babasını besleyenler bir problemle karşılaşmadık henüz.onlar 7 yıldır kullanıyormuş bu mamayı.en son bir kedi forumuna üye oldum bu konuyla ilgili.İngiliz agırlıklı forumdu.oradaki üreticilerde aynısından kullanıyormuş.kusma mevzusunu daha önce araştırırken okudum sanırım royal canin formülünü değiştirmiş ve bu nedenlede bazı petler mamayı reddetmişler.bazılarıda kötü reaksiyonlar vermişler.insanlarda şikayet edince paralarını geri almışlar veya yeni mama göndermişler.yabancıların amazon tarzı sitelerindeki yorumlara bakmıştım mamanın ismini yazıp.ben değiştirmek istiyorum ama kedim istemiyor kuru mamayı geçtim başka marka yaş mamayı bile yemedi.veterinerde zorlama diyor.pazartesi tekrar sorarım küçüğün aşıları için gidince ama bu paketi yeni aldım bitene kadar kullanırım artık. benim planım yetişkin olunca başka markaydı ama evdeki hesap çarşıya uymadı.şuan küçük olan proplan kuzudan buna sorunsuz geçti gibi ama onun gözü biraz akıyor bu nedenle de endişeliyim.Hata yapıyorsunuz, gerekirse aç kalsın ama o mamayı yemesin.
Royal c. ing. bilmiyorsanız bile şöyle bir göz gezdirin. İnsanlar evcillerinin hastalandığından bahsetmişler, çoğu da uzun vadede kullanıyormuş. Şimdiye kadar da 3 kere mamalarını piyasadan toplamak zorunda kalmışlar. Royal canin recall yazıp aratabilirsiniz.
Açıklama bana saçma geldi. Formül değiştirmişler, bu yüzden bazı evciller kötü reaksiyon vermiş, peki. Şikayet olunca da yeni mama göndermişler. Yani yeni mama yine yeni formüllü demektir.İngilizce biliyorum.kendim ve kedimin anne babasını besleyenler bir problemle karşılaşmadık henüz.onlar 7 yıldır kullanıyormuş bu mamayı.en son bir kedi forumuna üye oldum bu konuyla ilgili.İngiliz agırlıklı forumdu.oradaki üreticilerde aynısından kullanıyormuş.kusma mevzusunu daha önce araştırırken okudum sanırım royal canin formülünü değiştirmiş ve bu nedenlede bazı petler mamayı reddetmişler.bazılarıda kötü reaksiyonlar vermişler.insanlarda şikayet edince paralarını geri almışlar veya yeni mama göndermişler.yabancıların amazon tarzı sitelerindeki yorumlara bakmıştım mamanın ismini yazıp.ben değiştirmek istiyorum ama kedim istemiyor kuru mamayı geçtim başka marka yaş mamayı bile yemedi.veterinerde zorlama diyor.pazartesi tekrar sorarım küçüğün aşıları için gidince ama bu paketi yeni aldım bitene kadar kullanırım artık. benim planım yetişkin olunca başka markaydı ama evdeki hesap çarşıya uymadı.şuan küçük olan proplan kuzudan buna sorunsuz geçti gibi ama onun gözü biraz akıyor bu nedenle de endişeliyim.
hayır durum tam olarak şöyle bazı kişiler internet üzerinden aldıkları için önce o paketin sahte olduğunu veya bozuk olduğunu düşünmüşler çünkü uzun süredir royal canin kullanıyorlarmış ve kedilerde bir sorun yokmuş.bu sebeple önce online satıcıdan yeni mama istemişler daha sonra royal canine çok şikayet gidince bu konuda formülün değiştiğini ve hiçbir uyarı yapılmadığı öğrenmişler.haklı olarak da sinirlenmişler ve paralarını geri almışlar bir kısmı.Açıklama bana saçma geldi. Formül değiştirmişler, bu yüzden bazı evciller kötü reaksiyon vermiş, peki. Şikayet olunca da yeni mama göndermişler. Yani yeni mama yine yeni formüllü demektir.
Sizin kullandığınız mamalar market maması aslında. Mama konusunda pek bilgili değilsiniz anladığım kadarıyla. Pro plan dediğiniz de Purina markası oluyor. Facebook üzerinden is purina killing dogs isimli gruba bakmanızı tavsiye ederim. Hatta size genel bir Google linki vereyim Purina
Önce evcilinize sonra da iyi, kaliteli mama sandığınız için verdiğiniz paraya yazık. Madem İngilizce biliyorsunuz, lütfen 1 saatinizi ayırıp yabancı sitelerden marka araştırması yapın.
pisipisi bentonit nedir ?Bizde de kapali tuvalet ve pisipisi bentonit kullaniyoruz oyle evi saracak kadar kokmuyor, eve yeni girince de kaka kokusu olmuyor evde kaka yapmis bile olsa.
Ama her mama her kedide ayni etkiyi gostermiyor mesela buraya yorum yazan arkadas proplanin tutam tutam tüy doktugunu yazmiş. Proplan ben de 1 yil kullandim kedime aksine tüyleri gayet parlakti, proplan birakma sebebim N&D nin iceriginin daha iyi olmasiydi ama icerik ne olursa olsun her kediye iyi gelmiyor. Biraz deneme yanilma yapmak gerekebiliyor.
pisipisi bentonit nedir ?
benim kedim 45 günlük