Merhabalar, çok sık mama değişikliğini önermiyorum. Royal canin, proplan, hills gibi unla şişirilmiş mamaları özellikle hiç önermiyorum. Evet proplan, hills kullandık kedimde yan etkileri olmadı lakin içerikleri çok çok kötü.
Bu arada veterinerlerin aksine yaş mamayı cok sık önerenlerden biriyim. Son zamanlarda ülkede böbrek, idrar sıkıntısı yaşayan kedi vakaları çok arttı. Mamanın vitamin analiz değerleri dengeli ve orantılı olmalı.
Ben üst segment mamalardan acana kullandım. Memnunduk. Su an mera kısırlaştırılmış mamasını kullanıyorum. Çok memnunum. Kedimin tüyleri parladı, bağırsak florası düzeldi günde 2 kez dışkılıyor. Tüy dökümü sorunları yaşayan bir hayvan olmadı zaten.
Kediler hepcil değil, etcil varlıklardır. Su alımlarını bile aldıkları etlerden proteinlerden karşılarlar. Bu yüzdendir ki onların tabiatında “dur susadım su içeyim” diye bir şey yoktur. Bu yüzden su alımlarını yükseltmek icin temiz içerikli yaş mamalar öneririm. Schesir bunların başını tutuyor. Yaş mamalara su katarak su tüketimini arttırabilirsiniz. Keza evde protein et haşlamalar yaparak öğün şeklinde verebilirsiniz.
Kuru mamalarında çok sağlıklı olduğunu söyleyemem nem oranı az ve bu yüzden kediler su tüketimi yapmak zorunda. Aksi taktirde böbrek sıkıntıları, yetmezliği, taşları idrar yollarında enfeksiyon, kum dökme gibi vakalar yakalıyor.
Mera üst segment bir mamadır. Veterinerimizin önerisiyle kullanıyoruz. Zırt pırt zam yapan bir marka değil alman markası zaten nasıl kötü olabilir? Üst segment mamalar zaten çok bilinmiyor. Merada çok bir şikayet yok, sevmeyen kedi görmedim. Onu deneyerek baslayabilirsiniz. Nd kötü bir marka değil. O da üst segment mamalar rafında ama her kediye iyi gelmeyebiliyor. Onun icin böbrek ve idrar vakalarının önüne gecmek icin egzajere etmeksizin mama değişimi bazen iyidir.