Malatyadan Esintiler

Meryemce

dost istersen ALLAH yeter
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.249
3
Selam Arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum 1 ay gibi bir zaman oldu ancak sitenin bağımlısı oldum inanın başka hiç bir yere bakmıyorum direk :enbuyukkk:buraya giriyorum aradığım herşey bu sitede gelin bize verilen bu şansı değerlendirelim.Malatyamızı güzel şehrimizi hem tanıtalım hemde gurbette olan Malatyalılara memlekette esintiler gönderelim. Malatyayla ilgili ne varsa yöresel yemekler gelenek görenek aklınıza ne gelirse burada paylaşalım ben başladım bile siz de varmısınız? Hepinizi sevgiyle selamlıyorum katılımınızı bekliyorum.

Malatya Yeşilyurt'un kirazları
(fotoğraf netten alıntı)

Son düzenleyen: Moderatör:
a.s.Malatya şehir merkezi
(fotoğraf netten alıntı)

Son düzenleyen: Moderatör:
:roflol:BİR MALATYA FIKRASI:roflol:
Dişi ağrıyan bir yeşilyurt'lu Malatya'ya diş hekimine gider,dişini çektireceğini söyler.Hekim dişe morfin yaptıktan sonra,15 dakika beklemesini bildirir.Dişçi yanında ayrılıncaYeşilyurtlu oradan çıkıp gider.Başka bir hekime uğrar,morfinlive morfinsiz diş çekimlerini sorar.Morfinli diş çekimlerinin 10 lira morfinsiz çekimin 5 lira olduğunu öğrenince,''benimkini morfinsiz çekin''der.Diş çekilir ama adam ''gık'' demez. O günün akşamı Diş hekimleri kendi aralarında konuşurlarken birisi ''yahu,bugün yanıma biri geldi diş çektirecekti.Morfin yaptım.Ortadan kayboldu'' der.Başka bir diş hekimi, ''Bana da biri uğradı,dişini morfinsiz çektireceğini söyledi.Doğrusu hiç sesini çıkarmadı.Ne kadar dayanıklıymış'' deyince Yeşilyurt'lunun ince zekası ortaya çıkar
.

naniknanik MALATYA YÖRESİNE AİT KÖFTELERDEN EKŞİLİ KÖFTEnaniknanik
Yarım kilo ıspanak
Yarım kilo yarma(Aşurelik buğdayın öğütülmüşü)
1 Tane iri kuru soğan,salça,yağ
1 Su bardağı siyah yada yeşil mercimek,erik ekşisi(yoksasumak yada nar ekşisi olmadı limon)
Ispanaklar ayıklanıp yıkanıp ince ince doğranır.Yarma tuz ve suyla yoğrulup hamur haline getirilir.Nohut büyüklüğünde koparılıp yuvarlanır.Soğan küp küp doğranıp bir miktar yağda pembeleştirilir biraz salça eklenip kenara alınır.Mercimek yıkanıp genişçe bir tencerede kaynamaya bırakılır.Mercimekler yarı pişmiş hale gelince biraz tuz atıperik ekşisi de koyulup hazırlanan köfteler eklenir pişmeye yakın ıspanağıüzerine koyulup harmanlanır en son soğan eklenip 5-10 dakika daha kaynatılır. Servise hazırdır. Kış günlerinde sulu yemek olarak yöremizde çok tutulur.(Ben ayrıca bol limon sıkıp öyle servis yaparım)

a.s.Çok sevgili Malatyalı hemşehrilerim uzun bir aradan sonra bu bölüme tekrar resim eklemeye başladım ama malatyalıların ilgisizliğinede çok üzüldüm benden başka bir Allah'ın kulu çıkıpta ne bir resim nede malatyayla ilgili bir yazı bir yemek tarifi eklememiş.

MERYEM'ıN ÖRGÜ GÜNLÜĞÜ - Blogcu

Son düzenleme:
toprağım eline emeğine sağlık ne güzel resimler eklemişsin
resim ekleme özürlü olduğum için ekleyemiyorum ama sen resim ekledikçe bende yorum yapayım ancak
a.s.Çok teşekkür ederim Zeynepciğim çok güzel yorumda bulunmuşsun sağol.
Resim ekleme konusuna gelince şu adrese gir önce ImageShack® - Image Hosting
orada gözat tıkla eklemek istediğin resmi bilgisayarındaki dosyandan ekle sonra resmin adresi aşağıda çıkar o adresi al resim ekleme bölümüne gir grafik ekle de o adresi oraya yaz tamam de.
inşallah anlatabilmişimdir :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…