Kontakt Lens Makyajım ve Lens

Burnum yara oldu hatta kanadi. Gozumde cukur olustu. Agladim kizdim kirdim ilk gozlugumu.
Lens kullaninca gunluk lens duş alirken gozumden cikaramadim. Gece yatarken de cikaramadim kipkirmizi oldu. Ertesi gun mikrop kapti gozum. Aylik gunluk fark etmez banyo dan once niye lens cikarmadin diye azarladi doktor ve gozum tahris oldu.
Aman ya kör etcek bu lensler

İlk zamanlar en zoru takıp çıkarmak di mi
Alıştın mı şimdi dicektim bırakmışsın lensi
Gözlük takamam ben ya
Önümde bir engel varmış gibi geliyor
Hiç rahat değil

İlk zamanlar en zoru takıp çıkarmak di mi
Alıştın mı şimdi dicektim bırakmışsın lensi
Gözlük takamam ben ya
Önümde bir engel varmış gibi geliyor
Hiç rahat değil
Ben gözlük takabildiysem herkes takar

Fabrikanin merdivenlerinde yere kapaklandim hihihi ya ne cektim lensten tövbe

Ben de uzun süredir lens kullanıyorum, göz doktorları lens önermiyor ama illa kullanılacaksa sağlık açısından en iyisi günlük lenslermiş. Genel olarak lensler makyaj öncesi takılmalı, makyajı çıkarmadan önce de çıkarılmalı yoksa sıkıntı olabilir... Allerji, enfeksiyon vs. Havuza, denize, duşa vs. kesinlikle lensle girilmemeli

Sabah uyanınca yüzümü yıkayıp lensi takıp sonrasında makyaj yapıyorum . Akşam çıkartacağımda makyajımı , eğer lensi çıkarıp yıkarsam veya silersem aynaya sokulmak zorundayım çünkü diğer türlü haliyle net göremiyorsun , e banyo dolabına da çıkamayacagımdan ben gözümde lens varken makyajımı çıkartıyorum ama gözümü bastırarak silmemeye dikkat ediyorum lens zarar görmesin diye olabildiğince de gözümün içine makyaj girmesini engelliyorum zaten sorunda yaşamıyorum . Bastırmadiığın sürece sıkıntı olmuyor .
( bu arada uyunabilir de olsa lenslerim , ne olur ne olmaz korkusuyla gözümü uzun süre bile kapalı tutmuyorum , kesinlikle akşam çıkartmadan duramam ) iyi cesaret

Ben de 8 sene kadar kullandıktan sonra lazer olup kurtuldum.
Göz kalemini gözün içine sürüyorsanız onlar lense yapışıyor, siz göremeseniz de tanecikler lensin üzerinde siyah siyah birikiyor. Lens kullananların göz içine kalem sürmemesi gerek.
Temizlerken ben lensi çıkarmasam da oluyordu, neutrogenanın sabun gibi bir temizleyicisi vardı, yüzümü onunla yıkıyordum bastırmadan ve çıkıyordu.

Şükür ki artık hayatımda lens, gözlük vs gibi şeyler yok. Ama gözlerim bozukken uzun yıllar lens ve gözlük kullandım. Lens takarken önce lensi takıp sonra makyaj yapardım. Akşamında da önce lensi çıkarıp sonra makyajı temizlerdim. Lensin suyla ve çeşitli makyaj solusyonlarıyla temas etmemesi gerekiyor. Hem lensin yapısına zarar, hem de lensin göze yapışmasına sebep olabiliyorlar. Bu da lensi çıkarırken zorluk ve rahatsızlığa sebep oluyor.

Bir uzman doktor kuzenim lazerle çizdirdi gözünü , diğer pratisyen arkadaşım senelerdir lens kullanıyor. Sizin doktor abartmış bence. Gözlük elbette hepsinden sağlıklısı ama lens kullanımına gelene kadar kullandığımız deterjan parfüm gibi zehirleri bıraksak sağlığımıza çok daha büyük katkıda bulunuruz.

Çıkarmanda fayda görüyorum ben
Gözlük kullanamayanlardanım senin gibi üstelik alerjik bir göz yapım da var
Ne olursa olsun makyaj silmeden önce mutlaka çıkarımım lensimi ellerimi temizleyip ve sonra biraz lens solisyonu döküp
Çok zamanını alan bir şey değil bak makyajı bile temizleyip tekrardan yapıyormuşsun zaten üşenmeyip

Cikartirken rimel parcaciklari lense yapisiyor gorme sorunu olusuyor goz kaleminide alt ice surerseniz lenste cizgi yapiyor ama o kolay geciyor.
Silerken makyaj pamuklarinin bazilarinin tuyleride lense yapisiyor.
Ilk kullanim zamanlarinda zorlanirsiniz ama zamanla cok kolaylasiyor.

2.5 no goze gozluk candir ama benim gibi 10 numara goze inceltilmis bile olsa gozluk tak can falan olmuyor
Sizin doktor cok evhamliymis bir ayda goz kendi dis tabakasini yeniliyor bir ay lens takmamak yeterli.
15 sene oldu hala katarakt icin gitmedim kimseye
Bu arada lens parmak ucuyla degil tirnagin tam arka kismiyla parmagin iciyle cikartilir tirnakla alakasi yok yani.

Bence gozune guveniyorsan makyajini yap ama hemen mikrop kapiyorsa zamanla sana sikinti olusturabilir ben makyajdan vazgectim cunku ne kadar ozenirsem ne kadar dikkat edersem edeyim gozlerim hassas . solusyon bile her marka kullanamiyorum. Sen kendi sagligini yapini daha iyi bilirsin lens ile makyaj yapan arkadaslarimda yok değil hani

Ben istanbulda yaşarken 5 sene falan lens kullandım. Hataya taşındığım sene lens alerji yaptı battıı. Buranın havası iyi gelmedi. Şimdi gözlük takıyorrum. Lens kulanırken hiö makyaj yapmadım.

+1

Lensle yatan ne çok kişi varmış ya. Bana doktor kesinlikle çıkarmalısın dedi. Hatta havuzda ve duşta dahi takmıyorum. Benim bir arkadaşım da yatarken bile takıyor ama onun gözleri 12 numara. Gece tuvalete kalksam yolu bulamam lenssiz diyor

Makyajı silip tekrar yapmaya üşenmiyorsan lense hiç üşenme. 10 sn sürer takman

Kirpik permasi yaptırabilirsiniz. Rimel kullanmanıza gerek kalmaz belki böylece.

Bu yorumunuzu aynen kopyalayip yapistirdim whatsup ta Dunya hastanesinde calisan Chicago amerika da egitim gormus 27 yillik göz doktoruna mesaj attim
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan guzel ulkemin guzel kizlari amerika da hicbir doktor lens önermiyor. Gözün korneasini inceltiyor göz yeterli oksijen alamadigi icin ustelik gözü kurutuyor ve boylelikle göz damlasi veriyor doktor. Halbuki amerikada ve pek cok Ab ulkesinde göz damlasi yasak. Biz ortadogu ulkesi oldugumuz icin orada uretilip ellerinde kalan bize veriliyor.
Medikal park göz doktoru da ne cocugum ne kendim lens kullandirmam diyor. Turkiye de saglik ayni egitim gibi ticari.
Abartiyor dediginiz iki doktor diyor ki örnek verdiginiz lens takan doktor bir pratisyen ! Ve guluyorlar
Insanlari yanlis yonlendirmeyin. Parfumun verdigi zarar ile lensin göze verdigi zarar karsilastirilamaz bile ...gözün geri dönüsü yok kör olursunuz.
Lens yuzunden gözünü kaybeden pek cok hasta var.
Ne kadar temiz olursaniz olun en basiti amip denen hucreli hayvanlar bakteriler göze kolaylikla yerlesip gözü yiyor adeta besleniyor.
Bu kadar uzman doktor yaniliyor olamaz

Günaydın...Sevgili konu sahibi, hiç lens kullanmadım sadece şu çok ters geldi,makyajı temizlemeden direkt abdest alıyorsunuz makyajınız akıyormuş ya,o lensli gözünüze daha çok zarar vermezmi,bulaş bulaş akan bi rimel,göz kalemi,ya da her ne varsa göze kaçar.Bana sağlıksız göründü baya.Önce lensi çıkarmak,sonra makyaj temizlemek,abdest alıp tekrar makyaj yapmak,arkasından lensi takmak,işlem sırası böyle olurdu ben kullansaydım.Tabiki daha sağlıklı bir yolu varsa,uyarsınlar beni.
Ayrıca ben de lens yerine gözlük tercih edenlerdenim,hijyen,sağlık ve kullanım zorluğunu düşündüm,gözlüğe karar verdim,hiç sevmediğim halde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…