Makyaj ve abdest

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eleştirmeden güzel bir dil kullanması hoşuma gitti, ne var ki bunda? Din sözkonusu olunca kalp kırıp döken çok oluyor, ben samimi bir şekilde soru sormak istedim. Lütfen kırıcı olmayalım.
Kırılacak ne var yahu. Makyajınızı silin sonra yine yapın diyen de eleştirmemiş ki 🤷🏻‍♀️

Merhaba hepinize.
İnternette konuyu araştırırken sayfaya denk geldim bir de sizlere sormak istedim.
Aslında internette konuyla ilgili fetva buldum ama emin olamadım.
Bilenler bana lütfen yardım etsin.
BEN makyaj yapıyorum, rimelim, bb kremim mutlaka sürerim.
Markaları helal sertifikası olan bir marka.
İşyerinde abdest alınca, yüzümü yıkayınca zaten bb krem gidiyor, rimel de sulanıyor, su bazlı zaten, akmıyor ama ıslak ıslak oluyor ıslandığı, suyun geçtiği belli.
Ama ben yüüzmü güzelce yıkayıp rimeli çıkarmadan namaz kılıyorum çünkü işyerinde olmuyor.
Namaza karşı büyük bir istekle doluyum ve saba namazına bile kalkıyorum.
Ama bu makyaj konusu içime vesvese oluyor, vazgeçemiyorum da makyajdan.
Hocalar eğer pis bir madde değilse su geçiriyorsa kılınabilir diyor ama aranızda bu konuda yine de bana yol gösterecek vardır diye yazmak istedim.
Fetva hattına sorun. Burda dini konu yasak

Ne kadar güzel bir yorum çok teşekkür ederim gerçekten ❤️
Yorumun güzelliğinden ziyade doğruluğu önemli olmalı. Lütfen diyaneti arayıp öğrenin. Doğrusunu biliyorum ama yinede cevabı güvenilir kişilerden almalısınız.

Bunu biliyorum ama ben bu şekilde kılınabiliyor mu onu soruyorum, belki kılan vardır, daha iyisini bilen vardır diye.
Siteye peygamber indiğini düşünmüyorum. Bunu dini bilgili yetkili kişilere sormalısınız. Daha iyisini bilen ne demek yemek tarifi mi alıyosunuz?

Yorumun güzelliğinden ziyade doğruluğu önemli olmalı. Lütfen diyaneti arayıp öğrenin. Doğrusunu biliyorum ama yinede cevabı güvenilir kişilerden almalısınız.niyeti ve dili hoşuma gitti

Yorumun güzelliğinden ziyade doğruluğu önemli olmalı. Lütfen diyaneti arayıp öğrenin. Doğrusunu biliyorum ama yinede cevabı güvenilir kişilerden almalısınız.
İfade etme şekli çok hoşumagitti, nesne insanları kırıp dökme yerine güzelce anlatılmıyor ki, benim işime öyle de gelmiş olabilir, bilmeyebilirim, insanları ısıtmak yerine soğutma ın anlamı var mı, lütfen biliyorsanız yazar mısınız

Ne kadar kötü bir dil, Allaha havale ediyorum sizi. Başta da söyledim, tecrübesi olanlardan bilgi istiyorum diye, insanları aşağılamak kalp kırmak ne kadar kolay değil mi
Bak,doğru oldugunu düşündüğün için hemen savunmaya geçtin.
Bir sürü yorum yazıldı.
Ama en çok seni arzu ettigin şeye kanalize eden yorumu beğendin.
Bir defa dini konular hakkında böyle bir platformdan görüş almayın.
Bu kadar hassas bir konu için buradan medet ummayin.
Gerçekten bu işle alakalı ilim irfan sahibi kimselere danışın.
Bu aşağılamak değil,sizde faydalı olmak bir yerde..
Size burada yazan kışinin inanç bazinda bilgi birikimini ve yeterliligini nereden bileceksiniz.Nasil doğru olduğuna kanaat getireceksiniz ?
Gözü kapali olarak her şeye inanmayın.

İfade etme şekli çok hoşumagitti, nesne insanları kırıp dökme yerine güzelce anlatılmıyor ki, benim işime öyle de gelmiş olabilir, bilmeyebilirim, insanları ısıtmak yerine soğutma ın anlamı var mı, lütfen biliyorsanız yazar mısınız
Yorumlara baktım ama kırıcı bir yorum göremedim ben. Size yardımcı olmuşlar.
Bakın burada onlarca yorum okumaktansa arayıp öğrenmeniz beş dakika sürmez.
Arayın emin olun, Allah daim etsin namazınızı.

Merhaba hepinize.
İnternette konuyu araştırırken sayfaya denk geldim bir de sizlere sormak istedim.
Aslında internette konuyla ilgili fetva buldum ama emin olamadım.
Bilenler bana lütfen yardım etsin.
BEN makyaj yapıyorum, rimelim, bb kremim mutlaka sürerim.
Markaları helal sertifikası olan bir marka.
İşyerinde abdest alınca, yüzümü yıkayınca zaten bb krem gidiyor, rimel de sulanıyor, su bazlı zaten, akmıyor ama ıslak ıslak oluyor ıslandığı, suyun geçtiği belli.
Ama ben yüüzmü güzelce yıkayıp rimeli çıkarmadan namaz kılıyorum çünkü işyerinde olmuyor.
Namaza karşı büyük bir istekle doluyum ve saba namazına bile kalkıyorum.
Ama bu makyaj konusu içime vesvese oluyor, vazgeçemiyorum da makyajdan.
Hocalar eğer pis bir madde değilse su geçiriyorsa kılınabilir diyor ama aranızda bu konuda yine de bana yol gösterecek vardır diye yazmak istedim.
Abdest alırken makyaj su geçirmediği için olmuyor diye biliyorum..

Bende su bazlı rimel kullanıyorum abdesti o varken de alıyorum kirpik dibinin ıslanması yeterli oluyor abdest için diye biliyorum

Ya makyaj temizleme suyu ya da makyaj temizleme mendili taşıyın yanınızda. Önce Makyajınızı temizlemeniz lazım. Namazdan sonrada yenilersiniz. Günler uzun. Sadece öğle namazı mesai saatinize denk geliyordur heralde.
Çok kırıcısın Niyal. :işsiz:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X