• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

makat çatlağı hakkında bilgi..

bende aynı sorundan ameliyat oldum. dr emzirmeyi bırakmamı istedi. bıraktım. sabah ameliyat oldum akşam 5 te çıktım hastaneden çocuğumada bakabildim. ama ameliyatım temiz yapılmamış ödem oluştu. lütfen bayan cerrah aramayın benim gibi şanssız olabilirsiniz

hmm.. allah allah canım yaaa neden emzirmeyi bırakmanı istedi ki?canım aşamalarını paylaşırmısın ameliyatın ben çok kararsızımda..annem ankarada şuan bana bakıcak kimse yok o yüzden endişelyim...:teselli:

Benimde doğumdan sonra kabız olduğum için tuvalette kanamam oluyordu. Doktora gittik genel cerraha, çatlak var dedi, İlaç verdi kullan sıkıntın geçer dedi. Çok şükür bi sorunum kalmadı şimdi.

benimde böle bi sorunum var son zamanlarda adet kanım afedersiniz ama makattan da geliyoo sizdede oluyomu böle şeyler bende dr gitmek istiyorum bunun için hangi bölüme gidiyosunuz

böyle bişey imkansız adetle makattan kan gelmesinin ne alakası var ikisi çok alakasız şeyler

bende aynı sorunu yaşıyorum arkadaşım bdoğum sonrası çok kötü olmuştum dr gittim muayne oldum:kedi:ilaç verdi ilaçla idare edebildiğin kadar et en son çare ameliyat dedi.tekrar edermi diye sordum evet kabızlık devam ederse yeniler dedi malesef.bunun kesin çözümü yokmu acaba?mafoldumben(birde dr bana fitsül demişti çatlakla fitsül aynı galiba)bende korkuyorum ameliyattan hem çocuğumda küçük...

Cnm,fistül ve fissür farkli seyler,fissür makkatta cok fazla ikinmaktan meydana gelen catlaga deniyor,tedavi edilmezse o catlak ta her diskilama sonrasinda iltihaplanma oluyormus.Iste bu iltihaplanma neticesinde de kücük bezeler cikiyormus.Bazilari kendiliginden patlayip akarken bazilari da akmiyor ve kana karisabiliyormus.Fistüllerin ilacla tedavisi mümkün degilmis ameliyat sartmis.Seni korkutmak istemem ama bu iltihaplarin kana karismasi sonucunda ölüme bile sebebiyet verebiliyormus diye okudum internette,bence sen de internetten bir arastir ve lütfen biran önce doktoruna tekrar muyene ol.Acil sifalar dilerim.

Son düzenleme:
daha once görmemişim bu konuyu ya benım de en büyük problemim bu.hamileyken bir ekre kabız oldum küçük bir meme çıktı ondan sonra hiç gitmedi,1 hafta oturamadıgımı bılıyorum.dogumdan sonra hıc kabız olmadım fakat her dıskılamada kanama oluyor açık kırmızı renkte.krem kullanıyorum rahatlattı ama az mıktarda kanama oluyor.sanırım çatlak da var.doktora eşim gitmişti ilaç içmiştim ama anca rahatlatttı o kadar.ameliyat olmam gerekicek heralde :(

ben de yıllardır var ameliyat da oldum hala var, tekrarladı yani. tek çaresi kabız olmamak, o bile geçirmiyor ama ağrın olmuyor en azından.
doğumdan sonra uzun bir süre feci kabız oldum daha da kötüleşti şimdi ara ara rahatsız ediyor.
benim ameliyatım belden uyuşturmayla oldu çok rahattım ameliyattan sonra da ertesi gün yürüyerek eve geldim ama yüzeysel yapıldı herhalde 10 güne tekrar kabız oldum yine yırtıldı. çok zor bir rahatsızlık, sıcak suya oturma iyi geliyor diyor dr lae bir dene istersen, bir nebze rahatlatıyor, leğene sıcak su koy ve 15-20dk otur, günde 2-3 kere

Ameliyat olan arkadaşlar ameliyatı öneriyor musunuz? Benim çatlaklar eski ve çok kötüydüm geçen hafta. Ağlayarak kanlar içinde yapıyordum tuvaletimi. Fitil ve kremle biraz topladım. Toplayınca ameliyattan kaytarmaya başladım. Oysa geçen hafta kesin ameliyat olurum diyordum çünkü canım feci yanıyordu.

Ameliyatın riskleri çok korkutuyor beni...

Ameliyat olanlar bu riskleri yaşadılar mı?

kızlar ameliyat denilen birçok tanıdığım kurtuldu bu illetten..
ankarada bir aktar kür hazırlıyor ve kurtarıyor:)
çay-krem ve macun gibi bir karışım yapıyorlar..

istanbul baharat diye bir aktar..googleda ararsanız siteyi görürsünüz..
telefonla konuşursanız kargoyla yolluyorlar..

başlığı görünce yzayım dedim..
acil şifalar diliyorum..

geçmiş olsun arkadaşlar.ben de makat çatlağından ameliyat oldum,çok rahatsızlık çekenlere kesinlikle olun derim,neredeyse hayatım değişti diyebilirim,çok rahatladım.önceden her tuvalette şıp şıp kan damlardı.sonuçta orda bir yırtık,bir yara var ve dışkıyla temas ediyor,enfeksiyon oluyor.bir kez 40 derece ateşim oldu bu yüzden acile gittim.
yalnız şunu söyleyeyim ameliyatı hiç kolay değil,benim bakacak hiçkimsem yoktu,ailem şehir dışında yaşıyor,2,3günde iyileşirim diye kimseyi çağırmadım perişan oldum.haftalarca süründüm.allah kimseye yaşatmasın,kulağım zilde biri gelse de bi çorba bi puding pişirse diye bekledim günlerce,ayağa kalktığımda bacaklarım yarım metre aralıklı ancak yürüyebiliyordum.ben sezaryenle doğum yaptım,sorsanız hangisi daha kolaydı diye kesinlikle doğumum çok çok daha kolaydı derdim çünkü doğumdan birkaç gün sonra neredeyse normal hayatıma döndüm.
yani kızlar diyeceğim şu:bakacak kimseniz varsa hiç beklemeyin olun kurtulun.ameliyattan sonra illa tekrarlayacak diye birşey yok,ama dikkat etmek gerekiyor.örneğin doğumdan sonra 1ay çok çok ciddi kabızlık yaşadım,tekrarlamadı.normalde ben 4günde bir kez ancak tuvalete çıkabilen biriydim,şimdi aynı şeyleri yaşamamak için korkumdan beslenmeme dikkat ediyorum kabız olmamaya çalışıyorum,meyve sebze tüketiyorum ve eğer kabız olmuşta zorlanmışsam mutlaka bepanten merhem kullanıyorum,hatta sıcak su dolu leğende oturuyorum.ameliyattan sonra çok kolay iyileşen arkadaşlar olmuş,ne mutlu benimki çok zor oldu ama iyiki olmuşum diyorum.kurtuldum.
ayrıca biri anal ilişkiye girmeyin basur olur demiş,işte bu bakış açısı yüzünden bu sorunu yaşayan insanlar tedavi olmaktan bile utanıyor.

kızlar ameliyat denilen birçok tanıdığım kurtuldu bu illetten..
ankarada bir aktar kür hazırlıyor ve kurtarıyor:)
çay-krem ve macun gibi bir karışım yapıyorlar..

istanbul baharat diye bir aktar..googleda ararsanız siteyi görürsünüz..
telefonla konuşursanız kargoyla yolluyorlar..

başlığı görünce yzayım dedim..
acil şifalar diliyorum..

ya gerçekten ameliyat denenler iyileşebiliyor mu??? çok sevindim... kara kara dşünüyorum kaç gündür... allah razı olsun esra...

geçmiş olsun arkadaşlar.ben de makat çatlağından ameliyat oldum,çok rahatsızlık çekenlere kesinlikle olun derim,neredeyse hayatım değişti diyebilirim,çok rahatladım.önceden her tuvalette şıp şıp kan damlardı.sonuçta orda bir yırtık,bir yara var ve dışkıyla temas ediyor,enfeksiyon oluyor.bir kez 40 derece ateşim oldu bu yüzden acile gittim.
yalnız şunu söyleyeyim ameliyatı hiç kolay değil,benim bakacak hiçkimsem yoktu,ailem şehir dışında yaşıyor,2,3günde iyileşirim diye kimseyi çağırmadım perişan oldum.haftalarca süründüm.allah kimseye yaşatmasın,kulağım zilde biri gelse de bi çorba bi puding pişirse diye bekledim günlerce,ayağa kalktığımda bacaklarım yarım metre aralıklı ancak yürüyebiliyordum.ben sezaryenle doğum yaptım,sorsanız hangisi daha kolaydı diye kesinlikle doğumum çok çok daha kolaydı derdim çünkü doğumdan birkaç gün sonra neredeyse normal hayatıma döndüm.
yani kızlar diyeceğim şu:bakacak kimseniz varsa hiç beklemeyin olun kurtulun.ameliyattan sonra illa tekrarlayacak diye birşey yok,ama dikkat etmek gerekiyor.örneğin doğumdan sonra 1ay çok çok ciddi kabızlık yaşadım,tekrarlamadı.normalde ben 4günde bir kez ancak tuvalete çıkabilen biriydim,şimdi aynı şeyleri yaşamamak için korkumdan beslenmeme dikkat ediyorum kabız olmamaya çalışıyorum,meyve sebze tüketiyorum ve eğer kabız olmuşta zorlanmışsam mutlaka bepanten merhem kullanıyorum,hatta sıcak su dolu leğende oturuyorum.ameliyattan sonra çok kolay iyileşen arkadaşlar olmuş,ne mutlu benimki çok zor oldu ama iyiki olmuşum diyorum.kurtuldum.
ayrıca biri anal ilişkiye girmeyin basur olur demiş,işte bu bakış açısı yüzünden bu sorunu yaşayan insanlar tedavi olmaktan bile utanıyor.

umutcan, bakacak kimsem yok:( bir de çalışıyorum, izin alma durumum da yok. eşim sabah gider akşam gelir. geçenlerde bir ağır bir girp farenjit yaşadım da arkadaşım dediklerim bile gelip bi tas çorba vermedi elime:( peynir ekmek yiye yiye çatlagım böyle azdı kötüleşti...

işte kimisi kolay diyor ameliyata ama bakanın varsa tabi. doktor da ukalanın tekiydi bugün ollur yarın güle oynaya çıkarsın diyor... salagım sanki ben de yicem...

karnın kesilse yatarsın geçer. burası makat. sürekli çıkış oluyor. ameliyat iyileşmiyor ki...

olmayacagım ameliyatı. fitil krem az topladı beni. olmadı yaza kadar idare eder, yazın olurum belki kaynanam gelir o zaman.

2 hafta yıllık izin kullansam izinden, 2 haftaya da iyileşmem di mi umutcan?

yok yok olmıcam ben ameliyat :(

cevap yazdıgın için de çok teşekkür ediyorum arkadaşım.

ben ne yapacagım :( çok canım sıkıldı. ameliyat olsam iyileşememekten korkuyorum. bakacak kimsem yok. ve o acıya dayanabilirmiyim... videosunu izledim ameliyatın az önce, içim dışıma çıktı...

ya gerçekten ameliyat denenler iyileşebiliyor mu??? çok sevindim... kara kara dşünüyorum kaç gündür... allah razı olsun esra...

canım en yakınımda eşim iyileşti:)
bize de bir tanıdığımız önerdi,işe yarayınca eşe dosta tavsiye ettik ve ameliyat denen insanlar iyileşti..
şaka gibi ama oldu:)
denemekle birşey kaybetmezsin..
hangi şehirdesin bilmiyorum ama telefonda detay anlatırsın hemen kür hazırlarlar..
en son geçen sene izmire yollattım,80 lira falandı hazırladıkları kür..
şikayetlere göre değişiyor sanırım fiyatı..

adam maranki gibi,hemen her hastalığa verilecek reçetesi var,hatta kan idrar tahlili falan görmeden reçete yazmam diyordu bir böbrek hastasına:)

inşallah bir şifa bulursun canım..

Merhaba, ben 24 yaşındayım. 2 ay kadar önce ihtiyacım sırasında bir acı hissettim. Önemsemedim. Geçer diye bekledim. Fakat geçmedi daha da ilerledi sanırım. Çünkü tuvaletten çıktıktan sonrada bu acı devam ediyor.Kanamam yok. 2 kere peçeteye kan bulaştı. İnternetten bir araştırma yaptım bu konu ile ilgili, sanırım bende de çatlat var. Kendim de görebiliyorum. Belirtileri ve şekli benzer özellikler taşıyor. . Daha geçen sene kıl dönmesinden ameliyat oldum. o zaman fark etmiştim tuvalet alışkanlığımı, her gün tuvalete gidiyordum birde dikişlere bir zarar olur mu diye hayıflanmıştım. Meğerse çok önemliymiş. Fakat iyileşince de bende tuvalete ne kadar sürede bir çıktığımı unuttum. Yalnız dediğim gibi kıl dönmesi içinde bir bayana ameliyat olmuştum ama daha sonraki sürecinde hep bir bay asistan tedavi etti. Bu sebepten tekrar o bayan doktora gitmek istemiyorum. Sizden isteyim bayan genel cerrahi uzmanı tavsiye etmeniz. Muayene, belki sonrası ameliyat için.

Merhaba, ben 24 yaşındayım. 2 ay kadar önce ihtiyacım sırasında bir acı hissettim. Önemsemedim. Geçer diye bekledim. Fakat geçmedi daha da ilerledi sanırım. Çünkü tuvaletten çıktıktan sonrada bu acı devam ediyor.Kanamam yok. 2 kere peçeteye kan bulaştı. İnternetten bir araştırma yaptım bu konu ile ilgili, sanırım bende de çatlat var. Kendim de görebiliyorum. Belirtileri ve şekli benzer özellikler taşıyor. . Daha geçen sene kıl dönmesinden ameliyat oldum. o zaman fark etmiştim tuvalet alışkanlığımı, her gün tuvalete gidiyordum birde dikişlere bir zarar olur mu diye hayıflanmıştım. Meğerse çok önemliymiş. Fakat iyileşince de bende tuvalete ne kadar sürede bir çıktığımı unuttum. Yalnız dediğim gibi kıl dönmesi içinde bir bayana ameliyat olmuştum ama daha sonraki sürecinde hep bir bay asistan tedavi etti. Bu sebepten tekrar o bayan doktora gitmek istemiyorum. Sizden isteyim bayan genel cerrahi uzmanı tavsiye etmeniz. Muayene, belki sonrası ameliyat için.

Ankarada yaşıyorum.

Back