geçmiş olsun arkadaşlar.ben de makat çatlağından ameliyat oldum,çok rahatsızlık çekenlere kesinlikle olun derim,neredeyse hayatım değişti diyebilirim,çok rahatladım.önceden her tuvalette şıp şıp kan damlardı.sonuçta orda bir yırtık,bir yara var ve dışkıyla temas ediyor,enfeksiyon oluyor.bir kez 40 derece ateşim oldu bu yüzden acile gittim.
yalnız şunu söyleyeyim ameliyatı hiç kolay değil,benim bakacak hiçkimsem yoktu,ailem şehir dışında yaşıyor,2,3günde iyileşirim diye kimseyi çağırmadım perişan oldum.haftalarca süründüm.allah kimseye yaşatmasın,kulağım zilde biri gelse de bi çorba bi puding pişirse diye bekledim günlerce,ayağa kalktığımda bacaklarım yarım metre aralıklı ancak yürüyebiliyordum.ben sezaryenle doğum yaptım,sorsanız hangisi daha kolaydı diye kesinlikle doğumum çok çok daha kolaydı derdim çünkü doğumdan birkaç gün sonra neredeyse normal hayatıma döndüm.
yani kızlar diyeceğim şu:bakacak kimseniz varsa hiç beklemeyin olun kurtulun.ameliyattan sonra illa tekrarlayacak diye birşey yok,ama dikkat etmek gerekiyor.örneğin doğumdan sonra 1ay çok çok ciddi kabızlık yaşadım,tekrarlamadı.normalde ben 4günde bir kez ancak tuvalete çıkabilen biriydim,şimdi aynı şeyleri yaşamamak için korkumdan beslenmeme dikkat ediyorum kabız olmamaya çalışıyorum,meyve sebze tüketiyorum ve eğer kabız olmuşta zorlanmışsam mutlaka bepanten merhem kullanıyorum,hatta sıcak su dolu leğende oturuyorum.ameliyattan sonra çok kolay iyileşen arkadaşlar olmuş,ne mutlu benimki çok zor oldu ama iyiki olmuşum diyorum.kurtuldum.
ayrıca biri anal ilişkiye girmeyin basur olur demiş,işte bu bakış açısı yüzünden bu sorunu yaşayan insanlar tedavi olmaktan bile utanıyor.