makat çatlağı hakkında bilgi..

yelizfalan

seni seviyorum hayat...
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
311
1
96
39
Sakarya
selam arkadaşlar...daha önce bu mesele hakkında bir konu açılmıştı ama durum biraz daha farklı olduğundan yeni konu açtım...bugün eşim benden habersiz randevu almış ve zoraki genel cerraha gittik..Allah tan doktor bayandı ve çok hoştu...muayene edelim dedi psikolojik olarak hazır değilim dedim hiç rahatsız olmayın lütfen rahat olun dedi..neyse açtım tabii utana utana..evet dedi çatlak var ama küçükmüş...3 haftalık bir ilaç tedavisi süreci varmış ama iyileştirmez sadece acını azaltır dedi.tekrarlayan kabızlıkda ve ikinci doğumunda tekrar açılabilir dedi..bana kalsa hemen ameliyat ol dedi...ama ben endişe ediyorum..bebeğim henüz çok küçük ve emiyor..ayrıca ona kim bakıcak çocuk hastahanede rezil olur diye düşünüyorum..bu tür bir operasyon geçiren varmı aranızda....varsa nasıl bir süreç bekliyor bizi bir yardımcı olsanız arkadaşlar...karar vermem lazım en kısa zamanda...CADIARZU:uhm:fisfisfis

yelizim başka dr a git hemen bıçak altına yatma.hem küçük diyo hem ameliyat diyo.benim bu konuda çok çok bilgim yok ama bağsurla ilgili bildiğim ameliyat olsanda gene tekrarlıyo diye biliyorum.çok çok geçmiş olsun.sen başka bi dr git.ilaçla geçerse ilaç kullan.sen ameliyat olursan kızın ne yapcak canım ya,kıyamam..

aynı şeymi tam bilmiyorum ama ablamada aynısını söylediler birkaç dakikada lazerle dikildi 6 ay kadar oldu şimdi çok ama çok rahat

benim bir tanıdığımda da hamileliğinde 3 adet derin çatlak ve hemoroit çıkmıştı doğumdan sonra 40 ı çıkar çıkmaz bebeğini de alıp ameliyata girdi narkozla tümden uyuttular bende yanındaydım bebeğe ben baktım sütünü sağdı bıraktı hemşireler de bebeğe yardımcı oldu biberon hazırladılar zorlandı tabii iki gün hastanede kaldı dikişli oldu ameliyatı onun bi de, artık dayanamayacak hale gelmişti... bebeğini çıkar çıkmaz emzirmeye başladı dönüşte de bikaç gün evine gidip yardımcı oldum sana yardımcı olabilecek biri varsa bence düşün istersen başka bir doktora da sor.
ablamda da ikinci doğuma hemoroit çıkmış doktoru doğumu esnasında (normaldi) alıvermiş sonra 3. bebeğine hamileyken çıkmadı bilmiyorum bazıları hamilelikten sonraki ilk 3 ay içinde geçiyormuş çok sıkıntı vermiyosa az bekleyebelirsin de kaç ay oldu doğum yapalı? bazıları hamilelik dönemine özgüymüş.
geçmiş olsun cnm
internetten araştır bir de

Anal ilişkiye girmeyin, basura da yol açar..

açık konuşmak gerekirse sorduğum soruya bu şekilde cevap vermeniz pek hoşuma gitmedi rukiye hanım...benim sorum bunun neden olduğu filan değildi birdaha okursanız daha iyi anlarsınız...sanırım sizin yazmış olduğunuz cevap cinsellik bölümüne daha çok yakışırdı...ayrıca o bahsettiğiniz şey haram Allah muhafaza...lütfen düzeltmenizi rica ediyorum cevabınızı...farklı bir yere yazın bilgilerinizi mümkünse..benim sorum bu değildi çünkü...:enbuyukkk:

canım haklısın..bende araştırmıştım netten bu konuyu ilaç tedavisi ilede geçebiliyormuş ilermememiş ise..ya bilemiyorum napsam..annemde ankarada şuan ablamın yanında bakıcak kimse yok yani bana ve bebeğime...başka doktora gidiyim diyorum ama hepde erkek genel cerrahlar..en iyisi ilaçlarımı kullanıp araştırmak birazcık..hem belki annemde gelir o zamana...CADIARZU

sen ilaçlarını kullan bikaç aya belki geçer.geçmezse dr erkekde olsa sağlığın için gitmek zorundasın canım.inşallah gerek kalmazda biran önce şifa bulursun tatlım..

bende aynı sorunu yaşıyorum arkadaşım bdoğum sonrası çok kötü olmuştum dr gittim muayne oldum:kedi:ilaç verdi ilaçla idare edebildiğin kadar et en son çare ameliyat dedi.tekrar edermi diye sordum evet kabızlık devam ederse yeniler dedi malesef.bunun kesin çözümü yokmu acaba?mafoldumben(birde dr bana fitsül demişti çatlakla fitsül aynı galiba)bende korkuyorum ameliyattan hem çocuğumda küçük...

cnm bildiğim kadarıyla çatlakla basur farklı seyler.basur ilaçla tedavi edilebilio ama çatlak iileşmio,annem de yeni ameliyat oldu.onun kanaması oluyordu hep basur zannediodu dr.a gitmekten cekindiği için bi çok şey denedi ama gecmedi.dr.a gitti sonra demiş çatlak var ameliyat olacaksın die.kısa sürdü ameliyatı genel anestezi oldu.sırtüstü falan yatabılıodu sorun yoktu ama yıne bırının bakması lazım.annemin canı cok tatlıdır ona ragmen 4.gün falan oturabiliyordu.iice arastır derim güselim,geçmiş olsn..

benimde böle bi sorunum var son zamanlarda adet kanım afedersiniz ama makattan da geliyoo sizdede oluyomu böle şeyler bende dr gitmek istiyorum bunun için hangi bölüme gidiyosunuz

makattan kan geliyorsa sizin çatlak ciddi boyuta ulaşmış olabilir. genel cerraha gitmek lazım. ben de doğumdan sonra ciddi sıkıntı yaşadım. bana 2 cerrahta ameliyat dedi, ameliyat olmayıp beslenmeme dikkat ederek sorunu azalttım ama bu sorun kesin olarak hiç geçmiyor bildiğim kadarıyla

Cnm aynı sorun bendede oldu çok kötü oluyor kırkımda bayağı çektim bende bebeğimin gaz problemi için rezene çayı içmeye başladım hergün devam ediyordum tesadüf oldu yani biliyorsun çatlağı kabızlık tetikliyor baağırsaklarımı müthiş yumşattı ve sonuç şimdi hiç acı ve sıkıntı yok çatlak geçtimi bilmiyorum ama şu anda gayet rahatım sende ameliyattan önce deneyebilirsin işe yarıyor

bende aynı sorundan ameliyat oldum. dr emzirmeyi bırakmamı istedi. bıraktım. sabah ameliyat oldum akşam 5 te çıktım hastaneden çocuğumada bakabildim. ama ameliyatım temiz yapılmamış ödem oluştu. lütfen bayan cerrah aramayın benim gibi şanssız olabilirsiniz

teşekkür ederim canım..bende doğadan form içiyordum oda rahatlatıyor..ama dr. 2.doğumda tekrarlayabilir dedi..yani çaylarlada yaşayamayızkiii...en güzel çözüm heralde ameliyat..sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…