Ben de Kuran`ın illa arapça okunmak istenmesini saçma buluyorum.Kadınlar ramazanda bir ay okuyor ama hiçbirşey anlamıyor.Açıp Türkçesini de okumuyor.Ne anlamı var okuduğunu anlamadan okumanın.Arapçasını da okuduktan sonra Türkçesini de okusa onun için daha faydalı olur.Bir de daha ne yazdığını bilmeden tecvitli öğrenmeye kalkışıyorlar.Önce aslını öğren tecviti sonra öğrenirsin.Cahil cühelaya da laf anlatamıyorsun böyle söyleyince.Tabuları yıkmak zor.
şu msj ne kadar alim bir msj !
Kuran'ın ramazanda Mukabele ile okunması Hz peygamber ile Cebrail as min sünnetinden gelir zira her ramazan Mukabele yaparlardı. Kuran'ı tecvit ile okumak farz kifayedir yani doğru okumanın en lazım şartlarındandır. ne demek manasını öğrenmeden tecvit öğrenmek ne gerek! ikisi kıyaslanacak şeyler değil Çünki müslümana ikiside gerek.
Ayrıca bir Müslüman akp liler deyip konuyu saptırmadan yorum yazmayı ne zaman öğrenecek bazıları ..
Her partide yalnış yapan konuşan kendinden mesul ..ama bir fark varki parti olarak dini bir emrin özgürlüğün kısıtlanması durumunu görmek sözü bitiriyor benim için o parti konusunda. .
Bu demek degil tümü böyle düşünüyor. .
Düşünmeyenin işide olmamalı bence orada. neyse din iman partiyle ölçülmez elbette.
Keşke bizler çocukluktan itibaren manasını anlamak uygulamak üzere yetiştirilseydik.
Keşke küçükken o boş zihinlerimiz kuranda geçen Kıssalar ne msj veriyor hangisi hangi surede geçiyor bunlarla imtihan olsaydık 16 yıl bir yandan meal tefsir hadis Akâid ile de yetişseydik işinin ehli hem tüccar hem alim, hem doktor hem alim, hem anne hem alim olsaydık. .Zira böyle olmasıda gerekiyor Çünki hepimiz ilmimizle amel ettiğimiz kadarız ahirette.
O zaman neden türkçe değil ben anlamıyorum arapça Kuran'ı diye şimdiki manasız tartışmalarıda yaşamazdık sanırım.