Makarnacı CHP yağcı MHP

Adranın ne demek istediğini gerçekten anladın mı kardelen? Neye karşı çıktı adra? Kuran indirilirken ne emir verildiğini anlasınlar diye arapça inmiş demek ki okuduğunu anlamak gerekiyormuş değil mi? Kimsenin Kuran'ın özünü değiştirmek gibi isteği yok anlamını okumayıp anlamadıktan sonra gece gündüz oku. Bunları bir başörtülü olarak yazıyorum bak

Kuran neden arapçadır?

Her şeyden önce Arapça kutsal bir dil olduğu için Kuran Arapça değildir.

Dillerin kutsallığı iddiası maksadını aşan bir iddiadır.

Zira Rum süresinde Allah der ki:

وَمِنْ آيَاتِهِ خَلْقُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافُ أَلْسِنَتِكُمْ وَأَلْوَانِكُمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّلْعَالِمِينَ

"O'nun delillerinden biri de, gökleri ve yeri yaratması, lisanlarınızın ve renklerinizin değişik olmasıdır. Şüphesiz bunda bilenler için (alınacak) dersler vardır" (30/ Rum 22).

Allah insanı yaratırken beyan özelliğini ona verirken dil üretme kabiliyetini de vermiştir.

Dil üretme özelliğini Allah yarattığına göre bu dil kutsal bu değil, bu dil daha hayırlı öbürü daha az kutsal diye dilleri yarıştırmanın bir anlamı yoktur.

KURAN NEDEN ARAPÇADIR?

Her peygambere kendi lisanıyla kitap verilmiş, indirilmiştir.

وَمَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلاَّ بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِيُبَيِّنَ لَهُمْ فَيُضِلُّ اللّهُ مَن يَشَاء وَيَهْدِي مَن يَشَاء وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

"Biz, her peygamberi, onlara açık-seçik anlatsınlar diye kendi milletinin diliyle gönderdik. Artık Allah dilediğini saptırır; dilediğini doğru yola iletir" (14/ İbrahim 4).

Arapça kutsal bir dil olsaydı bütün kitaplar Arapça inerdi.

Oysa hiç öyle değil, Tevrat İbranice, İncil Aramice, Kuran Arapçadır.

Hangi peygamber hangi dili kullanıyorsa Allah o dil üzerine kitap göndermiştir.

Niye, açıklamalarda (beyan) bulunsun diye.

Kuran-ı Kerim de Allahın Kuranı anlattığı ayetleri vardır.

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ قُرْآنًا عَرَبِيًّا لَّعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ

"Anlayasınız diye biz onu ( Kuranı) Arapça bir Kur'an olarak indirdik" (12/ Yusuf 2).

إِنَّا جَعَلْنَاهُ قُرْآنًا عَرَبِيًّا لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ

"Biz onu akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an yaptık" (43/ Zuhruf 3).

Peygamberimiz ve Onun ilk muhatapları Araptı.

... وَلَوْ جَعَلْنَاهُ قُرْآنًا أَعْجَمِيًّا لَّقَالُوا لَوْلَا فُصِّلَتْ آيَاتُهُ أَأَعْجَمِيٌّ وَعَرَبِيٌّ

"Eğer biz onu, yabancı dilden bir Kur'an kılsaydık, diyeceklerdi ki: Ayetleri tafsilatlı şekilde açıklanmalı değil miydi? Arab'a yabancı dilden (kitap) olur mu? ....(41/ Fussilet 44).

Kuran son kitaptır.

Olgunlaştırılan (İkmal )edilen bu dinin bütün insanlığa bir mesajı vardır.

Bu kitaptan başka bir kitap gelmeyeceğine göre kimse kalkıp ben Arap değilim, dolayısıyla bu kitaptan sorumlu değilim iddiasında bulunamaz.

Bütün insanlar bu dini öğretilerden sorumludurlar.

Bunun içindir ki Peygamberimizin davet mektupları var.

İslamı onlara tebliğ etmiştir.

Kuranla olan irtibatımız, Kuranı kendi dilimizle okumakla şekillenecektir.

Biz namazı, Cebrail nasıl öğrettiyse Peygamberimiz nasıl kıldıysa öyle kılıyoruz.

Namaz içinde okuyacağımız ayetleri moda mod orijin okumak zorundayız.

Hiçbir terceme Kuranın yerini tutmadığı için böyle yapmak zorundayız.

Namaz içindeki ayet olmayan diğer tesbihatımızı ve dualarımızı kendi dilimizle yapmamızda herhangi bir sakınca yoktur.

Bilhassa secdede kendi anlayacağımız şekilde Rabbimize yalvarıp istekte bulunmalıyız.

Namazdan sonra yapacağımız duayı da kendi dilimizden yapmalıyız.

Tesbih, tahmid, yani Allahı medh etme Ona teşekkür etme, anlaşılmayan bir lisanla olmamalı.

Sevgi ve saygı duyduğumuz birisini onun karşısına geçip anlamadığımız bir dille nasıl medh ederiz?

Kemmiyet değil keyfiyet önemlidir.

Yani, sayı önemli değil nicelik-nitelik önemlidir.

Adam namazda veya namaz dışında teşbih çektiğini zannederek:

Sub sub sub... diyerek bir şey yaptığını zannediyor.

33 -50 defa sub, suba lah, suba ah, diyeceğine bir defa SÜBHANELLAH demen milyonlarca daha hayırlıdır.

Kaldı ki denilenin manasını da bileceksin.

Bilmiyorsan bildiğin lisan ile mesela Türkçe teşbih, Türkçe dua yapacaksın.

Dua istek, davet demektir.

Bir dilekçe yazıyorsunuz, bilmediğiniz bir dille, bu olacak bir iş mi?

Bilinmeyen bir dille ne istediğini bilmeden nasıl istenir, anlaşılır gibi değil.

Dua Arapça olursa tumturaklı oluyor, akıcı oluyor vs vs.

Bırakın bunları, dua da edebiyat yapılmaz.

Dua da edebiyatın önemi yok, ne denildiğinin önemi var.

Adam dakikalarca Arapça dua yapıyor, yaptırıyor, ne kendi anlıyor ne de amin diyenlerin içinde anlayan var.

Amin demek, Ya Rab duamı ( isteğimi) kabul et demektir.

Ne istediğini, ne dediğini, ne denildiğini bilmeden, anlamadan AMİİİİN demenin ne faydası var?

30 Mayıs 2014

Hasan karagüzel

Tebliğ farzdır her müslüman iyiliği emredip gördüğü kötülüğü eliyle diliyle düzeltmeli bunu da yapamıyorsa kalbiyle buğzetmeli.ancak mümin kardeşini uyarırken kullandığı üsluba dikkat etmeli insanları uyarayım derken daha da uzaklaştırmamalıdır.bunu bilmediğin belli,beyincikler,yazdıklarınızdan kişiliğinizi ortaya koyuyprsunuz gibi

Başörtülü olman senin Dini Doğru Anladığını ve Doğruyu Söylediğini Göstermez!...
Kuranı Kerimi Tecvitle okumak için ugraşanlara kızmamış mı arakadaş acaba? Ve Kuranı Kerimi Arapça okumak için İnatlaşmayı Anlamıyorum dememiş mi? Bizim Meal Okumadığımızı nereden biliyor da, Arapça okunmasına tepki gösteriyor acaba?!

Siz akplilere göre başörtüsü takmayan dinsiz akpye inanmayan nankör olduğu için sizin anladığınız dilden yazdım.

Siz akplilere göre başörtüsü takmayan dinsiz akpye inanmayan nankör olduğu için sizin anladığınız dilden yazdım.
Kim demiş onu acaba?! Nerede gördün benim başörtü takmayana veya chp oy verene dinsiz dediği mi? Ama şuda bir gerçektir ki, körle yatan şaşı kalkarmış. Bana Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim..... yani senin kimin yanında olduğun ve kimlere destek verdiğin senin kişiliğini gösterir.
Ben hiç bir zaman benim inancıma el uzatanların yanında olup da, günahlarına ortak olmam!....
Başörtüyü hakkıyla takmadık tan sonra, rahibeler ve yahudi hanımlarıda başörtü takıyor ama onların takış sebepleri farklıdır. Yani her başını örten gerçek Mü'min olamaz. Önemli olan tüm Günahların üstünü örte bilmekte

Kuranın ne anlattığını bilmeden tecvitli öğrenmeye çalışanlar var etrafımda.Herkes tecvitli mi okuyor sanıyorsunuz.Asıl ben buna bilgisizlik derim.Heceleyerek okuyan var.Anlamını öğrendikten okuduğunu anladıktan sonra öğrensin diğerini de.Din Akp lilerin tekelinde değildir.Hepimiz Müslümanız elhamdülillah.Kendinizi ne sanıyorsunuz acaba?Tutturmuş basma kalıp cümleler her topikte tohumdan giriyor dinden çıkıyor.Bu kadar dine sahip çıkıyorsunuz da miting dolayısıyla ezanın geç okunması hakkındaki düşünceleriniz ne acaba?

Yanlış mı hatırlıyorum yoksa Ayet paylaşmak yasakmıydı? Ben bir ayetten örnek verdim diye siteye girişim engellenmişti

şimdi orda duracaksın. burada msg38 le aynı fikirde olan insanlara hakaret edemezsin.günahkar diyemezsin
kim inançlara hakaret etti burada. ve yine msg38 in başındaki örtüyü sorgulayamazsın. mümin olup olmadığının kararını sen verremezsin. sana düşmez bu

Yanlış mı hatırlıyorum yoksa Ayet paylaşmak yasakmıydı? Ben bir ayetten örnek verdim diye siteye girişim engellenmişti
ona bakarsan dini yorum da yasak ama sen maşallah her topikte tebliğ farz diye konuyu dine çekiyorsun bilmem farkında mısın

Kur’ân’ın tecvid kuralları ile nazil olduğunu yine Kur’ân’dan öğreniyoruz.

Kur’ân buyuruyor ki:

“Biz onu senin kalbine iyice yerleştirmek için böyle yaptık. O’nu tertil üzere indirdik.”1 Bir diğer âyette Cenâb-ı Hak Kur’ân’ı tecvid üzere okumayı şöyle emrediyor: “Kur’ân’ı açık açık, tâne tâne, tertil ile oku.”

Âyetlerde geçen tertilin ne olduğu sorulduğunda Hazret-i Ali (ra) şöyle cevap vermiştir:

“Tertil, harflerin tecvidini, sıfatlarını, okuyuş biçimlerini, mahreç özelliklerini ve vakıfları bilmek demektir.”

Tecvit ilmini derinliğine bilmek farz-ı kifayedir.

ona bakarsan dini yorum da yasak ama sen maşallah her topikte tebliğ farz diye konuyu dine çekiyorsun bilmem farkında mısın
Hadi ya,öyle mi?
Millet sayfalar dolusu Kuranı Kerimin Arapca okunmasına karşı çıkması suç olmuyor da ,benim onlara cevap yazmam mı suç oluyor?!
Senin Sırf beni eleştirmek için yorum yazdığın ortada. Ben ilk defa bugün dedim o cümleyi ama sen, sanki günlerdir her sayfada yazmışım gibi lanse etmişin

Ben msg38 müslüman değilsin demedim!... İnsanların dış görünüşüne göre karar verilmez demek istedim ama yine her zaman oldugu gibi sözlerimi kendinizce yorumlamışsınız

bu mesajımı görmedin sanırım kardelen

Aynen sizin yaptığınız gibi tüm yolsuzlukların üstünü örtmek gerekiyor değil mi? Tek bir mesaj göster benim chpli olduğuma dair. Kimin hakkıyla taktığını Allah'tan başka kimse bilemez sana kaldı ki keramet başörtü de değil. Sana verilecek çok cevap var ama anlamazsın parmaklarıma yazık hadi uğur ola

kardelen bu mesajımı da okumanı isterdim

Offf kardelen sen peygamber misin bize burda fetva veriyon? Sana ne milletten. Hz. Muhammed S.a.v. bile diyo benim dinim bana senin dinin sana diye, e sana ne milletten :) isteyen içer isteyen arapça okur isteyen okumaz kime ne? Sen de kul sun ben de Allah bilir gönlümüzü inancımızı bir kul a bizi yargılamak düşmez dimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…