- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 34
- Konu Sahibi kardelen2780
-
öyle bir yazıyorlar ki akepelilerden başkası ibadetlerini yerine getirmiyor gibi.akepeden önce Müslüman yokmuş gibi Türkiye'de.iyi ki akepe döneminden önce kapanmışım diyorum her zaman.
egemim bir tane ya benim.Her zaman takdir ederim seni bu yönünle,benim gözümde yerin apayrıdır..
Kuranda elbet yok böyle bir şey ama dediğim gibi bazı kelimeler aslıyla güzeldir namazda okuduğun sureler gibi haa sen araştır namaz kılıyorum ama namazda okuduklarımın anlamı ne öğren o başka .o bilinçle kıl namazınıİşte bende onu soruyorum. Neye göre ezan tek dil de okunmak zorunda.
Eğer bunu karana dayanarak söylüyorsan kabulüm. Eğer din bilginlerinin kanısı bu yönde diyorsan kusura bakma benim için kabul edilir bir yanı yok bunun.
Nasıl ki kendin söyledin kuranı kerim her dile çevrilmişse ezanda her dilde okunabilir o halde.
Kuranda elbet yok böyle bir şey ama dediğim gibi bazı kelimeler aslıyla güzeldir namazda okuduğun sureler gibi haa sen araştır namaz kılıyorum ama namazda okuduklarımın anlamı ne öğren o başka .o bilinçle kıl namazını
ben o şekil anlamadım ve gerçekten böyle düşünenler varsada saçmalıyorlar ben akpden önce baş örtüsü sorunu vardı okullarda kızlarımız engelleniyordu.. doktorlar peruk takmak zorunda kalıyorlardı,, avukatlar baş örtülü giremiyorlardı,, .akp bu sorunu çözdü ve bunları düzelti anlamında okudumm.. ve anladımm..öyle bir yazıyorlar ki akepelilerden başkası ibadetlerini yerine getirmiyor gibi.akepeden önce Müslüman yokmuş gibi Türkiye'de.iyi ki akepe döneminden önce kapanmışım diyorum her zaman.
O zümrelerin öyle olduğuna inanması Atatürk'ün dini yasaklatmasını gerçek kılmıyor ama,her türlü bu bir iftira.Peki Bekir Coşkun'un fikirlerinden Atatürk mü sorumludur?Atatürkçülük bir kurum değil ki,çarpık düşüncelere sahip olanlar ihraç edilsin.Atatürkçü olduğunu iddia eden herhangi biri her türlü saçmalığı yapabilir,bu sadece Atatürkçülüğün ne olduğunu bilmeyen CAHİLLERİN Atatürk hakkındaki fikirlerini etkiler,onun dışında Atatürk'ün değerinden birşey kaybettirmez.niye dalga geçeyim şekerimm Atatürkün bu hareketlerini bazı zümreler dini Atatürk yasaklatmış olarak görür ve halende böyle inananlar var.. ve kimler sebep sence buna daha geçen bekir çoşkun çıkıp baş örtülü bayan için neler yazdı ve bu çoşkun ben ulusalcıyım ve ATATÜRKçüyüm derrr.
Kuranda elbet yok böyle bir şey ama dediğim gibi bazı kelimeler aslıyla güzeldir namazda okuduğun sureler gibi haa sen araştır namaz kılıyorum ama namazda okuduklarımın anlamı ne öğren o başka .o bilinçle kıl namazını
hayatım neyi anlatamıyorum bazı zümreler var diyorum ama şükür pek kalmıyor onlardan.. işte Atatürkü bu şekil kullananlar ve ezan türkçeleşsin dediler , Atatürk istedi diye öne sürdüler,, kuran türkçeleşsin dediler Atatürk istedi dediler, baş örtüsü olmasın dediler Atatürkün kılık kıyafet kanununu ileri sürdüler,,vs vs bu ülkede Din nasıl kullanılıyorsa Atatürkün fikirlerinide kullanıyorlar.ha araştıran okuyan elbet farklı anlıyor..O zümrelerin öyle olduğuna inanması Atatürk'ün dini yasaklatmasını gerçek kılmıyor ama,her türlü bu bir iftira.Peki Bekir Coşkun'un fikirlerinden Atatürk mü sorumludur?Atatürkçülük bir kurum değil ki,çarpık düşüncelere sahip olanlar ihraç edilsin.Atatürkçü olduğunu iddia eden herhangi biri her türlü saçmalığı yapabilir,bu sadece Atatürkçülüğün ne olduğunu bilmeyen CAHİLLERİN Atatürk hakkındaki fikirlerini etkiler,onun dışında Atatürk'ün değerinden birşey kaybettirmez.
sen bilirsin canım şu şekil istemen seni bağlar ama ben semalarımda ALLAHUEKBER nidalarını duymak isteyenlerdenim.. cephedeki savaşan askerlerimizin tanrı ,tanrı, değilde ALLAH,ALLAH nidalarını isteyenlerdenim..bana ALLAHIM MEVLAM, RABBİM kelimeleri daha samimi geliyor Tanrı kelimesi değill..Ben yaptığım herşeyin, söylediğim herşeyin anlamını bilerek yapıp söylüyorum zaten. İçim rahat bu konuda.
Kaldı ki sureleri de Türkçe anlamlarını da okuyorum namazım esnasın da. Bazı şeyler aslıyla değil özüyle güzeldir kakao.
Ben kuranın da namazında özündeki anlamını bilmekten yanayım. Ne yazık ki ben azanın sadece ve sadece Arapça okunması gerekliliği savunmayı mantıklı bulmuyorum.
Tamam anladık orasını,ben de diyorum ki böyle cahil olmasın insanlar diyorum,her duyduklarına inanmasınlar,araştırsınlar kanıt bulsunlar Atatürke karşı böyle boş iftiralarla insanların karşısına çıkmasınlar diyorum anlatamıyor muyum canım benim?hayatım neyi anlatamıyorum bazı zümreler var diyorum ama şükür pek kalmıyor onlardan.. işte Atatürkü bu şekil kullananlar ve ezan türkçeleşsin dediler , Atatürk istedi diye öne sürdüler,, kuran türkçeleşsin dediler Atatürk istedi dediler, baş örtüsü olmasın dediler Atatürkün kılık kıyafet kanununu ileri sürdüler,,vs vs bu ülkede Din nasıl kullanılıyorsa Atatürkün fikirlerinide kullanıyorlar.ha araştıran okuyan elbet farklı anlıyor..
egemim bir tane ya benim.
sen bilirsin canım şu şekil istemen seni bağlar ama ben semalarımda ALLAHUEKBER nidalarını duymak isteyenlerdenim.. cephedeki savaşan askerlerimizin tanrı ,tanrı, değilde ALLAH,ALLAH nidalarını isteyenlerdenim..bana ALLAHIM MEVLAM, RABBİM kelimeleri daha samimi geliyor Tanrı kelimesi değill..[/QUO
Demin de dediğim gibi türkçe ezanın içeriği değiştirilebilir tanrı kelimesi yeri Allah denebilir bizlere daha uygun olur. Bu konu başka
Güzel türkçemizle okunacak aslına en uygun çeviriyle okunacak ezan beni rahatsız etmez şahsen aksine gururlandırır.
hımmm @Mune buradaymış bu fanatikler.
ne olur akepeliler gibi, bir chp yada mhp'li fanatik göstersene,sadece 1 tane arattırma bana boşu boşuna,zaten başka işler için yeterince araştırma yapıyorum.
bu konuda sana o kadar katılıyorumkii zaten araştırmamaktan kulaktan duymalara inanmaktan gelmiyormu bu cahilliğimiz ve inan İSLAM dinini kullanarak zulüm edenlerden,, ve inan Atatürkü kullanıpta gerçek İslam dinine darbe vurmaya çalışanlardan RABBİM korusun ve fırsat vermesin.Tamam anladık orasını,ben de diyorum ki böyle cahil olmasın insanlar diyorum,her duyduklarına inanmasınlar,araştırsınlar kanıt bulsunlar Atatürke karşı böyle boş iftiralarla insanların karşısına çıkmasınlar diyorum anlatamıyor muyum canım benim?
ben o şekil anlamadım ve gerçekten böyle düşünenler varsada saçmalıyorlar ben akpden önce baş örtüsü sorunu vardı okullarda kızlarımız engelleniyordu.. doktorlar peruk takmak zorunda kalıyorlardı,, avukatlar baş örtülü giremiyorlardı,, .akp bu sorunu çözdü ve bunları düzelti anlamında okudumm.. ve anladımm..
ben o şekil anlamadım ve gerçekten böyle düşünenler varsada saçmalıyorlar ben akpden önce baş örtüsü sorunu vardı okullarda kızlarımız engelleniyordu.. doktorlar peruk takmak zorunda kalıyorlardı,, avukatlar baş örtülü giremiyorlardı,, .akp bu sorunu çözdü ve bunları düzelti anlamında okudumm.. ve anladımm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?