Makam araçları bütçenin çerez parası bile değil

bak hoşgeldin dedim sana.
medenice..
ama,bana sertçe mesajlar yazmaya başladın. neyse konu dışındanda gitmeyim şimdi.
hoşçakal beyazgri

Yokkkkk ilk olarak sürekli ban yiyor olmamdan duydugun memnuniyeti gösteren bu imali mesajini attin okypete)

Karsiliginda, duydugun o memniniyetin aslinda ne büyük bir haksizlik ve adaletsizlik oldugunu dile getirdigim yazidan sonra hosgeldin dedin simdi cevir kazi yanmadin yapma

Neyse hadi selametle dedigin gibi uzamasin

yeminle mesajımı o manada atmadım. girmiyordun bende seni görünce onu yazdım. beni yanlış anlamışsın. görünmüyordun maksadınnda yazdımdı.
ama işte sen şu an benim günahımı aldın.

Banim bitti geldim...Ooo gelmissin diyenide baska türlü anlayacak degildim o manada demedim diyorsan öyledir

ayy neden öyle yazdınki oky okadar hesaplı biri değildir

makam araçları ve özel uçakları olmalımı diyorsun yani

Okypete hesapli biri yada degil kimsenin kalbini bilemem sizde sanaldan tanidigiz biri icin bu kadar kesinci olmayin..

Ayrica sadece AK partinin yada cumhurbaskaninin majam araci yok tüm vekilerin var..Sizin bu sadece AK partililerin makam araci varmis gibi yansitmaya calismaniz komik Ayrica RTE miletvekili evlerini satip parasi ile nema ve keyleri öderken en cok muhalefet bar bar bagarip karsi cikmisti Arabalari elerinden alinsa meclisi yakarlar heralde

yok ya yemin ediyorum öyle bir şey yok..ankaradan vekillerin oturduğu villalarda oturan komşum söyledi hepsi için har bir aile bireyinin hususi arabası cipi vs varmış,çok lüx,hiç birinin olmamalı,sanki petrol ülkesiyiz

Makam araci AK parti zamaninda icat edilmedi atatürkten beri olan birsey..
Tek Türkiyede olan birseyde degil tüm dünyada olan birsey...Eee bunu AK parti icin elestiri malzemesi yapmaya çalismak sadece karalamak icin malzeme bulamama sıkıntısı Bir insan elestirisinde samimi ise objektif olur, hepsine söyler gerisi sadece karalama cabasidir

Hatırlamadığımız ,bilmediğimiz dönemler için millet açlıktan kırılıyordu , ayağındaki çarığı yiyordu demek asılsız itham değil midir ? O dönemleri yaşamış büyük dedeleriniz , nineleriniz sağ ise onların söylediklerini de dinleseydiniz keşke. Neyse. Makam araçları için 2013 te yazılmış bir yazı.

Makam aracı saltanatı!

Diyalog | Abbas Güçlü
Dünyanın en büyük araba üreticisi ülkelerinden birisi olan Japonya’da, devletin elindeki makam aracı sayısının çok sınırlı olduğunu, bu ülkeyi ziyaret eden bakanlardan birisi anlatmıştı.
Bin tane bile değilmiş. O da gelen yabancı konuklara tahsis ediliyormuş...
Peki bizde durum ne?
İsterseniz gelin önce aşağıdaki habere bir göz atalım:

O kadar zengin miyiz?
“Türkiye’de kiralama usulü hariç devlete ait 193 bin 425 adet otomobil, minibüs ve otobüs gibi resmi araç bulunduğunu kaydeden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Türkiye resmi araç sayısıyla dünyanın en zengin ve gelişmiş ülkelerinden Almanya ve Japonya’yı 20’ye katlıyor. Bu lüks araçların çoğu da hizmet yerine makam aracı olarak kullanılıyor. Böylesi büyük bir israfa rağmen bakıyoruz ki bu da yetmiyor ve devlet binlerce araç kiralama yoluna gidiyor. 75 milyon vatandaşımızın adına bu savurganlık bitene kadar konuyu gündemde tutmaya ve hükümeti uyarmaya devam edeceğiz” dedi.
Ankara’da bir okul ziyaretinde öğretmenlerle konuşan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, ‘Hizmet özelliği gereği Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, bakan, kuvvet komutanları, vali, rektör, emniyet müdürü, başsavcı, kaymakam gibi sadece çok sınırlı bazı makam ve kamu yöneticilerine makam aracı tahsis edilmelidir. Devlet müdür unvanını almış hemen herkese makam aracı ve lojman tahsis etmiş durumda. Türkiye bu kadar zengin bir ülke midir? Sayın Başbakan’a bir kere daha kamudaki lojman saltanatına ve araç sefasına son verme çağrısında bulunuyoruz. Memurun, işçinin, emeklinin maaşından, çocuklarımızın geleceğinden kısarak kimsenin sefa sürmesine, saltanat yaşamasına izin veremeyiz’ diye konuştu.

193 bin makam aracı
Bu araçların şoför, akaryakıt, yağ, bakım, yıpranma gibi giderleri göz önüne alındığında Türkiye’nin astronomik bir israfın içinde yüzdüğünün ortaya çıktığını kaydeden Gürkan Avcı, ‘Bu kadar resmi araç niye alınmaktadır? Bu yetmiyormuş gibi Türkiye son yıllarda üst düzey yöneticiler için lüks araç kiralama modasını da başlatmıştır. Bize yakın nüfusu olan Almanya 10 bin adet resmi araçla kamu hizmetlerini karşılayabiliyor ama biz 193 bin araç yetmiyormuş gibi bir de binlerce lüks ve şatafatlı araç kiralama yoluna gidiyoruz. Yani Almanya vatandaşına daha az ve kusurlu kamu hizmeti mi götürüyor? Bu araçların giderleri vatandaşın verdiği vergilerle karşılanıyor. Her lojmanın bakım ve onarımı, her aracın benzin ve tamir masrafı tek tek 75 milyon vatandaşın cebinden çıkıyor. Milletin parasını israf etmeye ve hovardaca kullanmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu nedenle araç ve lojman israfına bizzat Başbakan’ın noktayı koymasını istiyoruz’ dedi.
Devletin araç alımı, kiralaması, yakıt, bakım, onarım harcamaları ve kullanımı için şoför ve personel alımı politikalarıyla istihdam yaratmayı da amaçladığına dikkat çeken Gürkan Avcı, ‘Türkiye, ekonomisini üretim gücüne dayandırmalıdır. Türkiye sığ istihdam politikalarıyla ve hizmet sektörünü pohpohlayarak büyüyemez. Üretim sektörünün yarattığı boşluğu hizmet sektörünü abartılı bir şekilde büyüterek, var olan işleri bölüştürerek bir yere varamayız’ diye konuştu.

Misafirhaneler?
Sayısı 240 bine dayanan devletteki lojman ve misafirhane saltanatına ve tatil kabilinden yapılan yurtiçi-yurtdışı gezi ve yolluk israfına da ileriki günlerde neşter vurmaya ve ülke gündemine getirmeye başlayacaklarını söyleyen Gürkan Avcı, ‘Maliye Bakanı Sayın Şimşek cevaplandırdığı bir soru önergesinde; devletin 2012 yılında taşıt alımlarına 1.3 milyar lira harcadığını, 3 bin 743 adet araç almayı planladıklarını, ayrıca buna ek olarak bazı kurumların kendi öz gelirlerden 24, özel ödenekten 51, bütçe ve Avrupa Birliği katkısıyla 30, yurtdışı hibeden 61, yurtiçi hibeden bin 803, döner sermayeden 729 ve il özel idare bütçesinden 35 olmak üzere 6 bin 476 adet taşıt alacaklarını söylemiştir. Spor federasyonları, kamu menşeli vakıflar, özerk kuruluşlar ve konfederasyonlar, sendikalar bu listeden hariç tutuluyor. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay için kiralanan BMW 760 i Long tipi araçlardan bir tanesinin aylık kirasının 7 bin 600 Euro olduğu ve üç yıllığına kiralandıklarını da dikkate aldığımızda makam araçları konusundaki uyarılarımızın ne kadar anlamlı ve elzem olduğu anlaşılacaktır’ diyerek sözlerine son verdi.”

Hani son verilecekti?
Ak Parti kurulduğundan beri saltanata son vereceğini söylüyor. Ama gelinen nokta ortada. Eminiz ki onlar da, başkaları da bu durumdan çok rahatsız.
Özel sektörde de durum farklı değil.
Peki ne olacak?
Böyle geldi, böyle gidecek dediğinizi duyar gibi oluyorum.
Özetin özeti: Biz Osmanlı’nın torunlarıyız, saltanat bize yakışır!..

http://www.milliyet.com.tr/makam-ar...ndemyazardetay/21.04.2013/1696393/default.htm

güzel arkadaşım hükümette bun a taraf,akp bakanı yakında hususi uçaklarımızda olacak diyor büyümemiz için şartmış,senin asgari ücretlin 1000 tl ya özel sektöre tamah etmek zorundayken hususi uçak nasıl diyebiliyorsun,bunu bana anlatırmısın bakandaki düşünceyi ben çözemiyorumda

Ben sizin gibi uyduruk köse yazilarinin uyduruk yazilarindan ögrenmedigim icin paylastiginiz Abbas güclü yazisina cok güldüm)) bakandan duymusmusss) Bence siz arastirmayi deneyin...Gerceklwri ögrenirsiniz fenami olur
Sizin gibi uyduruk köse yazarinin uyduruk yazisi degil..Alin bakin gercek bir arastirma ve gercek bir yazi...

RECKLESS, flashy and chaotic sums up the general view of Italian governments as well as the popular image of the country's drivers. It is hardly surprising that the two are so similar according to Renato Brunetta, Italy's minister for public administration. He reckons that the country runs a fleet of 629,000 official cars, ten times the number in similar European countries and 50,000 more than just a couple of years ago. The official fleet includes top-of-the-range Maseratis to ferry senior officials around Rome. Italy's domestic carmakers, which are starting to recover after a tough time, will be hoping that this particular government-efficiency drive goes no further.

AP/Shutterstock

Neymisssss öyle atip tuttuklari gibi yok alnanyada 10 bin yok japonyada 10 bin degilmis..Herzamanki iktidar karsitlari yalanlariymis

this HTML class. Value is http://www.economist

Ya Allah aşkına bu kadar çarpıtma her şeyi. Yandaşlık yap ama yalan söyleme. Ban yeme sebebin bariz yalan söylüyor olman olabilir, iktidarı desteklemekten ziyade, bir de böyle düşün :)

Atatürk döneminde açılan fabrikaların, oluşturulmaya çalışılan istihdamın, çiftçiye, girişimciye verilen desteğin, halka verilen değerin hangisi var bu dönemde? Senin çok sevgili cumhurbaşkanının oğlunun bile kaç tane "Savarona" eşdeğerinde gemisi var haberin yok sanırım? :) Kıyaslamaya çalıştığı şeye bak ya, ilahi :)

Akp'yi savunma demiyorum, hobi olarak yine savun ama bunu para/israf/zenginlik üzerinden yapmaya çalışınca hem inandırıcılığın kalmıyor hem de komik oluyorsun. Ülkenin kurucusuyla, kendisine "trilyarder" demekte artık beis görmeyen insanı kıyaslamaya çalışıp aklınca Akp'yi aklamaya yeltenme, eğreti duruyor. Çoğu insanın hayalini bile kuramayacağı paralar için "çerez parası" demek bile halkla alenen dalga geçmektir, halka yapılmış büyük saygısızlıktır bunu göremiyor musun? Mesela bir makam aracı az alarak sizin troll maaşlarını bir nebze daha yükseltebilirler, bir de bu açıdan bak :)

Sizin de kaynağınız yazılı basın benim de. Bu aşamada 2013 verilerine göre yazılmış yazıda bir yanlış oldu ise dahi ben basında bir yalanlama okumadım.

Gelelim olayın diğer cephesine. Birisi kendi ürettiği arabasını makam aracı olarak kullanırken , biz yabancı ve lüks otomobilleri makam aracı yapıyoruz. Bireysel alımlarımızda araç alırken yakıt tasarrufu da göz önünde bulundurulurken makam araçlarında bunların düşünülmesini bırakın x makam aracı 2014 modelken bizim aracımız 2013 model , dolayısıyla yeni modelle değişimi yapılsın tartışmalarını okuduk mu okumadık mı basından ?

Milli gelir ile yapılan harcamalarda israfa karşı olmanın neresi size bu kadar tuhaf geliyor ? Anlamsız yerlere aktarılan kaynaklar nedeniyle günden güne borçlanıyoruz.

Heaaa dogru bira fabrikalari demi cok yararliydi coookkk yaw heahea

Yazilmis tarih masallarindan secmeler dinlediniz

Heaaa dogru bira fabrikalari demi cok yararliydi coookkk yaw heahea

Yazilmis tarih masallarindan secmeler dinlediniz

Avrupalının şarap fabrikası , bira fabrikası yararlı iken bizdeki niye yararsız ? Milli gelir yaratmıyor muydu ? Çalışma alanı , iş sahası ?

Sanırsınız ki fabrikayı satarken paket yapıp sattığımız ülke topraklarına gönderdik. Fabrika hala burada mı ? Evet. Gelirinden artık başkaları mı fayda ve menfaat sağlıyor ? Evet.

Ülkemizde alkollü içki üretiliyor mu üretilmiyor mu ? Kullanmak bireysel tercihtir , ister kullan ister kullanma. Yapılan özelleştirmelerle satılmadık devlet malı kalmaması sorun mu değil mi ?

Haberleşme , ulaşım , elektrik , su gibi kritik önem arz eden kurumların özelleştirilmesi riski ve tehlikeyi de doğurur. Olası bir olağanüstü durum da haberleşme sistemin güvensizdir , müdahale şansın yoktur en basitinden.

Akademisyen olduğunuz yazıyor profilinizde. Olayları farklı yönlerden de incelemeyi denemelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…