Makam araçları bütçenin çerez parası bile değil

11377148_10153347974448330_9072033835419981639_n.jpg

Dünyaya yılda 18 milyon lüks araç satan ülkenin maliye bakanı. (Almanya)

http://www.milliyet.com.tr/cerez/gundem/ydetay/2063911/default.htm
ÇEREZ

Diyanet İşleri Baş-kanı’nın çerezi, pardon Mercedes’i, yine gündemde.
Malum, Görmez, tepkiler üzerine 1 milyon liralık makam aracını iade edecekti. İbret-i alem olsun diye...
Neyse ki Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya el koydu ve Diyanet’e Saray bütçesinden bir Mercedes vereceğini söyledi.
Hem de zırhlı...
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e göre de konunun abartılacak bir yanı yoktu. Zira Mercedes, 473 Milyar TL büyüklüğündeki kamu merkezi yönetim bütçesinin içinde Şimşek’e göre ‘çerez’ sayılırdı.
Elbette böylesine bir bütçe elinizin altındayken, fazladan bir makam aracının lafı bile olmaz!
Ancak asıl sorgulanması gereken, bütçenin kendisi. Ve neden devlet yetkililerinin başta makam araçları, lüks yaşama bu kadar düşkün olduğu…
Bisikletli bakanlar
Şimşek gayet iyi bilir: Zengin ülkelerde bile lüks makam araçları tartışma konusu olur.
Şeffaflığın, demokrasinin uygulandığı yönetimlerde seçilmişlerin en küçük bir usulsüz / lüks harcaması ortaya çıktı mı, yer yerinden oynar.
İşin kültürel ve etik boyutu da var. Kamudan elde edilen bütçenin büyük olması, ısraf etmeyi, har vurup harman savurmayı gerektirmez.
Bu nedenle kişi başına milli geliri, Türkiye’nin yaklaşık 4 katı (38.031 dolar - 98 bin lira) olanİsveç’te bakanlar, bisikletle işe gider.
Kaldı ki eleştirilen, siyasetçilerin makam araçları ve harcaması da değil.
Kendini alçakgönüllükle tanımlayan bir dinin temsilcisine, siyasi statüsü varmış gibi lüks makam aracı tahsis etmek.
Gelir adaletsizliği
Bu ülkede yoksulluk sınırı, 2014 Haziran’ında 1.956 TL, yani asgari ücretin iki misli olarak açıklandı...
Türkiye, OECD ülkeleri arasında gelir adaletsizliğinde üçüncü sırada geliyor.
Hal böyleyken kamu merkezi yönetimi bütçesinin 182 milyar dolara (473 Milyar TL) tekabül etmesi;
3 milyar 300 bin liranın makam araçlarına harcanması elbette sorgulanır!
“Devletin parası varmış harcasın, maşallah maşallah” diyenlere akıl ve izan temenni etmekten başka çare yok.
Gelelim gerçek anlamıyla çerez parasının ne kadar olduğuna... Oturduğum semtte karışık çerezin kilosu 30 TL’den satılıyor. Cevizin kilosu 50-60 TL’yi buldu. Bademin yanına yaklaşılmıyor.
Yani “çerez” diye küçümsediğiniz şeyi almak, sıradan vatandaş için lüks.
Çereze verecek parası bile olmayan halka “Mercedes bize çerez” derseniz eleştirilere katlanmak, bütçeyi gözden geçirip ısraf sevdasından vazgeçmek gerekir.

Güzel şeyler köşesi

Bişi dicem:KK48:
Yeri gelmişken arabalardan geçtik de ancak rüyamızda görürüz ama...
Yeri gelmişken çerezlerin fiyatında indirim yapsınlar bari madem araba fiyatları çerez parası ancak çerezde sakız parası olsun olmaz mı:KK66::p
Ay utandam:oops:fındık fıstık mu

Bişi dicem:KK48:
Yeri gelmişken arabalardan geçtik de ancak rüyamızda görürüz ama...
Yeri gelmişken çerezlerin fiyatında indirim yapsınlar bari madem araba fiyatları çerez parası ancak çerezde sakız parası olsun olmaz mı:KK66::p
Ay utandam:oops:fındık fıstık mu
yok canım ya hepsi ataş pahası oldu,dalga geçiyor bu bakan bizimle birini işini elinden alma fırsatım olsa bu adamı alırdım:KK53:

Ayyy artik iyice sastilar neyi karalayacaklarini..Atatürk bastayken millet açliktan kiriliyordu, ayagindaki çarigi yiyordu millet ama savaronalar, katlar yatlar partiler hatta hatta milletten harac toplanip kardes makbuleye bugün ki cankaya köşkünü almalar...Birakin artik demogojiyi ya..Dünyada makam araci birtek Türkiyede yok..Ayrica memurundan işcisinden haraç olarak kesilen nema keyi bile ödeyen ve 2001 yilinin ac Türkiyesini ayaga kaldiran adam, ondan öncekiler bile hem milleti süründürüp hem makam araçlarinda fink atarken bu hükümet yürüyerek gidecekti gidecegi yere heralde..
Bundan öncekiler milletvekili binalarinda elektirigi suyu bedava oturup miletin sirtinda yatarken RTE o binalarin hepsini satip milletvekilleri kendi ev tutup otursun derken CeHePe bar bar bagiriyordu, biz milletin vekiliyiz bu evler hakkimiz diye...ŞİMDİ MAKAM ARAÇLARI KALDIRILMAK İSTENSİN İLK BAĞIRACAK OLAN YİNE MUHALEFET OLUR...BUNLAR BİZİM HAKKIMIZ DIYE...

Ayyy artik iyice sastilar neyi karalayacaklarini..Atatürk bastayken millet açliktan kiriliyordu, ayagindaki çarigi yiyordu millet ama savaronalar, katlar yatlar partiler hatta hatta milletten harac toplanip kardes makbuleye bugün ki cankaya köşkünü almalar...Birakin artik demogojiyi ya..Dünyada makam araci birtek Türkiyede yok..Ayrica memurundan işcisinden haraç olarak kesilen nema keyi bile ödeyen ve 2001 yilinin ac Türkiyesini ayaga kaldiran adam, ondan öncekiler bile hem milleti süründürüp hem makam araçlarinda fink atarken bu hükümet yürüyerek gidecekti gidecegi yere heralde..
Bundan öncekiler milletvekili binalarinda elektirigi suyu bedava oturup miletin sirtinda yatarken RTE o binalarin hepsini satip milletvekilleri kendi ev tutup otursun derken CeHePe bar bar bagiriyordu, biz milletin vekiliyiz bu evler hakkimiz diye...ŞİMDİ MAKAM ARAÇLARI KALDIRILMAK İSTENSİN İLK BAĞIRACAK OLAN YİNE MUHALEFET OLUR...BUNLAR BİZİM HAKKIMIZ DIYE...
oo gelmişsin:)

Hmmm geldim ama hoşuna gitmedi galiba:KK66:
Malum iktidar lehine konusanlarin bir bir kellesi gidiyor ben gecen seneden beri burayi takip ediyorum 5 tane süresiz banlanan 4-5 tanede artik bu bölüme ugramayan biliyorum..Baktimki RTE ye düşman olanlar kendi calar kendi oynar olmus:) tarafsizligini ilan edenlerin marmarayi bile karalarken kalkip iktidar lehine konusanlari adaletle karsilamasini beklemiyoruz zaten Ama son günlerin modasina uyup hak helal etmemekle yetiniyoruz ALLAH imhal eder ihmal etmez demi ama..Insanin kursagindan 5 kuruş para geciyorsa ve bu parada birilerine yapilan adaletdizlik varsa ALLAH er geç çıkarır

Neyse konuyu dagitmayayim konu hakinda düsuncem yukarda

Hmmm geldim ama hoşuna gitmedi galiba:KK66:
Malum iktidar lehine konusanlarin bir bir kellesi gidiyor ben gecen seneden beri burayi takip ediyorum 5 tane süresiz banlanan 4-5 tanede artik bu bölüme ugramayan biliyorum..Baktimki RTE ye düşman olanlar kendi calar kendi oynar olmus:) tarafsizligini ilan edenlerin marmarayi bile karalarken kalkip iktidar lehine konusanlari adaletle karsilamasini beklemiyoruz zaten Ama son günlerin modasina uyup hak helal etmemekle yetiniyoruz ALLAH imhal eder ihmal etmez demi ama..Insanin kursagindan 5 kuruş para geciyorsa ve bu parada birilerine yapilan adaletdizlik varsa ALLAH er geç çıkarır

Neyse konuyu dagitmayayim konu hakinda düsuncem yukarda
yok her görüş olmalı. hoşgeldin bu arada.
ama her düşünceden ban var kkda. ben banlandım ya yeni. :)

yok her görüş olmalı. hoşgeldin bu arada.
ama her düşünceden ban var kkda. ben banlandım ya yeni. :)
Hmmmsenin aldigin bandan ben bie ayda 5 kez aldim:KK66:o bani gectik biz... bu bölümde iktidar karşiti olupta, süresiz ban alan yok okypete:KK66: Ama son 10 ay icinde iktidar lehine olup süresiz ban alan en az 5 kisi var benim saydigim...Üstelik bu kisiler cok kaliteli cok donanimli ve güzel yazi yazan insanlardi..Eften püften bahanelerle hepsi banlandi..Bak kendi kendinize yazar çizer oldunuz bu bölümde..Yapilan bu haksizliklar elbet kimsenin yanina kalmaz..Göreceksin ilahi adalet birgün karsiligini verir...O yüzden okypete gec bu konulari bişviiiir:KK66:

Hmmmsenin aldigin bandan ben bie ayda 5 kez aldim:KK66:o bani gectik biz... bu bölümde iktidar karşiti olupta, süresiz ban alan yok okypete:KK66: Ama son 10 ay icinde iktidar lehine olup süresiz ban alan en az 5 kisi var benim saydigim...Üstelik bu kisiler cok kaliteli cok donanimli ve güzel yazi yazan insanlardi..Eften püften bahanelerle hepsi banlandi..Bak kendi kendinize yazar çizer oldunuz bu bölümde..Yapilan bu haksizliklar elbet kimsenin yanina kalmaz..Göreceksin ilahi adalet birgün karsiligini verir...O yüzden okypete gec bu konulari bişviiiir:KK66:
ben yönetimi tarafsız olarak görüyorum ki en önemli örnek benim beyazgri.
çünkü editörken ban yiyen ve bir banla kalmayan bir üyeyim.
o saydıklarının bir kaçının nedenini biliyorum. şahit oldum. hatta 2 tanesi kendi isteğiyle süresiz gitti. biri kız görünümlü erkek çıktı vs vs.
kısaca,haksızlık hiç olmadı..

Amannnn okypete birak Allah askina herkese anlattigin masali banada anlatma ya..Yok editör ban yemiş..Yok kendi istegi ile gitmismis falan filan..E editörsün diye yaptingin kural ihlalleride yok sayilaydi bari..Ben iktidar karsiti olup süresiz ban yemis tek kisi göster diyorum..Varsa göster yoksa bosuna konu uzamasin...
ben yönetimi tarafsız olarak görüyorum ki en önemli örnek benim beyazgri.
çünkü editörken ban yiyen ve bir banla kalmayan bir üyeyim.
o saydıklarının bir kaçının nedenini biliyorum. şahit oldum. hatta 2 tanesi kendi isteğiyle süresiz gitti. biri kız görünümlü erkek çıktı vs vs.
kısaca,haksızlık hiç olmadı..

Amannnn okypete birak Allah askina herkese anlattigin masali banada anlatma ya..Yok editör ban yemiş..Yok kendi istegi ile gitmismis falan filan..E editörsün diye yaptingin kural ihlalleride yok sayilaydi bari..Ben iktidar karsiti olup süresiz ban yemis tek kisi göster diyorum..Varsa göster yoksa bosuna konu uzamasin...
bunu neden diyorum biliyormusun. yönetim taraflı dendiği için,taraflı olsa önce editörünü banlamaz diye. neyse,sorunun varsa adminlere yazarsın. oldukça sinirli bir yazım tarzın var. senle medeni şekilde konuşmak mümkün değil. kusura bakma.

Verecek cevabi olmayan herkes ayni sekilde kacis yapar okycim:KK66: Evet iktidar tarafi olan herkes cok medeniyetsiz ama senin bile bu tür bazi yazilarin altida begenin olan Ülkenin cumhurbaskanina "ay sen insanmiydin" diyenler cok medeni:KK66: Almayalim sizin medeniyeti kalsin..Ayrica biz sikayetimizi yaptik merak etme ama adaletin kaynagi olan ALLAH a yaptik...:KK66:

HEE bu arada ülkenin cumhurbaskanina " insanmiydin sen" diyenler ceza bile alnadi kilictara gillictar denmesi bile zoruna giden adalet timsallerinden.:KK66:

X