Bildiğim kadarıyla iki tane falan şahit ayarlayıp ismimi sevmiyorum, benim adımla dalga geçiyorlar diyorsun, o iki şahit de isminle alay edildiğine şahit olduklarını söylüyorlar falan ve değiştiriyorlar. Ben böyle biliyorum. Bence sorun yaşanmaması lazım sonuçta isim bu, insan ismini kendisi koymuyor, sonradan beğenmemek anormal bir durum değil. Umarım kısa sürer, uğraştırmazlar fazla. Hukukçular bilir.
Yasa kabul edildi mi tam bilmiyorum ama 2014 te çıkan haberlerde isim degistirmek için artık mahmeye gerek olmayacağı yazıyordu dilekçe ile nüfus Müdürlüğünde halledilecek diye bunu bir araştırın.Arkadaşlar konunun yeri burası mı bilmiyorum uygun bi yer varsa forumda taşınabilir. Benim sıkıntım 2 ismim olması.Ancak küçüklüğümden beri ilk ismim resmi kaynaklar haricinde hiç kullanılmadı. Anlamı gülünç veya komik değil, aksine güzel bir anlamı var.. Ama kullanmak istemememin en önemli sebebi babamın koymş olması. Kendisiyle görüşmüyorum kesinlikle çok kötü şeyler yaşadık.. oralara girmicem. şimdi merak ettiğim ben bu ismi mahkemeye başvurup kaldırtabilir miyim? gerekçe olarak ne sunabilirim? resmi her yerde sıkıntı yaşamaktan bıktım (pek duyulmamış olduğu için de hep dikkat çekiyor ) ikinci ismim daha çok bilinen ve herkesin bana hitap ettiği ismim. Açıkçası nikahımda bile 2 isimle geçmek istemiyorum. Hiç kullanmadığım ismin kimlikte kalması da saçma geliyor.Mahkemeye başvurup kaldırttıktan sonra resmi işlerde diploma,kpss sonucu falan gibi şeylerde sorun yaşar mıyım? Ne gibi bi yol izleyebilirim. Cevaplar için tşkler.
Sevgilimin anlasının bir kez reddedildi tekrar dava açtı diplomasını almadan halletti diploma yeni ismiyle çıktıNetten yaptığım araştırmalar da bu yönde ancak sorun ismin komik veya alay edilecek bir yanının olmaması ve bu yüzden davanın reddedilmesinden korkuyorum açıkçası.
O soyisim içindi Ama sebepsiz değişikliklerde mahkeme şartYasa kabul edildi mi tam bilmiyorum ama 2014 te çıkan haberlerde isim degistirmek için artık mahmeye gerek olmayacağı yazıyordu dilekçe ile nüfus Müdürlüğünde halledilecek diye bunu bir araştırın.
Tabi var isim degisince resmi belgelerinde ki işlemlerde değişir dilekçe verirsin.
Isim de yazıyor okuduğum haberlerde.O soyisim içindi Ama sebepsiz değişikliklerde mahkeme şart
Sevgilimin anlasının bir kez reddedildi tekrar dava açtı diplomasını almadan halletti diploma yeni ismiyle çıktı
Detayları çok bilmiyorum Soramam da ya Malesef ismini değiştirdi istediğini başardı ama bir yıl sonra vefat ettiDiploma sonradan da değişebilir sanıırm ama ben mezun olmadan bu sene içinde değiştirsem daha çok içime sinecek gibi. Öğrenci olduğum için avukata verecek maddi gücüm de yok kendim dilekçeyle halletmek istiyorum. Bahsettiğiniz kişi kendi mi dilekçe verdi acaba ve o da öğrenci olduğuna göre masrafı var mıdır bu işin?
Detayları çok bilmiyorum Soramam da ya Malesef ismini değiştirdi istediğini başardı ama bir yıl sonra vefat etti
Kusura bakmayın Size yaptığınız iş gereksiz demek gibi bi niyetle söylemedim Geçen sene kurban bayramıydı öldüğünde Bugünlerde aklımdan çıkmıyorAllah rahmet eylesin. Başınız sağolsun. Çok üzüldüm. Hayatta bazen çok gereksiz şeyleri takıyoruz sanki.. Ölümlü dünya.
Başınız sağolsun.Kusura bakmayın Size yaptığınız iş gereksiz demek gibi bi niyetle söylemedim Geçen sene kurban bayramıydı öldüğünde Bugünlerde aklımdan çıkmıyor
Sağolun Ona da çok üzülüyorum En çok üzüldüğüm erkek arkadaşımın bunu kafaya takması ve kendini üzmesiBaşınız sağolsun.
Kusura bakmayın Size yaptığınız iş gereksiz demek gibi bi niyetle söylemedim Geçen sene kurban bayramıydı öldüğünde Bugünlerde aklımdan çıkmıyor
Teşekkür ederim Allah hakkınızda en hayırlısını versin inşallahHayır siz gereksiz dediniz anlamında demedim, kendim gereksiz gibi düşündüm bi an sizin yazdıklarınızdan sonra. Siz kusura bakmayın tabi ki hatırlamanızdan normal bişey olamaz. Allah rahmet eylesin tekrardan...
hangi isim olduğunu söylersen sana somut bir sebep bulabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?