Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sokak köpeği. Bir özelliği yok ki. Kaldı ki özelliği olan özel ırklar bile ortada kalıyor. Şikayet alıyor olması mahalledeki diğer hayvanseverleri ayaklandırmasını gerektirmez ki. İnanın biz çoğunluktayız bu mahalledeÜlkede hayvanlara verilen değer sıfır, belediye gelsin toplatılsın demiş muhtar ama duyduğuma göre ölüyorlarmış. Mune nin yazdığı mahallesindeki hayvan katili de direkt insan katil adayı, nasıl böyle insanlar aramızda barınıyor anlayamıyorum. Bir önceki mesajım yanlış anlaşılmasın, demek istediğim belkide muhtar takık olmanın ötesinde şikayet alıyordur, bu durumda köpekler toplatılabilinir. Başka üyenin dediği gibi sahiplendirmeyi mi deneseniz acaba?
İmkanım olsa size İnstagram hesabımdan köpeklerime nasıl baktığımı nasıl yıkayıp nasıl beslediğimi göstersem... o kadar çok fotoğrafları var ki kendi kızımdan çok. Banyo resimleri besleme resimleri kulübelerinin ilk gelişi vs vs. İnanın nasıl elleri dilleri varıp da bunların ölümüne sebep olmaya çalışıyorlar aklım almıyor.... ve yüreğim de kaldırmıyorNe kadar şanslılar böyle bakılıp ilgilenildikleri için. Cok mutluluk verici olmali aranizda çok guzel bir bağ oluşmuş. Böyle zararsız ve sessiz hayvanlardan ne istiyorlar????!!
Evet bulundukları mahallemizi koruyorlar. Havlama huyları yok ama hurdacı gibi tehlikeli olan olursa kovaladığı olmuştu. Nitekim o da hırsız çıktı ve onların kovalaması sonucu yakalandı. Bunun üstüne ödül maması filan aldılar hatta hoşlarına gitti. Ama koruyorlar yalan söyleyemem. Havlamasa da görüntü itibariyle korkutuyor olabilir insanları. Ama şu var ki senelerdir bu köpekleri bildikleri için çok da korkan olmuyor mahallemiz köklü yerleşmiş bir mahalle. Oturanlar genelde 50 yaş üstü çok çok eski komşular. Bence başka bir mahalleden başka köpekler için şikayet olmuş olabilir ama muhtar bizim zararsızları da aradan çıkartmaya çalışıyor.Ben köpekten inanılmaz korkarım, annem babam da korktuğu için bizi korkarak yetiştirdiler. Maalesef insanlar köpekleri alıp yazın bahçelerinde bakıp kışın geri götürmedikleri için yazlığımızın sokağında 3 tane özel ırk köpek var. Korka korka yemek ve su verdik, sonra hayvanlar bize çok alıştı. Bizi çok seviyorlar, kapımızdan ayrılmıyorlar. Ancak geçen yaz yoldan geçen kadını kovaladılar, kadını bahçemize almak zorunda kaldık, bayılacaktı kadın nerdeyse. Sizin mahallede böyle bir durum yaşanmış olabilir mi? Çünkü o köpekler sizin mahalleyi koruyordur.
Kimlik çıkartırsam Büyükşehir’i çiğnemiş olurum. Onlara kayıtlı ve onların kontrolünde. Bu sefer Büyükşehir de sahip çıkmaz hiç bir dayanağım kalmaz be evine al diyebilirler. 40 üstü kilo köpekler 3 tane. Evim 2 oda bir salon. 2yaşında kızım annem babam eşim ben oturuyoruz. İmkansız eve almam. Bu riski göze alamam. Şu an en azından Büyükşehire de şikayet ederse gelip görüp bunlar bizim köpekler alamayız deme gibi bir şansları var. Tek sıkıntım ilçe belediyelerHerhangi bir veterinere gidip rica ederseniz kimlik cikartirlar
Teşekkür ederim umarım bir şey yapmazlar. Bir kaç gündür ortalık biraz sakin. Gelen giden de yok. Umarım fırtına öncesi sessizlik değildir.Tebrik ederim. Cok sevindim yaklasiminiza. InsAllah hicbirsey yapamazlar alamazlar yavrularinizi bahcenizden.