- 20 Mart 2015
- 2.264
- 1.932
- 29
Yardımcı olur.Ankaradayım. Arayacağım umarım yardımcı olabileceği akıl verebileceği basit bir konudur. Takibe aldım Twitter’dan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yardımcı olur.Ankaradayım. Arayacağım umarım yardımcı olabileceği akıl verebileceği basit bir konudur. Takibe aldım Twitter’dan
Anlamadım ne istiyor zararsız hayvanlardan
Ne güzel yerleri yurtları belli, bakımlı, temiz hayvanlar.
Insan böyle komşusu olsa mutlu olur, merhametli insandan zarar gelmez diye. Ne güzel insansiniz ❤
Bir dahaki seçime kadar benim yavrularımı yok ettikten sonra banane ki otursun oturmasındarbe ile muhtarı görevden alın :) şaka bir yana mahalleli olarak bir dilekçe bir başvuru ile görevine son verilebiliyor mu? veya toplanın gidin ya sen bu hayvanları rahat bırakırsın ya bu koltuğa bir daha ki seçimde oturtmayız seni deyin. deli çok bu hayatta
Bir dahaki seçime kadar benim yavrularımı yok ettikten sonra banane ki otursun oturmasın
Küpeli belediyeye kayıtlı köpeklerde prosedür nedir bilmiyorum ama bulunduğunuz yerin hayvanseverler derneğiyle iletişime geçin, gerekirse hepsini ayaklandırın belediyelerle onlarla birlikte iletişime geçin, ne olursa olsun onlar bir can, muhtar da olsa belediye başkanı da hiçbir canlının canını almaya hakları yok, yıllar evvel sokakta tek bir insana zararı olmayan ama görüntü olarak heybetli iri bir sokak köpeğini zehirledi bir komşum sokaktan geçerken başını okşar, yemek verirdim o kadar güzel bir hayvandı ki nasıl kıydı nasıl acımadı kim olduğunu biliyordum ama ispatlayamadığımdan hiçbir şey yapamadım, hala o köpeği düşündükçe vicdanım sızlar, köpeklerin akıbeti o zavallıcık gibi olmasın diye dünyayı ayağa kaldırmanız gerekse bile mücadele edin.Düşündüm aslında ama daha kötü zıtlaşır da zehirleme gibi bir şey yaparsa diye korktum.
elimden gelen her yolu deniyorum herkese haber verdim dernekler ora bu aklıma gelen her grupla paylaştım. Ne yazık ki hepimizin başında var diye geçiştirdiler. Demek ki bu konuda yalnız mücadele etmek zorundayım. Sıkıntı değil ne gerekiyorsa yapacağım. Bugün bir hafta oldu küçük kızım olmasına rağmen her gün 4 saatlik uykuyla ayakta duruyorum. Olsun başaracağım onları yaşatmayı bir şekilde.Küpeli belediyeye kayıtlı köpeklerde prosedür nedir bilmiyorum ama bulunduğunuz yerin hayvanseverler derneğiyle iletişime geçin, gerekirse hepsini ayaklandırın belediyelerle onlarla birlikte iletişime geçin, ne olursa olsun onlar bir can, muhtar da olsa belediye başkanı da hiçbir canlının canını almaya hakları yok, yıllar evvel sokakta tek bir insana zararı olmayan ama görüntü olarak heybetli iri bir sokak köpeğini zehirledi bir komşum sokaktan geçerken başını okşar, yemek verirdim o kadar güzel bir hayvandı ki nasıl kıydı nasıl acımadı kim olduğunu biliyordum ama ispatlayamadığımdan hiçbir şey yapamadım, hala o köpeği düşündükçe vicdanım sızlar, köpeklerin akıbeti o zavallıcık gibi olmasın diye dünyayı ayağa kaldırmanız gerekse bile mücadele edin.
Umarım o köpekler ve diğer tüm sokak hayvanlarına hiçbir zalim el uzatamasın.
Umarım başarılı olursunuz, köpeklerin başına bir şey gelirse sizden bilirim savcılığa giderim deyin belki işe yarar, maalesef böyleleri her yerde yıllar evvel yaşadığım yerde komşu hem o sokak köpeğini hem de yaklaşık 10 kadar kediyi katletti birçoğu da yavruydu üstelik, 1 tanesi hariç diğerlerini kurtaramadık, ispatlayamadığımız için komşuyu şikayet edemedim, başka şehire yerleştim burada da biri var, o da sokak hayvanlarına aklını takmış vaziyette ispatım yok ama hissedilir ya hissediyoruz onun hayvanlara bir şey yaptığını, birkaç yavrucağı zehirlenip ölmüş buldum, ellerimle gömdüm artık uluorta sokak ortasında bu hayvanların başına bir şey gelsin savcılığa gideceğim demek zorunda kaldım ağzıma geleni de saydım zira vicdanı merhameti olmayanlardan bıktım, sevmesinler tamam, yemek de vermesinler ama dövmesinler öldürmesinler, çok şükür işe yaradı şimdilik en azından zehirlenme vakaları sona erdi, yazıktır günahtır zavallı hayvanlardan çeksinler artık ellerinielimden gelen her yolu deniyorum herkese haber verdim dernekler ora bu aklıma gelen her grupla paylaştım. Ne yazık ki hepimizin başında var diye geçiştirdiler. Demek ki bu konuda yalnız mücadele etmek zorundayım. Sıkıntı değil ne gerekiyorsa yapacağım. Bugün bir hafta oldu küçük kızım olmasına rağmen her gün 4 saatlik uykuyla ayakta duruyorum. Olsun başaracağım onları yaşatmayı bir şekilde.
Yaşadıklarınızı bizzat senelerdir yaşıyorum. Bu kaçıncı bağlanmayacağım deyip tekrar bu canlara bağlanışım bilmiyorum. Onlar bu kadar kötüysen korumak benim görevim diye tekrar tekrar sahip çıkıyorum. Duygularım o kadar karmaşık ki anlatamam. Artık rüya görürsem o kadar dalarsam bile belediyeyi görüyorum. Ciddi anlamda psikolojimi alt üst ettiler allah da onlara bu yaşadıklarımı sorsun ne diyeyim.Umarım başarılı olursunuz, köpeklerin başına bir şey gelirse sizden bilirim savcılığa giderim deyin belki işe yarar, maalesef böyleleri her yerde yıllar evvel yaşadığım yerde komşu hem o sokak köpeğini hem de yaklaşık 10 kadar kediyi katletti birçoğu da yavruydu üstelik, 1 tanesi hariç diğerlerini kurtaramadık, ispatlayamadığımız için komşuyu şikayet edemedim, başka şehire yerleştim burada da biri var, o da sokak hayvanlarına aklını takmış vaziyette ispatım yok ama hissedilir ya hissediyoruz onun hayvanlara bir şey yaptığını, birkaç yavrucağı zehirlenip ölmüş buldum, ellerimle gömdüm artık uluorta sokak ortasında bu hayvanların başına bir şey gelsin savcılığa gideceğim demek zorunda kaldım ağzıma geleni de saydım zira vicdanı merhameti olmayanlardan bıktım, sevmesinler tamam, yemek de vermesinler ama dövmesinler öldürmesinler, çok şükür işe yaradı şimdilik en azından zehirlenme vakaları sona erdi, yazıktır günahtır zavallı hayvanlardan çeksinler artık ellerini
Türkiye mi bu bahsettiğiniz? Sağlıklı bir köpeği bu gerekçe ile mi uyutuyorlar? Ben 30 yaşındayım 10 küsür senedir bir işin içindeyim ilk defa duyuyorum. Araştıracağım. TeşekkürlerHiç bir şey yapamazsınız maalesef. Köpek sokak köpeği, sokak köpeği olmasa da karnesi kimliği olsa da üzerinizde bahçe sınırları dısında yakalanırlarsa sokak köpeği muamelesi görürler. Bende çok savaş verdim bununla alakalı, mahalledeki kimseye sıkıntısı olmayan herkesin baktığı köpekleri alıp gittiler tek bir şikayet yüzünden. Çareyi şehir dışı sahiplendirmeyle bulduk. Ama şu da var köpek şikeyetle barınağa gitti ve ordan yine aynı bölgede sahiplenildi ise bir daha dısarda yakalanırsa şikayet sonucu köpek uyutuluyor sahibine de para cezası uygulanıyor. Çok saçma ama böyle maalesef...
Para cezasını arabanın arkadaşına bağlayıp hayvanı öldürene kadar sürükleyene vermiyorlar bu sebepten ceza vermeleri saçma değil mi? İlk defa duyuyorum şaşkınım. Zaten sahiplendirme gibi bir durumum olamaz. Evim küçük. Olmasaydı ben kendim eve alacaktım. Ancak bu şekilde bakabilirim böyle de devam edeceğim. Her kim buna engel olmaya çalışırsa çözümü kararttım artık meclise kadar gideceğim. bir milletvekili (adını vermek istemedim) bu konulara çok duyarlı eminim bir yardımı olur. Her yolu deneyeceğim.Hiç bir şey yapamazsınız maalesef. Köpek sokak köpeği, sokak köpeği olmasa da karnesi kimliği olsa da üzerinizde bahçe sınırları dısında yakalanırlarsa sokak köpeği muamelesi görürler. Bende çok savaş verdim bununla alakalı, mahalledeki kimseye sıkıntısı olmayan herkesin baktığı köpekleri alıp gittiler tek bir şikayet yüzünden. Çareyi şehir dışı sahiplendirmeyle bulduk. Ama şu da var köpek şikeyetle barınağa gitti ve ordan yine aynı bölgede sahiplenildi ise bir daha dısarda yakalanırsa şikayet sonucu köpek uyutuluyor sahibine de para cezası uygulanıyor. Çok saçma ama böyle maalesef...
Para cezasını arabanın arkadaşına bağlayıp hayvanı öldürene kadar sürükleyene vermiyorlar bu sebepten ceza vermeleri saçma değil mi? İlk defa duyuyorum şaşkınım. Zaten sahiplendirme gibi bir durumum olamaz. Evim küçük. Olmasaydı ben kendim eve alacaktım. Ancak bu şekilde bakabilirim böyle de devam edeceğim. Her kim buna engel olmaya çalışırsa çözümü kararttım artık meclise kadar gideceğim. bir milletvekili (adını vermek istemedim) bu konulara çok duyarlı eminim bir yardımı olur. Her yolu deneyeceğim.