Mahallenin muhtarı...

şu öneriler en mantıklısı gibi. Zehirlemeyede cesaret edemezler bence yine sosyal medyaya gidersiniz diye.

Öyle değilse neden öyle anlatayım ki? Senelerdir bu şekilde bakıyorum yalnız değilim aile fertlerim de var hepsi aynı titizliği özeni gösteriyor. Gerçekten hayvan seviyoruz ve bakabildiğimiz kadar köpeğe sahip çıkıyoruz bu da 3 tane. Bahsettiğiniz sürü köpekler benim mahallemde yok.

Şikayet edebileceğim bir birim var mı muhtarları ? Biliyor musunuz? Hem sosyal medyaya yayınlasam hem de o çektiği videoyu gönderip şikayetçi olsam? Sonuçta 5199 kanun elimizi kolumuzu bağlıyor demiş. Bir yerde yasaya karşı gelmek değil mi bu? Emin değilim ondan soruyorum.

Yok yanlış anlamayın sizin için söylemedim ben. Örnek verdim.

Yok yanlış anlamayın sizin için söylemedim ben. Örnek verdim.
Zarar vermek dışında en ufak bir rahatsızlık, havlama gibi bir huyları olsa en başta insanları rahatsız ediyorlar bırak kızım besleme bizim başımız ağrır der annemler. Ben sizi yanlış anlamadım yok. Sadece bahsettiğiniz sürü yok. Dediğim gibi başka köpekler yok değil var tabii ama büyük bir park var başka ablalar başka insanlar besliyor onları. Onlar da kısır küpeli ama ben 3 tanesine sahip çıkarak himayeme aldım. Diğerlerine gücüm yetmiyor diye maalesef ilgilenmiyorum. Onların da haberi var bu konudan. Onlar onları korumak için ne yapıyor bilmiyorum ama ben ciddi anlamda tedirginim. Belki onlar kale bile almadı adamın bu şikayetini ama beni huzursuz etti. Mahalleyi gezip köpekleri tespit ediyor gibi sürekli dolaşıyor. Öncesinde hiç görmezdik adamı.

Muhtari muhtarin baglu oldugu bir ust birime sikayet edebilirsin ama o kim onu bilmiyorum. Muhtarlar nereye bagli bilmiyorum. 5199 dedigi kanunu arastirmak lazim. Bence ilce belefiyeye gidip sokak hayvanlariyla ilgilenen birimi sorun ve olanlari anlatin. Barinaga birakmak da cozum degil cunku. Hayvanlar barinaklarda cok sagliksiz kosullarda. Hayvan haklari koruma dernegi falan vardir. Onlardsn 5199 neymis ogrenip akil alabilirsiniz.

O kanunu biliyorum. Kısır, küpeli köpekler alındığı yere bırakılıp barınağa alınamıyor. Kısacası bunu yapan bu kanunu çiğnemiş suç işlemiş oluyor. Onun dediği de bu zaten. Köpekler küpeli ve kısır olduğu için bu kanun elini kolunu bağlıyor müdahale edemiyormuş.

5199 nolu mevzuat internette var buldum. Soyle diyor:
Hicbir menfaat gutmeksizin indani ve vicdani sorumluluklarla sahipsiz ve gucten dusmus hayvanlara bakan ve bakmak isteyen kisilerin tesviki esastir.
Yerel yonetimlerin gonulle kuruluslarla isbirligi icerisinde sahipsiz hayvanlarin korunmasi icin hayvan bakimevleri ve hastaneler kurarak onlarin bakimini ve tedavilerini saglamalari esastir.

Bir sey yapamaz. Sadece o kadar vicdansizsa gece herkes uyurken zehirler. Gece gece kimse gormeden yapar ki tanik olmasin diye. O kadar da vicdansiz degildir herhalde.

Eee siz de patlatın bir video
Adamı köpekleri dikizlerken görüntüleyin
O yazdığı ...kolumuzu bağlıyorun da ekran görüntüsünü alın
Siz de altına yazın
Vicdan yok, Allahtan korkma yok ama Allahtan yasalar var yoksa hayvanların hali nice olurdu
diye
Gözünü korkutun yani bir daha yaklaşamasın hayvanlara

Sanırım onu sosyal medyada rezil etme Hakkı doğdu bana umarım ceza gelmez bana dava filan açıp da böyleleri bi de haklı çıkıyor çünkü. Artık ne olursa olsun göze almam gerekiyor sanırım başka türlü koruyamam çocuklarımı.

Sokak hayvanlarına yaptırım yok
Büyükşehir de ilçe belediyeleri de aynı tavırdalar

Kapımda baktıgım a sokak kedileri hastalandı aradıgımda gelip aldılar tedavisini yaptılar yin buraya bıraktılar

Sizin muhtarı götürürler mi bilemedim

Bu dünyayı sadece kendileri için yaratıldı sanan insanlardan nefret ediyorum.O pisliğe dikkat edin zehirlemesin hayvancıkları

Bu durumu daha önce yaşadım, apartman bahçesi diğer komşular şikayetçi olmasa da ortak alan sayılıyor, belediye gelip ceza kesti ve kulübemi aldılar, büyükçe bir kulübem vardı kediler için. Hayvanların hepsine aşı karnesi çıkardım alamadılar ama sonra birer ikişer topladılar hepsini kimini kurtardım kimini kurtaramadım, karneli hayvanını salmasaydın dışarı biz bilemeyiz dediler. O dönem çok uğraştım belediye ile şikayet etmediğim yer kalmadı ama apartmanlarla ilgili kanunlar açık, ortak alanda tutamazsınız kulübeleri. Yaşadıklarımdan sonra gizli besleme yapmaya başladım, çünkü ben onlarla gerildikçe hayvanlara zarar verdiler, zehirlenenler de oldu. O yüzden inatlaşmak, sosyal medyada ifşa etmek gibi işlere girişmeyin, muhtarla iyi geçinin ve hayvanların dikkat çekmemesine çalışın

Kınayacak, kızacak olan insan yoktur. Varsa da insan değildir. Siz yalandan bir kamera taksanız bahçe girişine. Belki cesaret edemez...

Adamı ifşa etmeniz suç olabilir. Önce onu öğrenin.
Ama ifsaya gerek yok
Tehdit edin.
O bahsettiğiniz videoyu yayinlayacaginizi söyleyin.
Apartmanın bir kenarına gizli kamera koyduğunuzu, köpekleri dikizlemeye geldiğinizi de o görüntülerle paylaşırım diyin.
Insan içine çıkamazsınız da diyin:)
Bir şey yapamaz merak etmeyin.

ama apartman yönetici kendisi kabul etti kulübeleri hatta nereye koyalım filan diye konuştuk öyle yerleştirdik. Şikayetçi olan yok nasıl kulübeleri alabilir ki? Ayrıca bundan bir kaç sene öncesine kadar tarım ve orman Bakanlığı ücretsiz kulübe veriyordu bahçelere koyun kışın diye bu sene kalkmış o yardım ama alan insanlar tanıyorum. Allahım nasıl olabilir böyle bir şey delireceğim. İfşa etmek konusunda kararsızım çünkü zehirlemesinden korkuyorum gece gelse ne yapabilirim ki sürekli nöbet halindeyiz ama bir yere kadar uykusuz kalabiliriz. Muhtar olmak için kapı kapı dolaştı zamanında. Bu işi cumhurbaşkanlığı filan sanıyor yani. İnsanlara azıcık terki verilince gerçek yüzleri ortaya çıkıyor ne üzücü.

aparmanımızda her yerinde kamera var kaydediyor. Ama aldıktan sonra köpekleri o görüntüler ne işime yarar bilmiyorum. Alıp anında yok ederler hayvanları sonra istediğin yere git olan onlara olacak bende boşa vakit kaybedeceğim. Allahım ne zor durumdayım anlatamam.

Kınayacak, kızacak olan insan yoktur. Varsa da insan değildir. Siz yalandan bir kamera taksanız bahçe girişine. Belki cesaret edemez...
Kameralarımız var yönetici taktırmıştı. Ama onların varlığını biliyor mu gördü mü bilmiyorum caydırıcı olursa işime yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…