- 17 Haziran 2019
- 1.875
- 6.055
Belediyeye kayıtlılarsa siz de önceden bir video çekip "belediyenin bizzat bakımını yaptığı kayıtlı kimseye zararı olmayan bu köpekleri toplatıp ölüme terketmeye meraklı bir muhtar görevde" diyerek sosyal medyada ifşa edin..
Hayvansever sayfalara atın ve sonra seyreyleyin cümbüşü..
şu öneriler en mantıklısı gibi. Zehirlemeyede cesaret edemezler bence yine sosyal medyaya gidersiniz diye.Lütfen sosyal medyayı acilen kullanın. Burada yazdığınız gibi bir açıklama ve resimleri ile mümkün olduğunca fazla hayvansever kişi ve grupları etiketleyin. Haytap, Haydost vs. İlçe ve mahallenizi de yazın. Muhtarın kulağına da bu paylaşımlar gitsin.
Öyle değilse neden öyle anlatayım ki? Senelerdir bu şekilde bakıyorum yalnız değilim aile fertlerim de var hepsi aynı titizliği özeni gösteriyor. Gerçekten hayvan seviyoruz ve bakabildiğimiz kadar köpeğe sahip çıkıyoruz bu da 3 tane. Bahsettiğiniz sürü köpekler benim mahallemde yok.Eğer sürü halindeki tehlikeli saldırgan köpeklerse toplanması gerekir tabi ki ama anlattığınız gibiyse onlar kesinlikle haksız tabi ki. Gerekirse şikayet etsinler hiçbir şey yapılamaz eğer köpekler gerçekten sizin anlattığınız gibi zararsızsa.
Sanırım sosyal medyaya yayacağım bir çok gruba da üyeyim zaten belki gerçekten yardımcı olup akıl verirler. Teşekkür ederimşu öneriler en mantıklısı gibi. Zehirlemeyede cesaret edemezler bence yine sosyal medyaya gidersiniz diye.
Şikayet edebileceğim bir birim var mı muhtarları ? Biliyor musunuz? Hem sosyal medyaya yayınlasam hem de o çektiği videoyu gönderip şikayetçi olsam? Sonuçta 5199 kanun elimizi kolumuzu bağlıyor demiş. Bir yerde yasaya karşı gelmek değil mi bu? Emin değilim ondan soruyorum.Kopekleri zehirleyecegini dusunmuyorum. Buna cesaret edemez sozyal medyanin gucunu gorurse. Cunku kopekleri zehirlerse tekrar sosyal medya verip ofsa edersiniz rezil olurlar. Buna cesaret edemezler. Kopeklere tasma alin apartmanin kopegiymis gibi. Bahce kapisina da dikkat kopek var falan mi yazsaniz ne.
Yok yanlış anlamayın sizin için söylemedim ben. Örnek verdim.Öyle değilse neden öyle anlatayım ki? Senelerdir bu şekilde bakıyorum yalnız değilim aile fertlerim de var hepsi aynı titizliği özeni gösteriyor. Gerçekten hayvan seviyoruz ve bakabildiğimiz kadar köpeğe sahip çıkıyoruz bu da 3 tane. Bahsettiğiniz sürü köpekler benim mahallemde yok.
Zarar vermek dışında en ufak bir rahatsızlık, havlama gibi bir huyları olsa en başta insanları rahatsız ediyorlar bırak kızım besleme bizim başımız ağrır der annemler. Ben sizi yanlış anlamadım yok. Sadece bahsettiğiniz sürü yok. Dediğim gibi başka köpekler yok değil var tabii ama büyük bir park var başka ablalar başka insanlar besliyor onları. Onlar da kısır küpeli ama ben 3 tanesine sahip çıkarak himayeme aldım. Diğerlerine gücüm yetmiyor diye maalesef ilgilenmiyorum. Onların da haberi var bu konudan. Onlar onları korumak için ne yapıyor bilmiyorum ama ben ciddi anlamda tedirginim. Belki onlar kale bile almadı adamın bu şikayetini ama beni huzursuz etti. Mahalleyi gezip köpekleri tespit ediyor gibi sürekli dolaşıyor. Öncesinde hiç görmezdik adamı.Yok yanlış anlamayın sizin için söylemedim ben. Örnek verdim.
Muhtari muhtarin baglu oldugu bir ust birime sikayet edebilirsin ama o kim onu bilmiyorum. Muhtarlar nereye bagli bilmiyorum. 5199 dedigi kanunu arastirmak lazim. Bence ilce belefiyeye gidip sokak hayvanlariyla ilgilenen birimi sorun ve olanlari anlatin. Barinaga birakmak da cozum degil cunku. Hayvanlar barinaklarda cok sagliksiz kosullarda. Hayvan haklari koruma dernegi falan vardir. Onlardsn 5199 neymis ogrenip akil alabilirsiniz.Şikayet edebileceğim bir birim var mı muhtarları ? Biliyor musunuz? Hem sosyal medyaya yayınlasam hem de o çektiği videoyu gönderip şikayetçi olsam? Sonuçta 5199 kanun elimizi kolumuzu bağlıyor demiş. Bir yerde yasaya karşı gelmek değil mi bu? Emin değilim ondan soruyorum.
O kanunu biliyorum. Kısır, küpeli köpekler alındığı yere bırakılıp barınağa alınamıyor. Kısacası bunu yapan bu kanunu çiğnemiş suç işlemiş oluyor. Onun dediği de bu zaten. Köpekler küpeli ve kısır olduğu için bu kanun elini kolunu bağlıyor müdahale edemiyormuş.Muhtari muhtarin baglu oldugu bir ust birime sikayet edebilirsin ama o kim onu bilmiyorum. Muhtarlar nereye bagli bilmiyorum. 5199 dedigi kanunu arastirmak lazim. Bence ilce belefiyeye gidip sokak hayvanlariyla ilgilenen birimi sorun ve olanlari anlatin. Barinaga birakmak da cozum degil cunku. Hayvanlar barinaklarda cok sagliksiz kosullarda. Hayvan haklari koruma dernegi falan vardir. Onlardsn 5199 neymis ogrenip akil alabilirsiniz.
Bir sey yapamaz. Sadece o kadar vicdansizsa gece herkes uyurken zehirler. Gece gece kimse gormeden yapar ki tanik olmasin diye. O kadar da vicdansiz degildir herhalde.O kanunu biliyorum. Kısır, küpeli köpekler alındığı yere bırakılıp barınağa alınamıyor. Kısacası bunu yapan bu kanunu çiğnemiş suç işlemiş oluyor. Onun dediği de bu zaten. Köpekler küpeli ve kısır olduğu için bu kanun elini kolunu bağlıyor müdahale edemiyormuş.
Sanırım onu sosyal medyada rezil etme Hakkı doğdu bana umarım ceza gelmez bana dava filan açıp da böyleleri bi de haklı çıkıyor çünkü. Artık ne olursa olsun göze almam gerekiyor sanırım başka türlü koruyamam çocuklarımı.Eee siz de patlatın bir video
Adamı köpekleri dikizlerken görüntüleyin
O yazdığı ...kolumuzu bağlıyorun da ekran görüntüsünü alın
Siz de altına yazın
Vicdan yok, Allahtan korkma yok ama Allahtan yasalar var yoksa hayvanların hali nice olurdu
diye
Gözünü korkutun yani bir daha yaklaşamasın hayvanlara
Sokak hayvanlarına yaptırım yokKöpekler kişisel olarak kayıtlı değil sadece bakımları bana ait ve benim adresimde görünüyorlar. Bu işlem de Büyükşehir tarafından allah razı olsun ki yapılıyor (bu sistem seçimden sonra değişen belediye başkanı tarafından başlatıldı) yani aşılarını özelde yaptırarak üstüme kimlik çıkartabilirim ancak bu da çok mümkün değil çünkü 3 köpek aşıların tanesi 60 lira (kilo bazından ayarlanıyor fiyat ondan yüksek) maması diğer giderleri derken beni zorlar. Büyükşehire başvurursa ki bunu yapmıyor çünkü ondan haz etmiyor :) Büyükşehir zaten almaz gelir görür Bana da Bilgi verir ve gider almaz. Ama ilçe belediye ne yapar kestiremiyorum. Tanımıyorum o başkanı. Tutumunu bilmiyorum. Yeni göreve geldi.
Bu dünyayı sadece kendileri için yaratıldı sanan insanlardan nefret ediyorum.O pisliğe dikkat edin zehirlemesin hayvancıklarıBazılarınıza büyük bir sorun olmayabilir ama ben günlerdir doğru düzgün uyku uyuyamıyorum gerçekten çok gergin ve sinirliyim.
konu şu ki; mahallemizin kapı kapı gezerek oy dilendiği muhtarı sokakta baktığımız köpeklere takmış durumda. Ben beslediğim ve bahçemizde kulübeleri olan 3 tane köpek var. Sokak köpeği. Kısır,aşılı,küpeli ve 3 ayda bir mutlaka aşıları düzenli yapılan, hatta yaz aylarında hava uygunsa banyosunu bile kova kova sıcak sular taşıyıp, uyuza önlem amaçlı pirelere önlem amaçlı dünya para vererek aldığım şampuanlarla yıkıyorum.
havlama huyları yok. Genelde acıkınca ortaya çıkarlar ve sokağımızdan ayrılmazlar. Çoğu insan sever yemeseler bile yemek getirirler. Bahçeyi temiz tutarım artan yemekleri varsa alır atarım. Kasa kasa et alırım haşlarım, 15 kiloluk mamalardan alırım yani tam anlamıyla bir bakıma sahipler. Kimseye karışmaz, bizi görünce markete kadar gelir kapısında bekler bizimle geri eve dönerler vs vs. Bu kadar iyi bakılan bu kadar sahip çıkılan köpeklere toplaması için ilçe belediyeye başvurmuş. Bunun da videosunu çekmiş yayınlamış. Videoda aynen şöyle söylüyor. 5199 kanun elimizi kolumuzu bağlıyor başkanım bu köpekler sıkıntı.
Bu köpekler hariç başka köpekler de var elbette onların hepsi de kısır,küpeli. Başka ablalarım tarafından bakılıyor yaşam alanları büyük bir park mahallemizdeki ama benden bağımsız ben ilgilenemiyorum onlarla. Başka insanlar bakıyor onlara da. Neyse adamın bahsettiği hepsi. Ayrım yapmıyor. Ama dün akşam balkondayken arabayla karısıyla birlikte gelerek bahçedeki kulübelere baktıklarını gördüm. Ciddi anlamda hepsine takmış durumda. Biraz laf dalaşına girdim ama sonu nereye varacak bilmiyorum. Kafam çok karışık. Annem babam ben camın önünde nöbette bekliyoruz gece farketmeden gelir alırlarsa diye. O kadar da uysallar ki almaya gelseler ayaklarıyla binerler. Kısırlaştırmak için gönderdiğimde ekipler şaşırmıştı bunlar nasıl köpek diye kendileri bindi gitti. Uzun oldu ama bu konuda ne yapabilirim? Kınamadan, kırmadan, dökmeden yorum yazarsanız çok mutlu olurum ...
Müstakil değil apartmanda oturuyorum. Giriş katta evim. Bahçe katı gibi diyelim. Ama apartmandan yana bir sıkıntı yok. Onlar da yemek verir başlarını okşarlar. Bazıları da hiç karışmaz korkar ama zarar vermez. Kalmalarında senelerdir bir sıkıntı yok şikayet gelmedi. Kulübe gelirken de sıkıntı yaşamadık.
ama apartman yönetici kendisi kabul etti kulübeleri hatta nereye koyalım filan diye konuştuk öyle yerleştirdik. Şikayetçi olan yok nasıl kulübeleri alabilir ki? Ayrıca bundan bir kaç sene öncesine kadar tarım ve orman Bakanlığı ücretsiz kulübe veriyordu bahçelere koyun kışın diye bu sene kalkmış o yardım ama alan insanlar tanıyorum. Allahım nasıl olabilir böyle bir şey delireceğim. İfşa etmek konusunda kararsızım çünkü zehirlemesinden korkuyorum gece gelse ne yapabilirim ki sürekli nöbet halindeyiz ama bir yere kadar uykusuz kalabiliriz. Muhtar olmak için kapı kapı dolaştı zamanında. Bu işi cumhurbaşkanlığı filan sanıyor yani. İnsanlara azıcık terki verilince gerçek yüzleri ortaya çıkıyor ne üzücü.Bu durumu daha önce yaşadım, apartman bahçesi diğer komşular şikayetçi olmasa da ortak alan sayılıyor, belediye gelip ceza kesti ve kulübemi aldılar, büyükçe bir kulübem vardı kediler için. Hayvanların hepsine aşı karnesi çıkardım alamadılar ama sonra birer ikişer topladılar hepsini kimini kurtardım kimini kurtaramadım, karneli hayvanını salmasaydın dışarı biz bilemeyiz dediler. O dönem çok uğraştım belediye ile şikayet etmediğim yer kalmadı ama apartmanlarla ilgili kanunlar açık, ortak alanda tutamazsınız kulübeleri. Yaşadıklarımdan sonra gizli besleme yapmaya başladım, çünkü ben onlarla gerildikçe hayvanlara zarar verdiler, zehirlenenler de oldu. O yüzden inatlaşmak, sosyal medyada ifşa etmek gibi işlere girişmeyin, muhtarla iyi geçinin ve hayvanların dikkat çekmemesine çalışın
aparmanımızda her yerinde kamera var kaydediyor. Ama aldıktan sonra köpekleri o görüntüler ne işime yarar bilmiyorum. Alıp anında yok ederler hayvanları sonra istediğin yere git olan onlara olacak bende boşa vakit kaybedeceğim. Allahım ne zor durumdayım anlatamam.Adamı ifşa etmeniz suç olabilir. Önce onu öğrenin.
Ama ifsaya gerek yok
Tehdit edin.
O bahsettiğiniz videoyu yayinlayacaginizi söyleyin.
Apartmanın bir kenarına gizli kamera koyduğunuzu, köpekleri dikizlemeye geldiğinizi de o görüntülerle paylaşırım diyin.
Insan içine çıkamazsınız da diyin:)
Bir şey yapamaz merak etmeyin.
Kameralarımız var yönetici taktırmıştı. Ama onların varlığını biliyor mu gördü mü bilmiyorum caydırıcı olursa işime yarar.Kınayacak, kızacak olan insan yoktur. Varsa da insan değildir. Siz yalandan bir kamera taksanız bahçe girişine. Belki cesaret edemez...