• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mağazada ve İnternette satılan parfümler arasındaki fark!!

Şimdi şöyle de bir durum var. Sevil parfümeriden 2 tane parfüm aldım 1i bay biri bayan. İkisi de maalesef kalıcı değil.
Ama bir siteden tester diye satılan parfümlerden aldım, ne olur ne olmaz diyerek sadece kıyafete sıkıyorum; onun kokusu inanılmaz kalıcı.
Yine Sevil'den tester denedim, 2 gün kaldı kolumda. Bir daha o parfümü almayı düşünüyorum. Eğer testerı 2 günken, aldığım parfüm daha az kalır ise testerları daha kalıcı yaptıklarını düşünmem kendi açımdan kesinleşecek.

Aynen kuzum MasumCa MasumCa internetten burberry classic sipariş etmişti mesela ürün kodunuda beraber sorgulatmıştık hatta orjinaldide ama sırf kalıcı olmadığı için satmıştı parfümünü.. demekki kalıcı olmamasınında bi sebebi varmış :)
Bende mizudan almıştım burberry classicimi.. Ama cok kalıcıydı benımkisi. o_O Ayrıca benım mizudan aldığım bütün parfümler şaşırtıcı bir şekilde aşırı kalıcılar.. Lancome la vie est belle mesela daha kapağını açar açmaz odaya yayılıyor kokusu. Veya JPG Classique edp bi sıkıyorum 5-6 saat götürüyor beni.

Şimdi şöyle de bir durum var. Sevil parfümeriden 2 tane parfüm aldım 1i bay biri bayan. İkisi de maalesef kalıcı değil.
Ama bir siteden tester diye satılan parfümlerden aldım, ne olur ne olmaz diyerek sadece kıyafete sıkıyorum; onun kokusu inanılmaz kalıcı.
Yine Sevil'den tester denedim, 2 gün kaldı kolumda. Bir daha o parfümü almayı düşünüyorum. Eğer testerı 2 günken, aldığım parfüm daha az kalır ise testerları daha kalıcı yaptıklarını düşünmem kendi açımdan kesinleşecek.
Testerları nereden alıyorsun canım? Ben parfümleri mizu'dan alıyorum ama mağazalara koklamak için girmekten nefret ediyorum. Şöyle bi tester sürüsü almak istiyorum. Hatta kağıt üstünde bile olsa olur. Nereden bulabilirim böyle tester internette? o_O

Testerları nereden alıyorsun canım? Ben parfümleri mizu'dan alıyorum ama mağazalara koklamak için girmekten nefret ediyorum. Şöyle bi tester sürüsü almak istiyorum. Hatta kağıt üstünde bile olsa olur. Nereden bulabilirim böyle tester internette? o_O
Ben alıcı yorumlarını okuyarak sahibinden.comdaki bir satıcıdan almıştım. Orada öne çıkan 2 satıcı vardı o zaman, bir tanesi çok laçka geldi gözüme, ürünlerin fotolarını da beğenmedim; diğerinden aldım. Eşime 2 kendime 1 tane aldım. Eşime aldığımın 1i ni beğenmedim çünkü kokuyu bilmeden almıştım. Diğer 2si hem bildiğim kokulardı hem de güzeldi. Ama eşimin kullandıklarından çok benim kullandığım çok kalıcı. Hani tenle alakalı desem tenime sıkmıyorum. Anlayamadım.

Bir de aldıklarım küçük şişe değil, normal parfüm boyunda.

Ben alıcı yorumlarını okuyarak sahibinden.comdaki bir satıcıdan almıştım. Orada öne çıkan 2 satıcı vardı o zaman, bir tanesi çok laçka geldi gözüme, ürünlerin fotolarını da beğenmedim; diğerinden aldım. Eşime 2 kendime 1 tane aldım. Eşime aldığımın 1i ni beğenmedim çünkü kokuyu bilmeden almıştım. Diğer 2si hem bildiğim kokulardı hem de güzeldi. Ama eşimin kullandıklarından çok benim kullandığım çok kalıcı. Hani tenle alakalı desem tenime sıkmıyorum. Anlayamadım.

Bir de aldıklarım küçük şişe değil, normal parfüm boyunda.
Hımm ben parfum gibi değil sadece koklamalık tester arıyorum ama yok herhalde öyle şeyler. Mağazada parfüm koklayamama fobim var. Çalışanlar üstüme Üstüme gelince kaçmadan edemiyorum.

Hmm, sahibinden.com'da hangi satıcı acaba? Hepsine güven olmuyo, şüpheyle yaklaşıyorum.. Ben de şu anda orijinal tester arayışındayım, sen peki ne kadara almıştın cnm? Orijinal testerlar pahalı oluyomuş diye duydum.

Bende mizudan almıştım burberry classicimi.. Ama cok kalıcıydı benımkisi. o_O Ayrıca benım mizudan aldığım bütün parfümler şaşırtıcı bir şekilde aşırı kalıcılar.. Lancome la vie est belle mesela daha kapağını açar açmaz odaya yayılıyor kokusu. Veya JPG Classique edp bi sıkıyorum 5-6 saat götürüyor beni.
Ben de şimdiye kadar hep mizudan aldım cnm, ama sorun benim tenimde mi yoksa burnumda mı bilmiyorum :D Davidoff Cool Water'ı uçucu bi koku olarak bildiğim halde, içlerinde en kalıcısı çıktı :D Bunun dışında Chopard Wish ve CK Euphoria aldım ama bi saat sonra falan kokuyu hiç almıyodum. Özellikle kokladığımda alt notalar kokuyodu sadece..

al fıstığımm al da 1. kalite değilde 2. kalite parfüm olduğunu bilerek al :KK60:
kalıcı olmayabiliyor bu yüzden orjinal olmadığı gibi bi şüpheye düşüyoruz ister istemez orjinal ürünler fakat 2. kalite olan parfümlermiş :KK19:
O zaman paraya kiycaz mi nurayim illa:)) bebiş napiyo kizzz

Doğrudur kuzum ben mizudan hiç parfüm almadım MasumCa MasumCa 'da mizudan almıştı sanırım bu senenin başlarıydı diye biliyorum daha yani sayılır :) hiç kalıcı değil diyordu morali bozuluyordu kalıcı olmadığı için.. Sen şanslısın demekki kuzum :))
Bende missperadan yılbaşı indirimi kampanyası vs. yararlanarak almıştım burberry the beat'i :)) benimde kalıcı olmaması gibi problemim olmadı gayetde memnun kaldım severek kullandım şahsen :KK19:

Bildigim kadarıyla nette satılanların son kullanım tarihleri az kaldığı ve tabii ki çok cüzi maliyetleri olduğu için fiyatları ucuz ama sizin yazdığınızda mantıklı .

2014 temmuz ayında mizudan jasmin noir almıştım.
Üretim tarihi 2014tü. Birkaç ay olmuştu.
Genellemeniz doğru değil.

hangi siteden alıyosunuz trendyol dan almıştım hiç kalıcı değildi bidaha bulaşmadım zaten

Siyah şişe olan jasmin noir mi almıştınız? Biri daha yazmış forumda şeffaf olan şişeyi almış ve kalıcı bulmamış. O yüzden sordum.
Ben ilk sephorada denediğim zaman koku yarım saat bile dayanmadı tenimde.
Beyaz ve kuru bir cildim var. Tene sıktığımda daha sık yeniliyordum bu yüzden.
Ama sonra anladım ki ben alamıyormuşum kokuyu. Aslında ertesi güne bile kalıyormuş. Annem söylemişti. Etrafımdaki insanlar genelde yorum yapmıyor. Yani biz kalıcılık konusunda yanılabiliriz. Kıyafette çok daha uzun kalır her koku. Bunu unutmamak lazım.
Mizudan almıştım her zamanki gibi.

Ben de şimdiye kadar hep mizudan aldım cnm, ama sorun benim tenimde mi yoksa burnumda mı bilmiyorum :KK70: Davidoff Cool Water'ı uçucu bi koku olarak bildiğim halde, içlerinde en kalıcısı çıktı :KK70: Bunun dışında Chopard Wish ve CK Euphoria aldım ama bi saat sonra falan kokuyu hiç almıyodum. Özellikle kokladığımda alt notalar kokuyodu sadece..
Chopard wish free shopta denemiştim bende yarım saat bile durmamıştı koku:) Ck euphoria zaten kalıcı bi koku değil calvinin kokuları sonucta .. Bide burnun alışıyordur zamanla ama o chopard wishi free shopta denediğimde bende 30 dk falan durmustu bende cok sasırmıştım. Oysa kokusunu cok begenmiştim alacaktım.

Chopard wish free shopta denemiştim bende yarım saat bile durmamıştı koku:) Ck euphoria zaten kalıcı bi koku değil calvinin kokuları sonucta .. Bide burnun alışıyordur zamanla ama o chopard wishi free shopta denediğimde bende 30 dk falan durmustu bende cok sasırmıştım. Oysa kokusunu cok begenmiştim alacaktım.
Doğrudur cnm haklı olabilirsin, ben de öyle duydum kalıcılıkları konusunda. Ama yine de bi şüpheyle yaklaştım ne biliyim, bir de insanın burnu alışıyo, onun da etkisi var tabii ki :)

Kızlar bir de sizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum, naçizane bilgilerim doğrultusunda :)
Aslında mesleğim gereği bu sadece benim bi öngörüm :)
Parfümlerin üretim tarihi konusunda hep bir kaygıya düşüyoruz. Çok eski üretim olduğunda bayatladığını düşünüyoruz. Ama benim fikrim; paketin ambalajı açılmadığı sürece, parfümdeki esans veya diğer bileşenler uçmayacağı ve havayla temas etmeyeceği için aslında parfümün bozulmayacağı ve bayatlamayacağı yönünde.. Burada 3 yıl olarak bahsedilen tahminimce açıldıktan sonra yani havayla temas ettikten sonraki kullanım süresi..
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Siz bu konuda ne düşünüyosunuz acaba? :):)

Kızlar bir de sizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum, naçizane bilgilerim doğrultusunda :)
Aslında mesleğim gereği bu sadece benim bi öngörüm :)
Parfümlerin üretim tarihi konusunda hep bir kaygıya düşüyoruz. Çok eski üretim olduğunda bayatladığını düşünüyoruz. Ama benim fikrim; paketin ambalajı açılmadığı sürece, parfümdeki esans veya diğer bileşenler uçmayacağı ve havayla temas etmeyeceği için aslında parfümün bozulmayacağı ve bayatlamayacağı yönünde.. Burada 3 yıl olarak bahsedilen tahminimce açıldıktan sonra yani havayla temas ettikten sonraki kullanım süresi..
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Siz bu konuda ne düşünüyosunuz acaba? :):)
Bende kesinlikle senin gibi düşünüyorum :KK66:
Açıldıktan sonra rahat 3 yıl ömrü varmış parfümlerin tam olarak nerde okudum hiiç bilmiyorum aklımda böyle kalmış benim de :)
zaten 3 sene sürmüyor bi parfümü kullanmak en fazla 2 sene dayanır belki oda ayda 1 kullanımla olur :)))
benim gibi günde 1 pıs sıkılıyorsa parfüm oda yani 1 sene anca gider :)))

Back