• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mağazada ve İnternette satılan parfümler arasındaki fark!!

öyle bir şey yok mantıklı da değil bunun bir kaç sebebi olabilir ayrıca parfümden parfüme değişir özellikle yeni çıkan parfümler satılıyorsa sahte olma ihtimali çok zayıf aynı internet sitesi sahte parfümde satabilir veya satılmayan stoklama koşulları yetersiz parfümler olabilir tüm bunlar ihtimal dahilindedir yani tek sebebe bağlayamayız çünkü bu tür internet siteleri aynı tedarikçiden satın almıyor olabilir Ben daha önce bu konu hakkında fiili olarak deneyimlerim oldu ama emin olamadım kalıcılık ve koku güzelliği sanki aynı değildi ama emin olamadım emin olmak için kenzo intense adlı parfümü deneyeceğim deneyimimi paylaşacağım. bu kesin sonuca ulaşmamı sağlayacak ama her parfüm için geçerli olmayabilir çünkü kenzo intensenin daha sahtesi veya tester adı altına satılan sahtesi yok. boyner ykm gibi mağazalarda satılan parfümler hem orjinaldir hemde rafta fazla bekletilen parfümler değil dikkatimi çeken bir şey daha oldu aynı seri numaraya sahip parfümler benzer fiyatlara satılması idi çünkü sevil parfüm ile ykm de satılan aynı parfümün seri numaralar ve fiyatları aynı markafoni mizu gibi internet sitelerde satılan daha ucuz olan aynı parfümün seri numaraları da pahalı satılandan farklı ama ucuz satılan sitedekilerle aynı olması ne anlama geliyor daha tam anlayamadım. üretim tarihi ile alakalı olabilir diye düşündüm bir hafta içinde büyük ihtimal deneyip göreceğim.
Valla acayip kafa karistiran konular bunlar pek fazla kafa yormuyorum artik..

Ben 1 ay önce mizudan yves saint laurent black opium almıştım ve l'oreal paris etiketi vardı üzerinde. Parfümde yenıydı baya hatta..

Bende internete guvenemedim. Mağazaya sorduğumda parfüm 300 tl ama nette 100 tl ye satılıyor. Kokuyu bilmeden almak mantıksız geldi.
Mesela lolita lempicka 'yi araştırdım bi ara ben tatlı kokular sevdiğim için. Ama yorumlar çok kötüydü anason gibi raki gibi diyenler vardı ama tene yakisirsa çok güzel pamuk şekeri gibi kokuyormus :) burda mağazaya gittim kokusunu denedim ve sonuç harika oldu mis gibi koku oluştu hemen aldım :)
Denemeden almayın derim ben çünkü tenden tene değişiyor kokular.

ARKADAŞLAR KENDİMCE ARAŞTIRMA YAPTIM DENEYİMİMİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM
İnternet sitelerinden( Trendyol, markafoni mizu gibi siteler) alınan ucuz parfüm ile satış mağazasından (Boyner, YKM, Sevil ) alınan orijinal parfüm arasında fark olup olmadığını anlamak için çeşitli denemelerde bulundum denemelerimde çeşitli parfümler kullandım son olarak Kenzo Intense denedim bunu seçmemin nedeni taklidinin olmaması (açık parfümcüler bile bu parfümün taklidini yapamadıklarını itiraf ediyorlar) her ne kadar 2. Kalite parfümün olmadığına inansam da arada iki fark gördüm orijinal olan parfüm daha kalıcıdır kokusu daha yoğun tabi bunu anlamak baya zor çünkü koku aynı her şey aynı sadece kalıcılık olarak çok az fark var ama daha ucuza satılan parfümler ise daha çabuk fark edildiğini gördüm bunu sebebini kendimce düşündüm ama kesin bilgi olmadığından paylaşamıyorum. seri numaraları da ucuz sitelerde satılanlar aynı. işin ilginç tarafı pahalı satılanlarında seri numaraları aynı fakat ucuz satılanlardan farklı ama Boyner, YKM, Sevil mağazalarda ki parfümlerin seri numaraları aynı, yani seri numara farkı da var sadece http://www.derinmor.com/ da satılan parfümler hem ucuz sitelerdeki seri numaralar var hem de pahalı parfüm seri numaraları olduğunu gördüm ucuz parfüm seri numaralı parfümler diğer yabancı sitelerde de satıldığını gördüm (http://www.ecscottgroup.com/items/888066048538 http://www.ebay.com/itm/Tom-Ford-Black-Orchid-EDT-Spray-100ml-3-4oz-/262208328062 ) ayrıca aynı seri numara taşıyan ve derinmorda daha ucuza satılan parfüm linkide yazıyorum (http://www.sevil.com.tr/kenzo-leau-par-kenzo-intense-pour-homme-edt-100-ml.html http://www.derinmor.com/kenzo-l-eau-par-kenzo-pour-homme-intense-edt-mag-14183082000 http://www.tekinacar.com.tr/shop/er...enzo-intense-pour-homme-edt-100ml_237725.aspx derinmor internet sitesinde seri numarası ucuz parfüm satan internet siteleri ile aynı olanda var pahalı satılan sitelerdeki aynı seri numarayı taşıyanda var bu bir stratejik hata mı veya bu ayrıntıyı dikkat etmemelerinden kaynaklanıyor mu onu da çözemedim. Benden bu kadar

Ayrıca tester diye ucuza satılan bire bir kopya parfümlere de değinmeden geçemeyeceğim o tür parfümler %100 sahtedir ama kokuları aynı hatta daha kalıcı olanlar bile var fakat tat farkı var herkes anlamayabilir çok yoğun kullandığında baş ağrısı yapabilir bu tür parfümler kullanırken tene sıkılmasını tavsiye etmiyorum fiyatları çok ucuz olmasına rağmen bir çoğunun kokusu ve kalıcılığı orijinal ile bire bir aynı olabiliyor.

Arkadaslar tester diye satilan ne udugu belirsiz siteleri ayri tutarak bir deneyim paylasmak istiyorum:
Gecen yaz lancome tresor in love denemis ve begenmistim. Gun boyunca ustumde koklamistim. Sonra trendyoldan satin aldim. Kontrolumde 2015 uretimiydi. Kabi da kaliteliydi. Defalarca ustumde denedim. Ve magazada sikilan parfumle ayni kokuda ayni zamanda ayni ten yakinligindaydi.
Sonra denemeden misspera dan chanel chance edt aldim. Kokunun silaj ve kaliciliginin abartilmasindan dolayi acaba dedim ve sevilde calisan arkadasima goturdum. Bakti kullandi vs, orjinal dedi. Ben kis ayinda edtnin silajindan hic tatmin olmadigim icin sonra bir de edp sini ve bu kez sevilden aldim. Kontrol ettim 2016 uretimi. Ikisini defalarca kiyasladim ve aralarinda ucurum yoktu. Kesin emin oldum ku magazadan edt de alsam boyle olacakti.
Suna eminim. Sicak ortamda saklanan parfumler rafta da eskir. Ama boyle bir parfum edinmenin internetle magazayla alakali oldugunu sanmiyorum. Kesinlikle sansa kalmis bence.
Yine bir ornek. Markafoniden aldigim chloe signature 30 ml parfumum 1 yilda ancak yarilandi cunku masallah gunboyu temimden cikmiyo kokusu bozulmuyo vs. Orjinal olduguna ve kalitesinin iyi olduguna eminim. Yine beraberinde olduğum dkny be delicious. Sacima sikinca gunboyu arkamdan kokuyor.
Ha parfumeriler karalama politikasi yapiyor ister istemez bence. Yoksa batarlar. E fiyatlari indirsinler diyecek olursaniz onun ayrintisini bilemem.

Back