• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Madenin yetkililerinden kahreden itiraf!

İşte buna bende bir türlü anlam veremiyorum İpek.
Yasaların herkese eşit davranması gerekirken bazıları görmezden geliniyor.
Bu da aslında ne kadar adaletli olunduğunu ortaya koyuyor.
En fazla 3 sene yatar tonla para cezası öder çıkarlar. 300 kişinin ömrünnü çaldılar onlardan gidecek olan 3 yıl en fazla.
Baksana savunması bile hazır zorunluluk yok.
Yasalardaki bu boşluklar doldurulmazsa adalet asla tecelli etmez.
Ama bence bu adamların hukuk ile değil vicdanlarla yargılanmaları gerekiyor.

Arkan sağlamsa,birde hükümete yakınsan tamamdır..
Belkşpde göstermelikl hapis yatar çıkarlar bellimi olur..

İşte buna bende bir türlü anlam veremiyorum İpek.
Yasaların herkese eşit davranması gerekirken bazıları görmezden geliniyor.
Bu da aslında ne kadar adaletli olunduğunu ortaya koyuyor.
En fazla 3 sene yatar tonla para cezası öder çıkarlar. 300 kişinin ömrünnü çaldılar onlardan gidecek olan 3 yıl en fazla.
Baksana savunması bile hazır zorunluluk yok.
Yasalardaki bu boşluklar doldurulmazsa adalet asla tecelli etmez.
Ama bence bu adamların hukuk ile değil vicdanlarla yargılanmaları gerekiyor.

Sanmıyorum ya onun telafisi yok…hiç yok hem de.
Bir kere patron olmak farklı bir fıtrat işi. Ben bir patronun ağzından bire bir şu cümleyi duydum bir kere. İşletmenin durumu hakkında konuşulurken “en büyük masraf maaşlar”:53::53:
Ne yani insanlar boşuna mı çalışıyor?
O zaman sen kazan diye kimse maaş almasın.
Patron kesimi bu mantalitede olursa vicdan beklemek saçmalık sanırım.

Aynı acıyı kendisi yaşayacaktıki görecekti o zaman,zorunlu mu değilmi anlayacaktı..
Şahsiyetsiz kişiliksiz bunlar..

kendi oğlu şirketimn ceo su ama basın toplantısına getirmedi baksana...bi konuda gazeteciler dedi ki,ama oğlunuz dün farklı söyledi;" oğlum mühendis değil bilmiyoru konuyu" ....
bilmeyen adama neden iş teslim başına koydun o zaman,başkalarının evlatlarının başını yesin diye mi??

kendi oğlu şirketimn ceo su ama basın toplantısına getirmedi baksana...bi konuda gazeteciler dedi ki,ama oğlunuz dün farklı söyledi;" oğlum mühendis değil bilmiyoru konuyu" ....
bilmeyen adama neden iş teslim başına koydun o zaman,başkalarının evlatlarının başını yesin diye mi??

Yesinler onun ceo oluşunu,madem bilmiyor konuyu niye o konuma getiriyon oğlunu,nasılda aklama yarışı içinde varya..

Bir kere patron olmak farklı bir fıtrat işi. Ben bir patronun ağzından bire bir şu cümleyi duydum bir kere. İşletmenin durumu hakkında konuşulurken “en büyük masraf maaşlar”:53::53:

bizim patron mühendis..meslektaşlarına da bayılır,mesela ben pazarlamacıyım ya,bana verdiği maaşı angarya görüyor,önemli olan ürettiğim mal der.kaliteliyse eşeği getirsen satar mantığıyla bakıyor...halbuki istersen dğnyanın en iyi malını üret ,iyi pazarlamacın yoksa satamazsın ki...
mesela burs verir işçi çocuklarına ama eskiden sadece mühendislik kazananlara verirdi..tabiii mezun olup kendi elemnı olacak ya...geçen yıl bir işçi çocuğu tıp kazandı,müdürler güç bela burs verdirdiler patrona:)

Ewet çoğu patron böyle malesef.
ben bi iş görüşmesine gitmiştim o dönemler nişanlıydım. Nişanlı olduğum ve bir kaç seneye çocuk sahibi olacağım düşüncesi ile beni işe almak istememişlerdi. Kendimi denemek amaçlı gittiğim bir görüşmeydi önemli değildi işe alıp almamaları ama duyduklarım karşısında şok geçirmiştim.
Cezalar ağır olmaz ise iş dünyası bu tarz şeylere çok musait.

bizim patron mühendis..meslektaşlarına da bayılır,mesela ben pazarlamacıyım ya,bana verdiği maaşı angarya görüyor,önemli olan ürettiğim mal der.kaliteliyse eşeği getirsen satar mantığıyla bakıyor...halbuki istersen dğnyanın en iyi malını üret ,iyi pazarlamacın yoksa satamazsın ki...
mesela burs verir işçi çocuklarına ama eskiden sadece mühendislik kazananlara verirdi..tabiii mezun olup kendi elemnı olacak ya...geçen yıl bir işçi çocuğu tıp kazandı,müdürler güç bela burs verdirdiler patrona:)

Bizim 3 patron var hepsi de ODTU mühendislik mezunu. Ama fark yok üretimci onun gözünde adam, diğerleri angarya maaş alıyor, boşuna ve fazlalık. Allahtan bu noktada az buçuk kurtarıyorum ama tepeden bakış açısı altında yeterli kalmıyor. En nihayetinde zengin ana babadan gelmedik. Üretimciler öyledir maalesef ben direk üretime bakmıyorum ama birebir üretim mühendisi olanlar kendilerini merkez görür. Fabrikanın beyni olarak görür. Demek bütün patronlar ve üretimciler benziyor birbirine:1:

Bu kadar aşağılık olacaklarını tahmin etmiyordum. Yasada zorunluluk yokmuş. O zorunlulugu koymayanin da sizin de Allah tes vakitte layiginizi versin bis de.görüp hiç ama hiç uzulmeyelim.

Bu aciklamalarin en en beni sasirtan ani işletmeye devam edegini aciklamasiydi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kafalarını yastığa koyunca nasıl uyuyorlar hiçmi vicdan yok ya gözünü doyuracak bir toprak sonunda küfür bunlara haram değil işte :47:

Ben hiç şaşırmadım hannesli. Utanma haysiyet vicdan vs erdemler kendilerinde olmadığı için devam etmelerine hiç şaşırmadim.

Büyüklerimiz ne der hep ! Kiminin duası kiminin bedduası ! Bu soma holding utanmadan işletmeye devam edeceklerini söylediler..O ölen madencilerin veballeri hep üzerlerinde olacak.. Ben ilahi adalete hep güvenirim :ssz:

Beni de en şaşırtmayan kısım buydu..
içinde milli servet var, para var.. neden devam etmesin ki..
ama bunu açıklamak için zaman çok erkendi. yani para hırsı bu kadar gözlerini sarıp sarmalamış ki nerede ne konuşulacak bilemez olmular.
koyun can derdinde kasap et derdinde.

Back