Madenci yakınlarına TOMA’lı müdahale!

Valla hiç öyle eylem yapamaz demeyin. Tanıdıklarım var bizzat gittiğini bildiğim ve kaybettiği yakınları da var. Ki bu insanlar Akpye oy verdiler. Hani Tgb li Izmirli falan değiller. Ayrıca eylem olsa ne olur? Ne bu tomali müdahale?

sen,ruhsuzların,acizlerin..satılmışların verdıgı tepkılerden bahsedıyorsun..

varya o eylemcilerin yakıp yıktığı ambulanslar bak nasıl işe yarıyomuş görmüş oldular en azından...
insanları sokağa döküp kışkırtanlar oturup dua etseler,dua etmeyi bilmiyolarsa yapılan dualara amin demiş olsalardı sokaklarda hala acımızı bahane edipte eylem yapılmazdı!!

İnsanlar daha nasıl seslerini duyurup, hesap sorsunlar. Ordan engelle, burdan yumrukla, şurdan gazla derken yaşamayalım da. Yük oluyoruz sanırım biz bu Başbakan'a. Bir Suriye'li bir Mısır'lı olmadığımız için bukadar değersisiz zaar..

Cani yanmis insan, asil o bagirir, isyan eder sesini duyurur...
Provakoterler ogretmen evlerini basan, bolgeye gelen avukatlara saldiranlardir...
Karistirmayalim...

TGB ile ilgili tek bir kelimemin olmadığı aşikar. kendilerine herhangi bir sempatim yoktur. burada sizin insanların acılarını yaşama şekli hakkındaki yargınız dikkatimi çekti.

"Ölüm acisi yasayan kisiler sokaga cikipta eylem yapamaz" cümlenizden yola çıkarak sorduğum bir soruydu, bir yere çekmedim. ölümün olduğu yerde yaşanan acının dışa vurumunun sorgulaması olmaz. kimi dizini döver, kimi sokağa çıkar eylem yapar. bunu sorgulamak, bu konuda "öyle yapamaz böyle yapamaz" diye ahkam kesmek hiçbirimizin haddi değil.

İnsanların dua etmediklerini nerden biliyorsunuz ? Her konuşmaya, her yürüyüşe, her eyleme ( ki insanların yasal haklarıdır bu) TOMA veya biber gazı ile cevap verirlerse kaos çıkar. Bir kere sadece bir kere müdahale etmeden izin verseler de öyle izlesek olacak olayları. Bende İstanbul'da yaşıyorum. Bulunduğum ilçede okada yürüyüşe katıldım. Birkere kırmadık, dökmedik, bir mala zarar vermedik. Şiddetle bir karışılık görmedik. Yıkıp, yakmadan bitirdik. Haberiniz oldu mu? Hayır !! Demek ki insanları kışkırtmayacaklar, orantısız güç ile karşılık vermeyecekler.

ekmegımı,kömürümü,makarnamı,pirincimi o verıyor..

soyum sopum,atam babam,kardeşim evladım ölmüş çokmu!

feda olsun derim!! ekmek arası yumruğumu yerken..

Son düzenleme:
Zaten polisin karsilik verdikleri yakip yikanlar hanimefendi!

Polis tutupta " yandim Allah im, gitti canim Allah im " diye agit yakip feryat edenlere aglamayacaksin demiyor!!!

Ayirt edin artik ikisini..

Siz kalkip "polis Soma daki madencilerin yakinlarina saldiriyor " falann derseniz bu yalandir!

Plis Soma daki acili halkin acisini kullanmak isteyen provakatörlere gecit vermiyor.

Ayrica bu provakatörler o kadar asagilik ki, orada aci ceken yüregi yanan insanlara saygilarida yok, birde bunlarin yakip yikmasi, kaosu ile urasacaklar..

polis bu kadar hassas davranırken,senın o boşbakanın napıyor?

ölüye yakınlarına saygı dıyorsun,gıdıp yumrukluyorsun!

aahh pardon oda provakatördür şincik!

polis bu kadar hassas davranırken,senın o boşbakanın napıyor?

ölüye yakınlarına saygı dıyorsun,gıdıp yumrukluyorsun!

aahh pardon oda provakatördür şincik!

valla bence başbakanın ekmeğine yağ sürüyorlar böle devam etsinler bence . zorla diyorlar ki seni cumhurbaşkanı yapacağız. bunlar akıllanmaz bakın görün

Ben Başbakan'ın yumrukladığı gencin ya da Bakanlık Müşaviri'nin tekmelediği gencin devlet malına zarar verdiğini, yakıp yıktığını görmedim. Demekki sadece yakıp yıkana karşılık vermiyorlarmış. Soma'da feryat edenlere ağlamayacaksın demiyorlarmış öyle mi? Onun için Cumhurbaşkan'ı gittiğinde insanlar susturuldu. Acılarını fazla sesli yaşamaları engellendi. Her defasında sizin yazdıklarınızı okumadan geçeceğim diyorum. Ama sonra dilsiz şeytan olmaktan Allah korusun diyerek yine cevap vermek zorunda kalıyorum. Ama elimden geleni yaptım. Size laf anlatacağım diye ban yedim. Size ithafen son yorumum bu. Ben sizin fikrinizin değişmeyeceğini zaten biliyorum ama en azından biraz daha insaflı yaklaşırsınız diye düşünmüştüm. Fazla iyi niyetliyim demekki.

Hala yakıp yıkanlar deniliyor..Yine nereyi yakıp yıkmışlar bu tererüsler?

Dün izmirde kimse bir şeyi yakıp yıkmıyordu ama tomalar her zaman ki gibi insanlara saldırdı. Kendinizi kandırmayı bırakın.
Bu yalan dolanlara kendinizi öyle bir inandırmışsınız ki gözünüz başka bir şeyi görmüyor.

Halka düşman bir devlet olduk..Çünkü Türk halkına düşman, kendisine karşı olan en ufak bir şeye tahammülü olmayan, hiç bir cana ve acıya saygı duymayan biri tarafından yönetiliyoruz.

Ayni seyleri evirip cevirip ortayami getireceksiniz?
Basbakanin oradaki davranisini burada coook uzun uzun konustuk gidin oradan okuyun..

O kisi provakatör müdür degil midir on uda kisiden dinleyin zira tv lere cikti ve " cok fazla provakatör vardi, ortami cok gerdiler, provakatörlere uyduk, basbakanda bana vurmadi, sadece dokundu" dedi..

Sakin tehdit edilmistir deyip güldürmeyin cünkü ilk soruldugunda "tokat falan atmadi" dedi sonra ciktiginda " ufak dokundu" dedi.
Bu ülkede AKP aleyhine konusacak bir kisi tehdit degil olsa olsa ödüle bogulur.
Basbakan yada AKP tehditle isini hallediyor olsaydi kendisine "dikdatör, pislik, Senin tenzile anan ..O..spu, gebereceksin mezarina türükerecegiz" diyenleri hzallederdi..
Yani sözkonusu Basbakan ise herkes agzina geleni söylüyor zaten..

Kızlar hala daha ısrarla eylem yapmayın,oturun evde dua edin diyen insanlara sorum şu:
Madem her şey dua ile oluyor bana en çok Müslüman'ı içinde barındıran Afrika ve Arap ülkelerinin halini bir açıklayın.Kızlar artık anlayın şunu duayla,okuma üflemeyle,kaderle kısmetle bu işler yürümez.Siz gider sesinizi çıkarırsınız oradaki insanlara yanlarında olduğunuzu,ölen insanların acısını sizin de duyduğunuzu hissedersiniz sonra eve gidince duanızı edersiniz,Yasin'inizi okursunuz.O ölen insanlara Fatiha her zaman okunur ölülerin acelesi olmaz ama bu olayın üstü kapanmadan insanların tepkilerini koyması,maden şirketlerinin ve bilimum işçi kazalarına karşı önlem almayan şirkete göz dağı verilmesi lazım.Şimdi çıkıp başbakan şirketin sahibini suçlasaydı,adaletin yerini bulacağını söyleseydi kader,kısmet boyun yazısı yerine diğer tüm şirketler 3.5 atar,yarından eksiklerini gidermeye başlarlardı.Valla siz önce işinizi yapın,sesinizi çıkarın sonra Allah'tan yardım bekleyin.Ne gelse başımıza kadercilikten geliyor.

Son düzenleme:
Sorunda o iste!7

Biz basbakan in yumrukladigi bir kisiyi görmedik!!

Ayrica AKP yi sevmeyen ama objektif olabilen kisilerde burada acikca söyledi " yumruklama yok ensesinden cekmis" diye..

Ama siz yumruklama bile görebiliyorsaniz zaten siz baya bir hayal gäörüyorsunuz!

Ayrica biz sunuda söyledik, Basbakan kisiyi ensesinden tutup cekiyor ve " ne kaciyorsun ulan hani istifa et diyordun" diyor, orada "israil dölü " lafi yok, orada yumruklama yok ama o kisi ölmüs annesine küfretse dahi Basbakan sakin olmaliydi " ya sabir " deyip sukunet icinde durmaliydi dedik..

Yani biz geercekleri konusuyoruz!!

Son düzenleme:

Hayır benim anlamadığım bu insanlar Mısır'da meydanlarda şiddete maruz kalan insanlara üzülüp, ağlıyor. Taaa buralardan onların hakları için konuşuyorlar, ağlıyorlar, dua ediyorlar. Ama bizim halkımız sokağa çıktı mı kötü oluyor. Çıkmayacak oturacak. Sadece bu bile ne kadar yanlı olduklarını belli ediyor.

"halkına zulmeden bir diktatör, bizim dostumuz olamaz." demişti başbakan vakti zamanında, esad için. ironiye gel.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…