maddi yardim edeceksiniz ilk önce kime yardim ederdiniz?

Emine

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
1.598
13
48
hepinize iyi aksamlar:1hug:

evet hanimlar,elinizde yardim etmek icin imkaniniz varsa....
ilk önce kime veya ilk önce nereye yardim ederdiniz......
benim olsa ilk önce burada tanidigim bir kac arkadas var onlara yardim ederdim....
sonrada Allah büyüktür....devami gelir insaallah

o anki koşullara bağlı ama öncelik ailem için tabiki,daha sonra sevdiğim bana değer veren iyi ve kötü günümde yanımda olan insanlara ve ihtiyacı olan eğitim,sağlık v.s gibi konularda gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlara elimden geldiği kadar destek olmaya çalışırdım...

öyle bi imkanım olsaydı kimsesiz çocuklara
yardım ederdim inşallah allah nasip eder kendi ayaklarımın üstünde durduğumda
bi yardımım dokunur yavrucaklara:emir_bebek:

insaallah kizlar istediginiz gibi olur...ve yardim edebilirsiniz...::))

Maddi yardim konusunda soyle bir hadis duymustum;eger yardim etmek istiyorsaniz size en yakinda duran ve gozunuzun eristigi yerdeki kimseleri oncelige alin,herkes once yakinindakini kollarsa,gozetirse yardimlar gercekten dogru yere ulasmis olur bence,yakinindaki derken tabiiki muhtac olanlari kastediyorum,geliri olmayan yada cok az olan yetimler,dul kadinlar,yasli insanlar,cok fakir aileler var,sokakta yasayan evsiz yasli insanlar var,engelli vatandaslar var calisamayan,bu turde insanlara yardim edebiliriz,cocugunu okutamayan aileler var,gururlarini kirip incitmeden bir yolunu bulup o cocuklarin egitimi icin birseyler yapabilirdim mesela ben kendi adima...

nedenini bilmiyorum ama ben en çok sokak kedilerine ve köpeklere acıyorum

yetimlere, sokakta yasayan insanlara, tedavisini yapamayan insanlara yardim etmek isterdim

kimsesiz yaşlı insanlar varya televizyonda sık sık görüyoruz kirayı ödeyemedikleri için vicdansız ev sahipleri dışarı atıyor çok üzülüyorum hiç dayanamamıyorum...
kimsesiz çocuklara bolca elimden geldiği kadar hediye verirdim. aç olanları doyururdumsenağlamasenağlama

benim o kadar cok imkanim olsa ilk önce kardeslerimde düskün varsa daha sonra akrabalarimda düskün varsa onlara yardimederdim sonrada cevremde tanidigim yada tanimadigim kim varsa cok yardim etmek isterdim.insallah allah birgün herkese böyle imkan verir en azindan yardim etmek isteyipte edemeyenlere bu imkani verir.

Öncelikle doğru konuşmak gerekirse çevremde tanıdığım sevdiğim yardıma muhtaç kişiler varsa onlara yardım ederdim..
:bbo:

allah öyle bir imkan verirse çocuk esirgeme kurumuna,huzur evine,löseve yardım etmeyi çok isterim...

bende burda görüp tanıdığım elimden geldiği kadar yardım ettiğim kişiler var ama daha çok yardım etmek isterdim onlara ve arasan çok bulursun öyle yardıma muhtaç insanları onlara yardım ederdim

keşke herkezin imkanı olsada yardıma muhtaç olan kişilere yardım ede bilsek ben hep bunu düşünürüm mesela bi yerlerden bana para düşsede keşke birilerine yardım etsem diye ama RABBİM vermiyor ne yapıyım.
bu konuyu daha önce diyanete danışıp sormuştum ordan öğrendiğim şeyleride sizlere anlatıyım 1 derece akraba yakın vs.. ye yardım etmek zaten ilk sırada gelir miş ondan sonra çevrenizde olan gerçekten muhtaç olan insanlara yardım etmek düşermiş .
ben kendi gözümle görmem lazım bazı insanlar malesef ki duygu sömürüsü yapıp yardım topluyorlar ama bi bakıyorsun ki evi var bankada parası var bu devirde artık kimseye güvenilmiyor malesef .benim şu an yakınımda bi tanıdığım var kocası yurt dışına kaçmış 2 çocukla ortada kalmış kirada büyük çocuğu okumaya çalışıyor küçüğü 2 yaşında hep onlar aklımda kendi çocuğuma bi şey alırken valla onun çocuğuna da alıyorum içim el vermiyor RABBİM yardım etsin ama çok gururlu bi bayan kabulda etmiyor ama bende çocuğuna yada büyük çocuğuna bi şeyler alıyorum ALLAH herkezin yardımlarını kabul etsin bu dünya geçici öbür taraf içinde bi şeyler yapmamız lazım biraz daha duyarlı olalım lütfenn.:eek:

ilk yardime decegim tabiki yakinlarimdir
ama en büyük hayalimden biri sudur eger bir gün cok param olursa parasi olmadigi icin tedavi olamayan bebek isteyen ailelere yardim ederdim gücümün yettigi kadar onlara destek olurdum simdide yardim ederdim ama daha kendi derdimize care bulamadikki

eger yakinlarimdan ihtiyaci olan yoksa ihtiyaci olan tum cocuklara yardim etmek isterim ins.a.s.

çocuk yetiştirme yurduna ve sokakta binlerce aç yatan insanlara yardım etmek isterdim.

babası olmayan çocuklara.. dışarda arkadaşları babası ile gezerken babası eve eli dolu gelirken onlar imrenerek onalra bakan küçük çocuklara neyim var ne yim yok veririm... :KK43:(

aileme, akrabalarıma
özellikle yetimlere ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım ederim.
kurum olarak da shçek ve mehmetçik vakfına yardım etmek isterim.

öksüz ve yetimlere ederimmm dul oluptaa çoluk çocukk başınaa kalmışş fakir insanlardaa olabilirr

ımkanım olsa afrıka ulkelerındekı cocuklara yardım edıcem onlara cok uzuluorum:KK43:((

X