Herkesin standartı düştü ne yazık ki . Benim 1 yaşında bebeğim var . Bildiğiniz stokçu oldum . Ben kendi yaptığım birkaç tasarruftan bahsedeyim, umarım işinize yarar.
1.Dolap uygulaması kullanmak : hem bebek kıyafetlerini , hem oyuncak vs sıfır almaktansa temiz 2. el alıyorum.(elektronik hariç ) enaz 3te 1 fiyatına geliyor. İkea oyun çadırı olmuş 270 TL ben uygulamadan 2. El 50 TL ye aldım.tertemiz vede . Uygulamada da hemen almıyorum. ihtiyacım olan ürünleri ara ara hep beğeniyorum , sonra ya satıcı kampanya yapıyor ya ben teklif yolluyorum onu kabul ediyorlar. Kendi kullanmadıklarımıda satıyorum oradan da bebeğin bireysel emekliliğine para aktarıyorum. Kızınızın ihtiyaçları için kesin bakın .ve satışta yapın.
2. Kesinlikle marketlerin %50 indirimlerinde stok yapıyorum. Yaz başında zamdan önce toplu peynir alıp ufak kalıplarda vakumlatmıştım. Bütün yaz peynir almadım. Labne peyniri almıştım %50 indirimden direkt buzluğa stokladım 8 paket.
3. Kuruyemiş artık kendimize alamıyoruz. Bebek için kıştan 5kg kabuklu ceviz almıştım. Oradan veriyorum.çok bereketli oluyor. Sizde cevizi uyguna bulunca öyle alırsanız gerçekten parça parça almaktan daha iyi oluyor.çok çeşit değil 1-2 çeşit yiyecek kızınız ama düzenli yiyecek. Arada çiğ kuruyemiş indirimi olursa ek alıyorum cevizin yanına.
4. Kızınızın sağlıklı beslenmesi için. İlikli kemik alıp kemik suyu yapacaksınız . Kasaplar hala uyguna veriyor. Buz kalıplarıyla dondurup buzluğa atacaksınız . Her yemeğine katın et tüketimi azalsa bile açığı oradan karşılayacaktır.
5. Muzu, avakadoyu indirim kovalayarak alıyorum. Muza 20tl den , avakadoya 8 TL den fazla vermedim bugüne kadar. (Bebek için tabiki :), kendim yemiyorum artık
)
6. Faturaları bende kısamıyorum artık, enson elektrikli çaycıdan ve kurutma makinemden ve ütüden feragat ettim ama yine 1000tl geldi fatura.
7. Deterjan, tuvalet kağıdı, havlu rulo, şampuan, piril, bulaşık Mak det. kasa arkası indirim gördükçe stokluyorum. 2 yıldır hiç bitmedi. Hep stokta vardı. Enson tuvalet kağıdı tanesi 3tl ye geliyorken yine stoğa ekledim.
8. Eti kasaptan aylık alıyorum. Migros vs çok pahalıya geliyor.
9. Büyük kalem bir ihtiyacımı hemen internette aratıyorum. Uygulamalarda beğeniyorum Trendyol, hepsi burada, akakçe , cimri vs .. bi süre bekliyorum . Kampanya vs olunca alıyorum. Uygulamalardan bildirim geliyor zaten fiyat düştü diye.
10. Bu kış için sağlam stok yaptım. Fiyatlar düşmedi pek ama her pazara gittiğimde 1er2şer kilo alıp buzluğa attım hep .Örneğin en son bu hafta barbunya kg 15tl ye buldum 3 kg aldım attım buzluğa
Aklıma gelenler bunlar Umarım yardımcı olabilmişimdir .