Başka hiçbir şeyin ateşi dusmezken emlagin ateşinin dusecegini pek ummuyorum. Anlamıyorum pek bu işlerden ama mantığım almıyor ... Gıda, elektrik, hammadde, doğalgaz...vs ucmuşken emlak nasıl düşecek? Niye düşecek? Umarım haklisinizdir ama ne bileyim, aklıma yatmıyor....
Şöyle örnek vereyim. Son konumda barınma sorunumu yazmıştım. Yakınımda bir ev buldum şartları bize çok uyuyor biraz zorlama hesap vs gidip bir görelim dedim. Cuma günü 800bin tl dediler. Sonra düşünmeye karar verdik aklımıza takılanlar oldu. Pazar aradı 785 dedi, bana cuma yarın görün karar verin isteyen var sahibi araba alacak dedi
Dün arayıp 765 dedi
Bugün sarı sitede 745 e düşmüş. Aradaki fark sadece 5 günde 55 bin
Krediler durdurulmuş. Bu ztn 1. Sebep
Piyasada hiç bir sektörde nakit yok. Bu ev tadilat görmüş e tabi karda koydu. Satıp yeni ev alacak ama alan yok. Araba alacak tikandi
Kiracili evler var örneğin kyk anlaşma yapmış 5 yıl dolmuş 5 yılı daha var. 1+0 500 bine satmaya çalışıyor kira 5 yil daha 1050 tl. Şimdi kim alır siz söyleyin? Zamanında 75bine satıldı onlar. Çok ihtiyaci varsa mecbur düşecek.
Merkezde gördüğüm kiracili evler neden emsaline göre düşmüş bazılarında fotoğraf bile yok. Parayı kullanan toprağa gömmez kredi yok parası olmayan kiraciyi duyan ztn yaraşmaz
Enflasyon uçuyor herkes ev kredisi kuş kadar kalacak diye başladı ama kalan kısım o kdr arttı ki denge şaştı. Buda bir sebep
Pandemi başında ne kdr dağıttılar ise şu an krediler o kdr kısıtlı
Gün ola hayrola bakalım neler yasayacagiz