- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
Herkese böyle mi bilmem ama kadın özellikle ev hanımıysa eşi de iyi bir konumdaysa genelde kocası ile beraber anılabiliyor.. kimi insanlar gerçi erkek iyi konumda olmasa bile kocasına daha çok saygı gösterilebiliyor, kadın o erkegin karısi degil de çocuguymus gibi davranılabiliyor.. misal bazen akşam dışarda geç gelsem( en fazla 11.00) bunu duyan bazı embesil komşu ev sahibi akraba bilimum muhatap olduklarım " kocanin haberi varmi, izin aldın mı, korkmuyor musun" vb saçma sorular sorabiliyor.. agzınin payıni aliyor ama insanin sinirini bozuyor bir kere.. sanki sen kocanın himayesinde olan, birşeyler için izin alman gereken, kocan ne isterse onu yapman gereken ufak bir çocukmuşsun gibi.. Size belki meraktan soruluyor da olabilir tabi ama kimisi de meslegını ögrenip size ona göre muamele yapabilmek icin soruyor olabilirler.. yada öylesine soruluyordur..Ya bunu merak ediyordum ben bu yuzden mi acaba. Kuafore gidiyorum eşiniz ne iş yapar? veterinere gidiyorum eşiniz ne iş yapar? doktora gidiyorum eşiniz ne iş yapar?
Ama her yerde boyle. Herkese mi boyle.