• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Aylık 5bin ile gıda, kıyafet zaruri harcamalarınız yani.
Faturanızı 1500 tuttuk her şeyiyle.
Keşke her hanede kişi başı 5 bin kalsa hanımefendi, ayda 15 bin kazanan iki kişilik ailede gıda dahil 10 bin olarak bu paraları kalmıyor.
Hanımefendi nolur zorlamayın artık rica ediyorum. Net 15 bin kira ödemeden iki kişi için borçlanmadan yaşamaya yeterli bir meblağ.

Bı yandan okumaya çalışıyor, bı yandan çalışıyorum babamin maaşı var sabah kalkıp işe ordan yetişebilirsem okula gidip okuldan sonra eve geliyorum ders çalışıyorum ama kardeşime bir kuruyemiş almak için borç sarmalında yüzmem gerekiyor. Hayata bak.
Karışık kuruyemis 170 lira olmus küçük bir şehirde olmama rağmen. Biz aldığımız her şeyin vergisini verelim ama bize vadedilen hayat kuruyemiş alırken 2 kere düşün olsun. Gerçekten bu mu lüks?
Bı kola iki cips alıp evde film izlemenin maliyeti 70 lira ya hu. El insaf.

Ben de evlilik hazırlığı sürecindeyim çocuk falan yok henüz ama evine eşya almak bile bu kadar zorken çocuklu aileleri düşünemiyorum.. kreşler olmuş minimum 3-5k. İstekleri de bitmiyor maşallah sanki az para alıyolarmış gibi. Yok meyve günü, yok pasta günü şu günü bu günü.

Herkes her şeyi istiyor da insanların bunu yapabilme imkanları azaldı kimse bunu düşünmüyor

sene 2018 en pahalı marka carters ama poposunda hayvan deseni var diye 79 TL ye takım almıştım. Şimdi 329 TL imiş.
Diş kaşıyıcı sophie almıştım üç çok pahalı diye annemden azar yemiştim 120 TL idi. Şu an ne kadar bakmaya kalbim dayanmaz zira en markasız dandik kaşıyıcı o paraya şu an
İlk çocuğa ben de öyle, her şeyi niyeyse carters gap mayoral falan alırdım ki iyisi olduğunu düşünmeden, sağlıklı olduğu kanısına vararak.
İkinci çocukta ki biliyorsun 1 sene sonra, zara hm organic seriye düştüm, şuan lcw pahalı geliyor😂
O sophie nin iki modelini de almıştım mesela, elde tutmalı ve direkt zürafa olan, hatırlıyorum 69 tl idi tanesi macrocenter da indirim vardı, frosch marka biberon deterjanı için oraya girdiğimde görmüştüm.

Biberonlarım için ayrı yıkama aletimle deterjanım vardı sosjsjsjs
Ayol ne lüksmüş😂

Hanımefendi nolur zorlamayın artık rica ediyorum. Net 15 bin kira ödemeden iki kişi için borçlanmadan yaşamaya yeterli bir meblağ.
Yalnız anlamadığınız bir husus var, konuya yazanların çoğunluğu evli ve çocuklu, ayrıca kira gideri olan kadınlar ve maalesef İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde şu an kiralar ortalama 5 liradan başlayıp 15 bin liraya kadar çıkıyor ki bu fiyatlar site içi olmayan müstakil apartman daireleri için geçerli.

E tamam o zaman, 15 bin tl maaş alan insanlar, eli yüzü düzgün bir tatil yapmak için yıllık 3 aylık gelirlerini 5 günlük tatile ayırırlar.
Böylece 9 aylık gelirlerini 12 ye bölerek, 135/12, aylık düzeylerini 11 e çekerler.
Rahatladınız mı şimdi?

İlk çocuğa ben de öyle, her şeyi niyeyse carters gap mayoral falan alırdım ki iyisi olduğunu düşünmeden, sağlıklı olduğu kanısına vararak.
İkinci çocukta ki biliyorsun 1 sene sonra, zara hm organic seriye düştüm, şuan lcw pahalı geliyor😂
O sophie nin iki modelini de almıştım mesela, elde tutmalı ve direkt zürafa olan, hatırlıyorum 69 tl idi tanesi macrocenter da indirim vardı, frosch marka biberon deterjanı için oraya girdiğimde görmüştüm.

Biberonlarım için ayrı yıkama aletimle deterjanım vardı sosjsjsjs
Ayol ne lüksmüş😂
Tabii canım o 120 liraya üçlğ set almışım sophie de lükse bak. Resmen şımarıkmışız 😂😂

Yalnız ağladığınız bir husus var, konuya yazanların çoğunluğu evli ve çocuklu, ayrıca kira gideri olan kadınlar ve maalesef İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde şu an kiralar ortalama 5 liradan başlayıp 15 bin liraya kadar çıkıyor ki bu fiyatlar site içi olmayan müstakil apartman daireleri için geçerli.
Sevgili Mune, o tartışmanın ilk çıktığı nokta
O dediğiniz rakamla kira fatura derdim olmadan tek başıma yaşıyorum ve tek olduğum halde zor geciniyorum, israf etmeye param kalmıyor.
Sigaram alkolüm yok şu hayatta iki zevkim vardı makyaj malzemeleri almak ve kahve . Bakın şu an ikisi de lüks derecesinde her zaman aldığım kahvenin muadili alabiliyorum yalnızca. Makyaj malzemesi deseniz yılbaşından beri 2 ruj aldım yalnızca. İse gitmesi gelmesi benzini, kitabı, yemeği derken içeriye girmiş buluyorum kendimi ay sonunda. Ki öyle luks bir harcamam aşırı bir alışverişim yok bile.
Bence siz yarı aç yarı tok kalmayı normalleştirmişsiniz. Azıcık bile keyif almaya çalışan insanı israfci ilan edeceginize hayat standartları neden böyle neden ben gönlümce bir şey alamıyorum diye bir düşünün
Bu üyenin mesajı. Kira fatura derdi olmadan bir insan tek başına 15 binle eksiye girmesi normal mi? ''Öyle lüks, aşırı bir alışverişim yok'' demesine rağmen. Bu normal değil konu buradan başladı. Yoksa istisna durumlar fazlasıyla var elbette.

Baget asıl. 30 tlye baget. Şu an aynısı indirimde 95 tl
ben siirt fıstığı çok severim.geçen yıla kadar iyi kötü alıyordum.ama artık ı ıhhh.200 gram aldım o da sadece çocuğa.39 tl idi.kendimse sadece 1 tane yedim.ama tabiii ne gerek var ona leblebi neyine yetmiyor diyenler olacaktır.o da pahalanmış yahuu. :KK45:

Sevgili Mune, o tartışmanın ilk çıktığı nokta

Bu üyenin mesajı. Kira fatura derdi olmadan bir insan tek başına 15 binle eksiye girmesi normal mi? ''Öyle lüks, aşırı bir alışverişim yok'' demesine rağmen. Bu normal değil konu buradan başladı. Yoksa istisna durumlar fazlasıyla var elbette.
Arkadaşım, senin lüks anlayışınla bizimki bir değil.
Pizza hambuger işte benzeri türevi yemek bana sıradan hatta dışarıda yemek değil.
Dışarıdaki yemekten kastımız mesela kuver ücreti olan restoranlar, sıradan pideci kebapçı hiç değil.
Kusura bakma yani, sen öyle doğdun büyüdün yaşıyorsun diye biz öyle değiliz, dışarıda aldığım bir kahve günlük rutinimden lükse girecek, bak bak😂
E karın doyurmak ne zaman lükse kaçacak acaba, onu da yarı aç kalkalıma gelir miyiz 3 senede?

ben siirt fıstığı çok severim.geçen yıla kadar iyi kötü alıyordum.am aartık ı ıhhh.200 gram aldım o da sadece çocuğa.39 tl idi.kendimse sadece 1 tane yedim.ama tabiii ne gerek var ona leblebi neyine yetmiyor diyenler olacaktır.o da pahalanmış yahuu. :KK45:
Leblebi falan boş işler bunlar… yap çocuğa bi kızartma ohhh sever de hem kaçmaz sofradan diyeceğim amaaa
Ayçiçek yağı meselesi var neyse aynı yağı 92 kere kullanırsın bişey olmaz, bol kızartma 92. yağda kızarır bol vitaminli yarasın miniğime🥹

Olamaz zaten hamileyim en yararlı balıkları tüketmeye çalışıyorum normalde haftada 2 olması gerekirken 2 haftada 1 yiyorum. Sen su iç yarabbi şükür de
Ya var ya, daha karninizdan çıkmadan lux yiyip veriyorsunuz omegayi veriyorsunuz fosforu bu çocuklara, sonra büyüyünce vay efendim makro ekonomi, vay efendim mikro ekonomi, vay efendim 4 işlem, vay efendim ben insan değil miyim...bid bid ötüyolar.... hâlbuki daha doğmadan daya bulguru, daya makarnayı bak, ileride nasıl mutlu yetişkinler oluyolar....

Leblebi falan boş işler bunlar… yap çocuğa bi kızartma ohhh sever de hem kaçmaz sofradan diyeceğim amaaa
Ayçiçek yağı meselesi var neyse aynı yağı 92 kere kullanırsın bişey olmaz, bol kızartma 92. yağda kızarır bol vitaminli yarasın miniğime🥹
soğan 9 tl patates 12 tl idi 10 a indi sevindik bahhhhh.yağsız kızartma yapan cihazımda yapayım dedim ı ıhhh.elektrik pahalı bu seferde.ekmek arası salça daha mantıklı. :KK45:

Bence gecinemiyoruz artık bişeyleri şikayet etmeden( yuh fiyata bak) alamıyoruz . Ama alıyoruz da cunku alısıyoruz zamların ilk gunu yapma etme diyoruz ertesi gün o fiyata da alısıyruz alıstırılıyoruz. Ama yaşam kalitemiz düştü yani o kafeler eglence mekanları o evlilik yıldonumlerini lüks mekanlarda kutlamaymıs bir yemekmiş tövbe bizde bitti o işler. Zaten kendimiz için keyfi alısverişlerde bitti soyle canım sıkkınken cıkardım alısveriş yapardım kendime gelene kadar şimdi trendyolmus falan kaldırdım bile uygulamaları zaten bişey almıyorum diye😆 oda esimin maası iyi ama şimdi onunda degeri yok borclara cocuga yetişelin derken..

Back