Merhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz
kafeler her yer dolu kısmının biraz şöyle olduğunu düşünüyorum:
biz nispeten genç nüfuslu bir ülkeyiz.
ve bu insanlar internete filan oldukça hakimler herkes geziyor tozuyor diye görüyorlar -evet gezen tozan bir giydiğini bir daha giymeyen bir kesim var. ama toplumun belki %2 3ü kadardır bunlar.
büyük çoğunluğun yapabildikleri şeyse çıkıp bir kafede oturmak. bir de eskiden yeni işe başlayan bir insan 15-20 maaşıyla araba alıyordu. 3-4 sene kısa ev alıyordu. şimdi araba hayal ev ütopya. zaten alamıycam yerim bari diyen bir genç nüfus türedi. o da işi varsa.
genç olmayan nüfus ise zamanında yatırımını yapmış misal ev almış kirasını yiyor...vs.
kısacası 80 milyon nüfus 10 milyon mülteci şu an 10 milyon da turist olsa ülkede 100 milyon insandan 7-8 milyonu dışarıda olsa her yer dolar. buna yapacak bir şey yok. bu ölçü olmasın size.
bebeğin masraflarını yazmışsınız bundan kısamayacağınız ortada.
arabanın benzin bakım vs. işleri ne kadar tutuyor?
kalanı nereye ne kadar harcıyorsunuz bir hesap yapın. atıyorum hamilelikte kilo aldınız eski kıyafetleriniz olmuyorsa mecbur alacaksınız yani. mutfak da belli düzeyde zorunlu harcama. bunun dışınnda nereye harcıyorsunuz kısılabilecek bir alan var mı bakmak lazım.
borcunuz ne borcu?
kira yok, bakıcı kreş de yokken dikkatli harcamayla 12 bin yeter ama dikkat dediğim kişiden kişiye değişir tabii.