• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Macro Denemelerim ....

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.327
En iyi cevaplar
2
69.481
1.623
101
480facce2202ca4d6518d982fc4e98c3.jpg

Sivrisineği hiç bu kadar yakından görme şansınız olmuş muydu ?

Canon EOS 50D / Canon 100mm f/2.8 USM Macro

ASA : 100, Diyafram : 4, Perde Hızı : 1/60

sivirisineği hiç okadar yakından görmemiştim. çok güzel harika bir fotoğraf çalışması olmuş... fakat ben keşke görmeseydim çok korkunçmuş yakından. şimdi yazları beni sinek ısırdığında bu görüntü gelecek aklıma:)))
arı asaletli görünüyormuş yakından yada ben severim arıları ondanmı gözüme asil göründü bilmiyorum.

çok başarılı fotoğraflar ama sivrisineği böyle görünce artık korkar olucam sanırım :)
demek ki o yüzden küçücük bişeymiş o böyle devasa bişey olsaymış amaan allahım :)
ama arı çok çok sevimli..

İlk resim makronun makrosu olmuş bence, harika doğrusu.,
Bende öğrencem bu işleri olmuyor böleee......:1no2:

ahh keske gormez olaydım o sivri sinegi yazın artık ben kacacam o benı kovalıyacak

Gerçekten harika.
Özellikle sivrisineği yakından tanımak oldukça mutlu etti beni.
Bundan sonra bir adım bile yaklaştırmam yanıma.
Ellerinize sağlık.

Aannnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :1shok:
Ben sivrisinek nedir bilmiyor muşum meğer
Bu bize yapılır mı ama Kazen Bey Abiii
Korkuunç gözüküyor, içim bi tuhaf oldu, ııııyk :bbo:

Ben bu konuyu nasıl kaçırmışım ya, arıyı biliyorum zaten de en kıskandığım karedir kendisi:P

Sivri sinek çok güzel de 100mm ile nasıl çektin abi ya helal ben hala tam olarak 70-300 mm yi kullanamıyorum sinirden kırıp atmazsam:(

Fotoğraflar süper ötei olmus.
Bende daha çiçek makrolarıyla uğrasıp duruyorum.
Kazen bir sey sorucam.
Amatörüm.Canon sx10 sence baslangıç için nasıl bir makina

Kazen bir sey sorucam.

Başlangıçta işin aslı makinanın ne olduğunun önemi olduğuna inanmıyorum. Zira önce kafada çekiyor arkadaşlar kareyi sonra bunu makinaya döküyorlar öncelikle ne çekmek istediğinize karar vereceksiniz. Makinanın Nikon 700 olsun ama kompozisyon veya farklı bir bakış veremiyorsanız hiçbir önemi yok. Denemeler için makinanız çok uygun zamanla makinayı değiştirirsiniz.

Aslında bu Fotograf bölümünü canlandırmayı çok istiyorum. Kısa kısa fotograf hakkında bilgiler biraz photoshop eğitimleri gibi bir seri buraya yazabilirim.

Geçen ay ilk karma sergiye katıldım ayrıca belirteyim

Başlangıçta işin aslı makinanın ne olduğunun önemi olduğuna inanmıyorum. Zira önce kafada çekiyor arkadaşlar kareyi sonra bunu makinaya döküyorlar öncelikle ne çekmek istediğinize karar vereceksiniz. Makinanın Nikon 700 olsun ama kompozisyon veya farklı bir bakış veremiyorsanız hiçbir önemi yok. Denemeler için makinanız çok uygun zamanla makinayı değiştirirsiniz.

Aannnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :1shok:
Ben sivrisinek nedir bilmiyor muşum meğer
Bu bize yapılır mı ama Kazen Bey Abiii
Korkuunç gözüküyor, içim bi tuhaf oldu, ııııyk :bbo:

Kazen bir sey sorucam.
hakikaten harika ama makinelerde benim aklımın almayacağı kadar harika olmalı (kullanım ve fiyat olarak bu yaşda sanırım o özellikleri kafam basmıyor fiyat olarakda öyle biraz üstlerde hakikaten

Back